Ech, przed chwilą miałem okazję zagrać około 2-wu godzinną sesyjkę z RE3 Nemesis, po około 3 latach przerwy - jest to dla mnie nie lada gratka, póki co doszedłem do momentu kiedy przejmujemy stery Carlosem, ale co to się nie działo wcześniej, zwiedzanie pomieszczeń, potyczki z ( oraz ucieczka przed

) Nemesisem....piękne. Gra ma swoje lata ale ciągle ma jaja, choć pewnie dla niektórych "znawców" jest już stara a więc przestarzała a więc do bani. Teraz spoglądam na Operation Raccoon City....damn, jak to się rynek pozmieniał przez te lata. I w końcu widzę ten filmik. Cholera po raz kolejny fan jest w stanie dla zajawki zrobić ciekawiej wyglądającą pozycję niż Capcom. A człowiek nawet nie prosi o Remake'a tylko grę która duchem i stylem w jakimś stopniu wróciła do poprzednich RE. Pięknie, brawa dla tego osobnika, nie ukrywam że ten filmik dał mi impuls do odkurzenia trójki, z czego się bardzo cieszę, już zapomniałem jakie fajne lokacje można tam widzieć i jak dobra muza temu towarzyszy. Co do projektu zaś jestem ciekaw co jeszcze gość wykombinuje z tym projektem, mam nadzieję że to nie było jednorazowy pokaz