Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Jedu Alomar pisze:Jak myślicie ? Kto będzie partnerką Chrisa ?
Denerwuje mnie fakt, iż pojawi się tam kolejna "zbędna" postać, tym razem u boku Leona...
Nie rozumiem po co po raz 10 wstawiać postać, która w kolejnej części będzie totalnie zapomniana ? Przykład: Billy, Sheva...
Nie lepiej było by zrobić, by o pomoc poprosił Claire ? Przecież ona nie wystąpiła w żadnej regularnej serii poza RE2....
Wyglada na to ze Chris bedzie mial partnera tym razem, przynajmniej tak mozna wywnioskowac z trailera.

A co do Claire, nie zapomniales o Code Veronica ?
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
bloodlust72

Post autor: bloodlust72 »

Małe chłopki z Capcom'u nie przestają mnie zadziwiać. Teraz wymyśliły sobie, że zombie w "szóstce" będą posługiwać się bronią palną. Sterowana przez nas postać będzie mogła jednocześnie poruszać się i strzelać. Nie jestem pewien czy to aby dobry zabieg. Wszyscy narzekali na brak możiwości jednoczesnego chodzenia i prowadzenia ognia w poprzednich odsłonach serii. Krzyczeli, że to "skostniały" i "staroresidentowy" mankament, a ja uważam zgoła inaczej. Nadawało to specyficznego charakteru i dreszczyku w trakcie gry. Ale to wyłacznie moje, subiektywne zdanie.

http://www.ppe.pl/news-13779-Resident_E ... uchu_.html
To miasto wzywa winnych......
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Alucard pisze:
Jedu Alomar pisze:Jak myślicie ? Kto będzie partnerką Chrisa ?
Denerwuje mnie fakt, iż pojawi się tam kolejna "zbędna" postać, tym razem u boku Leona...
Nie rozumiem po co po raz 10 wstawiać postać, która w kolejnej części będzie totalnie zapomniana ? Przykład: Billy, Sheva...
Nie lepiej było by zrobić, by o pomoc poprosił Claire ? Przecież ona nie wystąpiła w żadnej regularnej serii poza RE2....
Wyglada na to ze Chris bedzie mial partnera tym razem, przynajmniej tak mozna wywnioskowac z trailera.

A co do Claire, nie zapomniales o Code Veronica ?
W którym momencie ? Wydawało mi się, że postać stojąca na dachu i machająca flarami to kobieta (potencjalna partnerka ?)

Code Veronica owszem, ale bardziej chodzi mi o regularną serię ;)
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Hmm...w żadnym innym serwisie nie ma wzmianki o strzelających zombie, tylko na tym co wstawiłeś. Może to jakaś pomyłka.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Małe chłopki z Capcom'u nie przestają mnie zadziwiać. Teraz wymyśliły sobie, że zombie w "szóstce" będą posługiwać się bronią palną
A nie mieli przypadkiem na myśli ganados lub nowego B.O.W, którzy również będą rozumieli ludzką mowę? Myślę, że tak, bo trupy używające broni, to idiotyczny, kretyński i debilny pomysł.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Leon. KennedY pisze:trupy używające broni, to idiotyczny, kretyński i debilny pomysł.
Nie zapominajmy że Capcom ma czasem idiotyczne, kretyńskie i debilne pomysły (vide RE4HD) więc wszystko jest mozliwe. : )
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

No cóż może będzie to sprawka tego wirusa, bo jak wiemy nie będzie to T.
Awatar użytkownika
Dreddenoth

Post autor: Dreddenoth »

W najnowszych newsach na stronie wynika ze jednak jest to wirus T, ale było by fajnie gdyby obok wirusa T pojawiło się też kilku gandiosów... parę pasożytów pośród zombie dało by niezła frajdę. Choć po trailerach wnioskuje ze beda to stare dobre poczcciwe zombie...
Ten stworek który ściga tego nowego ludka ( aka Hunk) co to za stworek, wygląda znajomo.
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

U nas jest podane: "- zombie z gry nie powstały poprzez infekcję wirusa T"
Mnie zastanawia jedno. Gra powstaje już od dwóch lat, a ukończyli dopiero 50%, to jak oni chcą resztę skończyć mocno przed końcem tego roku?
Awatar użytkownika
J.Krauser

Leon. KennedY pisze:Gra powstaje już od dwóch lat, a ukończyli dopiero 50%, to jak oni chcą resztę skończyć mocno przed końcem tego roku?
Skończą jak połowe produkcji się kończy. Czyli zrobią, wypuszczą, ludzie zaraportują błędy, zrobią patch i tak w kółko. Dużo gier tak miało (Heavy Rain, GT5, CoDy).

Ale jakością produkcji bym się nie martwił tak czy siak. Nie mogą sobie pozwolić w końcu na zrobienie byle pomyj, kiedy to na przenośniaka wypuszczają tak zachwalany tytuł. : )
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

www.nohopeleft.com znowu się zmieniło. Pojawił się napis, że trwa dochodzenie w sprawie strony, i zamieszczono 1 plik mp3 o nazwie praying.mp3. Niestety, nie rozumiem chińskiego (?), dlatego nie mogę stwierdzić o co chodzi. Słychać tam tylko błagalny ton (i poczucie znajdowania się w beznadziejnej sytuacji).
Ostatnio zmieniony ndz 19 lut, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
kalipali

Kilka ciekawych uwag odnośnie Resident Evil 6

Post autor: kalipali »

Resident Evil 6 jako Wielki Finał ze swym szlachetnym, trzy generacjonowym rodowodem może stać się lepsze od Uncharted 3 i The Last of Us. Chociaż ten ostatni to będzie szczyt obecnej generacji.

Myślę, że Resident Evil 6 przebije Uncharted 3. Ciekawe czy The Last of Us zwróci Naughty Dog koronę...

Fabuła zaczyna się z naprawdę grubej rury - po wydarzeniach z RE: Damnation Europa jest pogrążona w chaosie, a gracz zaczyna od zastrzelenia przemienionego w zombie najpotężniejszego człowieka na ziemi, a potem robi się tylko goręcej...

Japońsko perfekcyjna produkcja wspomagana przez zdolne europejskie i amerykańskie studia developerskie. Iście międzynarodowa 600-set osobowa gra!

Na nic tak nie czekam jak właśnie na Resident Evil 6! Ta gra będzie straszyć...
Trzymam kciuki za wersję na Wii U. Teselacja włączona, do tego ostre tekstury. A to wszystko w FullHD i 60 fps-ów... Plus ten kontroler.
Lepsza wersja wydania Wii i RE4: Wii Edition. Tak jak stosunek pogorszenia się tła (oprócz oświetlenia) w RE 6 do RE 5. Wii U w RE 6 zapewni piękną grafikę tła i większe tekstury. I znów Nintendo otrzyma najlepszą wersję - tak jak RE 4 na Wii, pierw RE 4 na Gamecube, który jako jedyny ma RE Remake i RE 0, a pozostałe RE są najładniejsze ze wszystkich konsol. RE 6 na PS 3 będzie graficzną i gameplay'ową rewolucją na miarę RE 4 na GameCube. W RE 4 są gorsze graficznie tła w porównaniu do RE Remake, ale jest za to lepsze oświetlenie. Ale za to gameplay w RE 4 stał się bardziej dynamiczny. Z Chrisem w RE 1, potem w RE Remake, następnie z Leonem w RE 4, kończąc na tajemniczym najemniku w RE 6 seria przeszła gruntowne zmiany. RE 5 z kolei stanowiło krok do przodu taki jak przy RE Remake. W stosunku RE 5 do RE 4 zaszły takie zmiany jak RE Remake do RE 1, i RE 0 na GameCube a RE 0 na N64. Poprawa grafiki, ale mechanika ta sama.

... Podsumowując...
Resident Evil 6 będzie 20.XI.2012 będzie wielką grą na miarę większą niż olbrzymi szok wywołany wrażeniem ujrzenia RE 4 na poprzednią generację. Tak prosta sprawa jak poruszanie się w czasie strzelania, nawet skacząc i ślizgając się nadało gameplay'owi nowego wymiaru (zwłaszcza RE 6 PS3 move mode), a także fabuła jest najlepsza, najbardziej wciągająca i dramatyczna spośród wszystkich gier akcji i horroru.

Ciekawe jak Capcom wykorzysta kontroler od Wii U.
Wiem, że cutscenki są na silniku graficznym Wii U, a dodatkowo konsola Nintendo oblicza zaawansowaną fizykę i animację. A to wszystko w FullHd 60fps/s. A nawet Nintendo uważa, że to przejściowa generacja. Nie NextGen...
Niech Capcom pokaże w wakacje filmik Wii U RE 6 na wzór Zeldy tech demo.
Resident Evil 6 Wii U jest kamieniem milowym w grach. Czymś jak Nosferatu z 1922 roku dla filmu.

Swoją drogą Chris przeżywa traumę. Ciekawe czy Claire żyje. A jak Claire to co ze Steve'm? A skoro jest Leon to gdzie się podziała Ada?
Ostatnio zmieniony pn 20 lut, 2012 przez kalipali, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Chris przeżywał już traumę w filmikach promujących RE5 (chronologiczne po tym co działo się w RE5).

Troche mnie te newsy dezorientują. Raz jest napisane, że autorzy chcą powrócic do horroru i atmosfery z pierwszych częsci, a teraz jest napisane, że będzie pare elementów strachu, ale powrotu do starych częsci nie będzie. WTF?
Stay Punk
Awatar użytkownika
kotlet1986

Re: Kilka ciekawych uwag odnośnie Resident Evil 6

Post autor: kotlet1986 »

kalipali pisze:Myślę, że Resident Evil 6 przebije Uncharted 3. Ciekawe czy The Last of Us zwróci Naughty Dog koronę...
Ja jestem odmiennego zdania.Myśle że rewelacji nie będzie i gra będzie wyglądać ciut lepiej niż RE5 pod względem graficznym. Niezapominaj że RE to już seria multiplatformowa a naughty dog pracuje tylko na wyłączność ps3. Myśle że resident Evil 6 samą sprzedażą na ps3 nie zbliży się do Uncharted 3.

Co do Stiva to on chyba w Code Veronica zginoł o ile mnie pamięć nie myli.....są tylko pogłoski że niby żyje.........tak samo jak cześć osób myśli że Wesker też.....można polemizować
Ostatnio zmieniony pn 20 lut, 2012 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Fabuła zaczyna się z naprawdę grubej rury - po wydarzeniach z RE: Damnation Europa jest pogrążona w chaosie
Zostało to gdzieś potwierdzone/powiedziane?
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Dreddenoth pisze:co to za stworek, wygląda znajomo.
DLa mnie, Jak krzyżówka TALOS'a i El Gigante. Zapowiada się jako wymagajacy przeciwnik.

Odnosnie reszty tematu, nie sądzę aby RE6 było jakimś przełomowym krokiem w świecie gier.
Co najwyżej w historii serii, owszem. Miejmy nadzieję że, CAPCOM dotrzyma swoich obietnic i nie wyjdzie z tego kolejna kalka. Jak było w przypadku RE4 i RE5.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Post autor: WESKER-DL »

Oby poszli w kierunku Revelations, połączenie RE5 + starsze odsłony a RE6 będzie najlepszym Residentem. Jak na razie po zwiastunie nie mogę tego stwierdzić ale czasu troszke pozostało a i sami twórcy obiecali wiele więc trzymam kciuki za ten projekt.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Przy RE5 tez obiecywali cuda na kiju i jakich to oni rewolucji nie powymyslali, a wszyscy widzimy na czym się to skończyło.

Do obietnic Capcomu podchodzilbym z dużym dystansem.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Do obietnic żółto-niebieskich chyba każdy pocdchodzi z dystansem ale każdy fan jednak ma pewne nadzieje. Co do RE5 obiecywali sporo, dotrzymali większość, gra się sprzedała, tematy o RE5 na forach były oblegane, marka poszła do przodu bazując jeszcze na promocji RE4. Ktos jednak pomyślał i odbił nieco kurtynę w strone starych REsów (Revelations) za co należą się gratulacje i powstaje nadzieja, że RE6 nie powieli tych samych schematów co RE4/5.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Nie no, jak pisałem wcześniej, to nie mogą sobie pozwolić aby gra na konsole przenosna była lepsza niż duży tytuł i to w dodatku numerowany.

Myśle ze będzie lepiej od RE5 ale na jakiej rewolucje bym nie liczył.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”