Easy (Light Mode) vs Hard (Heavy Mode)

Awatar użytkownika
Szczur17

Post autor: Szczur17 »

FurryPiter pisze:No trza przyznać rację, chociaż nie przesadzajmy że w miarę niezłym czasie, bo mnie gra za 1szym razem na Hard, zajęła trochę czasu ^^"

a ja myślałam ze najłatwiejsza to re4 :D
trójka sprawia troszke problemu,w re4 nie ma żadnych schodków które powodują JAKIEKOLWIEK trudności
Bo szczurzo jest umieć śmiać się z siebie! :D
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

hehe ja tez myslalem ze RE4 jest najlatwiejsze no ale coz macie inne zdanie a co do tematu to faktycznei poziom easy to najwieksza porazka przynajniej w Resie 3 prawdziwa satysfackja to jest wtedy jak sie przejdzie ta gre na hard uzywajac tylko hanguna i shotguna :smiech1: a co do mojego przejscia RE3 to z wzgledu na to ze byl to moj pierwszy Resident ta zaczalem na easy ale pozniej jak przeszedlem 2 razy to wlaczylem hard i wtedy byla nizla jatka :smiech5: a jesli chodzi o czas to mi dzies tak pierwsze przejscie RE3 na hard zajelo 3 godz

Pozdro dla wszystkich :rad2:
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Porażka. Jaka porażka? Easy jest dla casuali, a nawet hardkorowiec po 18 ograniu gry już nie będzie się zachwycał fabułą czy wstawkami straszącymi, tylko nabierze ochoty na spróbowanie czegoś łatwiejszego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

no porazka w sensie ze jezeli ktos naprawde chce sobie popykac w ta gre no to musi zagrac na hard bo na easy to jest totalny banal :rad2:

Recoil: Proszę po raz kolejny o Shioft i Alt. Do tego interpunkcja. Uwierz mi, to naprawdę pomoże.

[ Dodano: 16 Lut 2009 12:03 ]
Recoil napisał/a

Recoil: Proszę po raz kolejny o Shioft i Alt. Do tego interpunkcja. Uwierz mi, to naprawdę pomoże.

ok sorrki ale jestem tutaj nowy więc dlatego nie wiem jak mam pisać ale ok poprawie się[/quote]
Ostatnio zmieniony pn 16 lut, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Wiesz, każdy gra tak, jak uważa. Jeden lubi wkręcić się w grę i sprawia mu przyjemność, jak powtarza jeden moment X razy, a drugiego to frustruje. Ot, taka specyfika graczy, ja sam lubię, jak jest ciężko, ale nie za bardzo. Np. takie Ninja Gaiden wrzuciłem na półkę, bo po pierwszym bossie nie dawałem rady - inni za to poziom trudności w tej grze uznają za największą zaletę. Kwestia gustu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Bzdursky pisze:Jeden lubi wkręcić się w grę i sprawia mu przyjemność, jak powtarza jeden moment X razy[..]
Ja bym raczej powiedział, że nie chodzi o sprawianie przyjemności (Odwrotnie! :P), tylko o motywowanie do lepszej gry... To tyle. :rad10:
Awatar użytkownika
zombikmichal

Post autor: zombikmichal »

Na easy grałem tylko raz i tylko z pistolecikiem i magnumem , ale to i tak za łatwo :rad12: Nie mam raci :rad6: Hard żądzi :smiech3:
Jak ktoś bierze easy , aby sobie poszczelać to niech lepij gra w Counter-Strike :smiech7:
Ostatnio zmieniony ndz 12 kwie, 2009 przez zombikmichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin3282

Post autor: Marcin3282 »

Polecam tryb hard ponieważ na easy za dużo jest tego wszystkiego.
Może to opisze na easy:Banalnie łatwe potwory,nemesis jest prosty jak pająk na hard,zero bonusów jedynie po przejściu,dużo broni już na sam start,z nemesisa nic nie wypada grę można przejść w bardzo szybkim czasie.Hard:Trudne potwory,nemesis jest trudny,dużo bonusów np. wypadają różne składanki broni,dużo bonusów po przejściu,mało broni na sam start ( i oto chodzi bo przecież bezsensu jest grać od razu z wieloma broniami),Trzeba dosyć dużo czasu poświęcić na przejście tej gry na trybie hard.Ogólnie jeżeli jesteś kolesiem lub dziewczyną który umie grać grasz na hard.Jeżeli jesteś na tyle niezdolny ze by nie umieć przejść RE3 na easy to ci współczuje
Awatar użytkownika
daaaamin

Post autor: daaaamin »

Musze się przyznać, że RE3 po raz pierwszy przechodziłem na Easy... Naprawdę zdziwiło mnie to, że Jill startuje z karabinem maszynowym. Postanowiłem zostawić go w pierwszej lepszej skrzyni. I tu było najlepsze - te wszystkie itemy... Zostawiłem karabin, wziąłem Handguna, zrobiłem trochę amunicji i jazda na zombiaki :) Z tych dodatkowych broni nie korzystałem. Uznałem to za jakąś kpinę, myślałem, że kolega miał zhackowaną grę... I oczywiście, po ukończeniu gry na Easy, przeszedłem ją na Hard, z alternatywnymi wyborami :D Łatwe poziomy trudności uznaje zawsze, za wprowadzenie do gry.
Peace Through Power, Kids!
Milas

Post autor: Milas »

Natomiast ja przeszedłem na poziomie hard i miałem ogromne problemy na początku z zombiakami, bo chciałem zaoszczędzić amunicję, wiec nożem atakowałem. Przed posterunkiem walka z nemesisem doprowadzała mnie do nerwów jak strzelałem z pistoletu i na mnie bieg, a potem łapał i game over od nowa. Według mnie na easy jest za łatwo a na poziomie hard za trudno jak ktoś gra po raz pierwszy w tą część. Zazwyczaj gram na normalu jeśli nie miałem wcześniej przyjemność zagrania w grę.
Maestro

Post autor: Maestro »

Oj, nie zgodze się :P Hard w RE3 porównywalny jest do Normal w innych częsciach, no a poza tym, po co walczyłeś z Nemesisem? ;) Zombiaki też można spokojnie omijać i oszczędzać ammo, albo włazić na skrzynki i ciachac nożem :)
Milas

Walczyłem żeby mieć jakieś wyzwanie i dostać przy okazji od niego części do lepszego pistoletu, W innych częściach nie miałem problemu grając na normal w porównaniu na poziomie hard w tej części. Niektóre zombiaki można ominąć, a niektóre już nie szczególnie jak blokują przejście i są grupowo. Mało jest takich skrzynek żeby sobie wejść i na spokojnie ciachać nożem każdego zombiaka osobno
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Wiesz, to działa trochę na psychikę. Widzisz napis HARD i nastawiasz się na niezłe przejścia. W rzeczywistości jest tak jak mówi Maestro. RE1 nawet powiedziałbym, że na łatwym jest trudniejsze niż RE3 na HARD.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Degras

Post autor: Degras »

JA chyba nigdy nie przechodzilem gry na easy bo bylo za latwo, na poczatku hard byl troszke trudny jak sie nie znalo lokacji, i umieszczenia zombiakow na maie....
Teraz to na hardzie z palcem w tylku ^^ I nie mozna narzekac na małą ilość naboi bo tego jest nie malo przez cala gre na hard.
Maestro

Nie, no jak sie na początku na Hardzie przycwaniakuje z nabojami, to może do komisariatu nie wystarczyć. No i Carlosem trzeba też uważać...
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Granie w RE3 ma tylko sens na Heavy Mode :D. Gra jest wtedy w miarę trudna (tylko na początku). Szkoda, że twórcy nie zdecydowali się na jeszcze trudniejszy poziom trudności.
Maestro pisze:No i Carlosem trzeba też uważać...
Przecież Carlos ma M4 i Pistolet (do którego znajdujemy naboje). Przeciwników jest niewiele i do tego nawet nie trzeba z nimi walczyć (wyjątkiem są zombie które pojawiają się na różnym poziomie szpitala w grupie). Ewentualne problemy podczas gry Carlosem mogą spowodować Huntery, ale wprawiony gracz poradzi sobie z nimi bez problemu. Fragment w którym sterujemy najemnikiem mógłby być trudniejszy i dłuższy.
Maestro

Ja tam Carlosem na Hardzie miewałem problemy, zwłaszcza z Hunterami, jak sie wypstrykało wszystkie naboje do karabinu to bywało nieciekawie...
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Chris93 pisze:Gra jest wtedy w miarę trudna (tylko na początku).
Na początku i walka pod clock tower jest w miare trudna (szczególnie że po zatruciu nie pokazuje strat w naszym życiu i lecimy na "czuja"). Tak, to RE3 jest dość prostą grą. Walki z Nemesisem można omijać. Ta walka w pomieszczeniu odpadów też za specjalnie trudna nie jest. Carlosem można wszystko omijać. Z resztą Jill tak samo. Jakieś 2 miechy temu jak przechodziłem RE3 na Hardzie to zabiłem może 20 zombie na całą gre.
One man forced to seek REVENGE
Milas

Lepiej walczyć z Nemesisem dla bonusów bynajmniej i się pomęczyć, żeby później mieć satysfakcje, że dostał za każdym razem, gdy się pojawiał i wracał jak terminator do czasu :)
Awatar użytkownika
Claire93

Post autor: Claire93 »

Jeśli grać w RE3 tak, by poczuć się jak w horrorze, to wybieramy Heavy Mode. Gdy byłam młodsza grałam Easy Mode ze względu na niezastąpiony karabin, którego mocno mi brakowało na wyższym stopniu trudności. Dziś grając ponowne w RE3 wybieram tylko Heavy Mode, bo tak na prawdę jest on prosty ;) w porównaniu do Residentów obecnej generacji.
Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”