Ogólne dyskusje

Robert

Post autor: Robert »

Nie bójcie żaby mam nieskończoną amunicje do magnum i ulepszonego na najwyższym poziomie który zadaje trzy tysiące dwieście obrażeń :szok4:
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Było już lepiej tuningować L.Hawka, fire power na poziomie 3000, ale szybciej strzela. A i tak najmocniejsza armata to S&W M500 i fire power ma na poziomie 5000 (jest to odpowiednik handcannona z RE4).
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

ale mojim zdaniem i tak najleprzy jest blaktajl i szotgan z sajlent hilla albowiem ponczki na lany poniedziałem som tłuste jak marcin najman
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Robert

Ulepszę też ten pistolet tylko właśnie mi zależało aby odblokować S&W M500,tak samo jak Hydre która odblokowała mi się po ulepszeniu pierwszej strzelby która po całkowitym ulepszeniu zadaje tylko czterysta obrażeń.Już dwa pociski z któregoś z pistoletów są mocniejsze niż jeden z tej strzelby jaki wstyd.

[ Dodano: 07 Mar 2011 15:07 ]
Wiecie jakie ulepszenie dają te dwie gwiazdki w Hydrze,w ulepszeniu pistoletu po trzech takich gwiazdkach prawie za każdym razem głowa się rozpada dla przeciwnika a jeśli chodzi o Hydre to co się dzieje?

[ Dodano: 07 Mar 2011 15:34 ]
I jeszcze coś napiszcie czym różni się poziom normal i veteran wiem na pewno że więcej obrażeń od przeciwników się dostaje ponieważ w każdych grach tak jest.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Robert pisze: I jeszcze coś napiszcie czym różni się poziom normal i veteran wiem na pewno że więcej obrażeń od przeciwników się dostaje ponieważ w każdych grach tak jest.
Różnica jest tylko ta, o której napisałeś bo wszystko inne jest takie samo. Ci sami przeciwnicy, te same bronie, te same lokacje.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Jest też różnica w znajdowanych przedmiotach. Przeciwnicy zostawiają mniej ammo i dla przykładu na public assembly na wyższych poziomach znikają z dachu granaty. Możliwe zatem, że i w innych miejscach zmniejsza się arsenał. Poza tym jeszcze drobnostki typu krótszy czas reakcji na qte, czy szybsze przegrzewanie się broni stacjonarnych, oraz wolniejsze stygnięcie.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Robert

Dobra Dziękuję Wam. Nie to lepiej nie gram na wyższym poziomie bez granatów pokonać Executioner Majini :zmiesz1: trzeba wtedy przeczekać wszystko na dachu.Wiecie co się dzieje po ulepszeniu tych dwóch gwiazd w Hydrze?
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Zwiększa się zasięg.
Robert

Dobra Dziękuję naprawdę nie widziałem żadnej różnicy po ulepszeniu Hydry ale teraz już wiem o co chodzi.

[ Dodano: 09 Mar 2011 17:08 ]
Tym razem nie problem a ciekawostka,grając w tryb Mercenaries na planszy Prison można natrafić na czerwonego Executioner Majini :zmiesz1: i on ma na plecach coś w rodzaju jakiegoś robaka,czy udało wam się w to strzelić ? Jeśli tak to napiszcie ponieważ interesuje mnie to możliwe że dostaje wtedy więcej obrażeń,sam bym to sprawdził tylko nie posiadam na tyle doświadczenia aby go zajść od tyłu.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Robert - sprawdziłem twój problem.
Majini kat gdy obrywa od przodu pistoletem otrzymuje 240 dmg (sam ma 20k).
Gdy strzelisz go w plecy otrzymuje on 400 dmg (prawie 2xtyle). Wniosek - tak, obrywa więcej z tyłu niż z przodu ;)
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Robert

Dobra Dziękuję Ci.To była największa moja zagadka do tej pory w tej grze,szkoda że nie ma tego robaka z przodu.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Szkoda? Reaper (boss z kopalni, ten robak) ma go z przodu, a jest jeszcze bardziej zabójczy :D
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
-Leon Kennedy-
Kontakt:

Post autor: -Leon Kennedy- »

Ja cały czas tuninguję L.Hawka, fire power na poziomie 3000, bardzo szybko strzela.
A i tak najmocniejsza armata to S&W M500 i fire power ma na poziomie 5000 (jest to odpowiednik handcannona z RE4).
Podobnie jak Mentos (mamy taki sam dobry gust :smiech5: )

Szkoda że nie ma skrzyń (Tak jak w RE1 cz RE2) bo bym wszystko tuningował i pchał. :smiech5: :rad6:
-LEON KENNEDY-
Government Agent "STRATCOM"
MWRC.pl
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Wg mnie zrezygnowanie ze skrzyń to dobry patent. nie raz jak grałem musiałem decydować co zostawić, co się opłaca wyrzucić itd. Niekiedy wybory były niecelne ale to nadaje dramatyzmu. Chociaż rozwiązanie chyba to z RE0 co jak wsadzimy np. nóż do jednej skrzyni, to będzie tylko w tej w żadnej innej wydaje mi się ciekawe. Ale to dyskusja już w innym temacie. Tak czy siak, zrezygnowanie ze skrzyń i menusy z RE5 są idealne. Szkoda że nie prędko powtórze swoją przygodę z RE5...

by Deus Ex: W RE 0 w ogóle nie ma skrzyń :P. Opisana przez Ciebie sytuacja dotyczy trybu Real Survival z Remake'a ;).

O, no właśnie. Dzięki za poprawienie.
Ostatnio zmieniony pt 11 mar, 2011 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 3 razy.
One man forced to seek REVENGE
Robert

Oscark byku Ty znowu masz racje,ten żuk właściwie więcej razy mnie zabił niż Executioner Majini :zmiesz1:
gabrielz1999

Pytanko!

Post autor: gabrielz1999 »

Jak można odblokować inne postacie z Resident Evil 5 (znaczy się Josha, Jill, Weskera i Excelle) i jak odblokować jeszcze nowe ubrania dla Chrisa i Shevy. Gram na XBOX-sie
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Musisz pobrać dodatki z XBL (lub wpisać kody które były w pudełku Gold Edition), albo jeśli już to zrobiłeś, to musisz grać w Mercenaries i tak odblokujesz nowe stroje w tym trybie (jeśli o to ci chodzi).
Ostatnio zmieniony ndz 13 mar, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 2 razy.
grax

Post autor: grax »

Czy zwykly re 5 gold (nie move edition) bedzie dzialal z move?
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Będziesz musiał chyba ściągnąć jakiegoś patcha i twoje GE powinno obsługiwać Move'a. Tylko zwykłe RE5 nie obsługuje Move'a (chyba, że coś przeoczyłem :P)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=2868 Tu masz krystalicznie czysto wyjaśnione. :rad12:
One man forced to seek REVENGE
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”