Nasze komentarze do newsów

Maestro

Post autor: Maestro »

Nie no ludzie, jeśli to będzie kontynuacja, to jestem ciekaw jednej rzeczy... Jak nasi bohaterowie i kilkuset otumanionych ludzi z kapsuł bez praktycznej żadnej broni i możliwości ucieczki da sobie rade z tyloma uzbrojonymi po zęby żołnierzami Umbrelli :D
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Hmm dobre pytanie ale pamiętasz zakończenie Zagłady? Początek Afterlife też niezbyt się łączyło więc pewnie też wymyślą inny początek ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Maestro

Post autor: Maestro »

No nie wiem, podejrzewam że pomysły im sie pomału konczą... Chyba że prequel zrobią albo jakieś inne nawiązania do poprzednich części... Jednak jakby kontynuowali wątek ze statkiem, to jestem ciekaw efektu :P. Obstawiam pojmanie Alice i Redfieldów oraz wysadzenie statku (ew. pojmanie częsci ludzi)

BTW. Z tego co pamiętam, Jill ostrzegała najemników ze to będzie bardzo trudna walka, dobrze kojarzę? Jeśli tak, co ciekawe co miała na myśli, wszak co zdziała czwórka osób (wliczając K-Mart) przeciwko takiej armii?

EDIT: Jak to sie nie łączyło, Alice obiecała Weskerowi, że przyjdzie do niego i nie będzie sama, i tak się w zasadzie zaczyna Afterlife :P
Ostatnio zmieniony ndz 15 maja, 2011 przez Maestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Ja tylko się domyślam,że początek piątki,jeżeli nie będzie prequelem,będzie bardzo dynamiczny.W końcu wiemy jak się zakończyła 4,więc można resztę sobie dopisać.Jeśli będzie w miarę z sensem to tak się piszę.
Maestro pisze:Nie no ludzie, jeśli to będzie kontynuacja, to jestem ciekaw jednej rzeczy... Jak nasi bohaterowie i kilkuset otumanionych ludzi z kapsuł bez praktycznej żadnej broni i możliwości ucieczki da sobie rade z tyloma uzbrojonymi po zęby żołnierzami Umbrelli :D
Stary masz jedną,prostą odpowiedź na to- Alice :smiech2: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Farrell

Post autor: Farrell »

6 lat.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No tak Milla się zapyta męża to jej powie :smiech3: . o ja poczekam do oficjalnych notek i dopiero zacznę rozkminiać
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Hmm, to ma być kontynuacja więc jak oni chcą tam wsadzić Leona jako agenta rządu, który de facto już nie istnieje, Barry to inna śpiewka.

PS: A co z tym, że Leon zginał w filmowej wersji gdzieś w Raccoon?
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Leon zginął w Raccoon tylko w książkowej adaptacji działa Andersona.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=79965

Fajnie będzie ją zobaczyć na ekranie i dzięki tej panience występ Leona wydaje się bardziej prawdopodobny :smiech6:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No to do naszej kolekcji dołączyła chinska agentka Ada :rad10: Czy to dobrze? zależy czy Paul nie zepsuje jej wizerunku i przedstawi w najbardziej optymalny sposób. Wystarczy, jako agentka, bez super mocy i desingerskich gadżetów.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Mnie tylko ciekawi kto zagra Ade. Jak wcisną Maggie Q to ich powyzabijam wszystkich. Mam też nadzieję że nie odzieją jej w jakieś tanie fatałaszki z lumpexu jak filmową Claire.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Czy to dobrze? zależy czy Paul nie zepsuje jej wizerunku i przedstawi w najbardziej optymalny sposób. Wystarczy, jako agentka, bez super mocy i desingerskich gadżetów.
Nadanie jej jakiś tam mocy to by był gol samobójczy... Zaś jakieś gadżety małego kalibru oczywiście mile widziane.
Mam też nadzieję że nie odzieją jej w jakieś tanie fatałaszki z lumpexu jak filmową Claire.
Widziałbym ją w ubranku z RE4, chodzi mi oczywiście o to drugie wdzianko :rad10:.
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Cały problem w tym, że piąta część filmu, to już przeginka ze strony Andersona. Już widzę te super sceny z Adą, Alice i Jill... Najlepszy był jednak wywiad, gdzie prefidnie wyśmiewali się z V/A pierwszej części gry. Prawda jest taka, że mamy pseudo globalną wioskę, gdzie każdy patrzy jak wyrwać kasę, bo ludzie i tak to kupią. Na premierze RE AfterScum było mniej niż pół sali ludzi. Pamiętam premierę drugiej części filmu, gdzie ludzie wysapywali się z sali, aby zobaczyć Resident Evil w adaptacji filmowej. To już daje do myślenia...
Ostatnio zmieniony czw 25 sie, 2011 przez B@rt, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Ale nie można przesądzać jeszcze. O filmie tak na prawde nic nie wiemy. Ja na pierwszy oficjalny z mojej strony werdykt poczekam na pierwszy trailer.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Ja już czuję, że ten film będzie jeszcze gorszy niż poprzednie :D. W jaki sposób, Paul chce te wszystkie postaci umieścić w jednym filmie ? Jill, Claire, Chris, Ada, Leon oraz Barry (ciekawe czy się pojawią jak wcześniej było "mówione"). Do tego jeszcze Wesker, który gdzieś tam doleciał... Wyjdzie pewno z tego "masło maślane" w 3D. Obejrzę jednak trailer, może tym razem Anderson zrobi porządny film na miarę RE :P (ach te marzenia...)
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Porządny film? Niech kręcą, ale raczej rewelacji nie będzie.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Zapewnie na poziomie pozostałych ale i tak tłumy ludzi pójdą, film na siebie zarobi i pojawi się news o kolejnej części. Ja z chęcią obejrzę :rad10:
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Ja też.
I nie ważne, jak wiele absurdów będzie w tym filmie. Jak wiele głupich scen. Jak wiele powiązań gier. Jak wiele bohaterów z gier granych przez w ogóle nie podobne do nich osoby.
Dla mnie filmy RE zawsze będą świetną rozrywką. Czuję się tak zżyty z Alice i tym całym uniwersum, że nigdy nie przestanę kochać tego filmowego świata.

Na dodatek ma się pojawić Leon! Ada! Barry! SUPER!

Jestem mega nakręcony na tą produkcję i bardzo wyczekuję trailera.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Hmm czyli po raz kolejny dostajemy ochłapy dorzucone, niby dla fanów, biorąc pod uwagę jak po macoszemu byli traktowani Jill, Claire czy Chris ( że przemilczę Nicholai'a) martwię się co zrobią z Leonem, Adą i Barrym, tym bardziej że będą dorzuceni ot tak po prostu, bez żadnego budowania, związku z innymi postaciami. Wystarczy spojrzeć na Chris'a i Claire, ni z tego ni z owego stają się wielkimi wrogami Wesker'a (Extinction), sami w sobie równie dobrze mogli by się nazywać inaczej, poza imionami skończyły się jakiekolwiek powiązania. Kiedy Anderson i spółka nauczą się że aby zrobić dobrą adaptację nie wystarczy po prostu powrzucać parę imion, nazw czy zombie a potem załatać wszystko - mniej lub bardziej - udanymi scenami akcji (Alice vs Zombie na dachu więzienia w Extinction - porażka totalna)? Ostatnia część zawiodła mnie zarówno jako film sam w sobie (a spodziewałem się niewiele) jak i jako adaptacja serii (spodziewałem się jeszcze mniej), ciekawe czym tym razem zostaniemy "uraczeni" ;)
Jak to jest że mimo wszystko i tak kończy się to tym że jakbym nie jęczał na kolejny film to i tak go obejrzę? - chyba lubię zadawać sobie cierpienie a potem o tym jęczeć xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Retribution”