Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Paul pisze:Już wolałbym, żeby "czwórką" Resa był jakiś prequel, np. z młodzieńczych lat Weskera, gdy wszystko się zaczynało, nawet jego praca w Umbrelli... A potem takie powroty do rzeczywistości
Tego spodziewam się w RE6.
Paul pisze:Tak określiłeś Capcom, jakby doskonale wiedzieli, co robią... A gdyby tak było, nie musieliby tworzyć 6
Wiedzą co robią. Gdyby powiedzieliby że z RE6 nici straciliby nie tylko fanów ale także sporo kasy.
Paul pisze:Chcesz więc powiedzieć, że zasługuje ona na numerek tylko dlatego, że jest rewolujcą w rozgrywce?
Yhy, Yhy! Powinien mieć numer ale nie 4. Ale ok. do tego jest inny temat.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Taaa, powinien mieć numer 3, a panna Valentine powinna być kolejnym z bohaterów dwójki (co wcale niegłupio brzmi), w końcu jej przygody także dzieją się w Racoon...

A można wiedzieć, jakiego prequelu oczekujesz? Bo chyba nie tego, o którym pisałem? Fakt, fajnie byłoby patrzeć na mutującą Lisę Trevor i inne eksperymenty, ale ja osobiście wolałbym, by zafundowały mi one koszmar... Chodź z drugiej strony, czy życie naukowca Umbrelli, to nie jest koszmar? Postępować nieludzko, niemal zawsze wbrew sobie, cieszyć się, że potęgę budujemy na trupach niewinnych ludzi... I ciągły strach o swoje życie, o to, czy ktoś nas nie inwigiluje, czy nie donosi... W końcu tam, dla podrzędnego naukowca, byle donos = śmierć/bycie gwoździem następnego eksperymentu...
Ostatnio zmieniony ndz 22 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 2 razy.
REfan

Post autor: REfan »

J.Krauser pisze:Gdyby nie RE4 i tęgie umysły twórców, dziś RE byłby pogrzebany 100 metrów pod ziemią. Dziś byłaby to kupa pokroju Tony Hawk'a albo NFS lub Medal of Honor. Więc powinniśmy uniżenie stopy całować ludziom z Capcom za RE4. Dobrze wiedzieli jak uratować swoją serie.
I to jest właśnie post który chciałem napisać tylko nie wiedziałem jak to ubrać w słowa... Capcom potrzebował jakiejś rewolucji bo RE zaczynał popadać juz w schematy i ktoś tam najwidoczniej wpadł na pomysł "wywalmy wszystko do góry nogami i zobaczmy co z tego wyjdzie" i tak oto powstał RE4... To było potrzebne bo nawet najtwardsi fani serii odwracali się od kultu RE i Ja też bo po outbreak straciłem wiarę ale pamiętam też że jak przeczytałem że w RE4 nie będzie zombiaków to chciałem przypiąć się łancuchem do bramy Capcomu i jęczeć tak długo aż ktoś wprowadzi zombi na powrót do gry... Pół roku pózniej kumpel nie mógł się Mnie pozbyć z domu bo tak Mi się giera spodobała... Fakt że teraz każdy kolejny RE będzie dzwigać w takiej lub przemodelowanej postaci schematy zapoczątkowane w RE4 jest bardzo wysoce prawdopodobny i przestańmy jęczeć że chcemy powrotu do survival-horroru... Capcom jest spokojny o przyszłość jednego ze swoich flagowych produktów a dla tych kilku jednostek którym coś się tam nie podoba nie będzie zmieniał całego kodu gry... Na koniec taka rada "Nie podoba się to nie graj"... :rad13:

PS. Mam nadzieję że nikt nie poczuł się dotknięty gdyż nie to było moim celem...
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jakiego prequelu oczekuję? To proste! Pokazanie nam skąd się wirus wziął (jego wynalezienie i formy że tak powiem rozwoju- bo nie od razu Kraków zbudowano), pokazanie jak budują rezydencję Spencer'a (w formie retrospekcji) i połączenie Rezydencja-Labolatorium. Infiltracja Umbrelli, zdobycie wirusa/zniszczenie go. Kto byłby bohaterem zwisa mi kalafiorem. Dokładniejszy opis bohaterów. Skąd sie kto wziął, co robił. Generalnie pokazanie "zwykłego" życia zwykłego bohatera który nagle musi się sprzeciwstawić się korporacji. No i najważniejsze: Dlaczego Wesker stał się zły? Być może zostało to już wyjaśnione, ale chciałbym taki prequel. Tak. Wiem są nikłe szanse na jego realizacje, chyba że sobie komiks narysuje. :rad10:
Awatar użytkownika
Paul

Ehhh... 4 & 5 przyciągają jedynie tych nowych fanów, żądnych akcji i szybkiej rozgrywki... Starsi fani się od nich odwracają, ale mimo wszystko, szanują... Zobaczcie, jakie noty zebrał RE 0, czy RE 1 Remake, RE 3.5 też niezłe miał opinię, aż szkoda, że ten pomysł nie doszedł do skutku... Gdyby zrobić remake 2 & 3 na PS 3, ze statycznymi kamerami, to ja byłbym zadowolony, gdyż tych "nowości" nie chce mi się komentować...

UP:
O mój Boże, co to za prequel?! Mnie tam nie obchodzi kto budował rezydencję, skoro i tak została potem zniszczona... Wesker nie był zły, na swój sposób, on po prostu poszukiwał potęgi, która pozwoliłaby mu zmienić świat... Problem w tym, że dążył do niej po trupach... A to, że taki Chris, Jill, czy reszta świata go nie rozumiała, to nie jego problem xD

Ja bym chciał zobaczyć przeżycia Georga Trevora, Lisy i jej matki, oraz dowiedzieć się jak wirus wydostał się w posiadłości... Chciałbym zobaczyć szczegóły projektu W. Poza tym, kim był John? Dlaczego tak nieszczegółowo pisał Adzie instrukcje, jakby go tam często odwiedzała? I kim w ogóle jest ta Ada?

Chciałbym zobaczyć jak założono S.T.A.R.S. Czyli ogółem mówiąc, chciałbym, by RE 6 był historią życia Alberta Weskera...
Ostatnio zmieniony ndz 22 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Paul pisze:Ehhh... 4 & 5 przyciągają jedynie tych nowych fanów, żądnych akcji i szybkiej rozgrywki...
Ale i tak w końcu RE stałby się rasową strzelaniną. Takie są jakieś dziwne trendy. Założe sie że jakby dali REsa ze statycznymi kamerami i ogólnie gameplayem z RE2 i wypuścili to jako RE6, pogrążyliby się. Jeśli nie wiesz o co mi chodzi z tymi trendami, spójrz kilka lat wstecz i porównaj sobie gry. Kiedyś na pierwszym miejscu była fabuła i singleplayer. Dziś Na topie jest p....... online i multi. Single robi się na "odczepnego".

[ Dodano: 22 Sie 2010 21:19 ]
Paul pisze:Mnie tam nie obchodzi kto ją budował
Nawet nie wspomniałem że mnie obchodzi kto ją budował. Po prostu restrospekcje z czasów budowy.

[ Dodano: 22 Sie 2010 21:21 ]
Paul pisze:Ja bym chciał zobaczyć przeżycia Georga Trevora, Lissy i dowiedzieć się jak wirus wydostał się w posiadłości... Chciałbym zobaczyć szczegóły projektu W.
Czyli jakbysmy posiedzieli troche to doszlibyśmy punktu zbiegu :)

Diadem: To się pan zagalopował... Ostrzegam pierwszy i ostatni raz.
Ostatnio zmieniony wt 24 sie, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 2 razy.
REfan

Post autor: REfan »

Paul pisze:Gdyby zrobić remake 2 & 3 na PS 3, ze statycznymi kamerami, to ja byłbym zadowolony, gdyż tych "nowości" nie chce mi się komentować...
I tu masz racje Remake 2 i 3 to jest takie moje ciche marzonko... Ja też chętnie pyknąłbym w Remake tych części ale szanse na to są niestety nikłe...
J.Krauser pisze:Dlaczego Wesker stał się zły?
Tutaj jest tak wielkie pole do popisu że Capcom mógłby wykombinować fabułe ala MGS ale tak szczerze to wątpie że nasz Residentowy Neo wróci... Chyba że w jakimś prequelu...
Awatar użytkownika
J.Krauser

REfan pisze:Tutaj jest tak wielkie pole do popisu że Capcom mógłby wykombinować fabułe ala MGS
I tutaj jest moje największe marzenie! Żeby każda gra miała porządną fabułę. Nawet RE, żeby miał chociażby ułamek genialności MGS3. Żeby RE6 wbiło nas w fotel!
Awatar użytkownika
Paul

Owszem, aktualnie pod względem fabularnym MGS bije RE na głowę (a nawet wbija w ziemię, a nas w fotel xD)

Jak mi było smutno, gdy E.E zginęła, albo z jakim zaciekawieniem słuchałem opowieści Otacona "when she was young, she used to swim like fish"... I ogólnie wszystkich dialogów...

Nie sądzę, by RE 6 miał sprawić, że seria RE pobije MGS pod tym względem... MGS została zakończona w piękny sposób, stała się legendarną grą... W RE natomiast, jest tyle nieścisłości, furtek, niedomówień...

Chciałbym, żeby w RE 6 Leon doprowadził do końca sprawę ewentualnego związku z Adą... Bo taki mezalians mi nie leży... Chris pewnie będzie z Jill, a Claire? Nawet, gdyby Wesker wskrzesił Steve'a, ten wciąż jest od niej młodszy (podobnie jak Leon jest młodszy od Ady, zresztą Ade zawsze łączyłem z Weskerem, do czasu odkrycia "Death Door" i "Ada Reports"...)

I co z Sherry? Wesker wie to chyba najlepiej, dlatego on MUSI być bohaterem RE 6!

W RE 6 wszystkie nieścisłości/niedomówienia fabularne powinny, a nawet muszą zostać rozwiązne, m.in dla mojego świętego spokoju xD
Ostatnio zmieniony ndz 22 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Paul pisze:Jak mi było smutno, gdy E.E zginęła
Ja tam ją zlałem ciepłym moczem. Nie odczułem związku emocjonalnego między mną a nią. Co innego Sniper Wolf i Meryl. Współczułem jedynie Otaconowi że ma takiego pecha. Ale o MGS już cicho bo nas modzi opitolą : )
Paul pisze:MGS została zakończona w piękny sposób, stała się legendarną grą
Ona była już legendarna za czasów Metal Gear.
Paul pisze:Nie sądzę, by RE 6 miał sprawić, że seria RE pobije MGS pod tym względem
Ja też na to nie licze. Chciałbym aby tak było. W RE6 możemy się spodziewać fabuły na poziomie CV lub RE5.
Paul pisze:I co z Sherry? Wesker wie to chyba najlepiej, dlatego on MUSI być bohaterem RE 6!
No właśnie. Wszystkie inne postacie zostały już "wyprane" i mogliby dać nam możliwość biegania Wieśkiem.
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Paul

Wiesiek to postać, wokół której kręci się cała fabuła, więc nie rozumiem czemu Capcom nie dał mu jeszcze własnej gry... UC nie liczę, bo ten celowniczek to jej żałosna namiastka... Celowniczki to można dawać postaciom jednej gry, a nie tym z dużo większym potencjałem...

Z drugiej strony... Gdy tak patrzę na tego pana w garniturze, w okularkach, kryjącego się w cieniu i mówiącego tonem spokojnym, zrównoważonym, nie mogę uwierzyć, że przyjdzie mu zginąć w lawie, w dodatku rozwalonym dwoma pociskami RL... No ale patrząc tak na Birkina z RE 0, czy ktoś przypuszczał, że zginie on wysadzony bombą w pociągu?

Umbrella zawsze wiedziała, jak zatrudnić "ciekawych" pracowników... Aż szkoda, że się rozpadła...

O samym Spencerze także wciąż niewiele wiadomo, więc liczę, że ta kwestia zostanie w końcu zrealizowana w RE 6, żeby siódemki nie musieli robić...
Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Ja już dawno przyjąłem że Wesker nie wróci bo raz zostało to już powiedziane, a dwa skoro nawet w Darkside nie dostał żadnej roli, to tym bardziej nie dostanie jej w ogóle. Ta postać dla serii jest już skończona, zniszczona przez twórców w tak prymitywny sposób (jak ktoś ładnie napisał, to Wesker został zniszczony po prostu jak pospolity Tyrant). Co do RE 6 to powiem że niczego nie oczekuję tylko rzucam się w wir pomysłów CAPCOM-u i zobaczę co nowego wykombinują, ale jeśli chodzi o pełne majestatu zakończenie ala MGS to zapomnij.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
Paul

Mimo wszystko ja wciąż twierdzę, że RE 6 powinna być prequelem, opowiadającym historię życia Alberta Weskera. Jest to bardzo ciekawa postać, fani ją lubią, a przy okazji wyjaśnili by wszystkie nieścisłości, co dałoby podwaliny do zrobienia naprawdę porządnej fabuły. Może nie dorówna ona MGS, ale chciałbym, by jedna z moich ulubionych serii miała porządną fabułę,,,
Awatar użytkownika
Radom Wesker

Post autor: Radom Wesker »

Wg. najlepszym rozwiązaniem byłby remake re2 lub re3. Mi to celowanie z nowych residentów nie przesszkadza bo łatwiej trafić w przeciwnika (ile razy wnerwiło mnie pudło w huntera gdy strzelałem z magnum w re3). Co do klimatu do został on doszczętnie zabity przez nowe residenty. Pamiętam jak pot leciał mi po plecach gdy w re3 biegłem uliczką a tu nagle <ciach>!!! :smut2: Nemesis wyłazi zza korytarza, myslałem, że dostanę normalnie zawału :szok6: . To był dopiero klimat.
Ostatnio zmieniony wt 24 sie, 2010 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...
Awatar użytkownika
Paul

Heh, tylko po co robić remake tych części jako 6, skoro można to zrobić osobno (co Capcom na pewno kiedyś zrobi)... RE: DC wszystko w tym temacie wyjaśnia, jest nawet scena pocałunku Leona i Ady, więc jak na razie styka... To musi być prequel z Weskerem, bo fabuła jest zbyt dziurawa, a wszystko toczyło się wokół jego postaci!
Awatar użytkownika
Radom Wesker

W sumie to troche racji może i masz ale nie sądzę, żeby go dali w temat weskera dali już do wyżygania (dosłownie).
Farewell to my life...
Farewell to my home...
My last escape...
Awatar użytkownika
Paul

Do wyrzygania? Czyżby? Jak dla mnie, do wyrzygania zostaje:

- Kwestia Sherry

- Kim jest Ada? Przybliżenie wątku tej postaci

- Jak doszło do epidemii wirusa w posiadłości? Zrobił to Marcus i co? Tylko tyle?

- Czy Ada była częstym gościem w laboratoriach Umbrelli? John pisze do niej nieszczegółowo, jakby we wszystkim się orientowała...

- Kim jest HUNK? Co się stało z Nicolaiem? Billym, Barrym, Carlosem, Rebeccą?

- Co robiła Claire po RE: CV? Co ze Stevem?

- Jak Ada przeżyła spotkanie z MR.X z RE 2? Jak zdobyła antidotum na G virusa, którym została zarażona?

- Jak i kiedy Birkin zainfekował Sherry?

- Różne nieścisłości fabularne między RE 2, a RE 3...

- Szczegóły projektu W., osoba wciąż ponoć istniejącego Alexa Weskera...

- Przebieg infekcji Raccon City i układy Birkina z rządem USA, walka żołnierzy USA z Tyrantami T-101...

- Czy Jack Krauser przeżył? W mercach po ukończeniu nim trybu pokazany zostaje art, w którym wygląda na to, że przeżył, miał nawet zdrową rękę...

To mało? Gwarantuję, że jest dużo więcej...
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Radom Wesker

Postaram się troche wyjaśnić
Paul pisze:Kwestia Sherry
co to ma wspólnego z weskerem ??
Paul pisze:Kim jest Ada? Przybliżenie wątku tej postaci
Ada to dziewczyna Johna naukowca umbrelli pracującego w chicago, który został przeniesiony do raccoon city, a także jest szpiegiem umbrelli
Paul pisze:Jak doszło do epidemii wirusa w posiadłości? Zrobił to Marcus i co? Tylko tyle?
Chyba tylko tyle ale nie wiem
Paul pisze: Czy Ada była częstym gościem w laboratoriach Umbrelli? John pisze do niej nieszczegółowo, jakby we wszystkim się orientowała...
Była szpiegiem umbrelli więc często była w laboratoriach
Paul pisze:Kim jest HUNK? Co się stało z Nicolaiem? Billym, Barrym, Carlosem, Rebeccą?
HUNK to komandos umbrelli wysłany by zabrać g virusa. Nikolai wikitował w re3 w scenariuszu A, wątki pozostałych postaci są niewyjaśnione
Paul pisze: Co robiła Claire po RE: CV? Co ze Stevem?
Nie wyjaśnione

Paul pisze: Jak Ada przeżyła spotkanie z MR.X z RE 2? Jak zdobyła antidotum na G virusa, którym została zarażona?
Prawdopodobnie straciła tylko przytomność a leon noob myślał, że zaliczyła zgon. Ona nie została zarażona wirusem.
Paul pisze: Jak i kiedy Birkin zainfekował Sherry?
W re2 w scenariuszu claire A gdy shery wypadła z szybu i straciła przytomność birkin wpuścił jej mutanta, który ją zatruł
Paul pisze: Różne nieścisłości fabularne między RE 2, a RE 3...
Jakie ??
Paul pisze:Szczegóły projektu W., osoba wciąż ponoć istniejącego Alexa Weskera...
Co to jest projekt W?? opowiedz mi o tym
Paul pisze: Przebieg infekcji Raccon City i układy Birkina z rządem USA, walka żołnierzy USA z Tyrantami T-101...
przebieg infekcji masz opisany gdzieś na forum o ile wiem to birkin miał układy z szefem policji w raccoon, gdzie do cholery walczyli żołnierze z tyrantami ??
Paul pisze: Czy Jack Krauser przeżył? W mercach po ukończeniu nim trybu pokazany zostaje art, w którym wygląda na to, że przeżył, miał nawet zdrową rękę...
tego artu nie widziałem
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
My last escape...
Awatar użytkownika
Paul

Oj widzę, że musisz nieco uzupełnić wiedzę o uniwersum RE...

Żołnierze walczyli z Tyrantami w Racoon City, w fabryce śmierci... Ludzie Weskera, z jego rozkazu, mieli "zaopiekować" się Sherry... Ada nie była szpiegem Umbrelli, tylko "organizacji" złożonej z negatywnie nastawionej do Umbrelli byłych jej naukowców... To co robił HUNK w Racoon jest nam wiadome, ale jego postać jest owiana tajemnicą... Szczególnie ciekawa jest notka od niego w RE:CV, skoro dalej robił w Umbrelli, to być może jest to Alex Wesker, człowiek Spencera (tajemniczy blondyn z helikopteru Wladimira w "Death Door" z UC? W końcu HUNK był najemnikiem, Sergei dowodził całym U.B.C.S...)
Radom Wesker pisze:W re2 w scenariuszu claire A gdy shery wypadła z szybu i straciła przytomność birkin wpuścił jej mutanta, który ją zatruł
Masz na myśli tę scenę, gdy ją w kanałach coś wciąga, a ona spada na zsyp, zaraz po pojawieniu się Birkina? Słabe... Dlatego mogliby to lepiej pokazać...

A projekt W., to nic innego, jak historia "narodzin" Alberta Weskera... Lepiej opisany jest tu:
Project W.

Jak widzimy, przy życiu mógł zostać jeszcze Alex Wesker... To mało?
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 3 razy.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Radom Wesker co do Nikolaia się mylisz. Capcom oficjalnie potwierdziło i przyjęło, że uciekł z Raccoon i przeżył.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”