Wersja na GameCube

RE_Fan

Wersja na GameCube

Post autor: RE_Fan »

Mam pytanie jak stoi poziom graficzny RE 2 na GC to znaczy czy to jest normalny port psx.
Czy grafika jest trochę podrasowana?

Bo wiem że gameCube Potrafi dużo wycisnąć szczególnie jeśli chodzi o resident evil. :rad1:
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez RE_Fan, łącznie zmieniany 7 razy.
Resident evil
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

identycznie jak na ps1 :rad11:
Awatar użytkownika
Kamillo

Post autor: Kamillo »

W RE2 najlepszą grafike uświadczysz grając na DC.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Barry pisze:identycznie jak na ps1 :rad11:
Oj tu się niezgodzę wyraźniejsze są postaci oraz tekstury, nie jest to moze przepaść ale widać różnice
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
cpt rhodes

Post autor: cpt rhodes »

Czyli skoro mam wersje na dc, to zakup wersji na kostke moge sobie odpuscic? Nie mam odlotów kolekcjonerskich :)
Fire walk with me
niaa_maiden

Post autor: niaa_maiden »

Moim skromnym zdaniem, skoro nie masz zapędów kolekcjonerskich, nie opłaca Ci się kupować RE 2 na GC, jeśli posiadasz wersję na inna konsolę. Nie wiem jak wyglada RE 2 na dc, ale (porównująć 'dwójeczkę' PSX i 'dwójeczkę' GC) widać niewielką różnicę w graficę, oczywiście na korzyść GC :rad10: Pod względem fabularnym i ilością dodatków, wersja PSX Dual Shock i wersja Gamecube nie różnią się niczym.
Ostatnio zmieniony pt 06 mar, 2009 przez niaa_maiden, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
r123x

Post autor: r123x »

Cóż logicznie rzecz biorąc graficzka na GC musi być odrobinkę lepsza, gdyż PS1 jest starszą konsolką.
mcbialy1

Post autor: mcbialy1 »

Poprostu GC jest jedna generacje do przodu niz psx i tyle. Wiec textury sa nieznacznie lepsze ;]
adder

Post autor: adder »

Nie byłbym taki pewien. Szczególnie podoba mi się cytat "not a single polygon has been changed." stąd. I nie dziwi mnie to - RE2 trafiło też na Dreamcasta, który pożera PSX. Żadnych zmian tam nie dokonano, jeśli chodzi o grafikę czy dźwięk. Jedyne, co mogło zostać zmienione, to jakość wstawek FMV - poza tym reszta jest tak samo kanciasta jak na PSX.
mcbialy1

Ale mnie chodzi o prenderowane tla ;)
adder

Post autor: adder »

A z czego one się składają, jeśli nie z wielokątów?
mcbialy1

Tylko ze textury postaci to nie to samo co tlo gry :)
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Tak, tła to statyczne renderowane tła, w których nie ma ani cienia polygona - no, chyba, że przemioty "położone" np. na półce czy szafce. Zauważyliście, że różnią się od tła? No właśnie, bo sam background to bitmapy.
Obrazek
mcbialy1

Takze jest lekka roznica pomiedzy platformami ;)
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

A ja bym jeszcze poszedł o krok dalej i napisał że wersja na GC to najlepsza i jak na razie jedyna słuszna wersja RE2. Chyba tylko wersja na N64 jest jeszcze inna (wybór koloru krwi itp).
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Miałem do czynienia tylko z wersją PC i tą na GC. Biorąc pod uwagę, że grając na PC miałem różne graficzne anomalie w postaci żółtego ekranu, to wersja na GC jest zdecydowanie lepsza :rad12: . Właściwie jedyny jej minus to brak poziomu trudności Hard do wyboru :pff2: .
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Nie jedyny ;/ co mnie boli, bo wersja na GC według mnie jezeli chodzi o aspekty techniczne oraz graficzne jest najlepesza, a do czego pije na poczatku posta? do ocji galerii, która pomimo tego że była dośc ciekawa została tylko i wyłącznie na PC
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

A o co chodziło w tej galerii?
Zapisywały się tam różne obrazki z gry, które później można było przeglądać?

EDIT:
Widzę, że nawet fajny bonusik z tego był :rad10: . Rzeczywiście szkoda, że nie ma tego na gacku. Chodzi mi zwłaszcza o te filmiki.
Ostatnio zmieniony ndz 05 gru, 2010 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

Były w niej koncept arty, jakieś modele 3D i inne takie bzdury, o ile dobrze pamiętam.
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Tak, dokładnie Barry ma rację, w sumie fajna rzecz ;) z resztą jeśli nie masz okazji obejrzeć ich bezpośrednio dzięki grze to możesz sprawdzić na mwrc:

szkice ( rough sketch)
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE2/RE2.php?n=Szkice

ilustracje (ilustrations)
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE2/RE2.php?n=Ilustr

oprócz tego są jeszcze modele 3D wszystkich postaci i przeciwników dostępnych w grze oraz galeria renderowanych filmików jakie przewinęły się w grze. Fajna sprawa, ja tam lubię dostawać takie "bzudry" ;)
Ostatnio zmieniony ndz 05 gru, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”