Dyskusje przedpremierowe

Salvin

Post autor: Salvin »

Nie wydaje mi się, żeby to była faktycznie walka na śmierć i życie. To raczej pokazówka, aby nakręcić całą sytuację. Może być tak, że będą jakieś początkowe "nieporozumienia" pomiędzy nimi po czym się dogadają i wspólnie uratują świat :rad13: .
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

I tak pewnie będzie. Jak myślicie, jeśli faktycznie ten najemnik jest synem Weskera, to może ma coś z tym wspólnego Jill gdy była pod jego kontrolą...
Veronica

Post autor: Veronica »

Leon. KennedY pisze:I tak pewnie będzie. Jak myślicie, jeśli faktycznie ten najemnik jest synem Weskera, to może ma coś z tym wspólnego Jill gdy była pod jego kontrolą...
Sugreujesz, że Jill jest jego matką? To totalny bezsens. Jill była pod kontrolą Weskera od 2006 do 2008, a akcja RE6 dzieje sie w 2013. Jeżeli rzeczywiscie urodziłaby mu dziecko to najwyżej miałoby ono od 5 do 7 lat
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

A kto powiedział, że jego dorastanie przebiegało w tradycyjnym czasie/tempie...
Awatar użytkownika
andzia94

Post autor: andzia94 »

Trailer zrobił na mnie duże wrażenie, najważniejsze, że są Ada i Sherry :rad10:
W ogóle ten nowy Resident wydaje się być bardzo dramatyczny - Ada jako główny badass , no cóż.. może i fajnie, ale mnie trochę szkoda, że w sumie nie widać już dla mojej ulubionej postaci szansy na " nawrócenie " . Co byście powiedzieli na to gdyby na końcu Leon miał ją zabić? :smiech1:
Monsters. I guess after this, there will be one less to worry about.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Byłoby to dość epickie i bardzo dramatyczne/bolesne dla samego Leona, ale nie wykluczam takowego. Zresztą jeżeli ona jest tą najważniejszą złą postacią, to prawie w 100% musi kipnąć.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

andzia94 pisze:o byście powiedzieli na to gdyby na końcu Leon miał ją zabić?
Prędzej to ona zastrzeli Leona. A tak mówiąc już o nim- w końcu chłopak dorasta. Pojawił sie pierwszy zarost i rysy twarzy stały się bardziej męskie.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Już przy pierwszym trailerze chodziły słuchy o Adzie, iż miała się pojawić.
Jednak to prawda że, CAPCOM podpiął ją do Leona. Jakby na to nie spojrzeć, jesli pojawia się Ada to pojawia sie także Leon. No wykluczajac Operation Javier z RE: DC i filmy.

Fajnie że, powiedzieli kim jest tajemniczy rudy najemnik.
Było w sumie do przewidzenia że, CAPCOM wytnie taki numer.
Daddy's Son, ciekawe czy też taki sukingrant jak tatusiek XD

Zaciekawiło mnie pojawienie się Sherry, chodziły o tym słuchy, było to bardzo prawdopodobną opcją.
Nie mniej wydawąło mi się to bardziej CAPCOM'owym Joke'iem ale jednak tym razem odpuścili sobie prima aprillisowej szopki.

Kolejny imponujący fakt to badass Ada.
W życiu bym nie pomyślałam że, moze byc naczelnym mrocznym charakterem w jakimkolwiek RE'sie. Nie mniej ciekawe.

Gra zapowiada się na dosć dynamiczną, z dużą ilością zwrotów akcji.
Bardzo cieszy mnie to że, w grze pojawiają się nowi protagoniści, którzy przyciągną fanów i poprowadzą serię dalej.
Nie oszukujmy się, ekipa dawnych członków S.T.A.R.S i Niedobitków z Raccon się starzeje.
Nie uniknione jest to że, pewnego dnia zostaną wymienieni na swoje młodsze odpowiedniki.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Prędzej to ona zastrzeli Leona.
Ta już to widzę :smiech3:
Jakby na to nie spojrzeć, jesli pojawia się Ada to pojawia sie także Leon. No wykluczajac Operation Javier z RE: DC i filmy.
Akurat w filmie fabularnym mamy ich oboje :rad1:
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Tutaj więcej na temat RE6 ; czyli jak będzie wyglądała rozgrywka http://kotaku.com/5900649/in-resident-e ... socialflow

W skrócie, jeżeli komuś podobał się Revelations to i polubi RE6.
ダーク
Awatar użytkownika
andzia94

Sas pisze:Daddy's Son, ciekawe czy też taki sukingrant jak tatusiek XD
Raczej wydaje mi się, że młody Wesker nie będzie czarnym charakterem, ale to tylko moje przypuszczenia. Po tym co zrobili z Adą już wszystkiego możemy się spodziewać. Wcale nie zdziwiłabym się gdyby kochający tatuś znowu powrócił zza grobu :smiech6:
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Taaa, jeszcze sie okaże że Ada i Albert byli małżeństwem i mają syna ;D

Po za tym mnie coś sie wydaje że Junior będzie chciał wskrzesić swego ojczulka. W końcu tak zawsze jest z potomkami mrocznych rodów. Wampiry chcą wskrzesić Dracule więc analogicznie ma się tutaj sytuacja.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Sas

Leon. KennedY, Kurcze no faktycznie! Wiedziałam ze, coś pominęłam! xD
andzia94 pisze:Raczej wydaje mi się, że młody Wesker nie będzie czarnym charakterem
Mi też się nie wydaje, sam fakt że, współpracuje z Sherry i próbują ratować ludzi, choć z 2 strony
"200 tysi na dzień dobry i 200 tysi jak wszystko się skonczy"...
Kto wie, przecież CAPCOM ma w zwyczaju komplikować sytuacje.

J.Krauser, znając CAPCOM jest to całkiem możliwe.
Cofajac się w czasie warto przytoczyć rodzinę Ashfordów w której zaszła taka sytuacja.
Alexia, cudowne dziecko, reinakrnacja "przewspaniałej" założycielki rodu Veronici Ashford.
Ostatnio zmieniony wt 10 kwie, 2012 przez Sas, łącznie zmieniany 1 raz.
I wrap myself in earth

J.Krauser pisze:Taaa, jeszcze sie okaże że Ada i Albert byli małżeństwem i mają syna ;D
A Sherry Birkin przez te wszystkie lata była wychowanicą Ady i Albercika, dlatego teraz współpracuje z Weskerem Juniorem - przyrodniemu bratu należy się przecież pomoc :rad5:
Dobra, żarty żartami ale na prawdę ciekawy ten wątek młodego Weskera, jeśli faktycznie będzie chciał przywrócił ojca do życia to zrobi się niezły rozgardiasz - Leon i Chris walczący przeciwko sobie ( chociaż ta walka którą zobaczyliśmy na zwiastunie to pewnie jak już ktoś wspomniał jakieś nieporozumienie między panami, w końcu Chris chciał ustrzelić Adę, a Leon nie da sobie w kaszę dmuchać. :smiech6: ) . Do tego dochodzi wątek Sherry i Weskera Juniora , Ada i jej diaboliczne wejścia ( pocisk ze strzykawkami.. :szok4: ) . Dodać do tego starego, dobrego Alberta który chce się zemścić zarówno na swoim odwiecznym wrogu - Chrisie, jak i na nieposłusznej Adzie i mamy wyjątkowo zawiłego , ale za to jakże interesującego Residenta. :okulary3:
Awatar użytkownika
Sas

Personalnie sądzę iż, Wesker nie żyje.
Zważajać na to że, na koneic RE5 zaliczył kąpiel w lawie i pocisk z rakietnicy.
Fakt iż,Pan A. Wesker przewraca sie w grobie potwierdza pojawienie się jego syna w grze.
Sugerując sie tokiem myślenia CAPCOMU, w RE musi być jakiś Wesker.
Tym oto sposobem znalazł się tam ten koleś(czyt. Syn A. Weskera), który mało tego chce odkręcać bajzel który zrobił ojczulek i jeszczena tym zarobić.

Na dodatek pojawia się Sherry(o ja piernicze, nareszcie), która współpracuje ze swoim bratem ciotecznym(W sumie Wesker i Birkin znali się kawął czasu, wiec pewnie dla Sherry aAbert był wujaszkiem), któremu musi jeszcze płacić za pomoc.

Do tego dochodzi oddanie Leona dla Ady. " nie mozesz jej zastrzelic bo jest nam potrzebna"- Leon do Chrisa.
Ah normalnie opera mydlana. Pewnie Leosiński chce jej w końcu przetkać komin (pomijając fakt iż nie wychodzi mu to od 1998)

Jak na mój gust brzmi to bardziej jak kiepska fanfikcja.

Salvin: Pismo do poprawy bo tyle baboli, że oczy bolą. Przeczytaj posta kilka razy i dopiero potem kliknij wyślij.
Ostatnio zmieniony śr 11 kwie, 2012 przez Sas, łącznie zmieniany 3 razy.
I wrap myself in earth
Moderator

Post autor: Szakal »

No, po tym filmiku to wróciła mi nadzieja na dobrego Resa :P.

1. Ta Chinka z krótkimi włosami to była Ada? No dobra jest podobna, ale nigdzie nie było powiedziane, że to Ada :P. Może to jej zła siostra bliźniaczka :smiech6: . Spoko, czepiam się tylko :P. Nawet w którymś temacie o RE6 pisałem, że nie miałbym nic przeciw gdyby pojawiła się jako czarny charakter. Tyle, że pewnie pod koniec gry się nawróci i razem z Leonem i Chrisem uratuje świat....
-"Ada nie rób tego, kocham cię!"
-"Oh, Leon, czekam na to od 1998 roku!"
-"Wyjdź za mnie!"
-"Tak!"

2. Sherry: yeah :rad10: .

3. Wesker Jr. : pfff robi się z tego druga "Moda na sukces", czy może raczej "Moda na wirus".

4. Wirus C: jak wyżej. W kolejnych częściach pojawią się wirusy A, B, F i tak dalej, a jak skończy się alfabet to zaczną się wirusy AB, BA, ABC. itp :P.
Ostatnio zmieniony wt 10 kwie, 2012 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
andzia94

Szakal pisze:1. Ta Chinka z krótkimi włosami to była Ada? No dobra jest podobna, ale nigdzie nie było powiedziane, że to Ada :P. Może to jej zła siostra bliźniaczka :smiech6: . Spoko, czepiam się tylko :P. Nawet w którymś temacie o RE6 pisałem, że nie miałbym nic przeciw gdyby pojawiła się jako czarny charakter. Tyle, że pewnie pod koniec gry się nawróci i razem z Leonem i Chrisem uratuje świat....
-"Ada nie rób tego, kocham cię!"
-"Oh, Leon, czekam na to od 1998 roku!"
-"Wyjdź za mnie!"
-"Tak!"

Nie miałabym nic przeciwko gdyby się nawróciła , bo jak już któryś z panów wcześniej wspomniał - jeśli będzie " główną złą " w grze to pewnie ją zabiją , a tego bym nie przeżyła , już nigdy więcej nie zagrałabym w żadnego nowego Resa :smut9:
Ale co do tego " Ada nie rób tego, kocham cię!" i oświadczyn gdy w tle toczy się krwawa jatka.. No cóż, kto co lubi, ale ja pomimo, że kocham wątek Ady i Leośka chyba bym się pochlastała, bo z Resa zrobiliby " Modę na Zombiaki " :smiech1:
Wolę ich relacje takie jakie są w " czwórce " , to znaczy - ona pomaga jemu, on pomaga jej, jest między nimi chemia i troska o siebie nawzajem, ale bez przesadyzmu :rad13:
A może faktycznie nie jest to Ada tylko jej klon.. albo może jest pod czyjąś kontrolą jak Jill w 5-tce? :smiech7:
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Fabularnie to już nawet nie mam zamiaru bronić tej gry (Wesker Jr? WTF?), ale powrót do korzeni jeśli chodzi o klimat brzmi kusząco. Od dawien dawna wieściłem nastanie gry światlejszej aniżeli słońce samo... ekhm, sorry, pomyliły mi się kartki ze wstępem do czarnej mszy. Od wydania piątki miałem nadzieję zobaczyć na tym silniku (jeżeli chodzi o mechanikę) grę z zombiakami i starą gwardią w roli głównej - mam nadzieję, że szóstka spełni moje oczekiwania pod tym względem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Szakal pisze:Ta Chinka z krótkimi włosami to była Ada? No dobra jest podobna, ale nigdzie nie było powiedziane, że to Ada :P
Według różnych serwisów internetowych związanych z RE, kobieta ta nazywa się Carla Radames i jest klonem Ady Wong która też ma się pojawić w tej produkcji.
Szakal pisze:Wesker Jr
Raczej Jake Muller ;).

Ten kilkuminutowy trailer przebił całe Resident Evil: Operation Raccoon City. Fabularnie już widać, że będzie świetnie i pojawi się pełno zwrotów akcji. Capcom powinien się zabierać za serię RE, a nie oddawać markę w ręce innych developerów (np. S6G). Jest to najbardziej wyczekiwany przez mnie tytuł w tym roku na "duży" sprzęt.
Ostatnio zmieniony śr 11 kwie, 2012 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa50

Post autor: papa50 »

Pierwszy screen z gry przedstawiający Hud który jest trochę futurystyczny i mnie się osobiście za bardzo nie podoba
http://cdn.ps3site.pl/files/2012/04/133.jpg?139d23

Ale za to trailer wymiata,tyle nowych informacji już w drugim trailerze,powrót starych bohaterów,syn Alberta Weskera lub jego klon(osobiście wolałbym to drugie rozwiązanie).Po tylu latach do gry powraca też starsza Sherry która mu pomaga uratowac świat?Walka Chrisa z Leonem o to czy zastrzelić Adę czy też nie(jeśli to jest Ada Wong).To moze byc jeden z lepszych Residentów^^
Welcome to Survival horror
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”