Postaci w RE i używki ;)

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)
Deus Ex
Zarząd

Postaci w RE i używki ;)

Post autor: Deus Ex »

Nie kojarzę informacji z forum, że Chris Redfield palił papierosy ;). Wzmianka na ten temat pojawia się wyłącznie w jednej części - intro oryginalnego RE, które na dodatek zostało ocenzurowane. Tutaj fotka:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8c/Chris.PNG

Diadem dał kiedyś tutaj linki do ciekawych filmików, m.in. do rzeczonego intra (wersji nieocenzurowanej), ale skasowali to :(.

Luis Sera, zaraz po uwięzieniu przez ganados pyta Leona
"Only one, very important question. You got a smoke?"
Na co Kennedy odpowiada:
"I got gum" ;)

Luknijcie też na tego arta ;):

http://fc03.deviantart.net/fs28/f/2008/ ... eberge.jpg

Nie ma to jak sobie zapalić po ciężkiej robocie :P.

Temat ułożyłem trochę "na gorąco". W tej chwili nie kojarzę zamiłowania do alkoholu, hazardu albo panienek (:P) jakiś innych bohaterów serii. Kojarzycie więcej takich osób?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Intro z Chrisem z papierosem miałem nawet na swojej wersji RE1 (która niestety została zaorana przez mojego dobrego kolegę).

Zamiłowanie do hazardu kojarzę z CV. Wprawdzie nikt specjalnie nie grał, ale w rezydencji był pokój z jednorękim bandytą.

No i w RE5 Wesker ciągle coś brał. Momentami wyglądał przez to niewyraźnie i miał zaczerwienione oczy ;D
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Deus Ex pisze:W tej chwili nie kojarzę zamiłowania do alkoholu, hazardu albo panienek
"All the foxy ladies love my accent, it drive 'em crazy" ;)

Carlos ( podczas rozmowy z Jill po pierwszym starciu tej dwójki Nemesis'em )

Z resztą Louis też wykazywał spore zainteresowanie płcią przeciwną wystarczyło spojrzeć na pierwsze spotkanie między nim i Ashley i wspomnienie o jej "wyposażeniu" oraz rozmowa z Adą przy Separate Ways ;) z resztą sam Louis określa siebie mianem kobieciarza bądź uwodziciela ("ladies man") już podczas rozmowy z Leonem gdy byli zawiązani ;)
Ostatnio zmieniony czw 11 lut, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
pinek

Re: Postaci w RE i używki ;)

Post autor: pinek »

Deus Ex pisze:Nie kojarzę informacji z forum, że Chris Redfield palił papierosy ;).
W The True Story Behind Biohazard (które to przetłumaczył nam Diadem) Chris też palił fajki, strasznie się zdziwiłem.

Mogę się założyć, że całe S.T.A.R.S. nałogowo żłopie kawę :rad4:

EDIT
Chris musiał palić, przecież miał zapalniczkę w ekwipunku, pytanie tylko czy Leon palił, też miał zapalniczkę w ekwipunku. Wiem, że posiadanie zapalniczki nie świadczy o tym, że dana osoba pali, ale 1+1=2
Ostatnio zmieniony czw 11 lut, 2010 przez pinek, łącznie zmieniany 1 raz.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Deus Ex pisze:Diadem dał kiedyś tutaj linki do ciekawych filmików, m.in. do rzeczonego intra (wersji nieocenzurowanej), ale skasowali to :( .
Linki w temacie Birth of BioHazard już działają :)
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?p=42184#42184
Deus Ex pisze:Nie kojarzę informacji z forum, że Chris Redfield palił papierosy ;) . Wzmianka na ten temat pojawia się wyłącznie w jednej części - intro oryginalnego RE, które na dodatek zostało ocenzurowane.
Tutaj samo nieocenzurowane intro Resident Evil 1:
http://www.youtube.com/watch?v=mVgWuTLD2Qk

A żeby dać ostateczny dowód na to, że w płucach Redfielda rozwija się rak ;) oto kolejny filmik z jego udziałem:
http://www.youtube.com/watch?v=Y_xPt2pNu4g
Awatar użytkownika
geniusz012345

Post autor: geniusz012345 »

Posłuchajcie. Chris nawet spokojnie pali trawkę. :butthead:
Jeśli masz konto na NK, a nie uśmiecha ci się, to nie kasuj, nie rób nowego, TO ci się przyda, zmienisz dane i gotowe.
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Nie nie, nikt tam nie pali marihuany, fachowo to sie nazywa Green herb XD
Każdy szalony naukowiec jest tak naprawe psychonautą! całą umbrella napewno zjada kwasy gdyż takie wizje odnosnie potworów i cheć ich twozrenia to chyba tylko po tym można mieć.
Od myśli do czynu to cieniutka kreska której nie zauważysz xD
apropo arta http://fc03.deviantart.ne...by_jdeberge.jpg, to ja poproszę link do brazka na DA tak bym mogła go sfavować :D
Ostatnio zmieniony czw 06 paź, 2011 przez Sas, łącznie zmieniany 1 raz.
I drink the cup of the old life&#8217;s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Post autor: WESKER-DL »

No to ja dodam miłośnika cygar Briana Irons'a. Leon nie pali a Chris to były nałogowiec bo w RE5 już nie jara natomiast intro z RE1 napawało nie raz chęcią sięgnięcia po fajka po ukończonej grze :rad10:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
JackHammer

Post autor: JackHammer »

WESKER-DL pisze:Chris to były nałogowiec bo w RE5 już nie jara natomiast intro z RE1 napawało nie raz chęcią sięgnięcia po fajka po ukończonej grze :rad10:
bede się tak tłumaczyć mamie, "pale przez ciebie bo mi kupiłaś RE!" dobre Wiesiek, dobre ;D

A jeżeli chodzi o używki no to poza rzeczonym Green Herbem i fajkami Chrisa, to podejrzewam ze Leoś też mógł mieć zamiłowanie do wyrobów tytoniowych. Osoby nie palące nie noszą ze sobą zapalniczek - zwłaszcza ładnych i drogich "benzynówek"
Wg mnie Irving musiał coś ćpać albo coś (hyba LSD albo coś w ten deseń) bo koleś ciągle się cieszy. Serio, przejrzyjcie filmiki z jego udziałem, kolo ciągle jest uhahany, nawet jak nie ma powodu.
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

JackHammer pisze:to podejrzewam ze Leoś też mógł mieć zamiłowanie do wyrobów tytoniowych.
Leon nie pali. Na pytanie Luisa czy ma ogień odpowiedział, że ma gumę, o ile dobrze pamiętam :).
Awatar użytkownika
JackHammer

Post autor: JackHammer »

Deus Ex pisze: Leon nie pali. Na pytanie Luisa czy ma ogień odpowiedział, że ma gumę, o ile dobrze pamiętam :) .
Nie ograłem 4 wiec nie wiem, a w przeciwieństwie do NIEKTÓRYCH nie umiem czytać skryptów :smiech1:

BTW. tu odpiszesz, ale na PMke to już nie! ;<
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Podczas akcji RE2 mógł palić, a podczas akcji RE4 rzucił palenie i zaczął rzuć gumę :rad10: .
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Szakal pisze:Podczas akcji RE2 mógł palić
Pokaż w którym miejscu. Albo chociaż jakąkolwiek poszlakę wskazująca na to, że mógł...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Przecież od początku ma przy sobie zapalniczkę. Trochę źle się wyraziłem, nie chodziło mi o samą akcję gry, ale o czasy w których się odbywa, czyli rok 1998 i ogólnie lata 90 :rad10: .
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Recoil pisze:
Szakal pisze:Podczas akcji RE2 mógł palić
Pokaż w którym miejscu. Albo chociaż jakąkolwiek poszlakę wskazująca na to, że mógł...
Nie widziałes żółtych palcy?
JackHammer pisze:Wg mnie Irving musiał coś ćpać albo coś (hyba LSD albo coś w ten deseń) bo koleś ciągle się cieszy. Serio, przejrzyjcie filmiki z jego udziałem, kolo ciągle jest uhahany, nawet jak nie ma powodu.
W sumie oczka też miał jakieś dziwne podczas tego śmiechu.

A tak na poważnie to dziwna sprawa z Leon'em, zapewne w Becie RE1.5 popalał :rad12: albo po prostu rzucił na pierwszy dzień pracy w R.P.D. Ktoś jeszcze w serii palił tak swoją drogą?
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

WESKER-DL pisze:Ktoś jeszcze w serii palił tak swoją drogą?
Carlos w trzecim filmie chyba coś tam palił :rad12:
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

WESKER-DL pisze:A tak na poważnie to dziwna sprawa z Leon'em, zapewne w Becie RE1.5 popalał :rad12: albo po prostu rzucił na pierwszy dzień pracy w R.P.D.
Tutaj ktoś przedstawił Leona palącego papierosa. Ten nałóg jakoś nie bardzo pasuje do niego.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

o lol jaki beznadziejny foto montaż ;/ a co do Carlosa to wiedziałem Bodek, wszak zginął z petem w ręku ale bardziej chodziło mi o gry.
PSKING

Post autor: PSKING »

Szkoda że temat umarł bo był ciekawy.
Partner Jill z Revelations...google dopomóż, zwał się Parker, po akcji w retrospekcjach popadł w alkoholizm co było powiedziane w raporcie z japońskiej wersji gry. Jest to o tyle ciekawe że miał ten sam głos co Kevin z Outbreaka co do którego były poszlaki że on również popadł w ten nałóg. To drugie wiem z ciekawostek, nie grałem wciąż, ale sądzę że to nie jest żadne powiązanie tylko przypadek.
Co do wyżej wspomnianego Chrisa, to raczej oczywistym jest że rzucił palenie gdy w pewnym momencie wziął się za siebie. No i sam Chris w Re 6 popadł w alkoholizm.
Awatar użytkownika
Arc

Post autor: Arc »

Wydaje mi się, że na samym początku kampanii Jake'a w RE 6 sprzedał on kilku facetom jakiś "towar". Poprawcie mnie jeśli się mylę ale RE 6 tak mnie obeszło, że się nie skupiałem.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”