PS: Jak zły dział proszę przenieść.
Mianowicie o co mi chodzi? Otóż większość osób kojarzy na pewno co to za gra Killing Floor. Jest to gra przeznaczona na rozgrywkę w sieci z przyjaciółmi. Walczymy z kilkoma odmianami mutantów, zdobywamy kasę oraz poziom i musimy odeprzeć ataki przeciwników przez określony okres czasu (rundy).
Ostatnimi czasy jako wielki fan zarówno filmu jak i gry postanowiłem poszperać i wyszukać ciekawe mapki do Killinga. Ku mojemu zaskoczeniu znalazłem ciekawą mapę przedstawiającą filmowe laboratorium tzw. "The Hive". Jakie zaskoczenie i uśmiech na twarzy wywołała u mnie zabawa z tym poziomem. Podstawowo na mapach stworzonych przez twórców, odpieramy fale przeciwników. Tutaj jednak przeżywamy to samo co członkowie oddziału z filmu Resident Evil. Oszczędzamy, amunicję, zmierzamy się z mutantami, nawet unikamy laserów jak w filmie. Mapka jest świetna i klimatyczna. Mamy muzykę znaną z filmu oraz kilka ciekawostek. Jedynym minusem tej mapy jest brak zakończenia (możliwe, że wersja tej mapki jest przestarzała i nie dokończona jednak na samym końcu po pokonaniu bossa nic się nie dzieje).
Jak większość osób na forum zauważyła (albo kojarzy
PS: Grę możecie kupić na steam lub na allegroszu. Mapka jest za darmola do pobrania, full legal.
PS2: Podczas nagrywania filmików pojawiały się słowa niezbyt kulturalne (lecz rzadko) bo jak to bywa pod wpływem emocji czasem się zdarza
The Hive cz. 1.
The Hive cz. 2.
The Hive cz. 3.