Wersja PC

Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Evanna pisze:Nie wie ktoś może czy wersja RE5 z CD-A zawiera te dodatkowe dwie plansze? Fajnie by było w nie zagrać w końcu. :)
Jeżeli chodzi tobie o DLC to nie

A może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym kodem na multi muszę go wklepać teraz czy mogę kiedy indziej ? i to jest jednorazowy czy jak
Ostatnio zmieniony wt 10 maja, 2011 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GameBoy

Post autor: GameBoy »

Wie ktoś, czy cd-key do RE5 z cd-action działać będzie ze steamem? Inaczej ja nie widzę sensu kupować.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Ze steamem nie - gra działa tylko z usługą GFWL.

O jakich 2 dodatkowych planszach mowa? -.-

@Chris_BSAA - kodu można użyć z tego co wiem kilka razy.
Ostatnio zmieniony wt 10 maja, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Salvin

Post autor: Salvin »

Chris_BSAA pisze:A może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym kodem na multi muszę go wklepać teraz czy mogę kiedy indziej ? i to jest jednorazowy czy jak
Rozumiem, że masz konto na live. Nie musisz wpisywać klucza. Możesz używać konta offline. Ale wówczas nie będziesz mieć dostępu do osiągnięć i nie pograsz on-line. Jednym kluczem możesz aktywować jedno konto, przynajmniej tak było napisane na pudełku od tej pomarańczowej serii.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

No to na razie pogram offline bo i tak nie mam z kim grac
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ja sobie zainstalowałem RE5, ściągnąłem swój profil z Live (wcześniej wpisując klucz) razem z jakąś aktualizacją do GFWL i normalnie zdobywam acziki offline... BTW - konwersja jest o wiele lepsza niż w przypadku RE4, nie wiedziałem, że da się tak przyjemnie pograć na PC. MT Framework jest bardzo dobrze zoptymalizowany, na Core 2 Duo E6300, HD4650 i 2GB RAM wyłączony mam tylko AA i V-sync, reszta na wysokich śmiga pięknie w 720p.
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

No podobno na płycie są jakieś mody do re 5 zaraz zobaczę jakie

Edit: Mod jest jeden ale ciekawy :d
Ostatnio zmieniony wt 10 maja, 2011 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

Post autor: Salvin »

Bzdursky pisze:BTW - konwersja jest o wiele lepsza niż w przypadku RE4, nie wiedziałem, że da się tak przyjemnie pograć na PC.
Ha, nasza mniejszość powoli rośnie w siłę i w końcu zdominujemy tych "złych" konsolowców :smiech3: . Nie no Ty teraz działasz na dwa fronty :rad12: . A tak poważnie mówiąc RE5 wyszedł bardzo dobrze na PC. Pamiętam jak pierwszy raz go odpaliłem jeszcze na starym kompie, to byłem zdziwiony, że przy detalach pomiędzy medium-high bez AA i rozdzielczości 1024x768 miałem średnio 40 FPS. Te podawane oficjalne wymagania są zdecydowanie zawyżone. Bzdursky, na Twoim sprzęcie mógłbyś spokojnie włączyć AA.
Awatar użytkownika
Oscark

Fajnie to wyglądało, jak dzisiaj włączyłem opcję dołącz do kampanii, a tam od góry do dołu polskie flagi^^. Gdzieś za 4-5 dni będzie z kim pograć merce :rad10:.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

a powie mi ktos co to ten tryb versus ?
Awatar użytkownika
Oscark

Tryb Kontra, stworzony pierwotnie na konsole, dodany także do wersji PC, umożliwia zabawę w 4ch trybach:
-Survivors - zabić dziada, czyli bijemy graczy
-Slayers - Giń majini!, czyli im więcej zabitych, tym lepiej
-Team slayers - jak wyżej z partnerem
-Team survivors - jak jeszcze wyżej

Capcom planował wprowadzić także tryb Destroyers, ale się nie przyjął.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Salvin pisze:Ha, nasza mniejszość powoli rośnie w siłę i w końcu zdominujemy tych "złych" konsolowców . Nie no Ty teraz działasz na dwa fronty .
Ja jestem fanem gier, nieważne na jakiej platformie ;)
Salvin pisze:Te podawane oficjalne wymagania są zdecydowanie zawyżone. Bzdursky, na Twoim sprzęcie mógłbyś spokojnie włączyć AA.
Jak wrócę do domu to spróbuję, ale i bez niego gra w 720p wygląda mega - współlokator pytał mnie, co to za film :D
Obrazek
Awatar użytkownika
EvilWesker

Post autor: EvilWesker »

Szkoda że mało osób gra na pc z re 5 versus
Awatar użytkownika
Oscark

E tam. Wystarczająco dużo by kogoś znaleść. Po jakimś czasie znienawidzisz ten tryb za to, że zależy od szczęścia a nie od umiejętności ;)
Awatar użytkownika
EvilWesker

Post autor: EvilWesker »

Jak od szczęścia

Necraria: Twoje posty nie wnoszą nic do dyskusji. Proszę, żebyś zaczął rozwijać swoje wypowiedzi, w innym wypadku zostaną one potraktowane jako spam.
Ostatnio zmieniony śr 25 maja, 2011 przez EvilWesker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Normalnie - kto pierwszy strzela, ten zabija. Kto pierwszy znajdzie shotgun, wygrywa. Kto pierwszy znajdzie rakietnicę - wygrywa.

Slayers: Kto będzie miał więcej przeciwników i bossa - wygrywa.

Wszystko jak widzisz zależy od szczęścia, nie od umiejętności. Kiedyś próbowałem z kumplem grać survivors w taki sposób, że wyrzucaliśmy wszystkie bronie, i mogliśmy się atakować tylko finisherami, oraz robić uniki w tył. Też nic nie dawało - gra tak czy tak zalicza trafienie, nawet jeżeli robisz unik.
kenovsky

problem z rr5 pc cdkey

Post autor: kenovsky »

witam, mam problem z re5 mialem wersje z cd-action do ktorej byl klucz umozliwiajacy tylko granie tam w 1 "dodatek" kampania on-line czy cos:p, postaowilem kupic orginala. Gdy juz kupilem odinstalowalem gre, wszystko usunelem co bylo powiazane z gra i zainstalowalem orginala na nowo. gra chodzi ale nie pyta mnie w ogole o klucz do wpisania tego nowego i gra smiga na starym kluczu, a ja chcialbym go modz pograc w wszystkie tryby on-line i tu moje pytanie do was. Czy wiecie gdzie mozna zmienic klucz w resident evil ? (google,rejest szukalem i nic) bardzo bym byl wdzieczny. Jest to moj 1 post tutaj wiec prosze o wyrozumialosc. Pozdrawiam :)

Recoil: Z pisownią widzę też masz problem. A to niedobrze. Poczytaj trochę forum i regulamin.
Ostatnio zmieniony wt 07 cze, 2011 przez kenovsky, łącznie zmieniany 1 raz.
:)
Awatar użytkownika
Oscark

Kolego - klucz do RE jest jeden, i umożliwia grę we wszystkich trybach - od kampanii po najemników. Nie ma potrzeby zmiany klucza. Jeżeli jednak się bardzo upierasz - proponuję założyć nowe konto (Home>wyloguj>utwórz konto). GFWL powinien wtedy poprosić o CD-Key, a ty podasz mu ten nowy.
Maszkaros

Problem z połączeniem

Post autor: Maszkaros »

Witam. Mam problem z połączeniem(?), podczas grania w kooperacji w RE 5. Mianowicie, po jakimś czasie gry(dłuższym lub krótszym) live wywala mnie z gry wyświetlając napis ,,błąd łączności, sesja gry została zakończona". Dodam, że internet w innych grach i normalnie działa dość dobrze, więc nie wiem czy to jednak jego wina, a może tego badziewnego Windows live. Proszę o pomoc.

Necraria: Przeniesione do odpowiedniego tematu. Polecam zapoznanie się z Forum przed zakładaniem tematów.
Ostatnio zmieniony czw 09 cze, 2011 przez Maszkaros, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Oscark

1. Czy przypadkiem nie korzystasz z tzw. "triku xox"?
2. Czy twój Cd-Key jest tylko i wyłącznie przypisany do twojego komputera?
3. Czy twój Cd-Key był aktywowany tylko raz?
4. Czy twój Internet czasem nie ma mocniejszych, ale słabo widocznych lagów?

Narazie tyle pytań. Odpowiedz, a pomyślimy dalej co zrobić :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”