Nasze komentarze do newsów

Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Diadem trafiłeś w sedno, ale mi chodziło o szacunek do fana. Tak sie skręcają, żeby gierki były super, detale bajery, a tutaj powiedzieli tylko - zapłac za licencje i rób co chcesz.

Wiem, że teraz gadam jak niepoprawny idealista. Ale ja bym tutaj 3 osoby z łapanki wziął z tego oto forum MWRC i powiedział - macie 300 MLN USD, ekipe fachowców. Puśccie to w ruch wedlug waszego scenariusza. I mam dziwne wrażenie, że wyszedłby film lepszy.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Ale jako ludzie, fani, mamy cały czas wybór. Nie musimy iść do kina, nie musimy kupować DVD / BD-Rom. Możemy np. być malutkim pasożytem i pożyczyć DVD od znajomego. A to co oni wyprawiają z własną marką mnie już nie obchodzi, bo to ich sprawa.

Saladyn, 300 MLN to raczej sporo za dużo.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Dimitri

Post autor: Dimitri »

Zawsze można za resztę oblać zakończone prace :) (Oczywiście soczkiem :))
A co do filmu obejrzeć napewno obejrze, ale czy mi się spodoba i czy obejrze drugi raz to inna sprawa.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Krauser - jak ci za dużo kasy to kręc trzy części back-to-back jak to mawiają :)

Pomysł dla mnie zawsze jest siłą napędową filmu. Widzieliście PI kiedys? Nie kosztowało dużo, prawie sami nieznani aktorzy. A ciary na plecach są.

Oczywiście że mozna olac film - to zamierzam. Na ostatniej części byłem w kinie, ale DVD już nie kupowałem. nie mam też Extinction. Tylko dwie pierwsze, bo dla mnie są "watchable" :D

Wyjaśnienie: nie atakuje Milli :) Atakuje filmy. Do Milli mam sentyment od 5go elementu. To chyba jej najlepszy film.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Trailer uświadomił mnie w przekonaniu, że filmowa adaptacja Resident Evil nigdy nie będzie dobra, a z części na część jest coraz gorzej. Mam przynajmniej nadzieję, że chociaż w tym filmie Alice zostanie uśmiercona :P (gdzie ta fajna postać z pierwszej części ? )
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Chris93 dobrze wiesz, że Alice nidgy nie zostanie uśmiercona. Ale fajnie pomarzyć. Jest to niemożliwe, bo:
-wielu fanów filmowej serii, ogląda RE tylko dla niej
-jest główną bohaterką, od zawsze, i jako jedyna "przyswoiła" wirusa
-jest żoną reżysera :pff1:

Ale pocieszę was (siebie nie... :/ ), nie wiem czy to Milla powiedziała że Paul powiedział, czy sam Paul to przyznał ALE jeżeli Retribution osiągnie sukces, to kolejna, szósta produkcja, BĘDZIE JUŻ OSTATNIĄ i zakończy jakże przez was znienawidzoną, filmową serię Rezydującego Zła ;)
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Salvin

Post autor: Salvin »

Wiesz Slayer tu nie tyle chodzi o to, aby zakończyć całkowicie filmy z cyklu RE. Chodzi o to, że te filmy, które do tej pory wyszły to gnioty włącznie z częścią pierwszą. Sorry to, że ona jest lepsza od następnych nie oznacza, że to dobry film. Wiemy, że Ty bardzo lubisz je ok, tyle że dla większości z nas przynajmniej z forum to nie są dobre obrazy. I nawet obiektywnie oceniając nie dość, że daleko odbiegają od tego co oferują gry to raz, choć na co mógłbym przymknąć oko, przecież SH też sporo się różni a jednak był zjadliwym filmem. A dwa, że z każdą częścią napychano tam tych cudacznych efektów zatracając klimat z gier, którego i tak nie można było w małym procencie odczuć podczas seansów.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Tu się nie zgodzę, jedynka była bardzo dobrym filmem, który choć nie miał z grą wiele wspólnego to fajnie się go oglądało.
Złe oko moderacji czuwa.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Slayer pisze:Ale pocieszę was (siebie nie... :/ ), nie wiem czy to Milla powiedziała że Paul powiedział, czy sam Paul to przyznał ALE jeżeli Retribution osiągnie sukces, to kolejna, szósta produkcja, BĘDZIE JUŻ OSTATNIĄ i zakończy jakże przez was znienawidzoną, filmową serię Rezydującego Zła
Cholera, to fani RE (tego prawdziwego, growego RE) będą w perspektywie musieli przecierpieć jeszcze jeden film, który będzie znowu mieszał z błotem i tandetą wszystko to co pokochali w grach? - i gdzie jest Eddie Murphy, domagałem się by grał Barry'ego :P - to kiepska perspektywa, aha no i dobrze wiedzieć że co by się nie wydarzyło w Retribution to i tak prawdopodobnie nie zwieńczy to serii czy może już powinienem nazwać to serialem? cudnie.....
Ostatnio zmieniony sob 16 cze, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dreddenoth

Post autor: Dreddenoth »

ja mam taką słodka nadzieje.. ze zaczna wszystko od poczatku skoro zeruje się gry jak np najnowszy devil may cry to i film mogliby zrobić od poczatku iść torem fabularnym 1 dwójki 3 itd. Niech by nawet zrobili swoich własnych bohaterów

obecne zwiastuny filmu to dla mnie nic poza Mila Jovovich, ot na pewno obejrzę ale do kina nie przyciągnie, czyli znowu czekać aż się pojawi tv czyli jakieś 2 lata... Niestety mnie jako fana serii re ( tak mogę siebie tak określić) nie przyciąga w tym filmie nic ( może poza Weskerem który według mnie jest co najmniej dobrze odtworzony w filmie). Jednak jak widzę postacie które wróciły z martwych Carlos zginał chyba w 3 filmie Michele Rodrigez ( nie pamiętam jak się jej postać nazywała) padła w 1 filmie, fajnie fajnie ale zabili juz klimat RE...

ps: W filmach pojawił się nemesis ( i jego żeńska wersja Alice) ale nie pamiętam Tyranta (chociaż w 3 na końcu był fajny tyrek), nie pojawiła się mutacja birkina, Marcusa, "roślinka" kurcze w całej serii gier było wielu ciekawych bossow obrzydliwych i strasznych a w filmie mamy wybuchy,zombie i myślące zombie, armie tępych siepaczy, wybuchy akcje babki w obcislych ciuhah... to takie smutne

Recoil: Używaj dużych liter. Coraz częściej gubisz SHIFTa...
Ostatnio zmieniony pn 18 cze, 2012 przez Dreddenoth, łącznie zmieniany 1 raz.
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Mi Afterlife podobał się jako luźny film, przy którym wyłącza się mózg i chłonie to, co leci na ekranie bez doszukiwania się w tym wszystkim jakiejś ukrytej głębi - jako, że tak podszedłem do pierwszego seansu było całkiem OK. Patrząc na nowy trailer jednak myślę sobie, że taki numer już nie przejdzie, bo, hmmm... Sam nie wiem, co Anderson chce tu osiągnąć. Zamiast typowych dla sagi zombie - Majini (na pojedynczy występ są ok, ale to już trzeci raz po RE5 i RE:A, gdy te pokraki wyskoczą mi na ekran), zamiast survivalu - Wesker przejmujący kontrolę komputerami nad światem czy coś... Kogoś tam nie pogibało? Przecież to jest gra o wirusach, broniach biologicznych i nieumarłym ścierwie do rozniesienia, a nie super-advanced-technology sensacja, gdzie sterujemy sobie zombiakami w super-tajnych placówkach wydając rozkazy setkom głąbów przed monitorami. I to chyba właśnie największy ból filmowej sagi - te wszystkie gadżety rodem z Jamesa Bonda to mogły być w pierwszej części, gdzie mieliśmy wojskowych i placówkę badawczą, ale już w każdej następnej części próba coraz mocniejszego zaakcentowania klimatu "advanced-tech" tylko psuje całokształt filmu, moim zdaniem. No i sami wojskowi są do kitu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Hmmm osobiście nieco zdziczałem. Czy wiadomo już konkretnie co to za motyw z tą szczęśliwą rodzinką ? Ten film ma z grą wspólnego tyle co nic poza kreacją Panny Wong... No ale nic :D Czekam, szczególnie na starcie z Jill. Czyli ma się rozumieć że ta część ma być ostatnią tak ?
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Jedu Alomar pisze:Czy wiadomo już konkretnie co to za motyw z tą szczęśliwą rodzinką ?
Chyba jedynie, że to Umbrella coś tam kombinuje z umysłem Alice.
Jedu Alomar pisze:Czyli ma się rozumieć że ta część ma być ostatnią tak ?
Jeśli na siebie zarobi to będzie jeszcze jedna i to ona ma być tą ostatnią częścią.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Szakal pisze:Jeśli na siebie zarobi to będzie jeszcze jedna i to ona ma być tą ostatnią częścią.
Nie wiem dlaczego, ale przeszło mi przez myśl, że jeszcze zrobią wielki Happy End. O.o
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Chodzi o to, że te filmy, które do tej pory wyszły to gnioty włącznie z częścią pierwszą. Sorry to, że ona jest lepsza od następnych nie oznacza, że to dobry film.
Mowy nie ma. Pierwsza część to klimatyczny horror z truposzami w tle!
Ale pocieszę was (siebie nie... :/ ), nie wiem czy to Milla powiedziała że Paul powiedział, czy sam Paul to przyznał ALE jeżeli Retribution osiągnie sukces, to kolejna, szósta produkcja, BĘDZIE JUŻ OSTATNIĄ
Sześć części wystarczy, oby tylko seria nie trafiła na półeczkę, bo liczę na solidny i mocno osadzony w klimat z pierwszych części serii reebot.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Co do reebot'a, jestem za ! I uważam że powinien się tym zająć Pan Benjamin Howdeshell, który stworzył swojego krótkometrażowego Resa z Julią Voth w roli głównej.
http://www.youtube.com/watch?v=AYVAf37JYvE
To 100 razy bardziej przypomina grywalnego REsa niż bajka o Alicji w Krainie Czarów... Z Każdą częścią film Andersona schodzi na psy... przyznaje, jedynka pomimo tego iż nie posiadała żadnej "growej" postaci, była prawdziwym horrorem. W Reszcie filmów z serii RE nie ma się czego bać...
Salvin

Co Wy gadacie. Pierwszy RE wcale nie był horrorem. To thriller S-F z lekką domieszką horroru i większą kina akcji. Dobrym horrorem o zombiakach jest np. "Noc żywych trupów" a nie RE.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Salvin pisze:Co Wy gadacie. Pierwszy RE wcale nie był horrorem. To thriller S-F z lekką domieszką horroru i większą kina akcji. Dobrym horrorem o zombiakach jest np. "Noc żywych trupów" a nie RE.
Co nie zmienia faktu iż był lepszy od kolejnych filmów z serii...
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Co za różnica horror, czy thriller S-F? Ważne, że fajnie się go oglądało.
Złe oko moderacji czuwa.
Salvin

No właśnie kolosalna. Jeżeli ma być film horrorem to niech takim będzie, a nie zamieszanie z poplątaniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Retribution”