Ogólne dyskusje

Robert

Post autor: Robert »

Mam do Was takie pytanie ? Jeżeli będę starał się celować w głowę w trybie Mercenaries,to konsola dostosuje aby było łatwiej trafić,czy nie za bardzo ? Ponieważ zdaje mi się że tak jest. Jeśli wiecie coś o tym to napiszcie.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Po pierwsze, konsola niczego nie ułatwia, a wręcz przeciwnie jest trudniej, bo pad nie jest tak precyzyjny jak myszka.
Robert pisze:Ponieważ zdaje mi się że tak jest.
Źle ci się zdaje. Tego typu rzeczy się nie zdarzają.
Ostatnio zmieniony czw 28 kwie, 2011 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

I CHYBA ciężej się wyrwać, chyba, bo nie jestem pewien (uzywalem tylko pada pod PC).
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Oscark pisze:I CHYBA ciężej się wyrwać, chyba, bo nie jestem pewien (uzywalem tylko pada pod PC).
Mówisz o tym jak złapie cię przeciwnik ? Czy ja wiem, ja tam się umiem szybko wyrwać z objęć przeciwnika.
Awatar użytkownika
MysticscoR

Post autor: MysticscoR »

Ani pad, ani to na jakim parapecie gramy nie ma wpływu na celność lub inne przypadki w trakcie gry. Czułość możemy regulować wszędzie i to by było na tyle. Sami sobie musimy wypracować precyzje z jaką trafiamy, lub z jakich opresji podczas gry możemy sie umiejętnie wydostać. Można czasem odnieść takie wrażenie. Ja grając pierwszy raz na x-klocku w RE5, poczułem że jakby było troszkę łatwiej, ale do końca nie wiem czy to kwestia tego że już mam RE5 w jakiś sposób opanowany, czy może są różnice pomiędzy każdą z wersji.
Ostatnio zmieniony czw 28 kwie, 2011 przez MysticscoR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Zauważyłam znaczącą różnicę w celowaniu po przesiadce z XBOX 360 na PC. Myślę jednak, że duże znaczenie ma tutaj pad (na pc używam starego, przewodowego rumblepada 2). Szybkość i celność jest na PC lepsza pomijając inny rozstaw gałek, który mi przeszkadza.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Oscark

Ja osobiście używam klawiatury i myszy. Jakoś się przyzwyczaiłem, i nie potrafię teraz grać na padzie. Wydaje mi się, że muszę robić zbyt wiele jednocześnie (6, gałka w górę, gałka w prawo, 2, tylko po to by strzelić. Na klawiaturze jest jakoś bardziej jest łatwiej celować (nie wiem, może lata praktyki? :rad7: ).
Robert

Post autor: Robert »

Mam do Was takie pytanie ? W chapterze 4-1 Caves.Jak dobrze pamiętam,gdy bohaterowie przesuwają sarkofag to spadają na niższy poziom,gdyż właśnie tam są trzy skrzynie, a w nich kryształy niebieski,zielony,czerwony,gdy otworzy się skrzynie we właściwej kolejności o ile jest to możliwe.Otworzy się jakieś ukryte pomieszczenie czy nie za bardzo ?
Awatar użytkownika
Oscark

Z tego co wiem kolejność tutaj nie ma znaczenia, nic się nie otwiera (wersja PC).
Awatar użytkownika
MysticscoR

Dokładnie. Nie ma tam tajnego przejścia ani pomieszczenia.
Ostatnio zmieniony wt 03 maja, 2011 przez MysticscoR, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

W chapterze 4-1 gdy drugi raz pojawia się ta "ćma", a robiłem level do nabijania kasy, to strzelam mu kilka razy w ten ogon i szybko pada. Nawet nie musiałem stosować patentu z miną, która go wytrąci z równowagi. Także strzelanie po tym pancerzu rzeczywiście przynosi jakiś tam rezultat.
Maestro

Post autor: Maestro »

Oj, tam, pewnie że przynosi, jak strzeliłem z RL w pancerz to od razy padł ;)

Nie, no na serio- jakoś nie stosowałem nigdy patenstu z miną, wolałem konwencjonalne nawalanie, aż sie przeciwnik wsypie :P
Noof

Resident evil - wersja 1cd i 2cd ?

Post autor: Noof »

Witam! otóż nurtuje mnie pytanie. Na PC są dwie wersje resident'a i z tego co się zoriętowałem na jednym są dwie płyty, a na tym co ja mam jedna. I teraz pytanie co znajduje się w tamtym pudełku w drugiej płycie ? jakieś dodatki/kostiumy/nowe możliwości ?

Recoil: Któryś raz zakładasz niepotrzebnie temat. Mogłeś o tym zagadać w co najmniej dwóch już istniejących. Następnym razem uznam to za spam i odpowiednio nagrodzę.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Noof, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Na drugiej płycie jest film z realizacji gry. Pokazane jest jak powstały animacje głównych postaci. Żadnych dodatków do gry nie ma.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
JJ220

Pytania RE5

Post autor: JJ220 »

Mam dwa pytania do ludzi obeznanych z 5 częścią RE,których zapewne na forum nie brakuje :)

1.Co zrobić aby pograć na trybie professional,ale zaczynając grę bez broni(oraz dostępu do nich) i pieniędzy z poprzedniego przejścia gry?Zawsze po przejściu gry kasuje z pamięci konsoli save'a zapamiętującego moje osiągnięcia i ponownie zaczynam grę jakbym co dopiero ja włożył do konsoli po kupnie ze sklepu:)Nie rozumiem czemu po przejściu całej gry w menu NEW GAME znaczy tyle co CONTINUE,dlaczego nie ma "surowego" startu gry na wybranym trybie,bez odblokowanych broni,kasy itp.Gra jest po prostu za prosta dla mnie jeśli w chapter 1-1 czy 1-2 mam już do dyspozycji np.magnum czy mocniejsze bronie.Wkurza mnie takie rozwiązanie.

2.Podczas walki z boss'em(przemieniony Irving)trzeba wykonywać w miedzy czasie szybkie akcje QTE.Czy zdarza się wam że podczas strzelania z zamontowanych na statku karabinów strzelniczych macie wykonać QTE wciskacie poprawnie a i tak obrywacie?Jeśli QTE występuje podczas biegania sobie po statku to rzeczywiście Chris robi unik i działa to na 100% po poprawnym wciśnięciu,ale ani razu nie udało mi się to przy działkach bojowych.Wiem że aby ich użyć trzeba mieć wciśnięty na padzie przycisk(chyba RB).Z początku myślałem że to jest powodem obrywania(wykonywanie QTE z wciśniętym RB),więc gdy podczas strzelania z działka i wyskoczeniu QTE natychmiast puszczałem RB Chris przestawał strzelać,wykonywałem poprawną kombinacje QTE i.... tak obrywałem nadal.Jaki macie na to sposób?Jak Wy radzicie sobie z ta kombinacją podczas strzelania z działka?

Recoil: To nie wymaga nowego tematu. Scaliłem z ogólnym o RE5.
Ostatnio zmieniony sob 25 cze, 2011 przez JJ220, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

1. Też już o tym pisałem. Mam dokładnie takie same zdanie na ten temat. Niestety nie ma na to innego lekarstwa jak po prostu za całą kasę nakupować sprzętu, a potem go po prostu wyrzucić. To jedyny sposób na rozpoczęcie gry "od zera". Osobiście próbowałem rozegrać PRO od zera ale daleko nie zaszedłem. Może Tobie pójdzie lepiej :p

2. Szczerze mówiąc dziwi mnie, że tak się dzieje. U mnie (na PS3) nie ma takiego problemu. Trzymając normalnie L1 - odpowiednik Twojego lewego triggera, czy tego czegoś, czym trzymasz broń w gotowości - mogę wciskać QTE i zawsze jest skuteczne. Oczywiście zdarzyło mi się oberwać, ale tylko dlatego, że zabrakło mi refleksu.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
MysticscoR

Re: Pytania RE5

JJ220 pisze:Co zrobić aby pograć na trybie professional,ale zaczynając grę bez broni(oraz dostępu do nich) i pieniędzy z poprzedniego przejścia gry?Zawsze po przejściu gry kasuje z pamięci konsoli save'a zapamiętującego moje osiągnięcia i ponownie zaczynam grę jakbym co dopiero ja włożył do konsoli po kupnie ze sklepu:)Nie rozumiem czemu po przejściu całej gry w menu NEW GAME znaczy tyle co CONTINUE,dlaczego nie ma "surowego" startu gry na wybranym trybie,bez odblokowanych broni,kasy itp.Gra jest po prostu za prosta dla mnie jeśli w chapter 1-1 czy 1-2 mam już do dyspozycji np.magnum czy mocniejsze bronie.Wkurza mnie takie rozwiązanie.
Ale jaki to właściwie wielki problem. Przecież gra nie wymusza na nikim używanie broni z poprzedniej gry. Uważasz że za łatwo, to nie używasz jej i tyle. Możesz sprzedać lub usunąć. Przez cała grę możesz używać inwentarza który znajdziesz. Ja nie widze w tym problemu. Często tak grałem
All this blood shouldn't just be mine
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

Tylko z tego co pamiętam, nawet po wywaleniu masz od razu dostępne wszystkie upgrade'y do każdej broni, a przecież przy pierwszym przejściu są zablokowane i odkrywają się z czasem. Więc co to za granie, skoro szybko możesz dokupić np maksymalny fire power.
Awatar użytkownika
JJ220

Post autor: JJ220 »

MysticscoR ok zgadzam się z Tobą,ale skąd wiesz ile gra w "surowym" stanie(oraz danym chapter'rze) oferuje maksymalny upgrad'e broni?Z tego co pamiętam to masz dostęp do wszystkich broni(nawet jeśli je wyrzucisz czy sprzedaż)oraz do max upgrad'u dla każdej jeśli masz sporo kasy.W "surowym" stanie zwykłą broń zupgrade'ujesz max 2 lub 3 w danym chapter''rze i stop np.moc zadawania obrażeń,lub ilość naboi w magazynku.

Widze że mentos mnie wyprzedził :)Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 25 cze, 2011 przez JJ220, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MysticscoR

Możesz ale nie musisz przecież. Nie masz obowiązku ulepszać broni. A skoro wszystko przeszkadza to usunięcie save nie powinno nikogo boleć. Chyba że świadomość że wszystko jest odblokowane tak bardzo przeszkadza. Plus dla mnie jest taki że możemy probować swoich sił z bronią taka jak chcemy i ulepszoną do momentu którego chcemy
All this blood shouldn't just be mine
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”