Już wystarczająco tą wersję ograłem aby podzielić się wrażeniami na łamach forum. Po pierwsze i najważniejsze czyli temat jakości HD. Faktycznie jest to obecnie najładniej wyglądająca wersja RE4 jaka do tej pory się ukazała na konsole. Wszystko jest wyraziste na dużym TV a napisy są bardziej czytelne.
Dodano nową ciekawą opcje i o ile kilka lat temu bym był z niej zadowolony tak teraz już nie mam ochoty bić rekordów świata w speedrun'ach (wystarczą miłe wspomnienia z pierwszych miejsc po dniu premiery na GC;)). A o czym mowa? o rankingu online, zarówno trybów Normal / Professional jak i Seperate Ways. Speedruny mogę polecić wszystkim bo sam na tym punkcie miałem szajbę i większośc REsów po wymasterowaniu ich z sekretów zaliczałem na czas.
Kolejny punkt to trofea i tutaj Capcom powinien za to zapłacić bo karygodnym krokiem jest wydawanie tego typu gry z zestawem zaledwie 12 pucharków i bez platyny (budżetówki z PSN'a tyle mają). Poziom ich również nie jest wymagający zwłaszcza dla weteranów tej odsłony. Głównie zalicza fabułe choć zdarzają się i ciekawszy trofki to jednak jest ich za mało, a szkoda, bo powrót w takim stylu na przypomnienie mógłby owocować ponownym sprawdzeniem się na najwyższym poziomie. Jeżeli chodzi o udźwiękowienie to raczej nie również się od tej na Wii.
Podsumowując warto sobie odświeżyć w takiej jakości jedną z najlepszych gier poprzedniej generacji a części, która zatrzęsła serią Resident Evil i podzieliła fanów a jednocześnie zdobyła ogromna popularność stając sie liderem jeżeli chodzi o zaintersowanie działem na forum