Wszystko i tak zależy od stylu gracza, twoją metodą może być trudno jeżeli boss nas zaskoczy.
Mercenaries [wrażenia i taktyki]
- MysticscoR
Nie możemy dać sie zaskoczyć przez bossa. Rada powyżej jest dla tych, którzy chcą osiągać jak najwyższe wyniki. Ja np. chciałbym w końcu przekroczyć 1M na prison w Mercenaries Reunion. Na każdą scenerie jest metoda i do każdej możemy dopasować najemnika. Na The mines, polecam Rebecce czy np. na experimental facility Chrisa Chevy metal.
All this blood shouldn't just be mine
Ja mam 1M niestety tylko w zwykłych mercsach, nie moge (narazie) grać w reunion (wersja PC jeszcze tego nie ma)
. Ja tam jakoś wszędzie gram Chrisem Stars, i mi jest nim dobrze (Albert jest cool, ale ma za silne bronie, dziewczyny - slabe finishery).
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
W sumie pisałem o No-Mercy Duo (bez litości we dwóch), na zwykłych mercsach miałem 900 kFinka pisze:1 milion w zwykłych mercach to duży wyczyn, taki wynik to chyba zrobi się najszybciej na Prison bo tam bossowie swoje ważąOscark pisze: Ja mam 1M niestety tylko w zwykłych mercsach,chyba nie pisałeś o no mercy
@mentos: To zależy od twojego stylu gry
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Najszybsze zabijanie - Wesker Stars, ale będziesz miał mało dodatkowego czasu - 2 strzały i majini nie żyje.mentos pisze:Chodzi o to, by było jak najłatwiej. Dobry arsenał na sub-bossów i szybkie likwidowanie murzynów. Czy da się w tej części kogoś tak wyróżnić?
Najwięcej dodatkowego czasu - Chris Safari, szybkie zabijanie bossów, strał w głowę i prosty zabija.
Mój wybór - Chris Stars, dobry arsenał, słaba broń główna (żeby nie zabijać majini, tylko iść na finishery).
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
- MysticscoR
Tutaj raczej chodzi o Mercenareis lub Mercenaries Reunion a nie o No Mercy. Tak jak Finka napisałą można zdobyć milion na Prison, choć tam narazie mam 950k wiec jeszcze troszeczke zabrakło. Jednak największe wyniki robią gracze na Village. W standardowym mercu najważniejszy jest czas natomiast w Reunion combo. W każdej scenerii musimy obrać sobie odpowiednią taktyke aby uzyskać jak najdłuższy czas lub utrzymać max combo
Wszędzie można zdobyć milion, ale to szczegół
.
Zgadzam się z moim przedmówcą, ale z doświadczenia zauważyłem że nie ma sensu trzymać się sztywno "Muszę mieć dobry wynik!!" - lepiej po prostu grać dla przyjemności i dobry wynik sam przyjdzie
.
Zgadzam się z moim przedmówcą, ale z doświadczenia zauważyłem że nie ma sensu trzymać się sztywno "Muszę mieć dobry wynik!!" - lepiej po prostu grać dla przyjemności i dobry wynik sam przyjdzie
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
- MysticscoR
Musisz potraktować go shootganem kiedy otwiera mu sie klatka a nastepnie kiedy przykucnie poprawić z bliska jeszcze raz w białe kończyny ukazujące sie nad jego karkiem. Na tej scenerii dobrze wypada Wesker S.T.A.R.S. choć Chris BSAA to także dobry najemnik na tym levelu
- MysticscoR
Na PS3 prawym analogiem. Jeśli chcesz zmienić kierunek, także prawy analog ale tym razem z krzyżykiem i analog skierować w stronę którą chcesz skręcić badz zawrócić. Chcąc zmienić kierunek musisz to zrobić natychmiast po rozpoczęciu biegu w innym razie wesker pobiegnie do końca na wprost siebie
Wreszcie mogę napisać coś od siebie w tym temacie ^^ Dopiero niedawno zaczęłam swoją przygodę z Mercami, głównie dlatego, że nie lubię grać na czas, więc miałam duże opory. Jednak stwierdziłam, że spróbuję i nie żałuję
Nigdy nie byłam graczem wyborowym, więc wyników nie mam takich, żeby się nimi chwalić, ale w sumie ledwo co odkryłam uroki walki wręcz (lub nogami, w przypadku świetnego skoku Jill
), więc mam nadzieję, że niedługo moje wyniki się poprawią i odblokuję sobie wszystkie postacie. Nie wiem też czemu jak na razie lepiej gra mi się solo - jakoś rzadziej ginę i osiągam lepsze wyniki, niż gdy gram razem z kuzynkiem na split screenie. Może jeszcze się zbytnio nie zgraliśmy - jednak warto się razem trzymać, zwłaszcza na wypadek "umierania", ale coś nam nie wychodzi 
Muszę przyznać, że tryb jest całkiem ciekawy, jak się chce pograć w RE5, ale ma się chwilowo dość części fabularnej. Poza tym, niewątpliwie zachęcił mnie do spróbowania swoich sił w mercach w RE4, które do tej pory omijałam na kilometr
Swoją drogą szkoda, że nie ma trybu No Mercy na Xpudle - fajnie wyrzynać takie tabuny Majinich
Muszę przyznać, że tryb jest całkiem ciekawy, jak się chce pograć w RE5, ale ma się chwilowo dość części fabularnej. Poza tym, niewątpliwie zachęcił mnie do spróbowania swoich sił w mercach w RE4, które do tej pory omijałam na kilometr
Swoją drogą szkoda, że nie ma trybu No Mercy na Xpudle - fajnie wyrzynać takie tabuny Majinich
Miło to słyszeć, później odkryjesz urok gry we dwóch i więcej w najemnikach, przyjdzie to z czasem, musisz po prostu mieć szczęście i trafić na dobrego partnera.
EDIT:
W sumie muszę przyznać, że dotychczas spotkałem niewielu graczy grających na PC w GFWL z tego forum
. Mam nadzieję że to się niedługo zmieni 
EDIT:
W sumie muszę przyznać, że dotychczas spotkałem niewielu graczy grających na PC w GFWL z tego forum
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Wreszcie odważyłąm się zagrać w trybie no mercy
Muszę powiedzieć, że emocje są niesamowite, warto było kupić tę grę chociażby dla tego trybu
Zaczęłam od najłatwiejszej planszy - PA, nabiłam 1 377 000 pkt. co jak na Shevę Tribal nie jest dużo ale jak na początek jestem zadowolona.
Później skoczyłam do Prison ale na pięć prób żadnej nie ukończyłam
też Shevą, tam to jest dopiero masakra. No mercy jest niezłym wyzwaniem
ale ten kto ma tę wersję na pewno o tym wie 
Zaczęłam od najłatwiejszej planszy - PA, nabiłam 1 377 000 pkt. co jak na Shevę Tribal nie jest dużo ale jak na początek jestem zadowolona.
Później skoczyłam do Prison ale na pięć prób żadnej nie ukończyłam
Ostatnio zmieniony pn 25 kwie, 2011 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Jak na Sheve Tribal to jest niesamowity wynik, bo (jak dla mnie) to jest najgorsza postać do tego trybu - jeden strzał jeden cel, a celów spawnuje się 48 za jednym razem (a później i bossowie).
Osobiście lubię ten tryb grać we dwóch - samemu on jest po prostu za nudny, a wrogowie są za słabi (moja opinia 2).
Osobiście lubię ten tryb grać we dwóch - samemu on jest po prostu za nudny, a wrogowie są za słabi (moja opinia 2).
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Sheva Tribal jest najlepszą postacią w tym trybie zaraz za WeskeremOscark pisze: ... bo (jak dla mnie) to jest najgorsza postać do tego trybu - jeden strzał jeden cel, a celów spawnuje się 48 za jednym razem (a później i bossowie).
Rzecz w tym, że aby wymasterować wysoki wynik Weskerem należy mieć dobrze opanowany bieg a u mnie to kuleje.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.