[Pomoc] Problem z uruchomieniem gry - wersja PC

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Lightning

Post autor: Lightning »

No niby jest lepiej kupić nowy ale miałabym problem z tym starym , bo sprzedać takiego gruchota raczej by nikt nie zakupił , a zewnątrz wygląda jak nowy . Zresztą muszę pogadać ze znajomym , który by mi to wymieniał co według niego się bardziej opłaca. Pożyjemy zobaczymy . :rad7:
Salvin

Post autor: Salvin »

A i o to się rozchodzi :rad10: Obudowa może zostać, nie trzeba jej wymieniać, zależy od wielkości. Przez moją obudowę się przewinęły 2 kompy i póki co nie mam zamiaru jej jeszcze zmieniać. Niestety z PC tak jest. Jeżeli się nie sprzeda części póki mają jakąś wartość to już później się tego nie sprzeda w ogóle. Tak to działa. W odpowiednim momencie sprzedajesz stary, dokładasz i ma się nowy. Technologia Twojego obecnego PC jest już przestarzała i nie opłaca się w niego inwestować we wszystko. Jeżeli już wymieniać wszystko, to na nowe podzespoły począwszy od płyty głównej.
Awatar użytkownika
Lightning

Post autor: Lightning »

I właśnie o to chodzi nikt by nie kupił takich starych części no cóż 5 lat bez wymiany trzymał się. Tak wiem jak już wymieniać to wszystko . Ale dobra nie róbmy już off topu . Ale dziękuje za pomoc ;)

Recoil: Jak chcecie kontynuować tę rozmowę to proszę przenieść się do ogólnego tematu o komputerach.
Ostatnio zmieniony śr 25 sie, 2010 przez Lightning, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris

Post autor: Chris »

Witam! Mam problem z 4 częścią gry. Problem polega na tym ze po włączeniu gry<2x ikonka na pulpicie> jest czarny ekran słychać tylko odgłosy w filmach, menu gry oraz samej grze < podobny problem mam z 2 częścią tyle ze obrazu nie ma tylko w przerywnikach filmowych>
Irytuje mnie to ze mając Windowsa Xp nie miałem takich problemów i gra śmigała bez problemu..... Czy ktoś może wie w czym problem < dodam ze resident evil 3 oraz 5 działają bez problemów ..... >
Problem nastąpił po zmianie systemu operacyjnego.
Przydatne dane&#8230;
Karta PCIex ASUS HD 3850 512 mb, System Windows 7 32 bit
Ostatnio zmieniony sob 04 wrz, 2010 przez Chris, łącznie zmieniany 2 razy.
Yeah! It's payback time. We've gotta destroy Umbrella. Now, let's finish this once and for all!
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Spróbuj ściągnąć najnowszego DirectX albo sterowniki do karty graficznej.
Awatar użytkownika
Chris

Tak zrobilem i podzialalo :] < chodz w sumie nadal nie wiem w czym tkwil problem o_O > ;p
Yeah! It's payback time. We've gotta destroy Umbrella. Now, let's finish this once and for all!
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

No cóż, do prawidłowego odtwarzania przerywników filmowych, potrzebna jest nowsza aktualizacja Directa, tak samo z grami... Zmieniony system najwidoczniej nie posiadał nowszej wersji, ten problem mógł też dotyczyć sterowników karty graficznej, które stanowią o kompatybilności twojej karty z systemem i resztą sprzętu...

Ale to moja teoria...
Awatar użytkownika
Chris

To prawda chodź dziwi mnie czemu problem ten zaistniał w Residencie 4 gdy 5 cześć jak i inne gry < nie mowie tutaj o RE2 z którym tez miałem problem ;p > jakoś bez tego śmigały ;p. No ale niestety każda gra jest inaczej zaprogramowana i ma inne wymagania&#8230;. tak wyszło ze 4 cześć wymagała owych sterowników ;]. A wiec jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc Paul przy 4 jak i 2 ;]
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Paul pisze:No cóż, do prawidłowego odtwarzania przerywników filmowych, potrzebna jest nowsza aktualizacja Directa, tak samo z grami... Zmieniony system najwidoczniej nie posiadał nowszej wersji, ten problem mógł też dotyczyć sterowników karty graficznej, które stanowią o kompatybilności twojej karty z systemem i resztą sprzętu...

Ale to moja teoria...
Niekoniecznie - ostatnio również pogrywam w RE4 na PC i miałem właśnie problem z przerywnikami, tzn. dźwięk był, obrazu nie. Zmieniłem kodeki z K-Lite na CCCP i wszystko działa jak złoto.
Obrazek
Salvin

Podobnie i Directx też nic nie miał raczej w tym wypadku do rzeczy. Windows 7 ma zaimplementowaną wersję 11. Więc, nie mógł być za stary. Pewnie kwestia sterowników. Co do kodeków, to pamiętam te od SubEdita też mieszały. Na K-Lite akutar nie miałem żadnych problemów.
Dalemir

Post autor: Dalemir »

Witam mam problem przy włączaniu daję start game pojawia się czarny ekran z napisem loading później napis znika czarny ekran zostaje i nie da się nic zrobić oprócz opuszczenia gry za pomocą alt+f4... Posiadam lapka Acer Aspire 5315. Z góry dziękuję za pomoc!!!
Ostatnio zmieniony ndz 07 lis, 2010 przez Dalemir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Ja również mam problem, mianowicie:
Zachciałem sobie odświeżyć RE 4 (po słuchaniu ostu z tej gry) no i mam problem, mianowicie obraz jest "rozciągnięty" i wszystko nie fajnie wygląda. Zamiast formatu Widescreen gra uruchamia się w rozdziałce 1024x768 i rozciąga się do 1366x766 zamiast normalnie być w tej drugiej rozdzielczości. Pracuję na W7.

Czy wiecie co mogę zrobić aby pograć "normalnie" bez rozciągnięcia??
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Do grających na kompie, a nie lepiej kupić GameCube'a z RE4 za jakieś 200zł łącznie? Nie będzie żadnych problemów z grą, na Gacku RE4 wygląda obłędnie.

by Deus Ex: GC też idealny i bezawaryjny nie jest. Nie ciągnijmy tego tematu ;).
Ostatnio zmieniony pn 08 lis, 2010 przez mentos, łącznie zmieniany 1 raz.
tigerhellmaker

Post autor: tigerhellmaker »

Witam.
Mam problem z wersją na PC z magazynu CDA.

Z wszystkimi większymi problemami sobie poradziłem ale denerwują mnie filmiki.

Nie są wyświetlane w całości tylko gdzieś się urywają i kamera błądzi po pomieszczeniu w którym się znajduje. Szczególnie to wkurza podczas walki na noże kiedy jest zlepek kilku filmików.
Maciek

Resident Evil 4 [CD-Action]

Post autor: Maciek »

Witam!
Od dłuższego czasu szukałem gry Resident Evil 4. Wszędzie ceny były za wysokie (gra+przesyłka). Nareszcie udało mi się ją kupić z egzemplarzem styczniowym CD-Action. Zainstalowałem ja i... mam problem. Gra się tnie, czytałem że w grę władowali różne mody na grafikę. Mam trochę stary komputer(1,67GHz, 512 MB RAM, win. XP, karta graficzna [Nividia GeForce FX 5200] ) i chciałem zadać tylko dwa pytania:

1. Czy da się poprawić jakość gry? (żeby się nie zacinała)
2. i czy istnieje możliwość usunięcia tych dodatków do grafiki?

DOD: Aha, co się stało z kolegami Leona w aucie? :rad13:
Awatar użytkownika
Sanar

Post autor: Sanar »

Z tego co mi wiadomo to mody są na płycie, ale instalujesz je sobie sam dobrowolnie. A ten dodatek do grafiki to po prostu patch, który znacząco poprawia grafikę, ale też podnosi wymagania sprzętowe. Raczej nie da się go usunąć.
Salvin

Nic się nie da zrobić. Na karcie pokroju GeForce FX 5200 z patchem płynnie nie pograsz. Czy co niektórzy w ogóle sprawdzają wymagania tej gry zanim ją kupią? GF6600 to minimalna jaka jest zalecana.
kubix98

problem !

Post autor: kubix98 »

Witajcie pierwszy post na forum ! :rad8: mam problem pożyczyłem od kolegi resident evil 4 instaluje włanczam filmik i co widze? nie ma tła! :placz2: co robić????
lubie grać!!!!!!!
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Podaj parametry komputera.
kubix98

Post autor: kubix98 »

musze się spytać brata :smiech7: wiem że mam wina 7
lubie grać!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”