Dyskusje przedpremierowe
- Radom Wesker
gdzie to potwierdził bo właśnie nie wiedziałem co z tym Nikholaiem bo w wersji A nikholaja zabija nemesis a w wersji b moze przezyc jezeli go nie zestrzelimy z rocket launcher
Bzdursky: interpunkcja do poprawki.
Bzdursky: interpunkcja do poprawki.
Ostatnio zmieniony pn 23 sie, 2010 przez Radom Wesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Farewell to my life...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...
Farewell to my home...
This is my last change for survival...
My last escape...
O ile pamiętam, w drugim survivorze jest jego raport, w którym opisuje wydarzenia z Racoon i środki ostrożności, jakie należy w przyszłości podjąc jego zdaniem...
Diadem: Schodzicie z tematu...
Edit:
Owszem, przepraszam, no więc wracamy do tematu: Kto jeszcze się nie zgadza, by bohaterem RE 6 był Albert Wesker, zaś całe RE 6 było prequelem opowiadającym historię jego życia?
Diadem: Schodzicie z tematu...
Edit:
Owszem, przepraszam, no więc wracamy do tematu: Kto jeszcze się nie zgadza, by bohaterem RE 6 był Albert Wesker, zaś całe RE 6 było prequelem opowiadającym historię jego życia?
Ostatnio zmieniony wt 24 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 3 razy.
- kotlet1986
Mała zmianka o Re6
http://www.ps3site.pl/resident-evil-6-t ... iem/52270/
P.S niewie ktoś może jak moge zakupić Re 2 i 3 na ps3 poprzez playstation store?Chciałbym to mieć ale niewiem jak to kupić tymbardziej że sony teraz wprowadziło blokade regionalną na sklep
Recoil: PS ma się tak do tematu jak... No nie wiem jak co. Nie ma się njak. Więc jak ktoś koniecznie chce odpowiedzieć to na PM. A w przyszłości proszę takie pytania zadawać w odpowiednich tematach.
Deus Ex: Kotlet1986 - zagadaj w tej sprawie do Weskera-DL albo zadaj pytanie w tym temacie.
http://www.ps3site.pl/resident-evil-6-t ... iem/52270/
P.S niewie ktoś może jak moge zakupić Re 2 i 3 na ps3 poprzez playstation store?Chciałbym to mieć ale niewiem jak to kupić tymbardziej że sony teraz wprowadziło blokade regionalną na sklep
Recoil: PS ma się tak do tematu jak... No nie wiem jak co. Nie ma się njak. Więc jak ktoś koniecznie chce odpowiedzieć to na PM. A w przyszłości proszę takie pytania zadawać w odpowiednich tematach.
Deus Ex: Kotlet1986 - zagadaj w tej sprawie do Weskera-DL albo zadaj pytanie w tym temacie.
Ostatnio zmieniony śr 01 wrz, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 3 razy.
Nic tylko czekać na tegoroczne TGS
teraz przez tą plotkę jeszcze bardziej nie mogę się doczekać relacji z tych "targów" mam nadzieję, że to prawda. kotlet1986, dzięki za link
Wczesny trailer mogliby pokazać - przynajmniej już byśmy wiedzieli co twórcy gry rozumieją przez "restart serii" (jeśli do takiego dojdzie, bo nie musi - to były tylko słowa).
Ostatnio zmieniony śr 01 wrz, 2010 przez Chris93, łącznie zmieniany 2 razy.
O kurde... kotlet1986 wielki szacun za tego newsa... Ciekawy jestem co Capcom rozumie przez pojęcie "restart serii"... Czy ma na myśli kwestie fabularną czy też schemat rozgrywki a może to i to... Czytaliście komentarze pod newsem jak dla Mnie RE którego opisał X-men byłby spełnieniem marzeń... Już się nie mogę doczekać i mam tylko nadzieje że RE6 ujrzymy jeszcze na obecną generacje konsol i że nie będzie to exclusiv bo jestem blisko uciułania w końcu na upragnionego Xa... Daj Bóg... Podjarałem się jak afroamerykanin młynkiem do kawy... Ehh... 
REfan, zgadzam się ztobą poza jednym wyjątkiem. Mianowicie wprowadzenia trybu "idź i strzelaj" bo ty by zabiło już RE na maksa. Taki system można by powiedzieć że"zubożenia" bohatera nadawał wielkiego dramatyzmu do gry. I w sumie pokazuje troche prawdy. No bo kto o zdrowych zmysłach próbuje biegać z Magnum i do tego strzelać! Przecież to jest wyrównanie z podłoga w trybie natychmiastowym. Wyobrażacie to sobie? Odblokowujesz Gutling-Gun'a, bierzesz go, idziesz i kosisz wszystko co się rusza lub nie kilkoma strzałami i stajesz się istną maszyną do zabijania jak Nemesis.
One man forced to seek REVENGE
Nie tyle chodziło Mi tam o bieganie i strzelanie jednocześnie bo niektóre pewne archaiczne rozwiązania dla niektórych są niezrozumiałe a dla niektórych są One symbolem serii (Ja)... Poza tym uważam tak jak ty i pewno większość fanów RE że takie rozwiązanie nadaje rozgrywce dodatkowego smaczku... Ja bym jeszcze zlikwidował możliwość przeładowywania w Menu ekwipunku... Niby w RE5 akcja nie zatrzymuje się ani na chwile ale z tego co widziałem na youtubie np. można przeładować podczas wchodzenia po drabinie... Zlikwidować i wprowadzić przeładowanie przy pomocy kombinacji dwóch przycisków...J.Krauser pisze:REfan, zgadzam się ztobą poza jednym wyjątkiem. Mianowicie wprowadzenia trybu "idź i strzelaj" bo ty by zabiło już RE na maksa.
heh jednak CAPCOM nie kłamał ogłaszając ze maja dla fanów niespodziankę wraz z nadchodzącym filmem pana Andersona
< nie będę ukrywał ze jestem w 7 niebie >
Martwi mnie tylko fakt ze pewnie pożegnamy sie z naszymi starymi znajomymi < Jill, Chrisem, Claire, Ada, Barrym no i Leonem >
Martwi mnie tylko fakt ze pewnie pożegnamy sie z naszymi starymi znajomymi < Jill, Chrisem, Claire, Ada, Barrym no i Leonem >
Yeah! It's payback time. We've gotta destroy Umbrella. Now, let's finish this once and for all!
Może powrót do korzeni? Mam nadzieję... Oby nie rozumieli tego, jak w przypadku Dino Crisis 3... Aż prawie płakałem widząc to... Tego nawet grą nie mogę nazwać...REfan pisze:"restart serii"
W sumie, tryb strzelania chociaż przy chodzeniu, na pewno by nie zaszkodził... No bo kto normalny strzela stojąc w miejscu, kiedy wokół szaleje taka rozróba? Trochę realizmu...J.Krauser pisze:Mianowicie wprowadzenia trybu "idź i strzelaj" bo ty by zabiło już RE na maksa.
Mi tam "Revelations" na razie starczy, niech sobie nawet z 2 lata nad RE 6 popracują (przynamniej), bo nie ukrywam, że wymagania moje wobec tego tytułu, jako "zamykacza" serii, będą szczególnie wysokie...heh jednak CAPCOM nie kłamał ogłaszając ze maja dla fanów niespodziankę wraz z nadchodzącym filmem pana Andersona< nie będę ukrywał ze jestem w 7 niebie >
Ostatnio zmieniony śr 01 wrz, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy wiemy jakie są obiecanki twórców gry... przecież wcale tego restartu serii nie musi być i może znowu zobaczymy starych znajomych. To była tylko jedna wiadomość na temat tego "rzekomego" restartu...Paul pisze:REfan napisał/a:
"restart serii"
Może powrót do korzeni?
Co masz na myśli przez sformułowanie "powrót do korzeni" ? Statyczne kamery, Zombie ?
CAPCOM już dawno o nich zapomniał (o zombie i Statycznych kamerach), poszedł z duchem czasu. W RE6 przeciwnicy będą na modłę tych z RE4/RE5 (są bardziej żywsi). Ja osobiście wolę Ganados i Majini , bo biegających i kopiących nas zombie jak w L4D bym nie zniósł
Ostatnio zmieniony śr 01 wrz, 2010 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Statyczne kamery? Nieee, sam przyznam, że to przestarzały element gameplayu, najwidoczniej zbyt mało atrakcyjny dla żądnych akcji nabywców...
Chodziło mi bardziej o to, by zrobili to tak, jak w przypadku Lost in Nightmares, tylko tym razem bez koniecznego CO-OP, bo przyznacie sami, że dobry horror to taki, w którym jesteśmy zdani przede wszystkim na siebie...
Zombie ci nie pasują? A Crimson Heady to złe były? xD Nie narzekaj, mnie tam Ganados i Majini nie urzekli...
Powinno być dużo elementów suspensu, takich jak "oven man" z RE 4, kucharz w RE 0, czy też te "szczęki Plagas" wyskakujące nagle z Majinii...
Chodziło mi bardziej o to, by zrobili to tak, jak w przypadku Lost in Nightmares, tylko tym razem bez koniecznego CO-OP, bo przyznacie sami, że dobry horror to taki, w którym jesteśmy zdani przede wszystkim na siebie...
Zombie ci nie pasują? A Crimson Heady to złe były? xD Nie narzekaj, mnie tam Ganados i Majini nie urzekli...
Powinno być dużo elementów suspensu, takich jak "oven man" z RE 4, kucharz w RE 0, czy też te "szczęki Plagas" wyskakujące nagle z Majinii...
Ostatnio zmieniony czw 02 wrz, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 4 razy.
A kto normalny biega z Rocket Louncher i strzela?Paul pisze:No bo kto normalny strzela stojąc w miejscu, kiedy wokół szaleje taka rozróba? Trochę realizmu...
J.Krauser pisze:Odblokowujesz Gutling-Gun'a, bierzesz go, idziesz i kosisz wszystko co się rusza lub nie kilkoma strzałami i stajesz się istną maszyną do zabijania jak Nemesis.
Byli lepsi od zombie bo mogli myśleć i byli bardziej zabójczy.Paul pisze:Nie narzekaj, mnie tam Ganados i Majini nie urzekli...
Sarge w QUAKE 3J.Krauser pisze:A kto normalny biega z Rocket Louncher i strzela?Paul pisze:No bo kto normalny strzela stojąc w miejscu, kiedy wokół szaleje taka rozróba? Trochę realizmu...
A stanie podczas strzelania to jak dla mnie + wszystkich czesci
Yeah! It's payback time. We've gotta destroy Umbrella. Now, let's finish this once and for all!
No akurat RL to broń, którą nie można strzelać biegnąc...J.Krauser pisze:]A kto normalny biega z Rocket Louncher i strzela?
Mogli myśleć, ale tego mózgu za bardzo nie używali... Kolejna kupa mięsa do rozstrzelania...J.Krauser pisze:Byli lepsi od zombie bo mogli myśleć i byli bardziej zabójczy.
Ostatnio zmieniony czw 02 wrz, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał666666
Po tym wszystkim co zaprezentowano nam w ciągu ostatnich lat, wiadomo że że seria zamieniała się w totalną rzeźnię, gdzie bohaterowie po prostu nie przestawali pociągać za cyngiel. Co jak co, ale boję się żeby kolejny Resident nie był ukazany w klimacie totalnej rozwałki i wojny, co prawda jeżeli będzie czymś na podobieństwo LFD 4, to raczej zadyma nie przeszkadzałaby mi w żadnym stopniu. Jeżeli restart serii, to sądzę że będą musieli się ładnie postarać żeby odsunąć w cień poprzednią serię, co jak sądzę i tak im nie wyjdzie.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
- kotlet1986
Jeśli faktycznie będzie restart seri to nieznaczy to że pożegnamy się z naszymi ulubionymi postaciami z którymi brneliśmy przez te wszystkie lata. Fabuła może być zupełnie nowa ale ze starymi postaciami o ile oczywiście Capcom mądrze wymyśli nową fabułe.Chris pisze: Martwi mnie tylko fakt ze pewnie pożegnamy sie z naszymi starymi znajomymi < Jill, Chrisem, Claire, Ada, Barrym no i Leonem >
Tak jak pisali wcześniej inni restart seri może dotyczyć śmierć Alberta Weskera ale ktoś ze Spencera może go zastąpić itd itd
Jeśli plotki o restarcie serii sie potwierdza <o ile juz tak nie nastąpiło> to mam nadzieje ze powróci klimat z części 1-3 oraz nasze kochane zombiaczki 
Nie chcę ukrywać ze byłbym za dalsza kontynuacją wydążeń z części 5 o ile dostaniemy sensowna historie różniąca się od filmów pana Andersona 
W sumie kto wie jak to będzie zapewne dostaniemy restart serii w stylu residenta 4 :]
CAPCOM why you doing this ?!
For money!!
Nie chcę ukrywać ze byłbym za dalsza kontynuacją wydążeń z części 5 o ile dostaniemy sensowna historie różniąca się od filmów pana Andersona 
W sumie kto wie jak to będzie zapewne dostaniemy restart serii w stylu residenta 4 :]
CAPCOM why you doing this ?!
For money!!
W sumie to Ja bym widział bardziej zombiaki niż naszych pupili z RE4 i RE5 w kolejnej produkcji z numerkiem ponieważ było by to miłe nawiązanie do korzeni serii a że za wolne... Zawsze można z nich zrobić zombiaki na modłe tych z Cold Fear... A że za głupie w sumie to na pewno nie bardziej niż Ganados którzy wysadzają się własnym dynamitem...
Co do koncepcji stworzenia kolejnego RE na wzór L4D to jestem na nie... Nie chodzi Mi tutaj o klimat bo pod tym względem L4D wypada niezle... Chodzi Mi aby nie zrobili z RE FPP bo po primo nie lubie FPP a po secundo zniszczy to całkowicie i tak zażegnany już praktycznie klimat horroru...
Co do starego grona naszych ulubiony bohaterów serii to jeszcze całkiem sporo postaci może mieć coś do powiedzenia... Z drugiej strony wcale nie jestem przeciwny wprowadzeniu nowego bohatera byle tylko był mądrze zaprojektowany...
Co do koncepcji stworzenia kolejnego RE na wzór L4D to jestem na nie... Nie chodzi Mi tutaj o klimat bo pod tym względem L4D wypada niezle... Chodzi Mi aby nie zrobili z RE FPP bo po primo nie lubie FPP a po secundo zniszczy to całkowicie i tak zażegnany już praktycznie klimat horroru...
Co do starego grona naszych ulubiony bohaterów serii to jeszcze całkiem sporo postaci może mieć coś do powiedzenia... Z drugiej strony wcale nie jestem przeciwny wprowadzeniu nowego bohatera byle tylko był mądrze zaprojektowany...
A wiecie że czwórka ma większy wpływ na świat gier? Gdyby nie RE4 prawdopodobnie nie byłoby tej wspaniałej kamery znad prawego ramienia którą szczycą się Gears'y. Teraz gdy każda gra ma taką kamere nazywa się ją "girsową" a to jest kamera "residentowska". Wracając do tematu. Nie mam nic przeciwko ujęciu nowego REsa z TPP.Chris pisze:W sumie kto wie jak to będzie zapewne dostaniemy restart serii w stylu residenta 4 :]
Ale oni się sami nie wysadzali tylko troszkę trzeba było pomóc : )REfan pisze:Ganados którzy wysadzają się własnym dynamitem...
Tak ale w FPS-ach sobie z nią biegasz i strzelasz: ) Ja po prostu nie wyobrażam sobie tego patentu w RE. Nawet jakby były statyczne kamery jak w dodatku do RE5 i zombie i w ogóle i w szczególe klimat wycięty rodem z RE 1-3 byłaby już to pełnoprawna rzeźnia i gra akcji. Chcielibyście aby tak wyglądał RE6?: http://www.youtube.com/watch?v=qHc3PopaBDk Ja osobiście nie. Spłyciłoby to RE. Choć cover-system by się przydał : )Paul pisze:No akurat RL to broń, którą nie można strzelać biegnąc...
Btw. Nie wydaję się wam że każda część REsów jest odtwórcza na maksa?
Zrzucanie RL by pokonać końcowego bossa (RE, RE2, RE4- dalej nie wiem, nie grałem), zagadka z obrazami (RE, RE:CV- dalej nie wiem), ganiający Tyrant (RE2, RE3), wysadzenie wszystkiego w powietrze (RE, RE2, RE3, RE4 i prawdopodobnie kilka innych części) i kilka innych takich mankamentów o których nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony czw 02 wrz, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.