Ogólne dyskusje

Robert

Post autor: Robert »

Oscark , posiadam wersję na Playstation 3 . Jeżeli napisałeś gdyż istnieje sposób nieoficjalny , to musi oznaczać kody na PC czyż nie ? Wiesz coś może na wersję Playstation 3 , w jaki sposób to wykonać czy nie bardzo ?
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Na PC oznacza to coś w rodzaju kodów, na PS3 może edycja save'a coś zmienić.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Robert

Post autor: Robert »

Witam. Mam pytanie ? W jaki sposób , wykonać Albertem następujące ataki ( Knee Cannon , który zadaje tysiąc obrażeń oraz Collide , który zadaje dwieście obrażeń ) . Wymienione ataki , odnalazłem na stronie Resident Evil Wiki . Odpiszcie , jeżeli coś Wam wiadomo na ten temat .
Awatar użytkownika
Oscark

Knee cannon to prawdopodobnie kopnięcie kolanem. Zaczynasz go, wciskając Shift+x (bieg+drwina), a używasz wciskając strzał (uważaj na opóźnienie).

Collide to prawdopodobnie przebiegnięcie Weskera. Bieg zaczynasz wciskając Shift+X (Bieg+drwina), a potem przebiegasz przez majini.
Controfiliburu

Post autor: Controfiliburu »

Witam.
Jak kupie RE5 w takim wydaniu to gra będzie posiadać ten klucz aktywacyjny który umożliwi co-op i takie tam?
Awatar użytkownika
Oscark

Pewnie że tak.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Jak już kupujesz polecam gold edition. Cena nie jest wygórowana.
Awatar użytkownika
Oscark

Gold Edition na PC??? Nie ma. Ta wersja, którą wskazałeś jest dobra.
Controfiliburu

Post autor: Controfiliburu »

Dzięki :rad7: .
Tryb Versus to jest to że jedna drużyna walczy z drugą a dookoła hasają sobie maniji ?
Awatar użytkownika
Oscark

Mniej więcej tak, choć nie do końca. Są 4 tryby:
-Survivors -> zabij jak najwięcej graczy, uwaga na majini
-Team Survivors -> jak wyżej, ale masz partnera
-Slayers -> zabij więcej majini niż inni gracze
-Team Slayers ->jak wyżej, masz partnera.

Są też inne warianty, jak na przykład gra z unikami, ale takie rzeczy tylko na PC, po uzgodnieniu z hostem.
Awatar użytkownika
pokmijn

Post autor: pokmijn »

A to ja z chęcią podzielę się pierwszymi wrażeniami z gry w "5"... grałem z Necrarią na XBOXie

1. Grafika ładna, jak na kilkuletnią grę prezentuje dobry poziom.
2. Fabuła ciekawa. Ja jako osoba przyzwyczajona do strategii typu StraCraft jestem strasznie zadowolony, że jest składna... Może za bardzo liniowa jak na nasze czasy ale jest ok.
3. Frajda z gry jest.
4. Sterowanie, ogólnie trudne i wymaga przyzwyczajenia, co nie zmienia faktu, że powinno byc rozwiązane dużo lepiej, akurat tutaj u mnie jest minus, jednak nie mogę wypowiadać się za ogół użytkowników, w szczególności konsolowców. Jestem przyzwyczajony do klawiszy i myszy i dużo lepiej byłoby mi sterować w ten sposób. Dzisiaj kupię wersję na PC i zobaczę.
5. Jeszcze raz fabuła... ogromnie żałuję, że nie jest jednoznaczna z filmem. Może to dobrze ale ja nie lubię rodzielania serii w różne światy, różne podejścia itp.
6. Dużo łatwiej gra się z kimś w trybie kooperacji. Tryb dopracowany i strasznie grywalny, przynajmniej dla mnie.

Na 10 punktów możliwych XBOXowej "5" przyznaję 6 z +, zobaczymy jak będzie na PC.
Ostatnio zmieniony pn 20 lut, 2012 przez pokmijn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Na Pc sterowanie jest naprawdę proste, znacznie lepsze niż na konsolach (to tylko moje zdanie). Zresztą - zawsze można dowolnie przypisać klawisze.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Mnie zastanawia jedno. Może ktoś zna odpowiedź. Grałem dziś z kolesiem w co-op'a i zdziwił mnie widok pewnej rzeczy. Otóż miał on dziwny pistolet, którego wcześniej nie widziałem. Niestety nie zrobiłem screena -_- Był to zwykły pistolet na czerwone naboje, ale wyglądał nico inaczej, jak gdyby sprzęt do aplikacji wirusa czy coś, na podobe tego co miałą Excella (tak mi się skojarzyło). Wie ktoś może jak to dziadostwo odblokować ?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

W liście broni nie ma żadnych takich wynalazków. Nie pomyliło ci się z żadną oficjalną bronią?
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Chodzi mi właśnie o M93R XD nie wiedziałem jak to opisać XD
Awatar użytkownika
J.Krauser

A ja mam pytanie. W lokacji gdzie porywają tą kobietkę i my idziemy do niej, jest domek zamknięty na klucz. Tylko skąd ten klucz wziąć? Złaziłem całą mapkę, patrzyłem od góry do dołu i nie mogłem znaleźć.
One man forced to seek REVENGE
Salvin

Post autor: Salvin »

http://www.youtube.com/watch?v=PBXntBkE ... ure=relmfu Od 8:40, trudno to ominąć szczerze mówiąc. Jak grasz sam musisz tam posłać partnera.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Mam nadzieję, że o to miejsce ci chodziło ;)

Po mapce w której jest Egzekutor, jest mapka w której znajduję się klucz. Na jej samym początku jest jakaś rudera, którą przechodzisz. Po wyjściu z niej, będzie przed tobą taka drabina: http://vpx.pl/i/2012/06/21/xWPaS.png

Klucz jest właśnie tam u góry, ale trzeba się do niego dostać z innej strony. Przechodzisz obok tego budynku, będzie taka ścieżka na której końcu kobieta Majini będzie jadła sobie ofiarę. Zabijasz kobitkę, skręcasz w lewo, idziesz cały czas, aż dojdziesz do kolejne drabiny, i przy pomocy partnera dostaniesz się do góry:

http://vpx.pl/i/2012/06/21/Yl73.png

Potem już idziesz tylko przed siebie: http://vpx.pl/i/2012/06/21/Ezc6h.png

Przeskakujesz do pomieszczenia, w którym znajduje się klucz. Podchodzisz do tej meblościanki czy co to tam jest i zabierasz klucz: http://img35.imageshack.us/img35/6551/r ... 354497.png

To tyle.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Dzięki za pomoc i szczegółowe wyjaśnienie :) Już straciłem nadzieję na zdobycie tego klucza, a odpowiedź jak zawsze jest pod nosem. I Slayer, skąd masz Jill w kampanii? O_O Też chce!

Edyta: Dobra, już się mody pobierają. Adios, ugly Sheva!
Ostatnio zmieniony czw 21 cze, 2012 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

J.Krauser pisze:Edyta: Dobra, już się mody pobierają. Adios, ugly Sheva!
Ugly Sheva ?? -_____-" Grzeszysz ! Sheva jest jedną z najpiękniejszych kobiet z serii ! 100 razy ładniejsza od Calire, Sherry czy Rebecca'y...
Fajnie to wygląda. Jill ratuje Jill a Chris do niej mówi Sheva ;D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”