Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Ja myślę, że rozwiną wątek Alexa Weskera, który zdradził Spencera i opuścił go, zabierając ze sobą "sekret nieśmiertelności" nad którym pracował... To by miało sens.

Mimo wszystko, władze forum prosiły, by nie spamować "gdybaniem", dlatego też lepiej napisać o czymś, co będzie przełomem dla tematu...
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Panowie ja zauważyłem, że od jakiegoś czasu ciągle się powtarzacie. Ja chce/sądzę/będzie to to i to i tak w 3-4 postach. Dajcie na razie na wstrzymanie...

Deus Ex: Słusznie kolega prawi :rad10: ...
Ostatnio zmieniony śr 27 paź, 2010 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Resident Evil 6 zapowiedziany na Video Game Awarts 2010 11 grudnia?

http://www.ps3site.pl/czyzby-resident-e ... more-57964

informacje i video z zapowiedzią(trzeba cały czas zatrzymywać i puszczać reklame żeby zobaczyć zdjęcie z tego newsa).BARDZO SOLIDNIE CHCIELI UKRYĆ ten kawałek bo podczas trwania reklamy wogóle tego nie widać
Qwerty

Post autor: Qwerty »

W 00:4 sekundzie tego filmiku jest ten specjalny kod, który trzeba przeskanować
programikiem (niektórzy mają go w komórkach) i jest tam jakiś wyraz. Z resztą fani już
dawno to rozgryźli ale nie pamiętam co tam pisało :D

Sam odkodowałem i wyszedł link: http://mm.mtv.com/gVhETz
Aha i taka mała ciekawostka.
http://img225.imageshack.us/img225/5286/22053875.jpg
Odwróciłem obrazek do góry nogami.
Czytając od prawej do lewej - RE VI :zmiesz4:
ale to pewnie przypadek, chociaż kto wie... ^^

Jak Resident 6 będzie podobny do 5, czy też 4 to już stracę jakąkolwiek nadzieję w
przyszłość Resident'a :pff2:

I hejka, jestem, nowy ;p

Recoil: Ja też mam małą ciekawostkę: na forum nie wrzucamy zdjęć, tylko linki.
Ostatnio zmieniony sob 27 lis, 2010 przez Qwerty, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Paul

Post autor: Paul »

Na razie nie udzielam się na forum, czekam na jakiegoś newsa dotyczącego tej gry i wkurza mnie to, gdy znajduję tu takie duperele... Przestańcie pisać na temat RE 6 dopóki nie zdobędziecie czegoś konkretnego...

Bzdursky: słuszna uwaga, aczkolwiek nie popadajmy w skrajności - po prostu ograniczcie troszkę gdybanie, mkay?
Ostatnio zmieniony pn 29 lis, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 1 raz.
http://pawlotheatrum.bloog.pl/ Mój bloog, na razie eksperymentalny, ale zawsze xD
Awatar użytkownika
kotlet1986

Paul pisze:Na razie nie udzielam się na forum, czekam na jakiegoś newsa dotyczącego tej gry i wkurza mnie to, gdy znajduję tu takie duperele... Przestańcie pisać na temat RE 6 dopóki nie zdobędziecie czegoś konkretnego...
Słuchaj stary- ja wysłałem linka z bardzo wiarygodnej strony jaką jest ps3site na której wstawili reklame zapowiadające Video Game Awards 2010 odbywające się w grudniu na których to po raz pierwszy został zapowiedziany RE5 jeśli nie jesteś zorientowany.Rozumiem że możesz się rzucać o pisanie głupot np takich kto mógłby być główną postacią w RE 6 itd ale nie czepiaj się tych osób którzy chcą znaleść jakieś informacje(linki,zdjęcia,video) mające szanse na bycie czymś konkretnym.Niewiem czy oglądałeś wogóle mój link z tej o to reklamy albo i samego zdjęcia ale na tym o to zdjęciu widnieje logo biohazardu a QWERTY zauważył odwrócony napis do góry nogami REVI jako wskazówke z zapowiadanych targów więc nie są to DUPERELE o których piszesz. Jeśli czekasz na konkretne informacje dotyczące gry, niewiem w stylu oficjalnego trailera z gry to nie trzeba było wogóle zakładać tego tematu o RE6 tylko czekać na konkretne informacje,trailery tak jak ty to nazywasz.Pozdrowienia dla takich osób jak ty

P.S Dodam jeszcze że te zdjęcie które widnieje w tym linku który podałem w reklamie zapowiadającego VGA na którym jest logo biohazardu był w tej reklamie przez ułamki sekund i ciężko było to zauważyć(trzeba było stopować filmik) także moim zdaniem chcieli to jakoś ukryć ale internauci to wychwycili także jest nadzieja na coś konkretnego i poczekajmy do 11 grudnia
Ostatnio zmieniony pn 29 lis, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

kotlet1986 pisze: Słuchaj stary- ja wysłałem linka z bardzo wiarygodnej strony jaką jest ps3sitepoczekajmy do 11 grudnia
Ps3site nie jest zbyt wiarygodna strona, a juz na pewno nie portal (forum to zupelnie inna bajka).

Co do RE VI, coz, jestesmy juz po VGA i cisza w sprawie RE6, zdaje mi sie ze capcom skupiony jest/byl na innych tytulach (dead rising 2 / marvel vs capcom / te bzdurne residenty na 3ds etc), choc mam ciche nadzieje ze pelnoprawny RE sie gdzies tam produkuje.
Ostatnio zmieniony pt 24 gru, 2010 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Alucard pisze: Ps3site nie jest zbyt wiarygodna strona, a juz na pewno nie portal (forum to zupelnie inna bajka).
PS3site jest dość wiarygodnym źródłem informacji, znam tam kilka osób i uwierz mi, że oprócz kwietniowego prima to jeszcze nie zauważyłem rażącego błędu. Przypuszczać każdy może lub odpowiednio zatytułować news'a ale jak sam nie znasz się w temacie to można odebrać to za fałsz (bo kiedyś przypuszczenie sie nie sprawdziło ;))
Alucard pisze:
Co do RE VI, coz, jestesmy juz po VGA i cisza w sprawie RE6, zdaje mi sie ze capcom skupiony jest/byl na innych tytulach (dead rising 2 / marvel vs capcom / te bzdurne residenty na 3ds etc), choc mam ciche nadzieje ze pelnoprawny RE sie gdzies tam produkuje.
O ile dobrze wiem to żaden RE nie pojawił się na konsolę, której nawet w sprzedaży nie ma ;) Poza tym Revelations wcale na złego Residenta się nie szykuje więc daruj sobie takie teksty ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Istnieje więc duże prawdopodobieństwo, że marka Resident Evil doczeka się modnego ostatnio "restartu". Pozostanie jedynie tytuł, zaś Capcom wsadzi zupełnie nową otoczkę, czyli innych bohaterów i całkowicie odrębną historię. Tak było m.in. z Castlevanią, tak będzie z Tomb Raider'em i Ninja Gaiden. Spójrzcie także na DmC, który stanowi reset Devil May Cry.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Zgodzę się z Nemesisem US. Teraz strasznie są modne restarty, więc tak jak pisze kolega zostanie tylko tytuł. To tak jakby inna rzeczywistość w tym samym świecie (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). Nie ma co gdybać, trzeba czekać na solidną porcję wiadomości bądź pierwszy teaser ;D.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Niestety, teraz nawet nie jestem pewnie czy Capcom w ogóle rozpoczął prace nad Re6. Generalnie RE5 kończy niejako wątek Wesker'a , Chris'a i Jill. Leon miał swój wątek w Re4 i RE Degeneration. Sądząc po szykowanym Re: Revelations i filmie RE Damnation odnoszę wrażenie, że japońska firma będzie teraz zadowalać nas wysokiej jakości prequel'ami. Ekipa od serii SOCOM prawdopodobnie pracuje teraz na Resident Evil: Raccoon City, który ma być nastawiony głównie na online.

Tak czy inaczej uważam, że nowa odsłona = reset marki.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

WESKER-DL pisze: PS3site jest dość wiarygodnym źródłem informacji, znam tam kilka osób i uwierz mi, że oprócz kwietniowego prima to jeszcze nie zauważyłem rażącego błędu. Przypuszczać każdy może lub odpowiednio zatytułować news'a ale jak sam nie znasz się w temacie to można odebrać to za fałsz (bo kiedyś przypuszczenie sie nie sprawdziło ;))
Czytam ps3site od dobrych 2-3 lat (na forum moj "staz" ze tak powiem, jest 2 razy wiekszy niz twoj tutaj, wiec mozesz mi uwierzyc ze ciezko mi te slowa przychodza:) ) i to co ostatnio sie tam wyprawia to istna kpina, poza tym jesli znasz tam kilka osob, to nic dziwnego ze ich bronisz, kumoterstwo to rzecz naturalna gdy ktos z grona znajomych jest atakowany przez zupelnie obcego czlowieka (choc mam cie chyba z najomych na psn ^^), jednakze nie zmienia to faktu ze ostatnio newsy na tej stronie sa bojkotowane w komentarzach (i jesli temu zaprzeczysz, to juz bede wiedzial iz nie czytamy tego samego portalu), bledy ortograficzne, wpadki slowne, urwane zdania i czasami nietrafione newsy (bledne) tudziez calkowicie abstrakcyjny tytul newsa byleby ktos w niego kliknal (ostatni przyklad to "Resident evil 6 w cell shadingu?" - ktory fan RE by w to nie kliknal z grymasem "WTF" na twarzy byleby za chwile dowiedziec sie iz chodzi o zupelnie inna gre z udzilem 2 postaci z uniwersum RE), zreszta jak juz mowilem wystarczy wczytac sie w komentarze, bojkot totalny, nie zdziwie sie jak wroci idea "cenzury" na te strone, bo ilez mozna dawac sie tak mieszac z blotem przez czytelnikow.
WESKER-DL pisze: Poza tym Revelations wcale na złego Residenta się nie szykuje więc daruj sobie takie teksty ;)
Dlaczego mam sobie darowac ? Procz jednego trailera na razie nie powinienes miec uzasadnionych podstaw aby negowac moje obawy, dla mnie natomiast samym dowodem jalowosci tej produkcji, jest docelowa platforma, tak samo jak bylo w przypadku UC (co ta gra miala wspolnego ze starym dobrym RE ? Co mi ze znanych postaci czy miejsc skoro nie czulem sie jakbym w RE gral? :rad2:). Pewnie sie z tym nie zgodzisz, ale zaufaj mi w te slowa: bardzo chcialbym sie mylic, chcialbym rowniez aby RE:R okazal sie czyms godnym. Poki co, doswiadczenie dziala na moja niekorzysc i chwieje moim zaufaniem co do capcomu.

Porzucajac juz ten temat, przychylilbym sie do prawdopodobienstwa jakie napisal Nemesis, osobiscie nie mialbym nic przeciwko takiemu zagraniu, ba, bardzo chetnie ujrzalbym ponownie cale to uniwersum w "swiezszej" oprawie.

Szakal: Napiszę to tylko raz, zwracaj większą uwagę na ortografię.

edit: Mmm, wybaczcie, nie wiedziałem że do znaków interpunkcyjnych jest tutaj przykładana należyta uwaga, lecz rażących błędów ortograficznych chyba nie ma ;). Uwaga zwrócona lecz zbędna, następnych postów i tak nie planowałem :smiech6:
Ostatnio zmieniony sob 25 gru, 2010 przez Alucard, łącznie zmieniany 10 razy.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Czy to temat o PS3site, czy o RE6? O Resecie RE pisałem kilka stron wcześniej.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Nemesis US

Rozważamy ewentualne dalsze losy serii co poniekąd wiąże się z RE6. Mam nadzieje, że potrafisz to zrozumieć. Co do PS3site, cóż, ten portal już wielu osobom mocno podpadł, ponieważ nie zawsze mają rzetelne info i często coś przekręcają.

Tytuły news'ów także mają sporo do życzenia. Warto więc dla odmiany odwiedzić nasz blog :smiech6:

http://ps3center.bloog.pl/

Ok. kończę już ten offtop, o PS3site możemy pogadać w innym temacie, bardziej stosownym do takich dyskusji.
Ostatnio zmieniony ndz 26 gru, 2010 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Alucard pisze:tudziez calkowicie abstrakcyjny tytul newsa byleby ktos w niego kliknal (ostatni przyklad to "Resident evil 6 w cell shadingu?"
Chyba zle zrozumiales tamtego newsa o cell shadingu.Chodzilo w nim o to ze zastanawiali sie jak Resident Evil 6 wygladalby w takiej oprawie i tylko przypuszczali ze capcom moze pojsc w takim kierunku tak jak z marvel vs capcom 3

P.S sorry za brak polskich znakow ale mam cos pokopane w ustawieniach
Ostatnio zmieniony pn 27 gru, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

kotlet1986 pisze:Chyba zle zrozumiales tamtego newsa o cell shadingu.Chodzilo w nim o to ze zastanawiali sie jak Resident Evil 6 wygladalby w takiej oprawie i tylko przypuszczali ze capcom moze pojsc w takim kierunku tak jak z marvel vs capcom 3
Alucardowi raczej chodziło o to że tytuł tamtego newsa został specjalnie tak napisany by od razu zwrócił uwagę i zmusił do przeczytania artykułu, a nie o sam artykuł...Normalka zabieg w którym tytuł jest grą słów która często nijak ma się do następującego po nim tekstu to w dziennikarstwie metoda stara jak reklamowanie wszystkiego za pośrednictwem kobiecych krągłości. Stare, sprawdzone i skuteczne.
Ostatnio zmieniony pn 27 gru, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Jak dla mnie, Capcom powinien dodać:
-edytor map+skryptów
-więcej komend głosowych
-coop dla większej ilości graczy
-Versus, gdzie mogę być majini
-więcej możliwości ciosów (7 to stanowczo za mało)
-chat tekstowy - ciężko jest powiedzieć "Nie strzelaj!"
-nowych majini

Oraz:
-przydałoby się wskrzesić Alberta :rad10:
-powrót do starych postaci były mile widziany

Wszystko w stosunku do Re5 oczywiście
Jak dla mnie jeśliby Capcom wypełnił te wszystkie punkty, to RE6 będzie idealny ^^.
Ostatnio zmieniony wt 04 sty, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ari

Post autor: Ari »

Miejmy nadzieje i módlmy się o to żeby to czekanie się opłaciło...mam nadzieje że stare postacie też tam będą...
Computer Graphic
RE Fan
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj. Przynajmniej wiadomo, że gra jest w produkcji ;) skoro potwierdza to nasz "Albert Wesker" :P.
Ostatnio zmieniony wt 25 sty, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
pinek

Post autor: pinek »

I kolejny zagadkowy nius. Muszę przyznać, że ostatnio niusy bardziej trzymają w napięciu niż sama gra (RE5) :rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”