Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Paul pisze:Mam nadzieję, że pierwszym z nich będzie to, kto zostanie bohaterem RE 6
Lepiej nie. Widziałeś te wojny które gracze wypowiedzieli Sucker Punch gdy zmienili dizajn Cole'a w inFAMOUS2? Lepiej nie...
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Nie obchodzą mnie fani Sucker Punch, tu jest RE i tu fani chcą jak najszybciej poznać nowego bohatera, aby móc go zjechać i zaproponować własnego xD
xTorres17

Post autor: xTorres17 »

RE6 Najprawdopodobiej juz w produkcji :D:D:D

Link : http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=53509
Awatar użytkownika
J.Krauser

Było... Kilka postów wcześniej...
Ostatnio zmieniony sob 04 wrz, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
REfan

Post autor: REfan »

Paul pisze:Czyżby? A Nicolai kozaczył w jakiś sposób? On się umiał dobrze ustawić i zadbać o siebie jak nikt inny, nie wiem, w jaki sposób on przeżywa wybuch na stacji i atak zombie w biurze, ale jeśli to zrobił, to jest to prawdopodobnie lepszy żołnierz od HUNKa i kogokolwiek z RE... Dopóki Jill i Carlos/Nemesis go nie odnalezli, wykonywał swą robotę bez zarzutu, bez rozgłosu...
Z tego co pamiętam to kiedy Jill spotyka Nicholaia na stacji ten wybiega kiedy tylko słyszy odgłosy Zombie i ma to miejsce jeszcze przed wybuchem stacji... Co do ataku zombi na biuro to myślę że po prostu miał farta i wyszedł chwilkę wcześniej ewentualnie usłyszał że trupy nadchodzą i uciekł... Co do roboty bez rozgłosu to niby kto miał go na niej nakryć...? Zombiaki...? wydaje Mi się że ciężko o rozgłos w już praktycznie wymarłym mieście... Chętnie bym zobaczył Pana Nicholaia w RE6 i myślę że są na to dość duże szanse bo z grona negatywnych bohaterów praktycznie tylko On jeszcze żyje... No i może jeszcze Hunk ale jego zobaczymy najpewniej w RE Revelations i małe szanse że po tym powróci w RE6... Chociaż może... Wracając jeszcze na sekundę do Nicholaia niech tylko popracują nad jego wyglądem bo w Outbreak miał zbyt kwadratową buzkę...
Awatar użytkownika
Paul

REfan pisze:Z tego co pamiętam to kiedy Jill spotyka Nicholaia na stacji ten wybiega kiedy tylko słyszy odgłosy Zombie i ma to miejsce jeszcze przed wybuchem stacji...

http://www.youtube.com/watch?v=cgJxZtIh6D8
REfan pisze:Co do ataku zombi na biuro to myślę że po prostu miał farta i wyszedł chwilkę wcześniej ewentualnie usłyszał że trupy nadchodzą i uciekł...
Skoro biegał po szpitalu/biurze/fabryce śmierci bez strachu, zabijąjąc bez litości, to nie sądzę, by się wystraszył trupków... Raczej zrobił to celowo, żebyśmy myśleli, że jednak nie żyje, przez co Jill nie szukałaby go, co oddaliłoby zagrożenie od Nemesisa i pozwoliło mu działać w cieniu...

Ciekawostką jest fakt, że w Dino Crisis 1 Gail także znika w podobny sposób (krzyki, odgłosy strzałów, a potem znajdujemy go całego i zdrowego) na początku gry, nie pojawia się w "false endingu" i ma "specjalne zadania", które trzyma w tajemnicy przed Rickiem i Reginą (której kostium w RE 3 można odblokować), a taki z niego służbista, że jest gotowy zginąć dla dobra misji... Czy wszystkie gry Capcomu tego samego gatunku są do siebie tak podobne?
REfan pisze:Co do roboty bez rozgłosu to niby kto miał go na niej nakryć...? Zombiaki...? wydaje Mi się że ciężko o rozgłos w już praktycznie wymarłym mieście

Mogli go zobaczyć Jill/Carlos/cywile/inni U.B.C.S./ a nawet Leon i Claire xD I aż do sceny w szpitalu nikt nie wiedział, że jest on szpiegiem, były tylko podejrzenia... Te podejrzenia mogą się przeciągnąć aż do fabryki śmierci...
REfan pisze:Chętnie bym zobaczył Pana Nicholaia w RE6 i myślę że są na to dość duże szanse bo z grona negatywnych bohaterów praktycznie tylko On jeszcze żyje...

Nie tylko on, ale akurat Nicolai jest jednym z tych bardziej znanych i konkretnych... Choć jedynie "wykonywał rozkazy"...
REfan pisze:No i może jeszcze Hunk ale jego zobaczymy najpewniej w RE Revelations i małe szanse że po tym powróci w RE6... Chociaż może...

Jeśli HUNK to Alex Wesker, to zobaczymy go jeszcze w RE 6... A jak nie, to na pewno pojawi się w tamtejszych mercach...
REfan pisze:Wracając jeszcze na sekundę do Nicholaia niech tylko popracują nad jego wyglądem bo w Outbreak miał zbyt kwadratową buzkę...

No cóż, Rosjanie, to nie Polacy, stereotyp Rosjanina na świecie to taki "twardy facet" z zarostem (jakby lubił wypić), dlatego kwadratowa twarz, charakterystyczna dla "macho", jest tutaj potrzebna... Ja bym chciał, aby miał on na twarzy wyraznie nakreślone zmęczenie pracą/ucieczką i wyrazy upływu długiego czasu... Taki Big Boss serii ew. Ocelot xD

Ja bardzo bym go chciał, gdyż jest on niemal równie tajemniczy, co HUNK, w dodatku jest wspaniałym i przebiegłym żołnierzem, którego jeżeli nie umiejętność planowania, to same umiejętności są poważnym zagrożeniem...

Ogólnie RE 6 mogłaby być bardziej żołnierska - Nicolai, HUNK, Billy, Carlos i Rebecca, jako partnerka Billego/pomocniczka, byliby świetną alternatywą dla RE 6... A gdyby Rebecce udało się ściągnąć Chrisa i Barry'ego z poprzedniej jednostki i wszytko odbyło się w posiadłości podobnej do tej z RE 1, to byłbym wniebowzięty...

A skoro już tylu Słowian się przetoczyło przez RE (Vladimir, Mikhail, Nicolai), to chiałbym, by w RE 6 był jakiś Polak, który byłby twardy, wyszkolony, miałby poczucie humoru i wypowiadał polskie przekleństwa, spotykając wrogów... Najlepiej z U.S.S. HUNKa, bo w takiej masce lub kominiarce fanie by to wyglądało... No i na końcu gry wyciągnął "buteleczkę zza pazuchy", by odsapnąć "po polsku" xD
REfan

Post autor: REfan »

To Mnie zaskoczyłeś... Tej scenki nie widziałem... Jeżeli już udało Mi się doprowadzić do spotkania Jill i Nicholaia na stacji to skurczybyk wybiegał od razu jak tylko słyszał trupy...
Paul pisze:Ja bym chciał, aby miał on na twarzy wyraznie nakreślone zmęczenie pracą/ucieczką i wyrazy upływu długiego czasu... Taki Big Boss serii ew. Ocelot xD
No taki zarost ala Big Boss czy zmęczona życiem twarz ala Ocelet to byłby fajniutki motyw dla naszego Rosyjskiego przyjaciela... Wow... Naprawdę ciekawie by to wyglądało...

PS. Pojechałeś z tym Polakiem w RE6... He... He... Ale miło by było zobaczyć naszego rodaka jako profesjonalistę współpracującego np. z Hunkiem...

Deus Ex: Wystarczy tych dyskusji o niczym. Jeżeli macie pomysł na swojego Residenta opiszcie go w tym temacie. Te gdybania nie są w żaden sposób powiązane z RE6, o którym wciąż de facto niewiele wiadomo. Lepiej zająć się w rozważaniach szczątkowymi newsami, dostępnymi na stronie głównej. Posty rażąco odbiegające od tematu będą kasowane i/lub karane ostrzeżeniami.
Ostatnio zmieniony ndz 05 wrz, 2010 przez REfan, łącznie zmieniany 1 raz.
pinek

Post autor: pinek »

Mikami o RE6
Ciekawe, czy zaproszą go z powrotem.?
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Paul

Powinni, bo gdy ten facet był u sterów RE, seria przechodziła lata swej pierwotnej gatunkowej świetności... Choć facet sam horrorów nie lubi xD Pewnie dlatego tak dobrze je tworzy - sam wie, co jest straszne...
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

To prawda że Pan Mikami jest człowiekiem bardzo utalentowanym i to dzięki niemu 4 część Residenta trzymała jeszcze pewien poziom klimatu, chociaż szkoda że nie została wydana ''The Fog Version'' która nie tylko miała wiele wspólnego z ogólną fabułą, ale była też mega klimatyczna. Ogólnie bardzo odpowiadałoby mi jeżeli ojciec Resident Evil zacząłby macać palce w najnowszym resku i jeżeli powstałaby część podobna do wyżej wymienionej (Mgła). Skoro zaryzykowano eksperyment i zaserwowano czwóreczkę która była całkowicie odmienna, ale mimo to pobiła serca graczy, wiec może warto by było powrócić do starego kanonu i posłać głównego bohatera do rezydencji z piekła rodem (tej z RE 3,5).
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
Kamiiro19

Post autor: Kamiiro19 »

RE 6 może nas zaskoczyć z wielu stron, gdyż Capcom ma jeszcze wiele niedokończonych historii w zanadrzu. Mamy historię Sherry - nie wiadomo, co się z nią dzieje, po tym jak odbierają ją z rąk Leona, danie jej jedną głównych ról mogłoby być bardzo ciekawe. Również mogliby wspomnieć o Stevie, którego przecież Wesker mógł wskrzesić (sam wypowiada takie słowa pod koniec CV). Tak samo Rebecca - w ogóle nie wiemy, co się z nią dzieje po powrocie do miasta.
Nawet jakby wstawili starych dobrych bohaterów byłoby dobrze, chociażby Claire nagle przypomniała sobie o Sherry i chce ją odnaleźć, pomagać jej może Chris lub Leon.
BTW ciekawie wyglądałaby współpraca Jill i Claire, czy też Chris i Leon, tak czy siak musimy czekać.
CALYPTO
Awatar użytkownika
Remix

Post autor: Remix »

Fajnie by było gdyby wróciła Ada :rad6: . Mogliby zrobić że Wesker przeżył i gra się nim np w dodatkowym scenariuszu ... Lub chociaż żeby powrócili do zwyczajnego RE a nie widoku zza pleców :rad6:
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Jutro o godzinie 7 rano Capcom zapowie 2 nowe produkcje tak jest napisane na oficjalnym twiterze firmy.Miejmy nadzieje że będzie to RESIDENT EVIL 6!!Trzymajmy kciuki!!Jak dobrze wiemy że Capcom nie zaprezentował wszystkich tytułów na tokyo game show 2010

Link do newsa http://www.ps3site.pl/czyzby-resident-evil-6/54392/
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Jest godzina 11:30 a ja nic nie znalazłem jeszcze,może źle szukam,albo twórcy nic nie zapowiedzieli ?Na oficjalnej stronie Capcom,z tego co teraz patrzę nic nie ma...Albo jak zwykle źle szukam,bardzo proszę jak ktoś będzie wiedział od razu o link do newsa.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
kotlet1986

Podałem tego linka z wiarygodnej strony jaką jest Ps3site.pl ale jak widze ktoś tu chyba znowu w kulki leci.Najpierw miala być niespodzianka od Capcomu, potem na Tokyo Game Show mieli zapowiedzieć 2 tytuły ktore nie pokazali więc myslałem że teraz.Jest godz 13:50 i dalej nic.......
Awatar użytkownika
J.Krauser

Ale jakby nie patrzeć u nas i u nich jest inna strefa czasowa... Dokładnie nie wiem która teraz jest w Japonii... Wg. 24timezone. com jest tam 21.07

http://24timezones.com/pl_czas/tokyo_czas_lokalny.php

Wyluzujcie chłopaki :rad4:
Awatar użytkownika
kotlet1986

Już chyba wiadomo jakie to miały być gry.Chodziło poprostu o Mega Man Legends 3 Project i Resident Evil: The Mercenaries 3D na 3Dsa wtf? :pff2:

http://www.capcom-europe.com/blog/category/en post z dnia dzisiejszego

Capcom robi sobie jakieś jaja chyba.Zapowiedzieli Revelations a teraz jakiś Mercenaries 3D znowu na 3Dsa a np o Resident Evil Portable od konferencji jak zapowiedzieli tak sie skończyło nie mówiąc już o Re6. Doczekamy się kolejnej części na nowej generacji konsol przykro mi
Ostatnio zmieniony śr 29 wrz, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

kotlet1986 pisze:Doczekamy się kolejnej części na nowej generacji konsol przykro mi
Przykro Ci z tego powodu? :)

Co do RE6 to jestem pewien że są to celowe zagrywki. Czekają i czekają aby w końcu zapowiedzieć. Idę o zakład że RE6 zostanie potwierdzony i już z trailerem na Captivate '11 (Maj, Czerwiec) lub w okolicach końca tego roku.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Tak bardzo mi przykro a z tego co napisałeś że idziesz o zakład że sie pojawi na Captivate 11' na przełomie maja,czerwca to nikogo nie pocieszyłeś pozatym nawet jak będziesz miał racje to do tego czasu minie 8miesiecy i dodaj kolejne 2 lata na produkcje więc obstawiam że w marcu 2014 pojawi się
Ostatnio zmieniony śr 29 wrz, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Napisałem także że mogą dać trailer już w tym roku. Co do twojej teorii że może pojawić się w 2014 to troche się nie zgodzę. Na pewno mają już jakieś 35% gry zrobione. Dodaj sobie ciągłą prace podczas tych 8 miesięcy, podczas imprezy zostanie zaprezentowana wersja Beta, a tu już krótka droga do końca. Więc tak myślę że jesień 2011 jest bardziej prawdopodobna.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”