Ulubiony bohater w Mercenaries

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Plusem jest też to, że zdobywa tylko 2 przedmioty (granaty odłamkowe i amunicję do TMP), nie licząc tego co jest standardowo w beczkach, czyli np czerwony granat. Dlatego pozostawione przedmioty można brać w ciemno.

Jak gram takim Weskerem, to czasami denerwuje zbyt częste pozostawianie amunicji do pistoletu, którą przynajmniej ja od razu wywalam, bo jest zbędna.

Podobnie jest np w przypadku Ady. Przeciwnicy zostawiają nie to co bym chciał w danym momencie.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To też jest prawda, mnie też to irytuje jak mam cos nie potrzebnego, a tak Krauserem i Hunkiem można jak leci zbierać
Ostatnio zmieniony wt 04 maja, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mentos

W przypadku Krausera strzały zajmują dużo miejsca, więc też nie należy przeginać, bo szybko miejsca brakuje, a warto je mieć na niebieskie granaty. Jeden rzut w tłum, potem specjalny atak (2 kopniaki) i wszystkich ścina. Nie wspominając o łapce.

Jaką postacią robicie najlepsze wyniki?

U mnie na każdym levelu zdecydowanie najlepszy jest Wesker. Bardzo szybka snajpa (chociaż trochę słabsza jeśli idzie o siłę ognia od snajperki Ady) i Killer 7 na wszystkich subbosów szybko rozwiązują każdy problem.
No i chyba tym typkiem najłatwiej utrzymać wysokie combo w eliminowaniu przeciwników (na drugim miejscu postawiłbym Hunka - TMP kosi z każdej odległości, a amunicji nie brakuje).
Awatar użytkownika
J.Krauser

Hunkiem osiągam najwyższe noty... Headshot i Neck Breaker i koniec
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
mentos

Neck breaker nie działa na JJ, Big Salvadora i Garradora, a szkoda. :) Dobry jest w sumie na Bella Sisters, poza tym za długo trochę ta animacja trwa i szybciej jest władować serię. No i działa tylko na jednego przeciwnika.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jak dobrze to opanujesz, nawet grupka 6-cio osobowa Ci nie będzie przeszkadzać, bo podczas łamania karku inni się odsuwają i już po możesz strzelić następnemu i znowu karczek i tak do znudzenia :rad10:
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
mentos

Akurat o tym wiem, że tą grupkę ganado odsuwa. Tylko, że sama ta animacja skręcania karku trwa za długo. W tym czasie można normalnie bronią zabić wszystkich, a amunicji nie ma sensu oszczędzać, bo jest jej pod dostatkiem. Ja z neck breakera korzystam tylko i wyłącznie na Bella Sisters, bo na TMP są zbyt wytrzymałe.
Awatar użytkownika
Rebecca95

Post autor: Rebecca95 »

Głos swój oddałam na Adę :)
Posiada świetne bronie, takie jak:
Punishera(świetny jak stoi parę Ganados w jednym" rzędzie")TMP
karabin snajperski
oraz świetnie atakuje fizycznie.
I jest moja ulubioną postacią w RE4
My first mission and I've already disobeyed orders. So much for my great law enforcement career.
Awatar użytkownika
Krauser
Kontakt:

Post autor: Krauser »

Mi najlepiej gra się oczywiście Krauserem. Nie dość, że ma dużo energii życiowej i ciekawą broń to na dodatek atakuje tą swoją zmutowaną łapą co przydaje się niesamowicie w podbramkowych sytuacjach.
"If you be a legend, you must beat a legend"
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Najlepiej gra mi się...... Wesker'em (Magnum + Karabin Snajperski) i jego "ataki fizyczne" są jednymi z lepszych (ale nie tak dobre jak te od Hunk'a czy Krausera :smiech3: ). Albert ma też najfajniejszy utwór który "leci podczas naszej akcji". Jest to moim zdaniem najlepiej wyważona postać i dlatego nim lubię najbardziej grać w The Mercenaries. Na drugim miejscu jest Ada Wong (za TMP i Karabin Snajperski). Na trzecim miejscu Hunk (za łamanie karków). Na czwartym miejscu Leon (znudził mi się po głównym wątku fabularnym :P ). Na piątym miejscu Krauser (za łatwo mi się nim gra).
Awatar użytkownika
mentos

Wesker nie tyle jest wyważony, co po prostu przegięty. Killer 7 każdego sub-bossa kładzie szybko, a snajpą można nabijać wysokie combo, do tego atak ręką, który kładzie kilku wrogów naraz, jeśli stoją jeden za drugim.

Krauser jest tak samo dobry, ale łuk jest trochę za wolny, za to łapka przy dobrym wykorzystaniu miecie wszystko.
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Wesker - dobrze uzbrojony, dużo życia, nadludzka siła, elegancki i ma fajnie QTE... Nic, ino combo bić... Dlatego oddaję mój głos na niego...
Awatar użytkownika
re_fan2000

Post autor: re_fan2000 »

moim zdaniem Krauser bo łapą może zabić big salvadora za pierwszym razem :rad10:
Awatar użytkownika
(X)_CRAUSER_(X)

Post autor: (X)_CRAUSER_(X) »

1 miejsce - Krauser
2 miejsce - Leon
3 miejsce - Hunk
4 miejsce - Ada
5 miejsce - Wesker - słabiak z niego gdy go biją zombiaki strasznie się drze.
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Mnie podpasowała Ada ;p

Fajny strój (mini hyhy), TMP, Punisher i nic tylko 100k+ na wiosce wbijać bo tam mi się nią gra najlepiej .
Zaraz potem jest HUNK - samo TMP i granaty wystarczą na małą rzeź - + za neckbreakera
Wesker - trochę uber ale no okej
Leon - jakoś ujdzie
Krauser - nie przepadam.

(X)_CRAUSER_(X),

A masz w RE4 zombiaki ? No nie wydaje mi się ...
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Awatar użytkownika
r123x

Post autor: r123x »

Hunk - komentarz zbędny, bo to kwestia gustu.
Awatar użytkownika
(X)_CRAUSER_(X)

Post autor: (X)_CRAUSER_(X) »

Łasy miałem na myśli tych gości opętanych przez las plagas tylko zapomniałem jak oni się nazywają :)
Maestro

Post autor: Maestro »

Na pierwszym miejscu HUNK, za niesamowite finishery (zarówno kopniak, jak i neck breaker rządzą!), dobrą broń (szybkostrzelna i tylko do niej znajdujemy ammo), a jedyne czego mi brakuje w tej postaci, to noża (do rozwałki skrzyń itp.)

Drugie to Wesker- silna broń, ogólnie nie ma się do czego przyczepić.

Trzecie- Ada- za design postaci, TMP i snajperkę, oraz finishery.

Czwrarte- Krauser- łuk jest słaby, a jego łapa to narzędzie dla idących na łatwiznę. Nie lubie tej postaci, jeśli idzie o Merce.

No i Leoś- bieda-broń, w zasadzie dla ludzi, ktorzy chcą odczuć prawdziwy survivall horror (w tym sprawdza się znakomicie), zwłaszcza na Waterworldzie.
Awatar użytkownika
Ari

Post autor: Ari »

U mnie na pierwszym miejscu Krauser (i ta jego zmutowana ręka :smiech1:) na drugim Hunk (i to jego łamanie karków hehe :smiech3:) na trzecim Ada Wong...fajnie popatrzeć na "kobitkę w czerwieni" :smiech1:
Computer Graphic
RE Fan
Awatar użytkownika
Claire93

Post autor: Claire93 »

Głos swój oddałam na Leona. Może nie ma za dobrego uzbrojenia, ale nie jest tak przegięty jak reszta postaci, przez co gra nim buduje o wiele większą adrenalinę :P.
Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”