Soundtrack - Jakich użyto instrumentów?
- Kuba Pajączek
Soundtrack - Jakich użyto instrumentów?
Witam
. Nie zauważyłem tematu dotyczącego instrumentów jakie zostały użyte w soundtracku do RE2, więc założyłem takowy. Chciałem na początek zapytać, jakich instrumentów użyto do stworzenia kawałków "Marshalling Yard/Vacant Factory"(obie wersje). Brzmienie bardzo mi się spodobało i miałem nadzieję, że jak chociaż poznam te instrumenty to może uda mi się nagrać coś podobnego chociażby na PC ich "wirtualnymi odpowiednikami"(są różne programy imitujące grę na instrumentach). Tak więc prosiłbym o pomoc, bo jak do tej pory to udało mi się ustalić z 70% pewnością, że został użyty keyboard.
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2012 przez Kuba Pajączek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Drogi Kolego, mogę Ci powiedzieć, że keyboard został użyty w 100%. Biorąc pod uwagę niski budżet gier w tamtych czasach mogę pokusić się o stwierdzenie, że mógł tam zostać użyty TYLKO keyboard
Jakie instrumenty by to nie były to zostały przetworzone na kompie przez różnego rodzaju filtry. Zdziwiłbyś się, że podobny dźwięk możesz uzyskać np. ze skrzypiec i kobzy jeśli odpowiednio je przefiltrujesz.