[Emergency 4 Mod] Raccoon City

Opowiadania, wiersze, filmy, komiksy, rysunki, stroje, kolekcje...
reni18

[Emergency 4 Mod] Raccoon City

Post autor: reni18 »

Witam jakiś czas temu z nudów zrobiłem zniszczone miasto przez zombie http://www.youtube.com/watch?v=eytMqGuq4Xs
Ostatnio zmieniony pn 03 sty, 2011 przez reni18, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JackHammer

Post autor: JackHammer »

Jako Funol gier spod znaku Emergency, gratuluje wytrwałości, robienie modów zawsze przekraczało zdolności mojej cierpliwości do takich rzeczy ^ ^ A efekt bardzo mi sie podoba ^ ^
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
reni18

Dzięki za odpowiedz, w najbliższym czasie mam zamiar zrobić część miasta raccoon city ale bardziej lokalizacje i upodobnić je do RE3
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Ciekawa sprawa, co prawda muzyka psuje tą prezentację, ale biorąc pod uwagę mod sam w sobie przyznam że wygląda jak żywcem z RE3 lub RE2 ;)
reni18

Miał bym prośbę to Was możecie wrzucić zdjęcia z re3 dokładnie ulicę prowadzącą do szpitala oraz z re2 ulice przed posterunkiem tam gdzie znajduje się autobus oraz straż pożarna. Ulice z re3 już mam do posterunku oraz stację benzynową. Mam taki zamiar wziąć gotowe miasto i niektóre lokacje upodobnić do tych z residentów, jak Wam się to widzi?
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

reni18 pisze:Witam jakiś czas temu z nudów zrobiłem zniszczone miasto przez zombie
Fajne :) Bardziej przypomina mi jednak Raccoon City z końcówki filmu RE: Genesis niż z gier.
reni18 pisze:możecie wrzucić zdjęcia z re3 dokładnie ulicę prowadzącą do szpitala
Mogą byc filmiki?
Tutaj około 1:40 alejka do szpitala
http://www.youtube.com/watch?v=5C5N6yan_Q8

RE2 straż i autobus około 8:20
http://www.youtube.com/watch?v=uZ50HIoM1mU
reni18

dzięki za filmik, ale jak ktoś z nudów zrobił by zdjęcia był bym wdzięczny

[ Dodano: 02 Sty 2011 22:43 ]
Fajne :) Bardziej przypomina mi jednak Raccoon City z końcówki filmu RE: Genesis niż z gier.

Dlatego teraz chcę zrobić kilka lokacji ze zdjęć, może to nie będzie w 100% przypominać tego co jest grze ale coś tam już upodobni.
Ostatnio zmieniony ndz 02 sty, 2011 przez reni18, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Fajna ta twoja "praca". Czekam na tą upodobniającą się do RE2/RE3 ;).

P.S. Temat nie pasowałby bardziej do działu Fan Area lub Unofficial RE?
Ostatnio zmieniony pn 03 sty, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
reni18

Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

No, nastrojowa muzyka jest i od razu lepiej się ogląda ;D

Choć w sumie, czasem za duzo aut 'rozbiłeś'. Leon by się tam zaklinował :smiech3:
Ostatnio zmieniony śr 19 sty, 2011 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Zgadzam się, że trochę zbyt dużo tych barykad z samochodów w mieście, co ujmuje trochę realizmu całej scence, ale za to bardzo upodabnia ją do Residentowego Raccoon City, bo tam właśnie były takie zablokowane ulice.

Gdy zobaczyłem radiowóz z numerem 102 od razu pomyślałem "och, widać reni18 odrobił lekcję, oglądał intro RE3 i stąd ten numer, a nie inny". Tymczasem potem trochę się zawiodłem widząc kilka radiowozów z tym samym numerem. Niby mały szczegół, ale bardzo rzuciło mi się to w oczy.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Wow, świetna robota, teraz to się dopiero dobrze prezentuje zwłaszcza po dodaniu odpowiedniej muzy, od dłuższego czasu chodzi za mną chęć zagrania w RE2 -cholera, zrobiłeś mi jeszcze większego smaka :D ;)
pinek

Post autor: pinek »

Świetna muza, świetne wszystko, chociaż faktycznie można odczuć nadmiar aut. Może trochę uliczek i porzuconych rowerów powklejać.
Dawać jakąś grywalną postać i zombie!!! :rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
reni18

Witam chciał bym wyjaśnić kilka rzeczy:
Mapa nie jest prze zemnie robiona (tzn uliczki budynki ulice góry woda itp) ja natomiast zrobiłem cały ten syf na mapie czyli auta śmietniki i wszystkie mniejsze obiekty, więc moje pole popisu ograniczały się jedynie do ww elementów
Fakt jest dość duża ilość samochodów, ale jakoś musiałem dodać miastu klimatu, jak by było mało samochodów to ktoś by mógł się spytać co tak tu pusto, ale to już zostawię bez komentarza
Myślałem, że powiecie mapa jest za ciemna i nic nie widać, ale jakoś nikomu to nie przeszkadza, w świetle dziennym nie ma tego klimatu.
Zombie i ludzi nie będzie ograniczenia gry.
A teraz mini konkurs kto znajdzie wszystkie podobne miejsca ze residentów czaka nagroda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fan Area”