Co, ile, jak, czyli cyferki w Resident Evil 3

Maestro

Co, ile, jak, czyli cyferki w Resident Evil 3

Post autor: Maestro »

Dużo osób może już widziało ten temat na forum RCS, mimo iż jest on zakopany głęboooko :P. Tak czy siak postanowiłem podzielić się swoją pracą sprzed kilku lat również tutaj, tym bardziej, że tam dalszy los forum jest nader niepewny, a szkoda... :(

Oto dla ciekawych- Resident Evil 3 w liczbach: (dane zebrane po jednokrotnym przejściu gry)

Podczas gry zabijamy 267 przeciwników, z czego Jill likwiduje 233 potwory a Carlos 34.

Oto dorobek Jill...
Zombie: 186
Cerberus:18
Brainsucker :10
Hunter z RE1:2
Hunter z RE3:11
Pająk:6

...a tutaj Carlosa...
Zombie:23
Brainsucker:3
Hunter RE1:2
Hunter RE3:6

...czyli w RE3 mamy:
Zombie:209
Cerberus:18
Brainsucker:13
Hunter RE1:4
Hunter RE3:17
Pająk:6

Mała uwaga:nie liczyłem ptaków i pijawek bo... sami wiecie...:D:P

Teraz zajmiemy sie medykamentami. W grze znalazłem 60 przedmiotów uzdrawiających. Roślinek 48, First Aid Spray'ów zaś 12, z czego 6 dzieki zyczliwości starego Nemesisa:P

Jill znalazła:25 roslin zielonych, 8 czerwonych i 10 niebieskich oraz 5 pojedyńczych spray'ów i dwa potrójne (od Nema)

Carlos zdobył dwie roslinki zielone, dwie czerwone i po jednym: spray'u i niebieskiej roślince.
Aha, w czasie gry zauważyłem trzy skrzynki z niebieskimi roślinkami.

A jak sie ma sprawa z amunicją? W grze można znaleźć (znaleźć, nie wyprodukować!) 30 różnych paczek z nabojami, które po zsumowaniu dadzą nam 362 pociski. Prawie wszystko znajduje Jill...

Carlos- jedna paczka z 30 nabojami do Handguna.

Jill-
Handgun: 6 paczek po 30 naboi, co daje nam 180 pocisków
Shotgun: 6 paczek po 7 i jedna z 14 nabojami, a to sie równa 56 pociskom.
Magnum: 2 paczki po 6...
Grenade Launcher: razem 66 granatów
Zwykłe- 9 paczek po 6 granatółw=54 granaty
Freeze- jedna paczka z 6-oma
Flame- jak wyżej^^
Acid- nic nie ma:P
M. Thower E.- 3 paczki po 6 naboi = 18

I na końcu takie sobie ciekawostki:
Gun Powder A: 21
Gun Powder B: 16 =37 "słoiczków"

I elementy otoczenia, które pomagaja w walce, czyli beczki, zawory itp. występują w grze w liczbie 17.
P.S. Grałem w trybie Hard

Może za jakiś czas szarpnę się na spisanie innej części Resa :P
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez Maestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Proszę, proszę, fajny temat ;). Zliczenie tego wszystkiego
Maestro pisze: Roślinek 48, First Aid Spray'ów zaś 12,
Zawsze myślałem, że w tej grze brakuje środków leczniczych :P.
Maestro pisze:Zombie:209
To w Dead Rising to tylko jeden sklep :smiech3: .

Dobra robota, mamy "zobrazowane" co i ile.
Maestro pisze:
Może za jakiś czas szarpnę się na spisanie innej części Resa :P
To całkiem nie głupi pomysł :rad11:. najgorzej będzie z RE4 i RE5 :P.
Ostatnio zmieniony pn 31 sty, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 2 razy.
Maestro

W zasadzie w RE4 i 5 nie ma chyba sensu liczyć ammo otrzymywanych od wrogów, bo to kryterium losowe. Tak samo z liczbą przeciwników w niektórych lokacjach w RE5, chociażby Public Assembly.

BTW. Zapomniałem dodać, że tamte dane nie są superdokładne i zapewne cos przeoczyłem, ale większość starałem sie spisywać :)
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

W niektórych lokacjach w RE3 potwory, które tam występują są losowe. Przykład: Park, w pierwszym obszarze można spotkać zombie, huntera beta, albo pijawkę, a w kolejnym obszarze zombie, albo huntera gamma.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Mam pytanie: Liczba potworów wypisanych w zestawieniu to liczba zabitych? Czy ogólnie ile jest w grze? Ogólnie szacunek ze chciało się liczyć :P
One man forced to seek REVENGE
Maestro

Szakal pisze:W niektórych lokacjach w RE3 potwory, które tam występują są losowe. Przykład: Park, w pierwszym obszarze można spotkać zombie, huntera beta, albo pijawkę, a w kolejnym obszarze zombie, albo huntera gamma.
Tak, wiem to :). Dlatego napisałem, że to sa dane po jednokrotnym przejściu gry, bez alternatywnych wyborów itp.

BTW. A z tego co kojarzę, to w parku można na początku spotkać tylko huntera lub pijawkę, zombiaki pojawiają się juz po unieszkodliwieniu Grave Diggera :D Bynajmniej nie pamiętam zombie zaraz po wejściu do parku:P
J.Krauser pisze:Mam pytanie: Liczba potworów wypisanych w zestawieniu to liczba zabitych? Czy ogólnie ile jest w grze? Ogólnie szacunek ze chciało się liczyć
Liczba zabitych przeze mnie, a wybijałem wszystko co się ruszało ;)
Ostatnio zmieniony wt 01 lut, 2011 przez Maestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Szakal pisze:W niektórych lokacjach w RE3 potwory, które tam występują są losowe. Przykład: Park, w pierwszym obszarze można spotkać zombie, huntera beta, albo pijawkę, a w kolejnym obszarze zombie, albo huntera gamma.
Podobna uwaga dotyczy rozmieszczenia niektórych przedmiotów. Przy czym, w tym wypadku możliwe jest, że sumarycznie i tak wychodzi na to samo, bo przedmioty zmieniają jedynie położenie a nie "znikają" całkowicie :).
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Liczba przedmiotów z tego co wiem jest stała, zmienia się jedynie ich rozmieszczenie.
A jeśli chodzi o potwory to np. wchodzę to parku, atakują mnie huntery, ginę, wczytuje zapis, znów wchodzę do parku, a tam są pijawki itd.
Maestro pisze:A z tego co kojarzę, to w parku można na początku spotkać tylko huntera lub pijawkę, zombiaki pojawiają się juz po unieszkodliwieniu Grave Diggera
Być może, nie jestem teraz pewny :).
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
daaaamin

Post autor: daaaamin »

To kawał dobrej roboty :D Mi nie przyszłoby do głowy zapisywanie RE w cyferkach. :respekt:
Maestro pisze:BTW. A z tego co kojarzę, to w parku można na początku spotkać tylko huntera lub pijawkę, zombiaki pojawiają się juz po unieszkodliwieniu Grave Diggera :D Bynajmniej nie pamiętam zombie zaraz po wejściu do parku:P
Tak właśnie było
Peace Through Power, Kids!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”