Dyskusje przedpremierowe

euroo

Post autor: euroo »

Mam pewna teorie co do blondyny gadającej z leonem na początku jeżeli chodzi o to czy to sherry birkin - mowiła że to wszytko jej wina ... może ktoś nią się posłużył do użycia wirusa-t , w jaki sposób mam pewne powiązanie - prezydent chciał powiedzieć wszystko co zaszło w raccon city czyli możliwe że dużo informacji obciążających jej ojca Wiliama , a tu już nie duży krok żeby ja wykorzystać , byle by nie było wzmianki o jej rodzinie . a sytuacja się wymknęła spod kontroli i mamy epidemie, a ta blondyna z rudym to może być ashley , ze względu na głos .. tak mi sięcoś wydaje ...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Blondyna, która mówiła, że to jej wina to partnerka Leona - agentka Helen Harper jesli mnie pamięć nie myli. Blondynka, o której mowa, a która jest domniemaną Sherry to ta, która biega z łysym rudzielcem - domniemanym Alexem Weskerem.

PS. Imiona i nazwy własne piszemy z shiftem...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Raczej skłaniałbym się do tego że to Ashley,głos niemal identyczny,dykcja też,co do podobieństwa.
http://i47.photobucket.com/albums/f170/ ... 30a337.png
Jak na 9 lat które upłynęło miedzy RE4(2004) a RE6(2013) to raczej bym to przełknął,sposób zaczesania fryzury podobny,rysy i kształt twarzoczaszki.
+ prawdopodobnie nie jest już córką prezydenta,więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby pobrudziła ręce :rad12:
Wiec co by było gdyby Steve i Sherry pracowali razem po stronie Umbrelli?
Co do tego że Sherry była w 'rękach' Alberta to o ile wiem w DSC jest sprostowanie że to jego szpiedzy po prostu mieli na nią oko,niż była pod kluczem w laboratorium czy coś.

Poza tym czy po akcji z Excellą czy Jill w RE5 ktoś ma jeszcze złudzenia że Wesker oszczędził Steve'a?Klient albo nie żyje,albo był jednym z nienazwanych mutantów z którymi zmierzyliśmy się w grze.

Co do Rudego i Alexa Weskera- myślę,że Revelations będzie miało tutaj kluczową role.
Wątpię jednak że to Alex,może po prostu nie wierze że pupil Spencera mógłby być protagonistą. :rad6:
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2012 przez ChrisDL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Mam do was pytanie czy nie uważacie że marka straciła swoją tożsamość ,Resident Evil 6 zapewne będzie świetną grą akcji , jedną z lepszych , ale czy ten tytuł wyróżni się czymś nowym sposród wielu gier akcji wydanych na obecną generację .Nie liczyłem na powrót starych dobrych residentów , ale chciałbym zagrać w gre którą można nazwać horrorem , póki co nie chcę wróżyć z fusów ale nowemu residentowi pewnie tego zabraknie . Pozostaje czekać na gameplay i liczyć ze Capcom nie wytnie cześci gry by sprzedać ją jako dlc .
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2012 przez Kratos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Jakoś wieści o tym żę RE6 sie produkuje mnie nie uradowały. Jest fajnie ale nie łypie mnie to. Najbardziej mnie raduje fakt że Leon w końcu wygląda jak człowiek, a nie jak edzio-pedzio z klubu dla panów. Reszta jest strasznie gearsowa.

Jako całość mi sie podoba ale spodziewałem sie mroczniejszego klimatu.
One man forced to seek REVENGE
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Wiecie może ludziska kto podkłada głos Leonowi? Bo Paul Mercier to raczej nie jest.
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2012 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Claire93

Post autor: Claire93 »

Odnośnie zwiastuna jestem pozytywnie zaskoczona. Myślę, że będzie to bardzo dobra produkcja. Przypomina mi stare RE, choć z drugiej strony widać duży nacisk na akcję. Myślałam, że następnej części dadzą Claire, a nie Chrisa :P. Sherry w RE6? Już kiedyś obstawiałam ją jako bohaterkę jakiejś następnej części - a nie mówiłam Chris? :smiech6: Mam nadzieję, że się na niej nie zawiodę.

revil92 pisze:Wiecie może ludziska kto podkłada głos Leonowi? Bo Paul Mercier to raczej nie jest.
Moim zdaniem to jest On :smiech7: .
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2012 przez Claire93, łącznie zmieniany 1 raz.
Shut up! Make one wrong move and I'll shoot!
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Nie wiem czy już się ktoś dokładnie wsłuchał w dialogi na trailerze,ale wyłapałem parę ciekawostek.

1.Chris wyklina jakąś kobietę w kłótni z jednym ze swoich kompanów.Ciekawe czy łączy się to jakoś z Heleną która twierdzi na trailerze że to jej wina,czy można chodzi o inną panią którą Chris tak ładnie nazwał.

2.Gość z blizną pyta się tej blond laski o zapłatę w postaci (o ile dobrze dosłyszałem) 200.000
teraz i po skończonej robocie.Potem mówi on o sobie jak o najemniku.

Ad. 1
Moim zdaniem może tu chodzić też o Adę,która przywiozła z Hiszpanii SubPlage, co dało nam w tej części chińskich Ganados.

Ad.2
O ile co do gościa z blizną to jeszcze za wcześnie na wnioski,jednak można by się zastanawiać kto miałby tyle kasy żeby zapłacić 2x200 kafli za ochronę najemnika.
Zakładając że to Sherry,to nie wiem skąd mogłaby wytrzasnąć taką sumkę,zwłaszcza że prawdopodobnie jedyny spadek który ma po Birkinach to miłe dzieciństwo i G we krwi.
Jeśli mowa o Ashley, to dla obecnej bądź nawet byłej córki prezydenta taka suma to raczej nic strasznego :rad12:

Śmiem więc zakładać że to jest Ashley i to ona wynajęła tego człowieka do ochrony/czegoś tam nie wiedząc o tym kim jest i że ma jakieś 'właściwości',co wyszło w trakcie misji.

PS.Uwielbiam wyciągać zbyt wczesne wnioski,starzy wyjadacze pewnie pamiętają.. :okulary3:
Ostatnio zmieniony śr 25 sty, 2012 przez ChrisDL, łącznie zmieniany 2 razy.
wozniak97

Post autor: wozniak97 »

Obejrzyjcie sobie niemiecką wersję trailera, która jest z napisami(oczywiście po niemiecku). Potem wpiszcie to w tłumacza i delektujcie się nowymi inforamacjami na temat postaci i fabuły gry. W trakcie sceny z prezydentem tajemniczy głos(być może prezydenta) mówi Leonowi coś w stylu, że ogłosi wszystkim, że ceni sobie jego przyjaźń.
Ostatnio zmieniony czw 26 sty, 2012 przez wozniak97, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident Evil Remake, TDC(Done)-Wii
Resident Evil 2(Done), 3, 5(Done)-PC
Resident Evil CVX, 4(Done), Outbreak, Dead Aim(Done)-PS2
Resident Evil TM3D(Done)-3DS
3DS FC: 5198-2511-8740
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

wozniak97 pisze:Moim zdaniem to jest On .
To na 100% Paul Mercier, wystarczy obejrzeć zwiastun ORC lub Darkside Chronicles by usłyszeć, że to On (bardzo dobrze, że nie zmienili mu głosu :D)
wozniak97 pisze:W trakcie sceny z prezydentem tajemniczy głos(być może prezydenta) mówi Leonowi coś w stylu, że ogłosi wszystkim, że ceni sobie jego przyjaźń.
To samo mamy po angielsku, i nie ogłosi, a mówi Leonowi, że ceni jego przyjaźń. Prezydent chciał/chce ogłosić prawdę o Raccoon City.
Polken

Post autor: Polken »

Resident Evil 6 to największa gra w historii Capcom?

http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy ... rii-capcom
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Proszę trailer RE6 z napisami PL przetłumaczony przez naszego użytkownika forum ;).

http://www.youtube.com/watch?v=YsZtP4tULpM
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Ja jestem tylko ciekaw czy cenega z łaski swojej wprowadzi kinowe spolszczenie do RE6( nie mówiąc już o dubbingu) pełnoprawnej kontynuacji RE, skoro potrafią spolścić słaby REORC
Awatar użytkownika
bloodlust72

Post autor: bloodlust72 »

Nad Resident Evil 6 pracuje 600 osób ! Mam głęboką nadzieję, że robota tak wielkiego zespołu przełoży się na jakośc samej gry, a w szczególności gameplay'u, z którego to my - gracze - mamy najwięcej radochy. Widać Capcom postawił sobie wysoko poprzeczkę, mając na celu przywrócenie serii dawnej świetności.

http://www.ppe.pl/news-13377-Resident_E ... uster.html
To miasto wzywa winnych......
Awatar użytkownika
Runii

Post autor: Runii »

Dla mnie może nawet i 800 osób pracować a i tak będzie to kolejna słaba cześć tak samo jak Resident Evil 5 i 4 bo to już nie Resident Evil tylko sama nazwa i logo firmy Capcom a gra to typowa strzelnka z akcją niestety.

"Widać Capcom postawił sobie wysoko poprzeczkę, mając na celu przywrócenie serii dawnej świetności. "

Chyba nie wiesz co piszesz..RE6 to zupełnie inna gra,wszyscy sie jaraja nia tylko dlatego ze będzie w niej grywalna postać Leona i Chrisa RE to byl survival horror czyli Re1,2,3,Remake,0 a teraz odwalają lipe

dobrze że twórcy Sillent Hill nie sknocili tak swojej gry jak Capcom...RE
Awatar użytkownika
bloodlust72

Post autor: bloodlust72 »

Nie zrozumiałeś kontekstu koleżko. Nie chodziło mi o powrót do korzeni serii (grałem w trzy pierwsze części na PSX'e pod koniec lat 90-tych, hehe). Miałem na myśli raczej zrobienie z Resident Evil 6 gry, która nie odstaje od współczesnych standardów, a może nawet wyróżni się czymś oryginalnym i zaskakującym. Mam taką nadzieję trochę. I znowu wszyscy zakochają się w RE'sie tak, jak miało to miejsce w 1996 -ym :smiech7:
To miasto wzywa winnych......
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Silent Hill nie sknocił serii?! Hahahahaha, a to dobre. :)

Nie ważne jak dobre są 1,2,3,0 Remake itp (bo są), to dalej nie wiem jak można powiedzieć, że Re4 jest złą grą...

Recoil: RE4 jest grą genialną, ale słabym Resdentem. Z tym, że nie jest to temat do polemizowania nad tym ;)
Ostatnio zmieniony sob 28 sty, 2012 przez StPaul, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Porównanie do Gears of War jest trafne w przypadku RE6. Generalnie akcja gry bardzo przypomina filmowe<te animowane> Wersje RE, np. Degeneration.
Odnosnie rudego łysielca, prawde mówiąc tak mi się skojarzyło, przez tą wzmainkę o specjalnej krwi.
Nie mniej mam to na co czekałam, rudego bohatera w RE, nawet żyjacego. xD
I drink the cup of the old life&#8217;s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Zauważyłem, że w zwiastunie Leoś trzyma siekierę i potem wbija ją w głowę zombiaka. Czyżbyśmy mieli w nowym RE 6 możliwość zbierania broni "z podłogi"?

DOWÓD: http://uploadpic.org/v.php?img=hlVyI2Lyai
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To by było niezłym posunięciem. Kończą ci się naboje, zombiak cie powala, a ty mu SRUUU z gazrurki lub jakiegoś pręta przez zgniły łeb i pozamiatane.

Tak, to jest świetny pomysł. A może zamiast noża teraz będziemy biegać z siekierą. ;D
One man forced to seek REVENGE
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”