kotlet1986 pisze:Czemu RE bez Weskera jest złe? RE3, RE2, Survivor... Mało co było tam o Weskerze, a dało się w to grać. Myślę że spokojnie można wprowadzić jakiegoś nowego "złego" bohatera, ważne aby fabuła trzymała poziom...Leon. KennedY pisze:(...)
Osobiście chciałbym żeby Wesker wrócił bo nie wyobrażam sobie nadal Residenta bez niego ale musiałoby to być konkretnie wytłumaczone czemu i jak "przeżył"
Twórcom zostały jeszcze trzy kontynenty do obsadzenia akcji, wyobrażacie sobie siekę w klimatach australijskiego buszu, albo strzelaninę z zombie w zainfekowanym Tokio, a'la ostatnia część filmu?
Dyskusje przedpremierowe
Ostatnio zmieniony pt 28 sty, 2011 przez Maestro, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak ale jak już gość z capcomu nie pamiętam jak się nazywał powiedział że re6 na pewno powstanie i ze chcą to jak najszybciej ogłosić to musi to być na E3! nie widzę innej możliwości...dodatkowo teraz także douglas twierdzi ze re6 jest już w produkcji.kotlet1986 pisze:Żebyśmy się kolejny raz nie przejechali tak jak to było pod koniec roku 2010 gdzie miała być zapowiedż Residenta 6 na VGA i na poprzednich targach.A co dostaliśmy?zapowiedż Mega Mana!migda pisze:Myślę,że jednak resident evil 6 jest w produkcji,czytałem na polygami ze capcom na E3 ogłosi 2 gry.Na 99% będzie to re6.
Gdzie jest Resident Evil Portable na psp przedstawiony bezpośrednio przez sony na targach?
Na zapowiedziach się skończyło a PSP2 zostało dzisiaj oficjalnie pokazane.
Niema co wierzyć w to że Resident Evil 6 wogóle powstaje aż do pierwszego oficjalnego trailera,galeri itd
- kotlet1986
Nie powiedziałem że Resident Evil 2 i 3 jest zły bo są to klasyczne najlepsze Residenty ale dla mnie Wesker buduje w Residencie dodatkową Adrenaline i to "coś". W Re 2 i 3 niema Weskera ale sama możliwość zobaczenia biura z biurkami Jill, Chrisa i właśnie Weskera jako głównego dowódce S.T.A.R.S to było to coś fajnego.Wiem że to chore ale niewiem jak to wytłumaczyćMaestro pisze:Czemu RE bez Weskera jest złe? RE3, RE2, Survivor... Mało co było tam o Weskerze, a dało się w to grać.
migda pisze:No tak ale jak już gość z capcomu nie pamiętam jak się nazywał powiedział że re6 na pewno powstanie i ze chcą to jak najszybciej ogłosić to musi to być na E3! nie widzę innej możliwości...dodatkowo teraz także douglas twierdzi ze re6 jest już w produkcji.
Masachika Kawata powiedział że jeśli zdecydują się na RE6 to może on wyjść za 8 lat czyli w 2017 a jak dobrze pójdzie to za 4 czyli w 2013r.Jeśli gra powstaje to wyjdzie w 2013 ale trzeba wziąść pod uwagę to że może wyjść później i niema co się sugerować wypowiedziami
Ostatnio zmieniony pt 28 sty, 2011 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 3 razy.
O ten rok czy sześć miesięcy za dużoJ.Krauser pisze:Ale mowa jest tylko o ekskluzywnosci na 6 lub 12 miesięcy. Więc musiałbyś czekać rok dłużej by zagrać.
Ostatnio zmieniony pn 21 lut, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jedu Alomar
Ja jako nowych bohaterów osobiście widzę kogoś, kto jeszcze ze sobą nie współpracował pełno etatowo tj. Chris - Claire, Chris - Leon, Claire - Jill, a najbardziej chciałbym zobaczyć ponownie Jill - Sheva - Chris, ale to chyba nie realne...
na 100% dadzą kogoś kto nie był w RE5, w końcu bohaterowie są przeplatani...
Re1- Jill, Chris, Wesker itd.
Re2- Claire, Leon
Re3- Jill
Re4- Leon
Re5- Chris i nowa postać - Sheva
Czyli teraz w RE6 możemy się spodziewać Claire (na moje niestety, nie przepadam za nią gdyż jest ona jakaś taka... zwykła XD, nie ma tego pazura, tego instynktu kocicy
Na moje jest za cnotliwa XD) lub Leona.
Fajnie by było jakby te oby dwa "teamy" (?) zjednały siły ^^
A jako wroga, nie wiem czemu ale widzę Adę albo jakiegoś innego psychola pokroju Irvinga
Nie chciał bym już nikogo... hmm.. Matrixowego ?? Gdyż taki był tylko jeden jedyny i niezastąpiony Sir. Wesker 
P.S. Albo fajnie, gdyby bohaterką była Jill, w blond włosach (gdyż nie graliśmy jeszcze żadną blondynką
), w stroju w klimatach bsaa re5 i nagle by się w fabule okazało że w jej krwi pozostało jeszcze trochę wirusa i Jill ma te swoje super moce kiedy była pod władaniem Weskera
i mieli byśmy Weskerówne 
No i marzy mi się wieeeeelki powrót ZOMBIE !!!!
Re1- Jill, Chris, Wesker itd.
Re2- Claire, Leon
Re3- Jill
Re4- Leon
Re5- Chris i nowa postać - Sheva
Czyli teraz w RE6 możemy się spodziewać Claire (na moje niestety, nie przepadam za nią gdyż jest ona jakaś taka... zwykła XD, nie ma tego pazura, tego instynktu kocicy
Fajnie by było jakby te oby dwa "teamy" (?) zjednały siły ^^
A jako wroga, nie wiem czemu ale widzę Adę albo jakiegoś innego psychola pokroju Irvinga
P.S. Albo fajnie, gdyby bohaterką była Jill, w blond włosach (gdyż nie graliśmy jeszcze żadną blondynką
No i marzy mi się wieeeeelki powrót ZOMBIE !!!!
Ostatnio zmieniony wt 22 lut, 2011 przez Jedu Alomar, łącznie zmieniany 1 raz.
A RECV to co to jest ?Jedu Alomar pisze:a jako nowych bohaterów osobiście widzę kogoś, kto jeszcze ze sobą nie współpracował pełno etatowo tj. Chris - Claire
Allysa z Resident Evil Outbreak.Jedu Alomar pisze: (gdyż nie graliśmy jeszcze żadną blondynką),
RE6 powtórzę raz jeszcze to rzekomy RESTART SERII. Trzeba czekać, bo nasze domysły i pomysły są nieograniczone.
- Jedu Alomar
Chris93 pisze:A RECV to co to jest ?Jedu Alomar pisze:a jako nowych bohaterów osobiście widzę kogoś, kto jeszcze ze sobą nie współpracował pełno etatowo tj. Chris - Claire
No tam to za bardzo nie poszaleli -_- chodzi mi o caaaałą rozgrywkę (coś jak RE5)
Allysa z Resident Evil Outbreak.Jedu Alomar pisze: (gdyż nie graliśmy jeszcze żadną blondynką),
Po 1. Postać tej kobiety jest tragiczna -_-
Po 2. Jest ona jedną z wielu postaci do wyboru a nie głównym bohaterem.
Po 3. Outbreak to odłam od serii i głównego wątku.
Ty chcesz grę na podstawie filmu? Dajmy spokój spekulacją i poczekajmy na E3, które to jest już niedługo. Wstrzymajmy nasze palce odpisania postów i gdy już w końcu będzie ta zapowiedź zapowiedzi, prawdziwej zapowiedzi damy upust naszym palcomJedu Alomar pisze:P.S. Albo fajnie, gdyby bohaterką była Jill, w blond włosach (gdyż nie graliśmy jeszcze żadną blondynką), w stroju w klimatach bsaa re5 i nagle by się w fabule okazało że w jej krwi pozostało jeszcze trochę wirusa i Jill ma te swoje super moce kiedy była pod władaniem Weskera
i mieli byśmy Weskerówne
One man forced to seek REVENGE
- Jedu Alomar
Nie nie chce gry na podstawie filmu ale podrajcował mnie ten speed Weskera w najemnikach
Fajnie by było gdyby Jill sobie tak pośmigała XD
by Deus Ex: Nie spamować.
by Deus Ex: Nie spamować.
Kto byłby numer 1? No pewnie ktos by się znalazł
. Szczerze powiedziawszy jako oddany fan Wesker'a wolałbym remake wydarzeń z RE5 albo sensowne wyjaśnienie niżeli jakieś pomysły z klonami itd. Być może więcej dowiemy się przy Revolution
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Motyw Weskera definitywnie się skończył. Czy to dobrze czy źle pozostawiam Waszej ocenie. Gdyby przeżył końcówkę RE5 było to nieco głupie, bo zrobiłoby z niego niemal nieśmiertelną postać. Pomysł z klonami też moim zdaniem odpada.
Prędzej niż Remake RE5 zobaczylibyśmy Remake RE2 i Wesker mógłby pojawić się tam epizodycznie np. w dodatkowym scenariuszu kiedy uciekalibyśmy Adą z Raccoon
.
Po za tym jest tyle możliwości. RE 6 może się przecież odbywać przed wydarzeniami z RE 5, równolegle z RE 4, albo nawet jeszcze wcześniej. Np. nie wiemy przecież co się stało z Rebeccą, Barrym.
Nowy Big Bad Boss też by się na pewno znalazł. Mogłaby to być Ada, ale ona nigdy w moim odczuciu nie byłą zła postacią, raczej neutralną. A może Sherry, wolałbym, żeby była główną bohaterką, ale kto wie co przez tyle lat Wesker nawkładał jej do głowy.
Prędzej niż Remake RE5 zobaczylibyśmy Remake RE2 i Wesker mógłby pojawić się tam epizodycznie np. w dodatkowym scenariuszu kiedy uciekalibyśmy Adą z Raccoon
Po za tym jest tyle możliwości. RE 6 może się przecież odbywać przed wydarzeniami z RE 5, równolegle z RE 4, albo nawet jeszcze wcześniej. Np. nie wiemy przecież co się stało z Rebeccą, Barrym.
Nowy Big Bad Boss też by się na pewno znalazł. Mogłaby to być Ada, ale ona nigdy w moim odczuciu nie byłą zła postacią, raczej neutralną. A może Sherry, wolałbym, żeby była główną bohaterką, ale kto wie co przez tyle lat Wesker nawkładał jej do głowy.
Złe oko moderacji czuwa.