Komentarze do newsów

Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

WESKER-DL pisze:Resident Evil: Operations Raccoon City - nowe zdjęcia
Takie nowe to znowu one nie są. Jak szukałem screenów do mego newsa o ORC, to wszystkie widziałem.
One man forced to seek REVENGE
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

J.Krauser pisze:Takie nowe to znowu one nie są. Jak szukałem screenów do mego newsa o ORC, to wszystkie widziałem.
Hehe, już raz to dzisiaj pisałem. To są ujęcia ze znanych już scenek z filmów, ale jeszcze się chyba nie pojawiły w formie screenów.
Awatar użytkownika
EvilWesker

Post autor: EvilWesker »

No zapowiada się nawet dobra gierka :rad1:

by Deus Ex: Ostrzeżenie za spam.
Ostatnio zmieniony pn 06 cze, 2011 przez EvilWesker, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

J.Krauser pisze:
WESKER-DL pisze:Resident Evil: Operations Raccoon City - nowe zdjęcia
Takie nowe to znowu one nie są. Jak szukałem screenów do mego newsa o ORC, to wszystkie widziałem.
Nie pochodzą z nowych kolekcji ale w takiej formie jak wspomniał Deus nie wystąpiły ;). No i zawsze w takiej rozdziałce można sobie je ustawić na tapetę.
Ostatnio zmieniony pn 06 cze, 2011 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Hehe, Teraz już wiem. Powiedzmy że była to wpadka nowicjusza ;)

Co do samego ORC, to sam już nie wiem co myśleć i jestem rozdarty. Z jednej strony na bank będzie to świetny tytuł, z drugiej zaś, oczekiwałem innego REsa. Nie mam nawet tu na myśli RE6 czy RE2/3 Remake. Po prostu ciężko mi zaakceptować te wszystkie zmiany, które chcą wprowadzić.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Bradzo przyjemny trailer, który utwierdza w przekonaniu, że o klimat raczej nie będziemy musieli się bać :rad11:
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

AAAAA!!!
JEST GAMEPLAY!!!
http://www.youtube.com/watch?v=dOkUWR8D ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=vIutU0MK ... r_embedded

EDIT- ulubiona bohaterka Bzdurskiego - Kler, też będzie w operacjach! http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf

EDIT 2- a tu (tam na dole w tej galerii) : http://pl-pl.facebook.com/media/set/?se ... 5531898425 - 9 nowych artworków postaci z Operacji, oczywiście uwzględnione są te nowe osoby, które były w zwiastunie z E3
Ostatnio zmieniony wt 07 cze, 2011 przez Slayer, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Niezła jatka. Niestety jak się obawiałem - pozbawiona klimatu. Entuzjazm nieco opadł. Choć nie powiem, żeby było źle.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
migda

Post autor: migda »

No i zombie atakują jak w left 4 dead :( szkoda,bo chciałem żeby to było jak w re1-3 ze musisz się uwolnić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Jednak do dyspozycji gracza oddane będzie sześć postaci :D (po połowie - trzy kobiety i trzej faceci). Co do gameplay'u jest trochę zbyt chaotycznie (bardziej niż w L4D), ale jest cover-system, walka wręcz, ogarnięte chaosem RC :D. Co o tym sądzę ? Będzie kawał dobrej gry.

P.S Kurde do Claire też będziemy strzelać :P.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Wg mnie jest spora różnica między trailerem a gameplayem na niekorzyść tego ostatniego. W tym gameplayu jest jak na mój gust trochę słaba widoczność - jakieś małe są te postacie albo ja źle widzę.
Opinie w komentarzach są niezbyt pochlebne.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Nameless

Post autor: Nameless »

nie wiem dlaczego się mało komu to podoba ;D w drugim filmiku(linku) ta informacja "you are bleeding zombies hunger for you" :D eleganckie ;D coraz bardziej nie mogę się doczekać a co do l4d to dalej uważam ze mało wspólnego ma. Zombie nie biegnie jak głodny do KFC tylko szybkim marszem żeby jednak były jakimś utrudnieniem. A co do uwalniania się od nich jak w pierwszych RE to myślę ze będzie parę sytuacji w których będziemy skazani na przechadzkę po sklepach domach, może nawet RPD czy w ciemnych mokrych alejkach jak w RE 3 :D
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Moim zdaniem tej grze ciężko będzie dorównać L4D. Ale mimo to, grać się będzie pewnie całkiem przyjemnie. Raccoon, epidemia, zadyma na całego, przecież lubimy to. RE z okresu września 1998 (RE2, RE3) to bardziej action horror, niż survival horror (Remake, RE zero). W tej grze będzie to wszystko pokazane z dużą przesadą, ale trzeba pamiętać, że czasy kiedy intro RE3 robiło wrażenie już dawno minęły i dzisiaj trzeba pokazać inne Raccoon. Ma być więcej strzelania, więcej zombie, więcej czadu słowem.

PS
sygna JKrausera pisze: Red and Blue colours makes me a fear ..

:rate10:
Ostatnio zmieniony wt 07 cze, 2011 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Gdyby to nie było podpisane jako RE to nigdy do głowy by mi nie przyszło, że jest to gra z tej serii. Sytuacja chyba będzie podobna jak w przypadku RE4 - grać się będzie fajnie, ale równie dobrze mogła to by być zupełnie nowa gra. Takie są moje odczucia.
Salvin

Post autor: Salvin »

Może i by się przyjemnie grało, ale jest jedno ale, które totalnie mnie odrzuca. A mianowicie co to są za pokraki z tych zombiaków. Rany, co oni z nimi zrobili. Nie dość, że wyglądają jak jakieś ułomne kaleki to jeszcze biją zamiast gryźć. Nie no to już poniżej pasa. Poza tym pomyślmy, ile takich gier, gdzie głównym napędem jest rozwałka? No właśnie dużo. Póki co nie jestem szczególnie zainteresowany, na liście mam parę innych ciekawszych gier do sprawdzenia ;) .
Awatar użytkownika
migda

Post autor: migda »

FurryPiter pisze:Gdyby to nie było podpisane jako RE to nigdy do głowy by mi nie przyszło, że jest to gra z tej serii. Sytuacja chyba będzie podobna jak w przypadku RE4 - grać się będzie fajnie, ale równie dobrze mogła to by być zupełnie nowa gra. Takie są moje odczucia.
Dokładnie to samo pomyślałem! Grę zagram na pewno:) starczy Raccon City i już jestem w siódmym niebie,wogóle ta 4 osobowa kooperacja mnie kręci.Widzieliście oceny na Youtube? Głosy 46-78,a komentarze pod gameplayem jak już wspomniała Finka nie są zbyt przychylne.

edit: Salvin no właśnie już wspomniałem o tym kilka postów wyżej też myślałem że zombie będą nas kąsać i będziemy musieli się uwolnić z uchwytu tak jak np. w re4 lub re5 gdzie trzeba szybko gałką ruszać.
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez migda, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Strzelanie do poprawki, połowa kul nie robi na wrogach żadnego wrażenia. Przeciętna oprawa też nie zachwyca, ale źle nie jest.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Dobrze nie jest, źle też nie. Jest na równi. Tylko nie wiem czemu jeden z bohaterów urządził sobie pojedynek na pięści z zombie. Generalnie strzelanie wygląda fajnie, są Lickery, rozwalone miasto.
J.Krauser pisze:Po prostu ciężko mi zaakceptować te wszystkie zmiany, które chcą wprowadzić.
Nieaktualne. Spodobało mi się i chwilowo jestem na TAK.
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Ciekawie zapowiadałby się patent z krwawieniem. Krwawisz - zombiaki czują głód. Wszystko fajnie gdyby nie fakt, że gdy już zaatakują to nie gryzą tylko klepią. Ale sam motyw korzystny.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Miasto wygląda bardzo fajnie, już wiem, ze przechadzki po Raccoon, to będzie bardzo mocny akcent. Zbiorowiska z trupami również fajne, lickery świetnie, ta gra bardzo mnie cieszy, chodź mam nadzieję, że fabularnie twórcy nie odwalą kichy... Jedyny minus to klimat, który w porównaniu z trailerem trochę się ulotnił, ale zobaczymy jak się zagra.

PS: Fajnie, że Claire się uraczy :rad10:
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Operation Raccoon City”