Farsa jakiej dopuścili się w tym roku użytkownicy WDL i NUS to masakra. Brak jakiegokolwiek poszanowania kolegów, defraudacja pieniędzy zbieranych na zlot i brak w niektórych przypadkach cywilnej odwagi do przyznania się do błędu to dla mnie czyny niewybaczalne i mimo iż wszyscy obecni na spotkaniu osoby byli zgodni co do tego, aby Ci dwaj panowie otrzymali obwiednią nagrodę za swój występek, żadna kara ich nie sięgnie. Przykre.
Szybkość i burzliwość naprawiania błędów poprzedników nie pozwoliła na w pełni rozwinięcie skrzydeł jeśli chodzi o zlot. Brakowało sprzętu, prezentacji nowych tytułów RE (chociażby na 3DSa) i ogólnie mocno zakrapianym alkoholem imprezy. Jako współorganizator ubolewam na tym, i sam stwierdzam, że taki "system" zlotu nie podoba mi się.
W tym roku nie dołączył do nas nikt nowy. Oczywiście niektórzy ze zlotowiczów widzieli nowe twarze ale to stara gwardia RCSu która, i chwała im za to, w cudowny sposób znów się spotkała. Różnice za tym idące były widoczne, ale w pełni naturalne bez wcześniejszego planu działa. Pozostawiam temat, iż niektórzy członkowie zlotu w ogóle nie powinny się pojawić prezentując zachowanie na poziomie -1.
Oczywiście nie można wszystkiego przedstawiać w negatywnych barwach gdyż tak oczywiście nie było. Zobaczenie KiBi-ego (dzięki stary że przyjechałeś, takiej niespodzianki nigdy bym się nie spodziewał), Esca (teraz już Cię kojarzę, ściąłeś włosy), Fira i Aśki to wspaniałe chwile które na długo zapamiętam. Wspólne rozmowy, śmiechy, żarty również były wspaniałe. Konkurs wiedzy o RE (skąd wzięliście te pytania
Na pożegnanie tym napiszę, że tegoroczny zlot zimowy uświadomił mnie i innym, że najwyższy czas na reformy. Dobra zabawa to nie tylko piwo, wóda i rozwalone drzwi od pokoju. To również razem spędzony i zaplanowany czas. Kolejny zlot ZombieNation już w wakacje. Czeka Was wiele zmian, nowy, w pełni zautomatyzowany system rejestracji i rezerwacji miejsc wraz z możliwością śledzenia zmian. Plan zlotu, konkursy, upominki. To wszystko już latem.
Szczegóły i temat do dyskusji o zlotach ZombieNation -> http://zombienation.pl/forum/viewforum.php?f=22