[Pomoc] Problem z uruchomieniem - wersja PC

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

inekk pisze:A może jakieś sugestie co do kupna karty ?
Nie ten dział.

Szakal: Faktycznie, ale od zwracania na to uwagi są moderatorzy. Powstrzymaj się proszę od pisania podobnych postów w przyszłości.
Ostatnio zmieniony wt 28 gru, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
One man forced to seek REVENGE
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Witam! Otóż dzisiaj nabyłem Residenta by pograć z kolegą online.
Mój problem polega na tym:

Gra jest idealnie zainstalowana, konto Windows Live stworzone (testowane online na "Kane i Lynch") i tu leży pies pogrzebany. Gdy wchodzę do gry i chce się zalogować online nie mogę tego zrobić (tylko offline). Nie mam pojęcia czemu. Może coś się stało teraz z Livem i każdy ma taki problem? Ostatnio grałem w Kane online i było wszystko w porządku. Niedawno instalowałem również nowego antywirusa oraz włączałem zaporę windows (teraz wszystko off), a także od niedawna na niektórych stronach wyskakują mi certyfikaty i by dodawać do nich wyjątki bo ta strona stanowi zagrożenie dla PC itp, może to jest skutkiem? Liczę na pomoc.

PS: Teraz ani w RE ani w Kane nie mogę grać online. Jeśli potrzebujecie więcej informacji chętnie napisze. Oczywiście GRA JEST ORYGINALNA.

http://s1141.photobucket.com/albums/n59 ... ROBLEM.jpg

[ Dodano: 06 Sty 2011 16:50 ]
Problem z grą online rozwiązałem w inny sposób chętni chcący dowiedzieć się jak proszę pisać na PW. Nie dziękuje nikomu za pomoc...
Ostatnio zmieniony czw 06 sty, 2011 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 5 razy.
Patryk8821

RE5 , problem

Post autor: Patryk8821 »

Cześć , mam taki problem , gdyż chcę połączyć się poprzez Winodws Life OFFLINE , ale nie wiem jak .... , u mojego brata jak przyniosłem mu grę , to mu pisało by zajerestrować się przez OFFLINE i się zajerestrował , ja nie mogę .

1)Naciskam Home

http://img257.imageshack.us/img257/4227/resident1.png

2)Naciskam na 1 opcję , czyli na : "Utwórz nowy profil" , po czym pokazuje się to:

http://img408.imageshack.us/img408/3582/resident2.png

3)Nacisnełem na Kontynuuj , teraz to się pokazuje (Zajerestrowałem się ale nie mam CD-key'a )

http://img602.imageshack.us/img602/9531/resident3.png

4) Dobra , wracam parę razy i naciskam : "Użyj swojego profilu w usłudze Live" , pokazuje się to (ja chce offline :/)

http://img291.imageshack.us/img291/7692/resident4.png

Recoil: Widzę, że to nie jedyny problem. Jest też kłopot z czytaniem forum i regulaminu...

@edit. <up> Tak jest ^^

@edit2. : Sorki ! probem rozwiązany , wystarczyło przeczytać pewien post tego tematu ...

[ Dodano: 21 Lut 2011 18:49 ]
Cześć , to znów ja ^^ .

Teraz , gdy już se pograłem , mam pytanie ^^ .

Mój kolega ściągnął też RE5 .

Mam pytanie , dotyczące gry przez internet .

Próbowaliśmy grać przez hamachi (o to moja instrukcja przez to ).

*1.Posiadanie hamachi i gry , po czym stworzenie sieci w hamachi i połączenie się do niej we 2 .

*2.Włączenie gry , kliknąć Uruchom grę >> Wybierz rozdział >>i wybranie gry na nie "samotnik" , a a bezograniczeń (coś takiego).

*3. Gra jest wyszukana ! , tzn. widać grę , gdy chce się dołączyć , ale pisze że sesja została przerwana ;/ .

Tu jest moje pytanie , słyszałem , że można za pomocą jakiegoś programu , czy coś .
Sporo szukałem na internecie (google) , ale nie znalazem ... , mógłbym prosić kogoś o zrobienie np. instrukcji w punktach , lub napisanie mi na gg : 1221858 ^^ .

Mam nadzieje że mi ktoś pomoże; P
Ostatnio zmieniony śr 16 lut, 2011 przez Patryk8821, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Musisz pobrać Teknogods v12 lub nowszy (uzywam go na legalnej grze i wszystko dziala). Uruchamiasz ConnectionOverrideHamachi.reg.

Z gra wlaczasz programik dlload.exe, bezposrednio przed dolaczeniem do serwera wciskasz f12 ("its working"), a jak sie znajdziesz na serwerze - "transfer complete". Cała filozofia ;)
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Patryk8821

Post autor: Patryk8821 »

A jak wcześniej robiłem bez programu Teknogods , ale za to z tym hamachi.reg (wpisany już jest) , jak włączałem DLLoad.exe , to pisało :
-
Resident Evil 5 DirectX 9 fount, injecting
Injection failed, make sure the dll is in same dir as the program.
Nthing found, rescanning in 10seconds

MOże dlatego , że nie miałem tego programu ?

@edit. Mam win XP 32 bit
Ostatnio zmieniony śr 23 lut, 2011 przez Patryk8821, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Patryk8821 pisze:ściągnął też RE5
Patryk8821 pisze:hamachi
Przykro mi, ale na forum nie pomagamy w takich przypadkach.
Ostatnio zmieniony śr 23 lut, 2011 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Deus Ex pisze:
Patryk8821 pisze:ściągnął też RE5
Patryk8821 pisze:hamachi
Przykro mi, ale na forum nie pomagamy w takich przypadkach.
Hamachi akurat nie jest wyznacznikiem piractwa; sciaganie - juz tak :)
Awatar użytkownika
Seba_Kraków

Post autor: Seba_Kraków »

Witam mam pewien problem, otóż chciałbym zagrać z kolegą przez internet w wersję na PC, i gdy chcę się z nim połączyć to pisze że sesja gry została anulowana i nic z tym nie zrobię, może ktoś pomóc, dodam że kupiłem Resa w kolekcji klasyki

GFWL:MaskedJewel28
Straight Edge Means: I'm Better than You
Awatar użytkownika
Oscark

Niestety takie problemy się zdarzają, nie jestem pewien dlaczego. Czasem restart połączenia wystarcza, ale nie mam pojęcia jak temu zaradzić :/
Noof

Post autor: Noof »

No to ja mam chyba problem podobny do Seba_Kraków...
- Otóż połączenie z internetem mam ok... profil mi normalnie pobiera lecz jak wykrywa servery to wszystkie mają zero kresek ( te na samym końcu co są 3 ). Gdy próbuje się dostać pisze, że sesja została anulowana, a w rzeczywistości tak nie jest.
Próbowałem na Lost Planet 2... również profil mi pobrało lecz jak na serv próbowałem się dostać to ten sam komunikat.

Czy zdarza się, że GWFL ma jakieś awarie serverów?... ja dodam od siebie, że z moim netem jest w porządku... puściłem testa i 16mb/s leci ^^''

Salvin: Przeniosłem posty do właściwego tematu.
Ostatnio zmieniony pt 17 cze, 2011 przez Noof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Otóż awarię serwerów RACZEJ bym wykluczył - serwerem gry jesteś Ty, czyli gracz. Przez serwer GFWL przechodzą takie rzeczy, jak informacja odnośnie twoich przyjaciół, twoje dźwięki (w sensie głos) itp, GFWL nie jest hostem serwerów gry.

Nie wiem jak to naprawić, ale jeśli chcesz sprawdzić czy to wina GFWL możesz sprawdzić grę ze mną, ale nastaw się, że sprawdzimy ją w 2 płaszczyznach - gfwl, oraz LAN (tunngle). Jeśli gra będzie pingowała poprawnie LAN zamiast GFWL to znak, że to błąd GFWL (ale nie awaria :)). Jak to wszystko naprawić - NARAZIE nie wiem, ale się dowiem.

Pierwsza z możliwych przyczyn - błąd plików exe (używając launchera gra łączy mnie z kumplem, używając innego pliku wykonywalnego sesja jest anulowana).
Ostatnio zmieniony sob 18 cze, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Noof

Post autor: Noof »

Zapomniałem napisać, że problem rozwiązałem... robiłem ostatnio aktualizacje. Nie wiem jak to się stało ( w wyjątkach grę tą miałem ) lecz zapora mi ją blokowała. Musiałem ją wyłączyć i włączyć.
Ricardos

Post autor: Ricardos »

A ja mam takowe zapytanko .. Ile wam się instalowała gra ?? Ja np. czekam już 30min i pasek postępu dopiero jest na 1/4 całości :F
Możliwe iż jest to jakaś wadliwa płyta or sth ??

Edit: Ok problem rozwiązany .. wystarczyło wyjąć płytkę .. podmuchać w na nią i w napędzie oraz włożyć ponownie.
Ostatnio zmieniony pt 22 lip, 2011 przez Ricardos, łącznie zmieniany 1 raz.
Gwiazdy świecą i migocą ale tylko późną nocą.
Awatar użytkownika
Oscark

Czasem, jak nie pomoże to co napisał Ricardos, trzeba spróbować zmienić napęd, tak już jest z a gra:/.
Ricardos

Dobra kolejny problemik. Odpaliłem sobie grę .. wsio przejrzałem co się znajduje w menu. Założyłem sobie profil i dałem "nowa gra". Po intro oraz rozmowie z ziomem co daje pistoleciki, idąc sobie dochodzę do budyneczku gdzie ganados wpychają murzynowi coś do buzi. Oczywiście filmik i następnie po filmiku dude atakuje. Oczywiście szybko się składa i tutaj wystąpiła mi "zwiecha" kompa .. tak jakby w stan hibernacji przeszedł. Po uruchomieniu go ponownie (nic innego nie chciało zadziałać) chciałem odpalić grę .. jednakże najpierw nie chciało mi znaleźć pliku RE5DX10.EXE, a następnie ten problem zamienił się na [Failed open file. "C:blablabla\shaderlog.slg"3].

Any help please ?
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Reinstall.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Oscark

Stwórz plik shaderlog.slg w katalogu nativePC. Powinien on być pusty.

Raczej reinstall nie będzie potrzebny ;).
Ricardos

Ok problem także solved. Po prostu zmieniło mi ścieżkę otwieranej gry (nie wiem jak), ale wsio odbyło się już bezproblemowo i gra odpala się. Czy nadal się będzie wysypywać tego jeszcze nie wiem. Anyway tnx for help.
Awatar użytkownika
geniusz012345

Post autor: geniusz012345 »

Jeden problem. Kupiłem sobie RE5 w Cd-Action (sory, że nie kupuję originalu), instaluję, patrzę, a tu pod koniec, gdzy pisze ten LIVE, to wtedy Error psuje moją radochę. Próbowałem perfumami, to samo. Przeoszę zepsute archiwum do kompa i Error, że nie może przenieść. Proszę, pomórzcie! :placz2:

Jest to Error CRC.
Jeśli masz konto na NK, a nie uśmiecha ci się, to nie kasuj, nie rób nowego, TO ci się przyda, zmienisz dane i gotowe.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Czyli problem z archiwem. Otwierasz WinRAR-a, zaznaczasz swoje archiwum, dajesz opcję napraw, nic nie zmieniasz w opcjach i klikasz OK. Zrobi Ci restore twojej paczki jeśli bedą dane CRC.
geniusz012345 pisze:Kupiłem sobie RE5 w Cd-Action
Ale nie piracone więc bez ciśnień. :rad12:
One man forced to seek REVENGE
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”