Porady - Tryb Pro

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
KotNaKacu

Post autor: KotNaKacu »

Podzielam zdanie Mentosa, najlepiej użyć RL na Verdugo.

A dwóch Garradorów w zamku można zdjąć... pojedyńczo ;) Trzeba się tylko ciut ciut wysilić i kroczek po kroczku wywabić. Wystarczy 1 hit w robala na plecach i sruuu uciekać i CZEKAĆ. Ewentualnie zgubią trop i CIERPLIWIE czekać a potem hit w plecy.
Maestro

Post autor: Maestro »

No, byłoby fajnie, gdyby nie mnisi obecni na miejscu...:P
Awatar użytkownika
KotNaKacu

Nie pamiętam dokładnie ale można tam chyba zastosować trick z "save" wychodząc i wracając przez drzwi. Np na szybkiego z rifle zabijasz mnichów - wychodzisz ("save"), i wracasz i sytuacja już wygląda lepiej.
A NAWET jeśli to nie zadziała to można na szybkiego z firle pionki powybijać pobiegać i przeczekać, Garradosy w końcu Cię zgubią.

A tak swoją drogą myślałem właśnie grając (normal, zamek, czapter 3-4), żeby zrobić poradnik na Pro. Właściwie 2 poradniki.

1. Na kasę - garść porad, a potem opisane kilkanascie/dziesiąt sytuacji gdzie i jak można sporo jej zarobić.
2. Na oszczędzanie amunicji. Podobnie jak wyżej.
Ostatnio zmieniony czw 14 lip, 2011 przez KotNaKacu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

KotNaKacu pisze:Nie pamiętam dokładnie ale można tam chyba zastosować trick z "save" wychodząc i wracając przez drzwi. Np na szybkiego z rifle zabijasz mnichów - wychodzisz ("save"), i wracasz i sytuacja już wygląda lepiej.
Nie załamuj mnie. Gdy wchodzisz do tego pomieszczenia, nie możesz z niego wyjść dopóki nie ubijesz Garradorów. Ich śmierć jest kluczem do otwarcia się krat.
One man forced to seek REVENGE
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

J.Krauser pisze:Nie załamuj mnie. Gdy wchodzisz do tego pomieszczenia, nie możesz z niego wyjść dopóki nie ubijesz Garradorów. Ich śmierć jest kluczem do otwarcia się krat.
Nieprawda. Jeżeli po wejściu do komnaty z Garradorami nie zrobisz kroku a odstrzelisz mnichów stojąc jeszcze przy drzwiach, kraty nie opadną i będziesz mógł opuścić to pomieszczenie.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Deus Ex pisze:Nieprawda. Jeżeli po wejściu do komnaty z Garradorami nie zrobisz kroku a odstrzelisz mnichów stojąc jeszcze przy drzwiach, kraty nie opadną i będziesz mógł opuścić to pomieszczenie.
A to w takim razie wróć. Zwracam honor. Ja zawsze jechałem na "Milorda" ;) i nie bawiłem się tak.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
KotNaKacu

Deus Ex pisze:
J.Krauser pisze:Nie załamuj mnie. Gdy wchodzisz do tego pomieszczenia, nie możesz z niego wyjść dopóki nie ubijesz Garradorów. Ich śmierć jest kluczem do otwarcia się krat.
Nieprawda. Jeżeli po wejściu do komnaty z Garradorami nie zrobisz kroku a odstrzelisz mnichów stojąc jeszcze przy drzwiach, kraty nie opadną i będziesz mógł opuścić to pomieszczenie.
O to to to! To miałem na myśli. Szybkie zlikwidowanie mnichów z Rifle i "save". Potem wracamy.

Krok drugi. Idziesz lewą stroną POWOLI, aż Garrador (ten nie opancerzony - czyli po lewej) przyjmie pozę atakującą - natychmiast się cofasz (ciągle idąc, nie biegnąć). Garrador powinien zacząć iść w stronę drzwi, które miał za plecami - odwraca się do nas tyłem - bach z Rifle. W tym momencie
-oba (albo 1) Garradory biegną w naszą stronę ALE
a) mogą biec w punkt w którym jesteśmy i zacząć machać na około ostrzami - w tym wypadku odchodzimy (albo szybki bieg i dalej powoli). Czaimy się i 1 hit z BB ubija garradosa (ważne by zdjąć tego samego.
b) może szarżować na ścianę, wtedy podejść i 1 hit z BB i papa.

Krok trzeci. W międzyczasie podejdzie 1 mnich (z tunelu z przodu po lewej. NIE iść do niego tylko czekać). To będzie ryzykowne, ale trzeba go 1 hitem zdjąć z pałętającymi się obok garradorami (albo z tylko 1, bo być może już 1 ubiliśmy). Tak czy siak, szybka akcja by ubić mnicha i odbiec.

Krok czwarty. W tym momencie powinniśmy mieć 1 Garradosa (tego w zbroi). Solo. Bez mnichów. Powinno się go łatwo udać zabić. Przez CAŁY czas nie przcechodzimy do 2 części pomieszczenia (tej z dzwonami i tunelem), bo wywoła to pojawienie się 2-3 mnichów.

Jakby ktoś JESZCZE miał problem z tą taktyką, mogę jeszcze bardziej szczegółowo opisać ;)
Ostatnio zmieniony pt 15 lip, 2011 przez KotNaKacu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardos

Post autor: Ricardos »

Ja to zawsze po zamknięciu drzwi odchodziłem w prawo jednocześnie ściągając 2 mnichów na siebie .. dzięki temu ubijałem ich z noża (może dłużej to trwa, ale nie każdy biega z rakietnicą i full ammo). Następnie bawiłem się w tym małym korytarzyku z tymi Garradorami biegając raz w jedną stronę, raz w drugą i nasłuchując tylko czy "ostrzy" pazurki oraz czy przywalił w ścianę (tutaj przydaje się podkręcenie dźwięku). Dzięki temu miałem te parę sekund aby ich uderzyć z noża albo strzelić z bliska z shota albo red9.
Ogólnie cały tryb pr0 przelazłem w 70% bazując głownie na nożu i uciekaniu .. najgorsze były tylko momenty z Ashley, ale i z nią dawało radę jeśli się dostatecznie daleko odbiegało by mogła się schować albo postać. Btw NIE sprzedawajcie ŻADNYCH granatów w celu otrzymania paru coinsów .. wiele razy uratowały moje siedzenie.
Ostatnio zmieniony pt 15 lip, 2011 przez Ricardos, łącznie zmieniany 2 razy.
Gwiazdy świecą i migocą ale tylko późną nocą.
Awatar użytkownika
KotNaKacu

Ricardos pisze:Ja to zawsze po zamknięciu drzwi odchodziłem w prawo jednocześnie ściągając 2 mnichów na siebie .. dzięki temu ubijałem ich z noża (może dłużej to trwa, ale nie każdy biega z rakietnicą i full ammo). Następnie bawiłem się w tym małym korytarzyku z tymi Garradorami biegając raz w jedną stronę, raz w drugą i nasłuchując tylko czy "ostrzy" pazurki oraz czy przywalił w ścianę (tutaj przydaje się podkręcenie dźwięku). Dzięki temu miałem te parę sekund aby ich uderzyć z noża albo strzelić z bliska z shota albo red9.
Ogólnie cały tryb pr0 przelazłem w 70% bazując głownie na nożu i uciekaniu .. najgorsze były tylko momenty z Ashley, ale i z nią dawało radę jeśli się dostatecznie daleko odbiegało by mogła się schować albo postać. Btw NIE sprzedawajcie ŻADNYCH granatów w celu otrzymania paru coinsów .. wiele razy uratowały moje siedzenie.
Rzeczywiście, granaty czasami bywają przydatne, choć główna zaleta z ich używaia to eliminowanie dużych grup wrogów w celu zaoszczędzenia ammunicji, a tej jest (JUŻ na podstawowym przechodzeniu) w brud, więc zazwyczaj je sprzedaję ;) (choć i tak na brak kasy przy 1 podejściu nie narzekam :) Mam aktualnie 200+k i prawie wszystkie Exclusivy .

Dobrą metodą na zarabianie kasy jest też sprzedawanie mieszanek leczniczych G+Y+R (Czerwony+Żółty+Zielony). 10k sztuka, a przy umiejętnym graniu ma się w pewnym mommencie zapas 5-8 takich mieszanek. Dlatego warto regularnie po 1-2 sprzedawać ;)
Awatar użytkownika
August

Post autor: August »

Cześć, przeszedłem RE4 na easy i na normal (zdziwiłem się grać na normal bo nowe lokacje były) teraz moge grać na PRO ale nie wiem czy warto się za to brać :/
Now its time to play the game
Tekken Champ
Ricardos

Zależy czy grasz na PS czy CPU. Tryb Pr0 polecam bo minimalnie różni się od normala (głownie jeżeli chodzi o QTE) a frajda z przejścia jest o wiele lepsza niż po przejściu normala.

Dodatkowo jeżeli ktoś lubi "ubijać" przeciwników i dopiero przejść grę, to w zamku w lokacji gdzie są ci mnisi na machinach przypominających smoki to fajnie się na początku rozwala tych po prawej i lewej ze snajperki. Podbiegamy to tej ostatniej "machiny" i jak za nami mnisi wyskakują z balkoniku to tylko wbiegamy na środek (pomiędzy ścianami za którymi możemy się schować) i czekamy aż zionie ogniem. Momentalnie ci mnisi co przybędą po zeskoku zostaną troszkę przysmoleni przez ognień (bądź spaleni). Darmowe coinsy oraz naboje murowane bez użycia żadnego naboju na nich :)
Awatar użytkownika
August

Post autor: August »

A czy na Crausera na PRO również wystarczy tylko nóż ?

Szakal: :rad10:
Ostatnio zmieniony ndz 31 lip, 2011 przez August, łącznie zmieniany 1 raz.
Now its time to play the game
Tekken Champ
Ricardos

Popraw błędy bo kopniaka dostaniesz od modków. Odpowiadając na twoje pytanie .. to tak :)
pinek

Post autor: pinek »

August pisze:A czy na Crausera na PRO również wystarczy tylko nóż ?

Szakal: :rad10:
Wbrew wszelkim pozorom, to najłatwiej jest go pokonać nożem.
---->www.pajacyk.pl<----
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”