Mod na utrudnienie gry

REfan

Mod na utrudnienie gry

Post autor: REfan »

Pogrzebałem troszkę w internecie i znalazłem kilka fajnych modów...
Ich połączenie zaowocowało klimatyczną i emocjonującą przeprawą przez zainfekowane Raccoon City... Oto co mam do zaoferowania spragnionym wrażeń...

- Pomieszanie dwóch rodzajów przeciwników w niektórych lokacjach - np. cerberusy i zombie...
- Dodanie dodatkowych odgłosów przeciwników do niektórych lokacji - teraz już nie wiadomo czy zbliża się zombie czy np. licker...
- Respawn przeciwników...
- Biegające Zombie!!!
- Znacznie częstsze konfrontacji z Bossami...
- Finałowa konfrontacja z trzema Bossami pod rząd...
- Zmiana lokalizacji praktycznie wszystkich przedmiotów w grze...
- Dodanie kilku lokacji z Scenariusza B...
- Ograniczenie liczby naboi...
- Zmiana kostiumu Claire na odpowiednik z Darkside Chronicles...

Jak sami widzicie będzie się działo... A oto linki i instrukcja co gdzie i jak wsadzić...

1. http://www.megaupload.com/?d=PL4RML50 - Claire Scenario A
2. http://www.mediafire.com/?j1b4w7q1ccf8aot - Zombie Animation Mod
3. http://www.megaupload.com/?d=NIE7B6ED - DarkSide Chronicles Mod

UWAGA!!!

Zanim zaczniesz wprowadzać modyfikacje zrób kopie zapasową edytowanego folderu...

Instrukcja

1. Zaczynamy od zainstalowania RE2... Chodzi nam o Claire Scenario A...
2. Następnie wchodzimy do folderu gdzie mamy zainstalowaną grę i w folder Pl1:

a) Claire Scenario A

Po wypakowaniu otrzymujemy plik CAA jego zawartość kopiujemy do folderu RDP... Klikamy tak na wszystkie i w ten sposób zastępujemy pliki...

b) Zombie Animation Mod

Po wypakowaniu otrzymujemy folder RE2 a w nim foldery Others Zombie i Runner Zombie... Nas interesuje ten drugi... Musimy zmienić nazwę plików:

- EM01F.EMD na EM11F.EMD
- EM010.EMD na EM110.EMD
- EM012.EMD na EM112.EMD
- EM013.EMD na EM113.EMD

Po tejże czynności zawartość folderu kopiujemy do folderu EMD1... Klikamy tak na wszystkie i w ten sposób zastępujemy pliki...

c) Darkside Chronicles Claire

Po wypakowaniu otrzymujemy folder DarkSideClaire a w nim interesujący nas plik... Tworzymy cztery kopie tego pliku i zmieniamy nazwę plików kolejno na PL01.PLD, PL03.PLD, PL05.PLD, PL07.PLD... Te cztery pliki kopiujemy do folderu PLD... Klikamy tak na wszystkie i w ten sposób zastępujemy pliki...

Mam nadzieję iż nie namieszałem i wszystko jest w miarę zrozumiałe...

UWAGA!!!
W Modzie Claire Scenario A występują dwa błedy... Jeden polega na tym iż nie możemy dać się ukąsić Bradowi gdyż czasami podobno w tym momencie gra się sypie... Mnie osobiście się to nie przytrafiło...

Drugi znacznie bardziej poważny... Brak trzech istotnych przedmiotów... C4 explosive, Wolf Medal oraz Fuse plug... Problem można rozwiązać stosując trainer i wklejając te przedmioty do swojego ekwipunku... Poniżej podam linka do stronki z paroma trainerami...

http://www.megagames.com/fixes/resident-evil-2

W razie problemów pisać w temacie lub na PM... Miłego grania!!!

PS. Chciałem wstawić jakiś filmik prezentujący grę ale mój kombajn miał problem z jednoczesnym graniem i nagrywaniem... Jężeli znacie jakiś fajny programik do nagrywania filmów z gier to podajcie nazwę a postaram się wstawić krótki gameplay...

PS2. Jeżeli uważasz że biegające zombie w mieście i na posterunku R.P.D to przegięcie po prostu zostaw w spokoju folder EMD1 a zombie będą poruszać się w normalnym tempie... Poza tym w pózniejszej fazie gry zombiaki zachowują się już normalnie...
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez REfan, łącznie zmieniany 2 razy.
Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

Mam zamiar wrócić do tej części, także na pewno, gdy ukończę scenariusze w oryginale, podrasuje sobie tymi sposobami gierkę.

Dzięki.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Także bym to uczynił, ale gamecube nie pozwala...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”