Dyskusje przedpremierowe
Jak dla mnie Claire będzie w retrosach Sherry, a Billy w spomnieniach Jake'a.
Co najwyżej możemy się spodziewać Claire w trybie Mercenary.
Co najwyżej możemy się spodziewać Claire w trybie Mercenary.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
To bury the devils within the self
Fajnie,że wreszcie będzie można chodzić i strzelać i chować się za przedmiotami.
Ja chce już październik
Jak dla mnie to może być na prawdę najlepszy Resident, lecz wszystko okaże się po premierze.
Fajnie,że wreszcie będzie można chodzić i strzelać i chować się za przedmiotami.
Ja chce już październik
Czyli wychodzi na to, że kampanie będą zróżnicowane i unikniemy żmudnego powtarzania lokacji, ale średnio mi się to podoba. Zapowiada się powtórka z RE5 przynajmniej jeżeli chodzi o kampanię Chrisa tylko jeszcze bardziej upiększone fajerwerkami. Raczej nie taki klimat mnie interesuje. Chyba tylko najbardziej mnie zaciekawiła rozgrywka Leonem bo ta Mullerem to w ogóle już slow-mo. Niestety wygląda, że i tym razem znowu będzie towarzyszyć pachoł co mnie odrzuca po tym jak to zrobiono w 5, gdzie rozgrywka tylko ucierpiała.
RE6 nie będzie lepszy od niczego. Powstanie taka sama sytuacja jak przy RE4 i RE5- czyli zostanie wydane zupełnie coś innego niż pokazywali. Panowie z Capcom sie uśmiechną i powiedzą: "Sorry naiwniaki ale chyba nie myśleliście że damy wam pograć w coś dobrego spod znaku RE? Wam dajemy jakiś shit, który wycięlismy podczas produkcji, a my i nasze rodziny pogramy sobie w coś zupełnie innego i zarazem lepszego. Możecie nazwać to sobie Betą- ale wy kupicie Alphe i wszystko jest git!"
One man forced to seek REVENGE
Towarzysza to na pewno się nie pozbędziemy ale mam nadzeję, że nie będzie już tego niewypału w postaci dying.
Średnio mi się też podoba pomysł z dołączaniem do gry innego gracza w dowolnym momencie.
Mercenaries też będzie zmienione w stosunku do tego co było w piątce i czwórce.
Średnio mi się też podoba pomysł z dołączaniem do gry innego gracza w dowolnym momencie.
Mercenaries też będzie zmienione w stosunku do tego co było w piątce i czwórce.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Dla mnie najważniejsze jest to,żeby po prostu był klimat i trochę ponurych miejsc bo w RE5 to nie było czegoś takiego już RE4 miało straszniejszy klimat. Na trailerach zawsze wszystko dynamicznie wygląda a co będzie w grze to dopiero dowiemy się po premierze.
Żeby tylko na złe nie wyszły te nowości typu bieganie z bronią itd.
Żeby tylko na złe nie wyszły te nowości typu bieganie z bronią itd.
- Leon. KennedY
J.Krauser chyba mocno dramatyzujesz, bo może i nie podobała ci się czwórka lub piątka, albo i nawet obie, ale za nic w świecie nie można powiedzieć, że dostaliśmy jakieś niedoróbki z powycinanymi/najgorszymi lokacjami itp. Ja tam w pełni wierzę w szóstkę, chodź by dla tego, że jest Leon, a jego części zawsze trzymały poziom 
Akurat RE4 i RE5 mi sie bardzo podobały. W RE4 grałem non stop na PS2, w RE5 niestety mniej co sie niedługo zmieni. Ale porównując do tego co miało być no to wyszła kupa. Beta RE4 była bardziej mroczna, klimatyczna. A w RE5 mieliśmy odczuwać skutki grzania słońca. I po tym wszystkim ślad zaginął.
Może i dramatyzuje ale przynajmniej może RE6 mile mnie zaskoczy jak nie będe sie spodziewał wodotrysków.
Może i dramatyzuje ale przynajmniej może RE6 mile mnie zaskoczy jak nie będe sie spodziewał wodotrysków.
One man forced to seek REVENGE
- Leon. KennedY
Nie pamiętam czy ten news sprzed miesiąca był u nas na forum, w każdym razie ten wywiad dowodzi, że Resident Evil jako mroczny survival horror niemal na 100% nie powróci już nigdy, a twórcy będą dążyć do coraz większej dawki akcji w kolejnych Residentach.
Oficjalny powód? Survival horrory nie sprzedają się tak jakby tego sobie wydawcy życzyli. Wychodzi, więc na to, że RE6 to będzie jeszcze bardziej "akcyjnie" podrasowanym RE5, a dawkę horroru dalej będą minimalizować.
To się nazywa odcinanie kuponów od sukcesu marki, bo oprócz nazwy to już zupełnie inna gra, a będzie jeszcze "inniejsza" z każdą kolejną częścią.
(ang)
http://www.gamasutra.com/view/news/1671 ... oducer.php
(pol)
http://www.grasz24.pl/forum/topic/22922 ... ier-akcji/
Oficjalny powód? Survival horrory nie sprzedają się tak jakby tego sobie wydawcy życzyli. Wychodzi, więc na to, że RE6 to będzie jeszcze bardziej "akcyjnie" podrasowanym RE5, a dawkę horroru dalej będą minimalizować.
To się nazywa odcinanie kuponów od sukcesu marki, bo oprócz nazwy to już zupełnie inna gra, a będzie jeszcze "inniejsza" z każdą kolejną częścią.
(ang)
http://www.gamasutra.com/view/news/1671 ... oducer.php
(pol)
http://www.grasz24.pl/forum/topic/22922 ... ier-akcji/
- Leon. KennedY
- Dreddenoth
niema wirusa T niema hororu niema starego dobrego residenta, ale czy aby na pewno chcemy powrotu do tamtych RE ja tam wolę by zostały one w sferze ideałów a reszta niech się zmienia
Opieram się na tym wywiadzie
Wedługt tego w re 6 mamy 3 postacie trzy odmienne historie którego skupiają się w pewnym punkcie, jak dla mnie to plus przypomina mi się re i początkowy wybór ( jakaś babka jakiś facio z shotgunem... to będzie dla mnie ukłon w stronę dwóch pierwszych części
) tutaj jest Leon, Chris i Dzejk( sorry za ta pisownie ale mam problem z zapisaniem tego imienia
)
będą fagasy eee to znaczy pomocnicy będzie multi to mi się w 5 podobało... idąc dalej pojawia się Sherry ta mała dziewuszka z dwójki kurcze fajnie że będzie wiadomo co się z nią działo po Racoon City ( jeszcze tylko Rebeka i Billy i będę szczęśliwy).
Prawdopodobnie będzie okazja do zabicia Ady (nareszcie!) to mi się podoba po trailerach ( no i przyspieszenie terminu wydania miodzio)
Na minusy wydaje się być odejście od horroru, pojawianie się nowego wirusa i nowych pokićkanych mutantów ( co to za zombie co potrafi mnie zakatować z 2 metrów to mnie razi nie mniej niż manjii strzelający z ckm), pomysł z synem Weskera pytanie kiedy od zawsze Wesker miał inne cele nigdy nawet nie myślał o kopulacji
W ogólnym rozrachunku gra mi się podoba i trailery i rożne inne rzeczy które o tej grze mogę poczytać wyglądają ciekawie... fajnie by było gdyby któryś z głównych bohaterów zginął, tylko nie tak jak Lucianii... wiecie o co chodzi by ta gra wywołała jakieś emocje a nei była koleja "pykankom"
Opieram się na tym wywiadzie
Wedługt tego w re 6 mamy 3 postacie trzy odmienne historie którego skupiają się w pewnym punkcie, jak dla mnie to plus przypomina mi się re i początkowy wybór ( jakaś babka jakiś facio z shotgunem... to będzie dla mnie ukłon w stronę dwóch pierwszych części
będą fagasy eee to znaczy pomocnicy będzie multi to mi się w 5 podobało... idąc dalej pojawia się Sherry ta mała dziewuszka z dwójki kurcze fajnie że będzie wiadomo co się z nią działo po Racoon City ( jeszcze tylko Rebeka i Billy i będę szczęśliwy).
Prawdopodobnie będzie okazja do zabicia Ady (nareszcie!) to mi się podoba po trailerach ( no i przyspieszenie terminu wydania miodzio)
Na minusy wydaje się być odejście od horroru, pojawianie się nowego wirusa i nowych pokićkanych mutantów ( co to za zombie co potrafi mnie zakatować z 2 metrów to mnie razi nie mniej niż manjii strzelający z ckm), pomysł z synem Weskera pytanie kiedy od zawsze Wesker miał inne cele nigdy nawet nie myślał o kopulacji
W ogólnym rozrachunku gra mi się podoba i trailery i rożne inne rzeczy które o tej grze mogę poczytać wyglądają ciekawie... fajnie by było gdyby któryś z głównych bohaterów zginął, tylko nie tak jak Lucianii... wiecie o co chodzi by ta gra wywołała jakieś emocje a nei była koleja "pykankom"
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Ostatnio przeczytałam na Gamespot taką informację, że CAPCOM ma zamiar rozdzielić mapy mercenaries na punkty sprzedaży. Wyglądałoby to tak:
w sklepie "A" gracz może zakupić w przedsprzedaży jedną mapę bonusową,
w sklepie "B" kupi sobie drugą mapę bonusową,
w sklepie "C" kupi sobie trzecią mapę bonusową.
Czytałam to i nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam bo byłam prawie w szoku !
Zastanawiam się jak daleko jeszcze ta firma może się posunąć w robieniu sobie kpiny z graczy.
Podobno zawsze może być gorzej więc może podzielą kampanię na trzy gry i będą mieli potrójne zyski. To oczywiście już tylko taka moja złośliwa uwaga ale nie ukrywam, że jestem coraz bardziej zaniepokojona tymi pomysłami.
w sklepie "A" gracz może zakupić w przedsprzedaży jedną mapę bonusową,
w sklepie "B" kupi sobie drugą mapę bonusową,
w sklepie "C" kupi sobie trzecią mapę bonusową.
Czytałam to i nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam bo byłam prawie w szoku !
Zastanawiam się jak daleko jeszcze ta firma może się posunąć w robieniu sobie kpiny z graczy.
Podobno zawsze może być gorzej więc może podzielą kampanię na trzy gry i będą mieli potrójne zyski. To oczywiście już tylko taka moja złośliwa uwaga ale nie ukrywam, że jestem coraz bardziej zaniepokojona tymi pomysłami.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
A Leoś wreszcie nie jest panem gładka skóra
.
Barry Norris - mógłbyś bardziej rozwijać swoje wypowiedzi. Kolejne nic nie wnoszące, enigmatyczne zdania będą kasowane.
Barry Norris - mógłbyś bardziej rozwijać swoje wypowiedzi. Kolejne nic nie wnoszące, enigmatyczne zdania będą kasowane.
Ostatnio zmieniony pt 27 kwie, 2012 przez MaN, łącznie zmieniany 1 raz.
W sumie mniejsza z tym, że uwaga jest złośliwa, ale sam jakiś czas temu pomyślałem sobie, że Capcom jest w stanie odwalić taki numer. Wcale się nie zdziwię, kiedy firma zasypie nas płatnymi DLC. Dlaczego dawać bonusy do odblokowania, skoro można na nich zarobić?Podobno zawsze może być gorzej więc może podzielą kampanię na trzy gry i będą mieli potrójne zyski. To oczywiście już tylko taka moja złośliwa uwaga ale nie ukrywam, że jestem coraz bardziej zaniepokojona tymi pomysłami.
Ktoś jedną bądź dwie strony temu napisał, że gra zajmować będzie 30-45h na ukończenie gry. To nie prawda - autorzy pisali o tym, że wszystkie trzy wątki zawarte będą wspólnie nieco dłuższe od Resident Evil 5. Daje nam to więc nieco ponad 10h na całość, więc 3h z hakiem na jeden rozdział. Trochę krótko. Uwielbiam RE2 za to, że były dwa uzupełniające się rozdziały. Tutaj będzie to samo, również Leon i do tego prawdziwe zombie. Super! 
-
nemesisdestro
Byłbym mocno zaskoczony gdyby gra miała zajmować aż tyle czasu - bo i skąd, chyba tylko RE4 zajmował mi średnio więcej niż 8h, więc byłem przekonany że RE6 będzie się mieścił w granicach 10h.Ktoś jedną bądź dwie strony temu napisał, że gra zajmować będzie 30-45h na ukończenie gry. To nie prawda - autorzy pisali o tym, że wszystkie trzy wątki zawarte będą wspólnie nieco dłuższe od Resident Evil 5. Daje nam to więc nieco ponad 10h na całość, więc 3h z hakiem na jeden rozdział. Trochę krótko.
Ostatnio zmieniony sob 28 kwie, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.