Dyskusje ogólne
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj . Teraz tylko odliczać dni do premiery. Ciekawe na jakim polu gra dostała oczko niżej. Domyślam się, że to będzie kwestia udźwiękowienia gry, ale nic pewnego.
Jutro ma wyjść demo do eshopu. Ponadto jeszcze wspomnę, że sklep zavvi.com ma w swoim asortymencie wydanie "exclusive" gry: http://www.zavvi.com/10580591.html - gra + dodatkowy circle pad do 3DS'a. Po przeliczeniu na złotówki wychodzi koło 180 zł, wiec tyle ile płacimy za samą grę, według mnie warto 
Odliczanie czas zacząć, bo będzie to ogromne uderzenie i od zakupu 3DS'a jakiś czas temu tego tytułu wyczekuję od pierwszych screenów
A co do oceny Famitsu to nie stawiałbym na udźwiekowienie bo OST tworzą konkretne osoby 
Ostatnio zmieniony czw 19 sty, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Z tego co się dowiedziałem, to demo wyląduje w eShopie dzisiaj po 16:00. Czyli za chwilę... ^^
---
OK! Demo już jest w eShopie, czas pobrać...
---
OK! Demo już jest w eShopie, czas pobrać...
Ostatnio zmieniony czw 19 sty, 2012 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
Demko ograłem, jest zdecydowanie lepsze od tego które było zawarte z Mercami 3D. Czuć tutaj niewątpliwie klimat starszych RE (najbardziej w głowie podczas gry miałem skojarzenia z jedynką, co jest rzeczą dobrą
). Fajnie że zrobili użytek z dotykowego ekranu podczas otwierania skrzynki śrubokrętem czy też otwierania tego zamku elektronicznego.
Amunicji ciągle brak, również na plus, widziałem w demie 3 typy wroga, zapowiada się ciekawie. Teraz nic tylko czekać na premierę.
Amunicji ciągle brak, również na plus, widziałem w demie 3 typy wroga, zapowiada się ciekawie. Teraz nic tylko czekać na premierę.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899
Zapraszam do wspólnej gry.
Demo faktycznie klimatyczne. Można się poczuć jak przy pierwszym RE.
Efekt 3D jest rewelacyjny, graficznie jedna z lepszych gier na tą konsolkę.
Trochę szkoda, że ekwipunek jest nieograniczony - a przynajmniej tak to wygląda.
Jeszcze tydzień tylko przeczekać
Rozumiem, że na RAID mode będzie kilku chętnych
Efekt 3D jest rewelacyjny, graficznie jedna z lepszych gier na tą konsolkę.
Trochę szkoda, że ekwipunek jest nieograniczony - a przynajmniej tak to wygląda.
Jeszcze tydzień tylko przeczekać
Rozumiem, że na RAID mode będzie kilku chętnych
W naszym kraju? wątpie, zobacz ile osób ma 3DS'a od premiery Mercenaries
Akurat należę do tego nie licznego grona ale wątpię, że po premierze Rewelacji aż tyle osób rzuci sie na sprzęt Niny, wątpie, tak samo jak było z GCN
. Samo demko mną pozamiatało, grafika świetna, klimat wylewa się z małego ekranu 3D na pokoje a muzyczka daje namiastkę tego co będzie budowało nam klimat otoczki gry przez cały czas
Jest nieźle i takie połączenie Rebirth'a z RE5 sprawdziło się w 100%. Wczoraj czekałem do ostatnich minut kiedy wejdzie do Eshopu i pomimo faktu że miałem dziś dyżur na 7 rano wczoraj grałem po kilka razy sprawdząjąc dokładnie demko. Reasumując czekam jeszcze bardziej na kolejną świeżą porcję Wirusa Resident Evil, a zwłaszcza takiego 
Fajny patent jest ze skanowaniem niczym w serii Metroid, zdecydowanie przypadł mi do gustu bo dodatkowo można coś znaleźć i z pewnością będzie miało to swoje przełożenie na odpowiednie rangi
Fajny patent jest ze skanowaniem niczym w serii Metroid, zdecydowanie przypadł mi do gustu bo dodatkowo można coś znaleźć i z pewnością będzie miało to swoje przełożenie na odpowiednie rangi
Ostatnio zmieniony sob 21 sty, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nemesisdestro
Ja zostawiłem sobie na dzisiejszą noc gierkę, jeżeli ktoś już ograł minimum 1/3 gry to niech się pierwszy wypowie 
http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/iyWrWP ... iltypo.jpg
Popatrzcie jaki babol na opakowaniach pierwszych kopii RE: Revelations -_-
Popatrzcie jaki babol na opakowaniach pierwszych kopii RE: Revelations -_-
Na szczęście dotyczy to tylko nabywców z USAPopatrzcie jaki babol na opakowaniach pierwszych kopii RE: Revelations -_-
Gra już zamówiona, teraz czekać tylko do przyszłego tygodnia, ale już wiadomo, że jest na co czekać
Ostatnio zmieniony sob 28 sty, 2012 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem czy na szczęście. W momencie gdy takich kilkaset sztuk wypuszczą na rynek z czasem nabiorą sporej wartości.Chris93 pisze:Na szczęście dotyczy to tylko nabywców z USA.
Było coś takiego z płytą Beatlesów. Na 1000 (chyba) egzemplarzy płyt był błąd na labelce. Część wycofali ze sklepów, ale część poszła w świat. Dzisiaj jedna z takich płyt z błędną labelką warta jest kilka tysięcy dolarów. Szczerze mówiąc ktoś, kto nabędzie RE z tym babolem może się uważać za szczęściarza.
Dokładnie, nabyć wersje premierową Residenta z błędem na pudełku to nie lada zdobycz dla kolekcjonera/fana seriiRecoil pisze:Nie wiem czy na szczęście. W momencie gdy takich kilkaset sztuk wypuszczą na rynek z czasem nabiorą sporej wartości.Chris93 pisze:Na szczęście dotyczy to tylko nabywców z USA.
Było coś takiego z płytą Beatlesów. Na 1000 (chyba) egzemplarzy płyt był błąd na labelce. Część wycofali ze sklepów, ale część poszła w świat. Dzisiaj jedna z takich płyt z błędną labelką warta jest kilka tysięcy dolarów. Szczerze mówiąc ktoś, kto nabędzie RE z tym babolem może się uważać za szczęściarza.
Szkoda że polska dystrybucja jak zwykle dała <ciała> i wiele osób nie może zagrywać się w Revelations, ja za to mam nadzieję że na początku przyszłego tygodnia przyjdzie do mnie paczuszka z Zavvi Residenta + Circle Pad Pro bundle za 220 zł
Ostatnio zmieniony sob 28 sty, 2012 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja ponieważ mieszkam w Anglii i oficjalnie Revelation wyszło w UK 27, kupiłem już to. Dokładnie, to kupiłem na drugi dzień, ale jestem zdaje się, że jednym z pierwszym, który napisał na forum, że to ma - he he. ;)
Co mogę powiedzieć. Revelacja. Kiedy zagrałem poczułem od razu klimat starych residentów. Nie ma żadnych hiszpanów z robalami, są co prawda potwory, ale widać, że to efekt mutacji, tak jak w przypadku zombii i tyrantów. Potwory, które nas atakują są powolne w większości, jak zombii i co ciekawe, możliwość oddania strzału w głowę takiemu powolniakowi nie zabija go na miejscu, dzieje się to losowo. Jak widać dało się stworzyć pożądną część, która niefortunnie jest spinoffem, a powinna mieć Czówrkę w tytule. To, co aktualnie jest RE4 i RE5, to to powinno być spinoffem, a Revelation to cudeńko, powninno być oficjalnym Residentem. To oczywiście moje zdanie.
Same Revelation zaczyna odbiegać od korzeni, czyli od zombii, są zamiast tego zmutowani ludzie, zaczyna być więcej akcji, ale co się liczy - szedłem sobie korytarzami i trząsłem portkami, czy coś tam za rogiem nie czeka... I To Jest Horror !!... ee.. eee... uuu... uh.... dobrze... uspokoiłem się.
Jak teraz patrzę na RE4 i RE5 i choć w nie grałem nie raz, to są te części kiepskim żartem, z którego Revelation może spokojnie się śmiać z politowaniem.
Jill jest Piękna, a do tego dochodzi piękna Jessica, nowa partnerka Chrisa. ;)
Co mam dodać... Muzyka... Nie ma tam jakichś chwytliwych kawałków, po prostu dobrze, że coś tam grają, nawet klimatyczne, ani razu mi nie przeszkadzało, ale to nie muzyka na dzwonek do telefonu... może to i nawet dobrze. Nie wszystko musi być na komórkę.
Nie zdziwię się, jeżeli pewnego dnia to trafi na PS3, lub następną generację konsol, a Capcom wygłosi żałosną przemowę, że zmienili zdanie i ogłosili Revelation kolejną oficjalną częścią Residenta... nieee, oczywiście wiem, że to niemożliwe, ale Capcom powinien dostać za to wszystko po pysku, że robią pięknego spinoffa, a główną linię serii traktują, jak papier toaletowy dla fanów Counter Strika.
Jest podział na czaptery na którego początku zawsze widzimy skrót tego, co było w poprzednim (za wyjątkiem pierwszego czaptera). Nie jest to zły pomysł, w każdym razie nie jest to na minus, w żaden sposób.
Ogólnie napiszę, bardzo, Bardzo mi się podoba. Nie będę dużo się rozpisywał, bo za mało słów, żeby wyrazić swoją gorycz odnośnie RE4 i RE5, a podziw, dla Revelation.
Co mogę powiedzieć. Revelacja. Kiedy zagrałem poczułem od razu klimat starych residentów. Nie ma żadnych hiszpanów z robalami, są co prawda potwory, ale widać, że to efekt mutacji, tak jak w przypadku zombii i tyrantów. Potwory, które nas atakują są powolne w większości, jak zombii i co ciekawe, możliwość oddania strzału w głowę takiemu powolniakowi nie zabija go na miejscu, dzieje się to losowo. Jak widać dało się stworzyć pożądną część, która niefortunnie jest spinoffem, a powinna mieć Czówrkę w tytule. To, co aktualnie jest RE4 i RE5, to to powinno być spinoffem, a Revelation to cudeńko, powninno być oficjalnym Residentem. To oczywiście moje zdanie.
Same Revelation zaczyna odbiegać od korzeni, czyli od zombii, są zamiast tego zmutowani ludzie, zaczyna być więcej akcji, ale co się liczy - szedłem sobie korytarzami i trząsłem portkami, czy coś tam za rogiem nie czeka... I To Jest Horror !!... ee.. eee... uuu... uh.... dobrze... uspokoiłem się.
Jak teraz patrzę na RE4 i RE5 i choć w nie grałem nie raz, to są te części kiepskim żartem, z którego Revelation może spokojnie się śmiać z politowaniem.
Jill jest Piękna, a do tego dochodzi piękna Jessica, nowa partnerka Chrisa. ;)
Co mam dodać... Muzyka... Nie ma tam jakichś chwytliwych kawałków, po prostu dobrze, że coś tam grają, nawet klimatyczne, ani razu mi nie przeszkadzało, ale to nie muzyka na dzwonek do telefonu... może to i nawet dobrze. Nie wszystko musi być na komórkę.
Nie zdziwię się, jeżeli pewnego dnia to trafi na PS3, lub następną generację konsol, a Capcom wygłosi żałosną przemowę, że zmienili zdanie i ogłosili Revelation kolejną oficjalną częścią Residenta... nieee, oczywiście wiem, że to niemożliwe, ale Capcom powinien dostać za to wszystko po pysku, że robią pięknego spinoffa, a główną linię serii traktują, jak papier toaletowy dla fanów Counter Strika.
Jest podział na czaptery na którego początku zawsze widzimy skrót tego, co było w poprzednim (za wyjątkiem pierwszego czaptera). Nie jest to zły pomysł, w każdym razie nie jest to na minus, w żaden sposób.
Ogólnie napiszę, bardzo, Bardzo mi się podoba. Nie będę dużo się rozpisywał, bo za mało słów, żeby wyrazić swoją gorycz odnośnie RE4 i RE5, a podziw, dla Revelation.
Ostatnio zmieniony ndz 29 sty, 2012 przez r123x, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko ładnie i pięknie tylko Revelations nie jest spin-offem
, Capcom mówił ze projekt jest na tyle ambitny aby mieć cyferke w tytule, jednak te zostawiają dla odsłon na konsole stacjonarne.
A tu masz cytat z newsa: "Masachika Iwata określa Revelations jako "prawdziwego Residenta w każdym calu" więc tak należy tę część traktować.
A tu masz cytat z newsa: "Masachika Iwata określa Revelations jako "prawdziwego Residenta w każdym calu" więc tak należy tę część traktować.