Dyskusje ogólne
Trailer nie jest interesujący... jest GENIALNY. Coś mi się zdaje, że Revelations będzie survival-horrorem od czasu CV. Grafika jest przepiękna (najładniejsza gra na 3DS'a). Nowi bohaterowie, ciekawe lokacje i przede wszystkim Chris & Jill. Czekam na tego RE bardziej niż na ORC.
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
Jill w końcu wygląda normalnie. Jupi! Ten gruby gość to jakaś porażka, kto w ogóle odpowiada za taki design?
Gameplay całkiem niezły, ale celowanie beznadziejne. Ręce i broń na środku ekranu? Tak się robiło FPS-y 20 lat temu.
Gdzie kamera z nad ramienia?
Zaskakuje mnie jak Capcom na przestrzeni kilku lat stoczył się do poziomu przeciętnego developera/wydawcy.
Gameplay całkiem niezły, ale celowanie beznadziejne. Ręce i broń na środku ekranu? Tak się robiło FPS-y 20 lat temu.
Zaskakuje mnie jak Capcom na przestrzeni kilku lat stoczył się do poziomu przeciętnego developera/wydawcy.
Szykuje się konkretna odsłona ale dlaczego Parker wygląda jak Bob Mcdonald z Tekken'a?
i kim jest gościu podobny do Hunk'a? 
Najbardziej intrygującym momentem była końcówka i Jesca + Chris R. , co oni robią w takich klimatach? Robi się co raz ciekawiej
Najbardziej intrygującym momentem była końcówka i Jesca + Chris R. , co oni robią w takich klimatach? Robi się co raz ciekawiej
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Faktycznie tragediamentos pisze:ale celowanie beznadziejne. Ręce i broń na środku ekranu? Tak się robiło FPS-y 20 lat temu
Gracz będzie wybierał z jakiej perspektywy chce walczyć.mentos pisze:Gdzie kamera z nad ramienia?
Ostatnio zmieniony śr 08 cze, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 2 razy.
No i ok, oby tak było. Ja zdecydowanie wybiorę w takim razie system celowania dobrze znany z RE4/5.
Fajnym patentem są tez uniki co można zaobserwować w wykonaniu Jill na trailerze.
Całe demko z E3
Uwielbiam te Residentowe zagadki, typu śrubokręt w wannie pełnej wody.
part1 part2 part3
Fajnym patentem są tez uniki co można zaobserwować w wykonaniu Jill na trailerze.
Całe demko z E3
Uwielbiam te Residentowe zagadki, typu śrubokręt w wannie pełnej wody.
part1 part2 part3
Ostatnio zmieniony pt 10 cze, 2011 przez mentos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ash Valentine
- Nemesis US
http://www.youtube.com/watch?v=HPYYw_J7 ... r_embedded
Stary dobry Resident Evil w połączeniu z technologiami z RE4/5, to się niemoże nie udać. Wszyscy krzykacze, którzy twierdzili, że seria sie skończyła a gameplay nie jest już ten sam odkładać kase na Revelations.
Stary dobry Resident Evil w połączeniu z technologiami z RE4/5, to się niemoże nie udać. Wszyscy krzykacze, którzy twierdzili, że seria sie skończyła a gameplay nie jest już ten sam odkładać kase na Revelations.
No ok jest pure oldschool, ale mam jeden problem, te potwory bardziej mnie śmieszą niż straszą 
---->www.pajacyk.pl<----
Jedynym pokazywanym przeciwnikiem
. Mi tam styl Regeneratora pasuje, buduje napięcie i jest świetnie animowany. Wątpie żeby w całej grze był tylko jeden przeciwniki 
Przecież były pokazane trzy rodzaje przeciwników...
Pierwszy to ten podobny do regeneratora, drugi wyglądający jak jego zaawansowana forma (większe szpony i większa wytrzymałość) oraz trzeci wyglądający jak wielka piłka z nogami
.
Pierwszy to ten podobny do regeneratora, drugi wyglądający jak jego zaawansowana forma (większe szpony i większa wytrzymałość) oraz trzeci wyglądający jak wielka piłka z nogami
Ostatnio zmieniony pt 15 lip, 2011 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
I jeszcze na 3DS, zapomniałeś. Jak dla mnie to nie opłaca się. I Nintendo raczej też nie jest zadowolone ze sprzedaży, skoro już myśli o obniżeniu ceny, a dopiero co konsolę wypuścili. Tak czy siak ok. 900zł za takie coś nawet z obniżką o 1/3 ceny to zdecydowanie za drogo. Niech się pukną w głowę, może 250 € dla jakiegoś Niemca czy Francuza to zupełnie co innego, ale u nas 9 stów za przenośną konsolę przy minimalnej płacy już netto w granicach 950zł? To nawet niech mi nikt nie mówi o odkładaniu, bo to śmieszne... Poza tym nawet zarabiając w euro czy funtach brytyjskich, szkoda by mi było kupować przenośną konsolę dla jednej gry (ewentualnie jeszcze dochodzi RE Mercenaries 3D, ale ten tryb jest dla mnie nudny, odkąd zmieniono jego formę w RE4, a w ogóle wydawanie gry, która właściwie posiada 2 razy więcej postaci i 2 razy więcej plansz niż taki sam tryb w RE5 to po prostu zwykły skok na kasę).Stary dobry Resident Evil w połączeniu z technologiami z RE4/5, to się niemoże nie udać. Wszyscy krzykacze, którzy twierdzili, że seria sie skończyła a gameplay nie jest już ten sam odkładać kase na Revelations.
Revelations to wcale nie jest "typowy oldschool" ze starych RE. Czy kamery typu fixed angle/semi-fixed angle robią różnicę? Tak, robią. Nigdy klimat nie będzie typowo oldschoolowy, jeżeli widok będzie wciąż zza ramienia. Zresztą w RE Gold Edition w scenariuszu Chris/Jill był fragment, gdzie można było zmienić kamerę na "starą", ale to się wcale nie sprawdziło wg mnie (może kwestia silnika i tak nijak to wyszło na siłę). Jeśli Capcom myśli, że przywróci klimat, zmieniając tylko wystrój wnętrz i mieszając kolory teł z szarością, to grubo myli się. Jak zwykle dorzucają też kilka nowych postaci i robią wielką tajemnicę do końca z tego, kim one są. A wiadomo, że dużo wcale nie znaczy dobrze. Wolałbym pooglądać jeszcze postaci, które już występowały w RE i dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat. No ale powtarzają się z tym kolejnym starym jak świat zabiegiem marketingowym.
Nintendo 3DS miało słaby line up gier i nadchodzi konkurent PS Vita więc obniżka jest jakby rozsądna ale dla nas graczy taka agresywna polityka jest tylko na plus. Program ambasador też jest bardzo fair dla graczy. Ja nie kupuję 3DS z myślą, że będę miał na niego tylko Residenty (obecnie 2) ale również dla innych gier (Snake 3d, Street Fighter, Zelda itd.) więc dla Mnie jako gracza, który miał wcześniej przenośne konsolki zarówno Niny jak i Sony opłaca się
. o ale to jest już opinia subiektywna.
No przecież nie chodzi o widok iście old schoolowy i o archaizmy, nie w tym rzecz w tych czasach. Jest to świetna fuzja z nowoczesnością a zarówno świetnym klimatem. Co do Linger of Shadows to była właśnie taka namiastka Revelations i każdy fan z jakim mogłem podyskutować na temat tego DLC jednoznacznie odpowiadał, że jest to idealne połaczenie i świetny ukłon w stronę fanów. Nie zamykajmy się w old schoolu, ten jest fajny i można zawsze wrócić do swojej kolekcji starszych RE ale pomyślmy jak to połączyć i według Mnie ten sposób jest najlepszym rozwiązaniem.
No przecież nie chodzi o widok iście old schoolowy i o archaizmy, nie w tym rzecz w tych czasach. Jest to świetna fuzja z nowoczesnością a zarówno świetnym klimatem. Co do Linger of Shadows to była właśnie taka namiastka Revelations i każdy fan z jakim mogłem podyskutować na temat tego DLC jednoznacznie odpowiadał, że jest to idealne połaczenie i świetny ukłon w stronę fanów. Nie zamykajmy się w old schoolu, ten jest fajny i można zawsze wrócić do swojej kolekcji starszych RE ale pomyślmy jak to połączyć i według Mnie ten sposób jest najlepszym rozwiązaniem.
News z portalu MWRC:
.
Trzeba będzie poczekać ogrywając inne tytuły, tudzież Mercenaries 3d 
Wreszcie cos więcej na temat tej elitarnej jednostki, jestem zaChris93 pisze:W nowym numerze Official Nintendo Magazine pojawił się artykuł opisujący Revelations. Oto najważniejsze informacje w nim zawarte:
- Akcja gry toczy się w 2005 roku (opowieść będzie się kręciła wokół jednostki BSAA).
Dość ciekawie się szykuje, czyżby wirus wydostał się z samolotu? Dość prawdopodobne, że go tam przewożono. Kojarzy mi się już z Code VeronicąChris93 pisze:
- Chris i Jessica będą świadkami katastrofy lotniczej w górach (gdzieś w Europie).
I bardzo dobrze, wielki plus za taki manewr bo w kronikach było dużo dialogów. Może nie były zbyt zawiłe a niektóre częstowały nas prostotą ale mam nadzieję, że w Revelations będzie o czym posłuchać a to jednocześnie sugeruje, że fabuła może być dość rozwinięta.Chris93 pisze: - Większość dialogów w grze będzie taka jak w Kronikach wydanych na WII. Będziemy np. świadkami przekomarzania się Chris'a i Jessicy.
Na skanach wygląda świetnie tak samo jak grafika w grze, miód. Sam wilk, fakt jest dob ry ale podobnego nam serwowali w RE4 a nawet w RE5 (chociaż to już wilki nie były)Chris93 pisze: - Nowy Przeciwnik - Zmutowany Wilk. Wyobraź sobie Cerberusa, jako śnieżnego wilka, a nie dobermana - wraz z wystawionymi żebrami.
Bardziej ciekawi mnie czy te rozdziały będą przeplatane czy tez będzie wybór na samym początku (co zresztą bym wolał z racji długości gry)Chris93 pisze:- Poszczególne rozdziały różnią się dla Chris'a i Jill. Jednak obie strony są prowadzone do tej samej pułapki.
Na przenośnej konsoli 3DS może byc to nieźle urozmaicone, a może nawet coś z wykorzystaniem 3d lub żyroskopów?Chris93 pisze: - Quick Time Events (OTE) powrócą .
I to jest niestety najsmutniejsza wiadomość. Gra powinna wyjść na zimę a nie wiosnęChris93 pisze: - Data premiery szacowana jest na wiosnę przyszłego roku.
Fabuła opiera się na terrorystach z nieznanej jak na razie korporacji, która zapewne będzie miała swoje powody do użycia wirusa. Na samym końcu widzimy Jill Valentine, która w myślach pragnie odnaleźć Chrisa, hmm. Będziemy mieli możliwość komunikacji się z bazą niczym w serii Metal Gear Solid i zapewne funkcjonalność 3DS'a zostanie należycie wykorzystana. Demko, jakie już ograłem napawa ogromnym optymizmem, więc jest, na co czekać.
News z portalu:
Zaledwie kilka godzin temu informowałem Was drodzy Czytelnicy o ukazaniu się trailera nowego Residenta a już teraz możecie zerknąć jak prezentuje sie czysty gameplay i spojrzeć na fotki. Mamy ciekawe wprowadzenie gdzie dwójka bohaterów odnajduje i eksploruje wrak samolotu oraz odwiedza jaskinie, w której słychać "dziwne" odgłosy. Po krótkiej chwili mamy ciekawą sekwencję, w której Chris z "zablokowaną" nogą próbuje walczyć o życie strzelając do nadbiegających z wielu stron przeciwników. A co kryją nowe zdjęcia? W zasadzie to samo, co urywek rozgrywki, tylko bardziej uwidaczniają świetną grafikę i desing gry.
Filmiki i fotki pod linkiem: http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Zaledwie kilka godzin temu informowałem Was drodzy Czytelnicy o ukazaniu się trailera nowego Residenta a już teraz możecie zerknąć jak prezentuje sie czysty gameplay i spojrzeć na fotki. Mamy ciekawe wprowadzenie gdzie dwójka bohaterów odnajduje i eksploruje wrak samolotu oraz odwiedza jaskinie, w której słychać "dziwne" odgłosy. Po krótkiej chwili mamy ciekawą sekwencję, w której Chris z "zablokowaną" nogą próbuje walczyć o życie strzelając do nadbiegających z wielu stron przeciwników. A co kryją nowe zdjęcia? W zasadzie to samo, co urywek rozgrywki, tylko bardziej uwidaczniają świetną grafikę i desing gry.
Filmiki i fotki pod linkiem: http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj