Dyskusje przedpremierowe
Jak dla mnie Łysy to nie Rusek...nawet akcentu nie ma.
Nie koniecznie to, że chce oddać krew, świadczy, że jest bohterem. Wesker w RE5 też mówił, że nie niszczy świata, tylko go ratuje.
Ok, mam wielkiego doła, przez to, że znowu będą partnerzy. Mnie to nie jara, nie jako horror RE. Mamy być osamotnieni i wystraszeni, a nie pełen akcji co-op. Znaczy, mi nie o to chodzi w RE.
Nie koniecznie to, że chce oddać krew, świadczy, że jest bohterem. Wesker w RE5 też mówił, że nie niszczy świata, tylko go ratuje.
Ok, mam wielkiego doła, przez to, że znowu będą partnerzy. Mnie to nie jara, nie jako horror RE. Mamy być osamotnieni i wystraszeni, a nie pełen akcji co-op. Znaczy, mi nie o to chodzi w RE.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
http://tvgry.pl/?ID=2167
0:22
Krzysiek dobrze mów...
Bump
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... I8rY6vEFg0#!
Bump
Mnie intryguje naszywka na lewym ramieniu. Ni to Umbrella, ni BSAA...
http://imageshack.us/photo/my-images/713/49080480.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/84492956.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/38/27109146.jpg/
0:22
Krzysiek dobrze mów...
Bump
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... I8rY6vEFg0#!
Bump
Mnie intryguje naszywka na lewym ramieniu. Ni to Umbrella, ni BSAA...
http://imageshack.us/photo/my-images/713/49080480.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/84492956.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/38/27109146.jpg/
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Polken, łącznie zmieniany 3 razy.
Jestem kompletnie zaskoczona, że Capcom wypiął się na Nintendo i nie muszę w tym roku nowej konsoli kupować 
Liczyłam, że RE6 będzie bardziej w klimatach Lost in Nightmares i trochę mi szkoda ............. no ale przynajmniej nie kazali czekać 5 lat.
Ogólnie po obejrzeniu trailera nie czuję jakiegoś szału no i trzeba też powiedzieć, że ten rok będzie obfity w residenty jak żaden poprzedni
Liczyłam, że RE6 będzie bardziej w klimatach Lost in Nightmares i trochę mi szkoda ............. no ale przynajmniej nie kazali czekać 5 lat.
Ogólnie po obejrzeniu trailera nie czuję jakiegoś szału no i trzeba też powiedzieć, że ten rok będzie obfity w residenty jak żaden poprzedni
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
- Jedu Alomar
Trailer ! <3
A więc, pozwolę sobie zacząć od Wątku Leona.
Podoba mi się ta cała wakcja z prezydentem, w białym domu (przypuszczam) i oczywiście długo oczekiwane Raccoon City. Podoba mi się tez to, że Leon podobny jest do tego filmowego. Fajnie że pojawi się również Ingrid
Natomiast dobiło mnie, gdy na ekranie pojawiła się Helen Harper. Jest tak beznadziejnie beznadziejna że to przegięcie... Wygląda tak nudnie, że już bym wolał latać Leonem solo... Dla czego nigdy nie zapodadzą na dlugowlosej blondynki, tylko same brunetki ?? do tego w garniaku -_-
Fajnie, że zrobili mały come back do czasów starych RE.
Teraz Chris.
Fajnie że powraca ^^ Nie wydaje wam sie że osoba, która 3ma flary w 1:33 to kobieta ?? Być może to będzie nasz towarzysz/towarzyszka ??
Fajnie że pojawia się Azja
Widze male powiązania do filmu.
Ta piszcząca blondynka to Ashley ? Równie beznadziejna co Helen... -_-"
Ale poczekamy zobaczymy....
A więc, pozwolę sobie zacząć od Wątku Leona.
Podoba mi się ta cała wakcja z prezydentem, w białym domu (przypuszczam) i oczywiście długo oczekiwane Raccoon City. Podoba mi się tez to, że Leon podobny jest do tego filmowego. Fajnie że pojawi się również Ingrid
Fajnie, że zrobili mały come back do czasów starych RE.
Teraz Chris.
Fajnie że powraca ^^ Nie wydaje wam sie że osoba, która 3ma flary w 1:33 to kobieta ?? Być może to będzie nasz towarzysz/towarzyszka ??
Fajnie że pojawia się Azja
Ta piszcząca blondynka to Ashley ? Równie beznadziejna co Helen... -_-"
Ale poczekamy zobaczymy....
Ulala jak zobaczyłem tego newsa to nie chciałem w to uwierzyć... RE6 ? Pewnie jakiś fake a tu jednak ;]
Trailer bardzo mi się podobał... oczywiście powrót Leona i Chrisa oraz naszych kochanych umarlaków<których bardzo mi brakowało>
Zastanawia mnie czas w którym odbywać ma się akcja. 6 część toczy się 10 lat od zniszczenia Raccoon City<1998> wyjdzie nam 2008 rok a akcja RE5 to rok 2009... Czy RE6 przedstawia wydarzenia z przed 5 części?
Ps: Łysy facet to nie kto inny jak sam Hunk ;>
Trailer bardzo mi się podobał... oczywiście powrót Leona i Chrisa oraz naszych kochanych umarlaków<których bardzo mi brakowało>
Zastanawia mnie czas w którym odbywać ma się akcja. 6 część toczy się 10 lat od zniszczenia Raccoon City<1998> wyjdzie nam 2008 rok a akcja RE5 to rok 2009... Czy RE6 przedstawia wydarzenia z przed 5 części?
Ps: Łysy facet to nie kto inny jak sam Hunk ;>
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Chris, łącznie zmieniany 2 razy.
Yeah! It's payback time. We've gotta destroy Umbrella. Now, let's finish this once and for all!
Miałem nadzieję, że RE6 pojawi się także na WII U (bo mam zamiar kupić nowy sprzęt Nintendo). Jeszcze nic straconego - na E3 gra może zostać zapowiedziana także na nową konsolę N.Finka pisze:Jestem kompletnie zaskoczona, że Capcom wypiął się na Nintendo i nie muszę w tym roku nowej konsoli kupować
Wracając do tematu czyli RE6 - trailer ŚWIETNY i klimatyczny. Szkoda, że Leon, a nie Claire, ale Chris znów jako główna postać - SUPER
Tytuł ma być nastawiony na kooperację tak jak RE5. Leon & Helena, Chris oraz prawdopodobnie Jill Valentine (ale coś się z latami nie zgadza) oraz ten gościu i Ashley/Sherry (albo to jeszcze ktoś inny).StPaul pisze:Ok, mam wielkiego doła, przez to, że znowu będą partnerzy.
Nie będę się rozpisywał - CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ.
Wczoraj zwiastun RE: Retribution mną wstrząsnął (w pozytywnym sensie), za to ten dzisiejszy od RE 6 po prostu zmiótł mnie z powierzchni Ziemi. O mój boże! To jest takie piękne, takie cudowne i takie klimatyczne. I coś... coś co po prostu.. ZOMBIE! Nareszcie! Po tylu latach narzekania na ich brak i tylu próśb (chodzi o części z numerkami)! Coś fantastycznego....
Leon się odmienił na plus. Bardzo ciekawie i "bad ass'owo" teraz wygląda. Widać, że nie jest byle kim i w końcu "wydoroślał".
Chris wiele się nie zmienił...
W ogóle ta grafika. Zawsze myślałem że grafika w RE 5 jest bardzo fajna, ale teraz mam wrażenie że jest taka trochę bajkowa/cukierkowa, a ta w RE 6 to jest taka realistyczna...i lepsza zarazem.
Słowa w stylu: "Mamy kolejne Raccoon" wywołały w mnie niezłe ciary..
Ten dramatyczny bieg Chrisa po mieście, i Leon zabijający dziesiątki zombie. Ta zimowa okolica i ten fajny przeciwnik który miał taką gumową łąpę i wciągnął Chrisa do siebie, a nawet to nadjeżdżające, zabijające Leona i zombiaczków, metro.
Aż po końcowe logo i słowa "Resident Evil... six...."
Jestem zachwycony
Leon się odmienił na plus. Bardzo ciekawie i "bad ass'owo" teraz wygląda. Widać, że nie jest byle kim i w końcu "wydoroślał".
Chris wiele się nie zmienił...
W ogóle ta grafika. Zawsze myślałem że grafika w RE 5 jest bardzo fajna, ale teraz mam wrażenie że jest taka trochę bajkowa/cukierkowa, a ta w RE 6 to jest taka realistyczna...i lepsza zarazem.
Słowa w stylu: "Mamy kolejne Raccoon" wywołały w mnie niezłe ciary..
Ten dramatyczny bieg Chrisa po mieście, i Leon zabijający dziesiątki zombie. Ta zimowa okolica i ten fajny przeciwnik który miał taką gumową łąpę i wciągnął Chrisa do siebie, a nawet to nadjeżdżające, zabijające Leona i zombiaczków, metro.
Aż po końcowe logo i słowa "Resident Evil... six...."
Jestem zachwycony
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Właśnie obejrzałem trailer. Po obejrzeniu czuję się trochę zawiedziony ponieważ był zapowiedziany powrót do korzeni serii a miałem na taki powrót w "szóstce" nadzieje po tym jak zobaczyłem gameplay z revelations. Moim zdaniem jest możliwe, że damnation i "szóstka" będą ze sobą silnie połączone. Ogólnie zapowiada się duuuuuuuuuuuuuużo akcji. Ciekawią mnie bardzo te ślizgi po ziemi jakie zaprezentował Leon- to może być bardzo ciekawe. w każdym razie czekam z niecierpliwością i na pewno zgram w re6
TAK, TAK, WIEM.
Mój post tyczył się ALEX'a Wesker'a nie AlbertaStPaul pisze:
Jeśli łysawo - rudy to Wesker (a nie sądze) to bardzo się zdenerwuje. Po pierwsze, szkoda, że go zabili, ale jak już go utopili w lawie to niech tam siedzi, a nie jakies denne usprawiedliwienie jego powrotu. Po drugie, Wesker musi wyglądać jak Wesker.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Alucard, łącznie zmieniany 2 razy.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899
Zapraszam do wspólnej gry.
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899
Zapraszam do wspólnej gry.
Grafika lepsza? No daj spokój, na renderach kwadratowe palce Leona az rażą po oczach ;P o ten aspekt nie ma sie co zbytnio podniecać bo jest to pierwszy oficjalny trailer, który grafiką na razie nie szokuje a wręcz w wielu miejscach jest słaba ;/ (w porównaniu do najnowszych produkcji to jest bardzo słabo). Odnośnie samego trailera ja czuję się nieco rozczarowany, ok jest dużo akcji, pokazano typowo filmowo akcje streszczające większość lepszych ale sam rdzeń nie uległ zmianie, czy to dobrze czy źle to już subiektywna ocena. Leon? Chris? Alex? Wszystko ok i nawet przypomina Revelations i wiadomo w jakim kierunku kieruje się Capcom, z tym, że w późniejszej części to już totalny arcade i wyrzynka przywodząca na myśl Operations (które od początku kreowane było na typową strzelanine) czy też Degenerację. Osobiście wstrzymam się od ochów i achów ( aż dziwne w moim przypadku nie?
) bo na razie pokazano nam typowy filmowo zrobiony zwiastun z kiepską jak na dzisiejsze standardy grafiką a że gra ma wyjść pod koniec 2012 to wieeeele może ulec zmianie. Cieszy mnie fakt powrotu Zombie tak samo jak w Revelations oraz fakt, że obejrzałem go w pracy kilka minut po pojawieniu się 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Nie wiem WDL, mi się bardzo podoba. Tym bardziej właśnie, że ją zapewne poprawią, skoro to dopiero pierwszy zwiastun. Bardziej skupiam się na ogóle... nie na detalach jak paznokcie; a ogólnie dla mnie jest to zadowalający widok (twarze, przeciwnicy itp). Perspektywa jej poprawienia przez twórców podwaja to odczucie. I mam wrażenie, że ten poziom w zwiastunie jest zdecydowanie wyżej niż ten w RE 5, może się mylę... ale serio tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony pt 20 sty, 2012 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Paznokcie czy też palce i dłonie to tylko przykład
jak dla mnie twarze w grze (nie na filmikach) wydają się zbyt średnie, no sory ale jak na końcówke 2012 to można się czegoś spodziewać a jakość gry nie można przyrównać nawet do obecnych gier tej generacji (a patrze pod tym kątem), tak samo zwróć uwagę na animacje jak ogółem patrzysz i porównaj sobie do obecnych gier
(akcja z przewrotami, upadkami, biegiem itd.). W jednym momencie w mieście zombiak przenika przez Chrisa a inne biegają dość "sztywno" więc patrzyłem ogółem i stwierdzam osobiście, że obecnie wygląda to dość słabo. Poczekamy zobaczymy
Bo trailery na zasadzie filmowej w stylu mnóstwa akcji szczególnie pod koniec z epicka muzyką jest już ponad normę więc nie ma się tym chwytem marketingowym zbytnio jeszcze jarać 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
No okej, ja nie jestem aż tak na czasie z trendami graficznymi (i np.: grafika w Skyrimie mi wystarczy a z tego co słyszałem to nie jest zbyt wybitna).
Niech będzie, po dokładniejszym i obiektywnym przyjrzeniu się miasto nie wygląda już tak zadowalająco. Z animacją to, bo ja się skupiam na tych takich momentach typowo "filmowych" właśnie, i one nie są takie złee
Samo granie jest trochę chaotyczne (skok Leona z obrotem zdeczka dziwnie i wygląda, tak jak i skok tej blondyny i tego blondyna w dół na deski) ale heloł, to pierwszy trailer... obyśmy po tym czekaniu, zobaczyli już tak dopracowaną na maksa grafikę.
A co mi tam, i tak mi się podoba.
Nie tylko ja nie kojarzę niektórych przeciwników (tego z tą macką która Chrisa porywa, albo tego goniącego potwora), prawda?
Niech będzie, po dokładniejszym i obiektywnym przyjrzeniu się miasto nie wygląda już tak zadowalająco. Z animacją to, bo ja się skupiam na tych takich momentach typowo "filmowych" właśnie, i one nie są takie złee
A co mi tam, i tak mi się podoba.
Nie tylko ja nie kojarzę niektórych przeciwników (tego z tą macką która Chrisa porywa, albo tego goniącego potwora), prawda?
- Jedu Alomar
Oglądając rendery postaci z RE6, zaczynam się zastanawiać, kto projektuje postaci, a kto je akceptuje. Od czasu Revelation postaci wyglądają coraz gorzej ! Nie dość że kobiety stały się coraz brzydsze, to jeszcze te stroje... masakra... Miejmy nadzieje że zapodadzą nam jakieś dodatki, lub DLC.
Fajnie by było, gdyby zrobili z Ady również w pełni grywalną postać. Nie tak jak dotychczas...
Fajnie by było, gdyby zrobili z Ady również w pełni grywalną postać. Nie tak jak dotychczas...
Ludzie spekulują że osoba za Leonem i Heleną to Ada,można zauważyć fragment sukienki,ale osobiście nie jestem przekonany,look:
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb2 ... Ada_-D.jpg
Resident Wiki mówi też jakoby potwierdzone było że w grze pojawi się Sherry
Czy było o tym w jakimś newsie?
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb2 ... Ada_-D.jpg
Resident Wiki mówi też jakoby potwierdzone było że w grze pojawi się Sherry
Czy było o tym w jakimś newsie?
Ostatnio zmieniony sob 21 sty, 2012 przez ChrisDL, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie chodzi w tej części tylko o jedno .. o klimat gry. Skoro są zombie (yupi wkońcu) to liczę na coś w stylu RE2 i tych zombie zza okna na początku posterunku albo RE3 i Nemezis wpadającego przez ścianę także na posterunku. Jeżeli to będzie miało klimatopodobne coś jak w RE5 to ja podziękuje.
Gwiazdy świecą i migocą ale tylko późną nocą.
- Jedu Alomar