Problem z zapisywaniem gry.
Problem z zapisywaniem gry.
Witam. Mam problem tego rodzaju, że po zapisaniu, gra nie widzi w ogóle save'a.
Nie wiem co mam zrobić. Próbowałem już przeniesienia folderu na dysk C ( tak jak to należało zrobić w przypadku RE2) , ale to też nie pomogło.
Mam pytanie czy ktoś zetknął się z tym problemem w przypadku RE3?
I jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Edit
System XP oczywiście:)
Nie wiem co mam zrobić. Próbowałem już przeniesienia folderu na dysk C ( tak jak to należało zrobić w przypadku RE2) , ale to też nie pomogło.
Mam pytanie czy ktoś zetknął się z tym problemem w przypadku RE3?
I jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Edit
System XP oczywiście:)
Ostatnio zmieniony wt 14 wrz, 2010 przez Vegeta, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm... A próbowałeś zmienić zgodność na Windows 98 tak jak w przypadku RE2... Jeżeli to nie pomoże to chyba tylko pozostanie Ci reinstalka gry...
Dziwne Ja też grałem w RE3 na XP i nie miałem żadnych problemów tego typu...
Dziwne Ja też grałem w RE3 na XP i nie miałem żadnych problemów tego typu...
Ostatnio zmieniony wt 14 wrz, 2010 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Próbowałem próbowałem.
Ostatnio postanowiłem zaliczyć kilka klasyków i zarówno 1 jak i 2 część odpalała się z problemami jednak jakoś udało się je rozwiązać.
Ale z tą 3jką nie mam już zielonego pojęcia co zrobić.
Pamiętam że na starym kompie ukończyłem trójkę bez problemu i dało się ją save'ować
W katalogu z save'ami pojawiły się po zapisie dwa pliki jednak ich gra nie widzi.
Pozostaje mi chyba rzeczywiście deinstalacja i standardowe zainstalowanie w Program Files na C
Ostatnio postanowiłem zaliczyć kilka klasyków i zarówno 1 jak i 2 część odpalała się z problemami jednak jakoś udało się je rozwiązać.
Ale z tą 3jką nie mam już zielonego pojęcia co zrobić.
Pamiętam że na starym kompie ukończyłem trójkę bez problemu i dało się ją save'ować
W katalogu z save'ami pojawiły się po zapisie dwa pliki jednak ich gra nie widzi.
Pozostaje mi chyba rzeczywiście deinstalacja i standardowe zainstalowanie w Program Files na C
Zacytuję siebie samego z działu o RE 2, w temacie "Jak uruchomić grę na nowszych PC"
I koniec, dotyczy to także RE 3, która posiada ten sam silnik graficzny i obsługą prawie niczym się nie różni...Zmieniamy folder zapisu gry, np :
C:\Save lub D:\residentevil2save
Nigdy nie robimy czegoś takiego, że robimy złożone miejsce docelowe, np.
C:\Program
Files\CAPCOM\RESIDENT EVIL 2\Moje savy - bo to sprawi, że będą wyskakiwać błędy
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
Paul i tu Cię zaskoczę.
Przerobiłem dwa przypadki.
1. Resident zainstalowany na dysku D w folderze"Resident3" Savey również w tym folderze.
2. Resident bez zmian, savey przeniesione na dysk C:\ResidentEvil3Save
W jednym i drugim przypadku savey nie zostały wykryte.
Nie testowałem jedynie ustawienia tego typu , że resident bez zmian(D:\Resident3), a savey w osobnym folderze na dysku D.
Natomiast po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu Resia ale już w standardowym proponowanym przez grę ustawieniu czyli"C:\Program Files\CAPCOM\ResidentEvil3" i przy pozostawieniu saveów w tym miejscu, okazuje się że gra je wykrywa bez problemu.
Wniosek taki, że nie trzeba było grzebać ^^
Ale dzięki za rady, może mój przypadek się komuś na coś przyda
Pozdro
Przerobiłem dwa przypadki.
1. Resident zainstalowany na dysku D w folderze"Resident3" Savey również w tym folderze.
2. Resident bez zmian, savey przeniesione na dysk C:\ResidentEvil3Save
W jednym i drugim przypadku savey nie zostały wykryte.
Nie testowałem jedynie ustawienia tego typu , że resident bez zmian(D:\Resident3), a savey w osobnym folderze na dysku D.
Natomiast po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu Resia ale już w standardowym proponowanym przez grę ustawieniu czyli"C:\Program Files\CAPCOM\ResidentEvil3" i przy pozostawieniu saveów w tym miejscu, okazuje się że gra je wykrywa bez problemu.
Wniosek taki, że nie trzeba było grzebać ^^
Ale dzięki za rady, może mój przypadek się komuś na coś przyda
Pozdro
Ostatnio zmieniony wt 14 wrz, 2010 przez Vegeta, łącznie zmieniany 3 razy.
No cóż, czasami przez grzebanie problem znacząco się komplikuje i standardowe rozwiązania nie zawsze się sprawdzają... Dlatego też, jeśli mamy problem, lepiej od razu tutaj napisać, a nie grzebać samemu...
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
Skoro już jest taki temat..
Zainstalowałem Resa na nowym kompie(win7) ,gra działa wszystko normalnie weszło,no ale...
w katalogu z grą nie ma save,nie ma ich tez nigdzie indziej na dysku(brak plików bu00.sav albo bu10.sav)
Mimo że gra sie normalnie zapisuje i wczytuje,gdy wrzucam ściągniete Save,dalej wczytuje poprzednie.
Ponatdo nie moge edytować bio3 i biokey,nie mam zabardzo pojęcia z czego to wychodzi.
Zainstalowałem Resa na nowym kompie(win7) ,gra działa wszystko normalnie weszło,no ale...
w katalogu z grą nie ma save,nie ma ich tez nigdzie indziej na dysku(brak plików bu00.sav albo bu10.sav)
Mimo że gra sie normalnie zapisuje i wczytuje,gdy wrzucam ściągniete Save,dalej wczytuje poprzednie.
Ponatdo nie moge edytować bio3 i biokey,nie mam zabardzo pojęcia z czego to wychodzi.
Pokazuje mi okno z napisem 'odmowa dostępu' i nie moge edytować.Wywala jakiś komunikat, czy nie możesz zapisać zmian?
Reinstalowałem pare razy gre(do domyślnego folderu) i zawsze był ten pierwszy save ktory zrobiłem po pierwszej instalacje,zmienilem folder i save już niema,tyle że żaden inny nie chodzi..
mam zaznaczone ' do odczytu'
Ponadto w bio3 :
[General]
Save=.\
Regist=.\regist.txt
Movie=.\zmovie
Rofs1=.\rofs1.dat
To powinno tak być? zmieniałem ale nic to nie dało
Spróbuj odznaczyć. I zrób jeszcze taki trickChrisDL pisze:mam zaznaczone ' do odczytu'
Kod: Zaznacz cały
[General]
Save=D:\savy\Peace Through Power, Kids!