Shaldur pisze:Pierwsza rzecza ktora mnie zaszokowala(tylko prosze sie nie smiac

) to ilosc roznych wersji residenta na roznego rodzaju konsole. Powiem szczerze ze do wczoraj zylem w przekonaniu ze sa 4 residenty: 1,2,3 no i 4, no ale najwyrazniej jest ich znacznie wiecej.
W tym nie ma nic śmiesznego, więc nikt się śmiał nie będzie

Nie jesteś pierwszym i nie ostatnim graczem, który myślał, że istnieją tylko Residenty "z numerkiem"
Shaldur pisze:Z tego co zdazylem przeczytac na forum to Resident Evil Gun Survivor,Resident Evil: Dead Aim,Resident Evil: The Umbrella Chronicles troche sie roznia od pozostalych czesci. Kieruje sie w nich celownikiem, a cala gra skupia sie na kasowaniu ogromnej ilosci zombiee (nieszczegolnie mnie to pociaga)
Co się tyczy Gun Survivor i RE:Umbrella Chronicles to zgadza się. Co się tyczy natomiast RE:Dead Aim zgadza się "prawie", ponieważ grając w tą część widzimy naszą postać z perspektywy trzeciej osoby, a dopiero podczas walki mamy celowniczek.
Prawda, że gry te różnią się od pozostałych z serii, więc jeżeli interesuje Cię tylko rozrywka to Ci ich nie polecam, natomiast jeżeli interesuje Cię fabuła i cała historia Resident Evil to te części są niewątpliwie ciekawe.
Shaldur pisze:zato Resident Evil: Outbreak oraz Resident Evil: Outbreak - File 2 to gry online(rowniez niebardzo mnie interesujace).
Oczywiście w gry te również można pograć nie korzystając z trybu online.
Shaldur pisze:Pozostaje Resident Evil Zero
Gorąco polecam, jeżeli grałeś w RE1, RE2, RE3 i RE4 to tą część musisz po prostu zobaczyć
Shaldur pisze:Remake
Jak sama nazwa wskazuje jest to "ulepszona (zwłaszcza graficznie)" wersja RE1. Historia tam opowiedziana pokrywa się z historią z RE1, a dodatkowo zostały dodane liczne wątki poboczne dzięki czemu gra wciąga na tyle, że dla wielu graczy, to najlepsza część RE. Również polecam Ci się z nią zapoznać.
Shaldur pisze:Code: Veronica X
Jeżeli podobało Ci się RE2 i RE3 to RE:Code Veronica X na pewno również Ci się spodoba

Ten Resident właściwie zasługuje na "numer", a czemu go nie dostał?? O to należy spytać twórców, w każdym razie ta część jest pełnoprawną kontynuatorką części poprzednich.
Shaldur pisze:Resident Evil Suvivor 2: CODE Veronica
Jest to również celowniczek i najsłabszy Resident. Zdecydowanie odradzam.
Reasumując najbardziej polecam RE:Zero, RE:Code Veronica X oraz RE:Remake.