Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Początek trailera mega. Leonowa opcja wydaje się najlepsza, bo w trakcie jego części trailera miasto wygląda na najbardziej opustoszałe, bardziej survivalowo. Chociaż są i sceny jak dziesiątkuje się z zombiakami xD
Ten łysy typ mnie dobija, no skacze po zombiakach w jednej scenie jak Dante :(
Stay Punk
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Sam osobiście uważam, że scenariusze podzielą się na survival (Leon) oraz akcja (Chris). Fakt ten łysol z deka przegina, fruwa jak małpa, a upadki z dużej wysokości nie robią na nim wrażenie.

To by było nawet fajne podczas eksploracji miasta Leonem gdyby zdarzały się momenty gdzie za rogiem czaiły by się watachy zombie, a my w tedy decydujemy się co będzie lepsze dla nas, ucieczka czy walka z nimi. :rad13:
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

StPaul pisze:Ten łysy typ mnie dobija, no skacze po zombiakach w jednej scenie jak Dante :(
Czy mi się wydaje, czy ta blondynka z tym gościem, to Ashley? Ma bardzo podobny głoś -> 2:16 A tak przy okazji, to ten łysy gość wygląda mi trochę na Professional Russian.
Awatar użytkownika
StPaul

Początek trailera ze strzałami i "Mister President" - MEGA!
Leon survivalowy - mega.
Chris wchodzący do akcji, telewizja, panika - też mega.
Łysy - fail.
Skaczący zombie - fail (mam nadzieje ze to nie jest jakies UROBOROS)

Mam nadzieje, ze poprostu w tym trailerze wrzucili wszystko do jednego wora, żeby wejść z pompą (i nie zapowiadać się powoli jak RE5) a gra będzie bardziej "wypełniająca się".
Jeszcze nie było Ady, a z tego co było w newsie, ma być.

No kurde, kojarzy mi się to tak mocno z Damnation.

Ta blondynka to też mi się wydaje, że to Ashley.
Stay Punk
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Revelations będzie mocnym łącznikiem pomiędzy RE5 <-> RE6, więc MUST HAVE! Tak więc, pewnie za jakiś czas Capcom uraczy nas kolejnym trailerem z RE6.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
wozniak97

Post autor: wozniak97 »

Nie wydaje wam się, że ten potwór przed którym uciekaja ten rudy typ i Ashley, ma "fryzurę" jak Leon? Najlepiej to widać jak do nich zeskakuje(2:11). Mam nadzieję, że się mylę.
Resident Evil Remake, TDC(Done)-Wii
Resident Evil 2(Done), 3, 5(Done)-PC
Resident Evil CVX, 4(Done), Outbreak, Dead Aim(Done)-PS2
Resident Evil TM3D(Done)-3DS
3DS FC: 5198-2511-8740
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Czy tylko mi się wydaję że ten rudzielec to może być Alex Wesker ? W trailerze padło stwierdzenie "świat potrzebuje tylko mojej krwi" (czyżby jakaś odtrutka ?), do tego te jego kozackie wygibasy, nie wierzę że to ordynarny człowiek biorąc pod uwagę to co robił na trailerze, nawet Chris/Leon nie odstawiali takich akcji.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
GameBoy

Post autor: GameBoy »

"This is Racoon City all over again"
Tym cytatem z traileru podsumuję całość. Zapowiada się wspaniale.

Co do domniemanej obecności Ashley - jestem tego prawie pewien, w końcu w grze pojawia się też prezydent, do tego jej głos jest podobny.
Awatar użytkownika
StPaul

Mimo wszystko, z tego co narazie widać, CAPCOM ściemnił.
RE 6 miałbyć całkowitą zmianą, nowy gameplay, nowe podejście do tematu.
A tu nic. Nie mówie, że źle, bo w sumie gameplay się sprawdzał jako sam gameplay do srzelaniny. Jeśli ubiorą to jeszcze w porządną fabułe, pomysły, ogólnie całość - to może być przyzwoicie.

Hehe, ale kampania inna niż z RE5. Nie, że mały teaserek i cisza na 1,5 roku. Małe ploteczki, mikroinformacje i nagle jeb z dzidy...3:22 trailer RE6 z którego można wywnioskować, że nad grą porządnie pracują już od dłuuuugiego czasu z tego co widać po postępach.

No i grafika. Dokładnie taka jak w Degeneration. Trosze plastikowa ta buźka Leona. Każdy włosek idealnie uczesany, oddzielony przedziałeczkiem od reszty. Fryzurze Leona nie strasznie podskoki, wywrotki, wiatr.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Veronica

Post autor: Veronica »

Nie dośc, że za tydzień będę miała RE: Revelations, to jeszcze ten trailer. Normalnie życ, nie umierac... lol...

A co do trailera. Po jego obejrzeniu nie wiem sama, co mam sązic, ale jestem przy pozytywnej myśli. Akcja jest i horror też. Może wyjdzie z tego dobry mix? Liczę na to, że RE6 będzie lepsze od RE5.

- Ta blondynka w białym płaszczu, od razu nasunęła mi się Sherry, która jest przy boku tego przystrzyżonego pana.
- Fajnie, że jest też Ingrid.
- ta kobieta przy Leonie. Może jest ona też agentką rządową jak Leon
- Chris ma inny haircut. I tak go lubię
- te blade ubarwienie przy niektórych stworach. Może jakieś mają pokrewieństwo z tymi z RE REV
- styl poruszania się postaci podobny jest do tych z RE ORC
- prezydent najprawdopodobniej ma na imię Adam

Nie sądzicie, że Leon jest podobny do pana Urb z najnowszego filmu Retribution?
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Veronica, łącznie zmieniany 3 razy.
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Leon wygląda na starszego i zmęczonego... A fryzura jak zawsze wspaniała :rad11:. Sam trailer boski, zapowiada się survival połączony z akcją, czyli coś nowego ze starym. Leon i Chris w jednej grze to samo prze ssie mówi, że musi być epicko. Do tego być może Ashley i Wesker. Oby revelations liznął to czego możemy się spodziewać w szóstce.

PS: Ciekawe, że zwiastun pochodzi z Xbox... Ps3 mam nadzieję, że tego nie ominie, co ja mówię, jasne że nie :smiech3:
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Dobrze że od razu podali platformy i napisali że na PC też będzie, ale później. Jest gdzieś analiza tego trailera?
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Całkiem niezłe. Widać, że seria zeszła nieco z toru i z cichego horroru mamy tu niezłą rozwałkę, która wygląda nawet nieźle ;) Mi się podoba. Czekam na jakiś gameplay.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Goddammit, tego jest tam za dużo by to tak wszystko ogarnąć :P
RE 6 miałbyć całkowitą zmianą, nowy gameplay, nowe podejście do tematu.
To fakt, zdaje się że wbrew zapowiedziom nic nowego nas nie uraczy, ale mam nadzieję że tym razem gra będzie zbalansowana pomiędzy akcją a horrorem. Podoba mi się fakt że znowu mamy zombie, to już coś :) Ogólny design innych monstrów też jest fajny, widać że to nie są to jakieś muppety jak w 5tce a są bardziej wzorowane na poprzednich częściach - jak ten bydlak który gonił ów łysego i gościarkę, już myślałem że to jakiś Tyrant albo inny Nemesis :] . Jeśli już o łysym mowa to martwi mnie to jego kung fu, wygląda na strasznie przesadzoną postać jak na razie. Leon zasługuje na oklaski, nieco postarzony, wygląda lepiej niż kiedykolwiek w moim mniemaniu. W każdym razie tytuł budzi nadzieję, wbrew pozorom tego że akcja zdaje się dominować i tym razem to jestem bardzo ciekaw tej gry, oby Capcom zawarł w niej to co w RE najlepsze. Losy tej pozycji, w przeciwieństwie do ORC, będę śledził.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

RE 6 produkuje Hiroyuki Kobayashi. Jest to <cut> wybór ponieważ gościu zrobił jedne z najlepszych Residentów takich jak RE 0 i REMAKE

Musimy sie do tego przyzwyczać że residenty teraz bedą wyglądały bardziej na akcje niż na survivaly bo Capcom chce trafić także do innych ludzi a nie tylko fanów

Recoil: Warn za bluzga.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Runii

Post autor: Runii »

http://www.youtube.com/watch?v=BmC1lZeQad4 Resident Evil 6 Official Trailer US kolejna cześć z duża ilością akcji....niestety....i chyba już nigdy nie wrócą na pierwotny tor tej gry...
Awatar użytkownika
Farrell

Post autor: Farrell »

Nie wiem czy po tym BOOM'ie postaci, i akcji, coś sensownego będą jeszcze w stanie wymyśleć. Uważam, że to będzie ostatnia część z wątku głównego
RE6 po trailerze wygląda mi na takie ostateczne starcie dobra ze złem - z jednej strony świata Chris, z drugiej Leon, pomiędzy nich wplecione wątki z innymi bohaterami(ashley? ada? i paru innych)

Na początku trailera ujrzałem "powolne" zombiaki i już byłem w siódmym niebie :D Niestety euforia szybko opadła.
pozostaje tylko czekać na kolejne urywki.
6 lat.
Awatar użytkownika
StPaul

Wielki finał szykował się też w piątce, bo był Wiesiek, mega wirus i ambitne plany zniszczenia świata. Tak, że nawet w 7 będą mogli zrobić jeszcze większy burdel w świecie, jeśli będą chcieli ciągnać wątek.

Ciekawi mnie czy skaczący zombie skacze bo to jest jakiś ulepszony wirus, czy poprostu autorów poniosła fantazja.

Mam wrażenie, że scenariusz Chrisa przewiduje walke z innym BOW. O ile u Leona to zombiaki, to u Chrisa widze mutanty i terrorystów (bardzo ogarniętych bo w jednej scenie jak Chris strzela do terrora to ten twardo stoi w miejscu zamiast chociaż troche pomyśleć i się ruszyć - no ale to dopiero trailer).

Jeśli łysawo - rudy to Wesker (a nie sądze) to bardzo się zdenerwuje. Po pierwsze, szkoda, że go zabili, ale jak już go utopili w lawie to niech tam siedzi, a nie jakies denne usprawiedliwienie jego powrotu. Po drugie, Wesker musi wyglądać jak Wesker. Zły bohtare, twardziel z klasą, blond włoski ulizane i okularki...a nie nadpobudliwy punkowiec pokroju Dante (nie brać tego dosłowanie).

BARDZO MNIE ZASTANAWIA JESZCZE, bo po trailerze...hmm...inaczej. Ciekawe jak otwarty będzie świat. Teorytycznie mamy do zabawy całe miasta. Pytanie czy otwarte miasta, czy wszystkie uliczki poblokowane, a otwarte tylko te które mają nas prowadzić z A do B.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Nowe info na temat RE6.

http://www.cdaction.pl/news-24569/resid ... macji.html

PS:Łysy (Rusek?) to nie Wesker.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
euroo

Post autor: euroo »

Coś mnie się wydaje że rudy to ALEX WESKER. Wniosek nr 2 jest pozytywnym bohaterem mówiąc o swej krwi dał do zrozumienia że chce pomoc .... takie odniosłem wrażenie
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”