Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Nareszczie RE 6 będzie w kinowej wersji z napisami polskimi :rad5: :rad5: :rad5: Cenega potwierdziła
Salvin

Post autor: Salvin »

W RE6 mają być niby 3 kampanie, a każda ma oscylować w okolicach długości RE5. Gdyby się obietnice spełniły to nie byłoby źle jak na Residenta.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Trzy kampanie są pewne, poprawkę brałbym tylko na długość czasu, ale jak każda z osobna zajmie 8, a nie 10 godzin to i tak będzie gitez :rad11:
pinek

Post autor: pinek »

Salvin pisze:W RE6 mają być niby 3 kampanie, a każda ma oscylować w okolicach długości RE5. Gdyby się obietnice spełniły to nie byłoby źle jak na Residenta.
To daje 3 x 15h=45h grania... sorry, ale jakoś fajnie dla mnie to nie wygląda. Zwłaszcza, że zapowiedzieli chcą być jak CoD. Zakładając, że C faktycznie wróci na stare tory, to scenariusze A, B i C będą mocno zazębione, co da nam bieganie po tych samych lokacjach przez 45h trzema różnymi pamperkami, do tego dodajmy oszałamiającą fabułe... i chyba już nie chce w to grać.
---->www.pajacyk.pl<----
Salvin

45h to chyba trochę przesadziłeś ;) . Z tego co czytałem ma to mieć coś około 30h. I RE5 jakieś 10 godzin mi zajmował za pierwszym razem, a przeszukiwałem wszędzie dokładnie każdy zakamarek. Zależy jak to rozwiążą. Jeżeli tak jak w RE2 to lipa. Tam scenariusze niewiele się różniły. Z kolei w RE4 były dla Leona(15h) i Ady(chyba z 5h) i bardzo miło mi się grało. Zresztą ważne żeby gameplay był rozbudowany i ciekawy (nareszcie można będzie chodzić i strzelać) oraz odpowiedni klimat budowany i coby znowu jakiegoś przeszkadzającego bota nie dali. Fabuła mało mnie interesuje. RE4 też miał jaką miał, a oderwać się od niego nie mogłem.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Salvin pisze:nareszcie można będzie chodzić i strzelać
To to jest największe świństwo. Bez tego RE już będzie wyglądać jak zwykła szczelanka.
One man forced to seek REVENGE
Salvin

Nieprawda, w sporej ilości survival-horrorów można to robić i co są przez to strzelankami? Brak możliwości ruchu przy strzelaniu się kiedyś, w starych RE sprawdzało. Przy obecnej sytuacji jest to po prostu zacofanie.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Dla Ciebie zacofanie, dla mnie jest to część ducha RE, który nadaje troche, może nie dramatyczności ale dreszczu.
Salvin

Tylko to i tak jest akurat najmniejszy problem. W RE4 i RE5 jest ten "duch serii" i co? Są uznawane za najgorsze RE. Mało tego tych gier nawet horrorami nie można nazwać, bo nimi nie są. I w tym jest głównie problem. Koncepcje starych RE prawdopodobnie już nie wrócą. Jeżeli klimat najnowszej części byłby mroczny to możliwość chodzenia i strzelania wcale by mi nie przeszkadzała, wręcz przeciwnie.
Awatar użytkownika
bloodlust72

Post autor: bloodlust72 »

Wcześniejsza data premiery, aniżeli pierwotnie zakładano? Coś mi tu podpada. Zazwyczaj launch jest odkładany w czasie, a nie na odwrót. Cieszy niezmiernie wieść o polskich napisach. Nareszcie. Jak to wyglada w praniu?

http://www.ppe.pl/news-14963-Resident_E ... olsku.html

Trzy kampanie będą się "troszkę" zazębiać. Taki delikatny backtracking tyle, że inną postacią, hehe. Jeśli gameplay będzie najwyższych lotów (jak w RE 4), to wchodzę w to.

Dla radykalnych ekstremistów limitka: PREMIUM EDITION - 1300$. Kurtka Leona i cztery tablety. Capcom doi graczy bez litości.

http://www.ppe.pl/news-14955-Najdrozsza ... zasow.html
To miasto wzywa winnych......
Awatar użytkownika
J.Krauser

bloodlust72 pisze:Wcześniejsza data premiery, aniżeli pierwotnie zakładano? Coś mi tu podpada. Zazwyczaj launch jest odkładany w czasie, a nie na odwrót.
Odczytaj daty wg amerykańskiego systemu. Oni mają pierw miesiąc potem dzień więc mogłeś pomylić. :)
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Wygląda na to, że premiera będzie półtora m-ca wcześniej a te daty nie są pisane w systemie amerykańskim.
Jeżeli chodzi o chodzenie podczas strzelania to takie rozwiązanie, które zastosowano w RE Revelations jest do przyjęcia. Tam podczas celowania można chodzić ale nie można biec. Poza tym podczas biegu można np. ładować broń i zdało to bardzo dobrze egzamin. Gdyby zrobili coś takiego jak w GoW to też byłabym niezadowolona.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

A warto dodać, że kampanie maja łącznie zajmować 30h, no chyba ktoś przesadził ale to i tak dużo grania w trybie kampanii ;) O Polską wersję też nie musimy sie martwić bo ten wydawca nie popełnia karygodnych błędów :)
Ostatnio zmieniony czw 12 kwie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Mam nadzieję że, gra będzie wydana w wersji kinowej z napsiami również na X-360.
O to czy ejst warta inwestycji, na razie się nie marwię, trailery mnie diabelnie na to nakręciły.
Najbardziej od całosci odrzuca mnie klon Ady, brzmi to conajmneij bardzo dziwnie.
I drink the cup of the old life&#8217;s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Post autor: WESKER-DL »

Jeżeli jeszcze ktoś sam nie przeanalizował nowego materiału to polecam filmik z GT:

http://www.ps3brasil.com/noticia.php?id=19187

Jestem ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczony. Podoba mi się prowadzenie fabuły i przybliża do niedawno wydanego jednego z najlepszych RE w serii czyli Revelations. Bohaterowie, których lubię również powrócą, oby tylko mieli świetną otoczkę fabularną.

A jako bonus dorzucę co myśli Albert Wesker aka D.C Douglas na temat RE6 i swojego syna :smiech3:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... j2BKTYbZjg
Ostatnio zmieniony pt 13 kwie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
mikrusgeo

Post autor: mikrusgeo »

Oj gra zapowiada sie niesamowicie :) Oby tylko jej nie zepsuli ale szczerze mowiac watpie w to :) Hahah za to 2 filmik jest po prostu genialny :D a wstawka z charlie Sheenem jest po prostu zabojcza ;D
JillValentine

Post autor: JillValentine »

WESKER-DL pisze:Jeżeli jeszcze ktoś sam nie przeanalizował nowego materiału to polecam filmik z GT:

http://www.ps3brasil.com/noticia.php?id=19187
RE6 coraz bardziej zaczyna mi się podobać i nie mogę się już doczekać aż wreszcie trafi do sprzedaży :rad6: Mam nadzieję,że będzie lepszy od RE5 i wreszcie wróci stary dobry klimacik.
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

http://www.imdb.com/title/tt2193031/
Serwis IMBd podaje, że Billy Coen ma podobno pojawić się w RE 6
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Byłoby fajnie, ale tak jak w Claire tak i w jego pojawienie ciężko mi uwierzyć.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Wątpię. Za dużo byłoby tych postaci. Jeśli już to może w jakiejś retrospekcji, czy czymś podobnym.
Złe oko moderacji czuwa.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”