Demo
- Avalar Raziel
Demo
Jako iż wybrańcy którzy zakupili Dragon's Dogma (i nie tylko) mogą już grać w Demo RE6 postanowiłem podzielić się trochę wrażeniami które zafundował mi Capcom. Nie będę spojlerował raczej wypowiem się bardziej od strony technicznej gry. Zaczynając mamy 3 misje do wybory po jeden dla każdego bohatera i tak mamy : Leon'a ,Crisa i Jake każdą misje można grac w co-op a wiec towarzyszy nam kompan tak jak w RE5(Leon + Helena/Chris + Piers/Jake + Sherry - tak jak to wyglądało na trailerach). Nasze życie jest podzielone na bary(części) -a wiec jeśli nie utracimy całego bara odnowi się on (dość szybko).
Dodano możliwość bicia się a wiec zombi może od nas dostać z pieści czy tez buta. W zależności czy wybierzemy Chrisa/Leona rozgrywka jak i same misje dość różnią się od siebie i tak rozgrywka Leona jest bardziej mroczna lepiej trzyma klimat ,a u Crisa jest maraton w zabijaniu przeciwników (Jake jeszcze nie grałem)dobrym pomysłem jest możliwość zmiany reki w której trzymamy bron dzięki temu możemy celować z lewej jak i prawej strony postaci.
Co trochę mnie zniechęciło to np. Leon bawiący się w Max Payna (2 pistolety) czy urządzono ala z Dead Space które po włączeniu pokazuje nam drogę (różnica taka tylko ze zamiast linii jest strzałka).
Btw; dla zainteresowanych- Demo można kopiować jak każde inne ,a wiec jeśli znacie kogokolwiek kto już ma RE6 ,spokojnie może je wam skopiować na pendrive czy HDD z własnej konsoli(choćby w celu zagrania co-op).
Dodano możliwość bicia się a wiec zombi może od nas dostać z pieści czy tez buta. W zależności czy wybierzemy Chrisa/Leona rozgrywka jak i same misje dość różnią się od siebie i tak rozgrywka Leona jest bardziej mroczna lepiej trzyma klimat ,a u Crisa jest maraton w zabijaniu przeciwników (Jake jeszcze nie grałem)dobrym pomysłem jest możliwość zmiany reki w której trzymamy bron dzięki temu możemy celować z lewej jak i prawej strony postaci.
Co trochę mnie zniechęciło to np. Leon bawiący się w Max Payna (2 pistolety) czy urządzono ala z Dead Space które po włączeniu pokazuje nam drogę (różnica taka tylko ze zamiast linii jest strzałka).
Btw; dla zainteresowanych- Demo można kopiować jak każde inne ,a wiec jeśli znacie kogokolwiek kto już ma RE6 ,spokojnie może je wam skopiować na pendrive czy HDD z własnej konsoli(choćby w celu zagrania co-op).
Ostatnio zmieniony śr 12 wrz, 2012 przez Avalar Raziel, łącznie zmieniany 6 razy.
Steam : AvalarRaziel
3DS : Sprzedany
- Avalar Raziel
Ciężko mi powiedzieć ,na prawdę mało tego w demie żeby ocenić (jak dla mnie AI w RE5 trzymało dobry poziom -trafiały się o wiele gorsze przypadki
) w misji Crisa nie zdarzyło mi się pomagać Piersowi do tego chyba był nawet w stanie zmieniać broń wedle upodobania ^^, demo funduje nam chyba poziom easy/very easy/brainless ponieważ zombie tracą bardzo mało życia,a zaraz zabić ich nie jest żadnym problemem. Co mnie trochę szokowało to zombie w misji Crisa - tak jak w RE5 każdy ma broń ale do tego maja na twarzy maski (wiec 2x head shot żeby zabić ) ale dziwi głownie to jak umierają ,są po prostu spalane ale Vampir w świetle słonecznym - albo ja tylko tak to widzie .
- Avalar Raziel
o ile zauważyłem dodali coś ale dash możemy chwilowo przyspieszyć. Samo bieganie bardziej przypomina te z ORC niż RE5 czy RE:R jest całkowicie inne i dziwaczne psuje klimat całej gry jak dla mnie. Co do strzelania nadal mamy czerwony punkcik lasera na środku i dodany po bokach celowniczek ala z CS'a - jeszcze nie wiem czy da się go wyłączyć bo się nie bawiłem.
zapomniałbym wspomnąć nie zbieramy teraz kasy ale skill point co się z nimi robi nie ma w demie.
zapomniałbym wspomnąć nie zbieramy teraz kasy ale skill point co się z nimi robi nie ma w demie.
Pewnie wynika to z tego samego, z czego wynikało w RE4 i 5 - nie ma miejsca w pamięci na upychanie dziesiątek leżących ciał, więc robią tak, żeby znikały. Zostawać mogły w pierwszych Resach gdzie w jednej lokacji mieliśmy 3, góra 4 zombiaki.J.Krauser pisze: zombie umiera jak wampiry w filmach o Blade.
Ale nie mamy już wiązki laseranadal mamy czerwony punkcik lasera na środku i dodany po bokach celowniczek
- Avalar Raziel
Tak ale tam to tak nie dziwiło jak w RE6 ,jakoś sposób ich znikania nie pasujeRecoil pisze:Pewnie wynika to z tego samego, z czego wynikało w RE4 i 5 - nie ma miejsca w pamięci na upychanie dziesiątek leżących ciał, więc robią tak, żeby znikały. Zostawać mogły w pierwszych Resach gdzie w jednej lokacji mieliśmy 3, góra 4 zombiaki.J.Krauser pisze: zombie umiera jak wampiry w filmach o Blade.
- Jedu Alomar
Właśnie zacząłem oglądać gameplay z dema Chrisa i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to fatalność początkowej cutscenki.
http://www.youtube.com/watch?v=--qhIn2J ... r_embedded
Postacie ruszają się baaaardzo sztywno. Czy użyli oni i tym razem motion capture ? Bo na to nie wygląda. Jestem ciekaw reszty filmików, czy będą tak samo i z rozmachem zrobione jak te w RE5. Fajnie jak by zajął się nimi ten sam reżyser.
Drugie co mi się rzuciło w oczy to sztywne jak pal włosy Pani barmanki... coś czuje że ta gra będzie baaaardzo niedopracowana...
Denerwuje mnie też to iż każdy z bohaterów ma inne to coś w rogu gdzie widać zdrowie itd. Wygląda ono też zbyt nowocześnie, na moje powinni zostawić takie jak w RE5 czy RE4. Nie wiem czemu, ale coś czuje iż to będzie katastrofa, zaczynając od grafiki, kończąc na cutscenkach i bugach...
Nie czaje również tego, dlaczego w każdym resie, tekstury otoczenia sa jakości masakrycznej ??
http://www.youtube.com/watch?v=--qhIn2J ... r_embedded
Postacie ruszają się baaaardzo sztywno. Czy użyli oni i tym razem motion capture ? Bo na to nie wygląda. Jestem ciekaw reszty filmików, czy będą tak samo i z rozmachem zrobione jak te w RE5. Fajnie jak by zajął się nimi ten sam reżyser.
Drugie co mi się rzuciło w oczy to sztywne jak pal włosy Pani barmanki... coś czuje że ta gra będzie baaaardzo niedopracowana...
Denerwuje mnie też to iż każdy z bohaterów ma inne to coś w rogu gdzie widać zdrowie itd. Wygląda ono też zbyt nowocześnie, na moje powinni zostawić takie jak w RE5 czy RE4. Nie wiem czemu, ale coś czuje iż to będzie katastrofa, zaczynając od grafiki, kończąc na cutscenkach i bugach...
Nie czaje również tego, dlaczego w każdym resie, tekstury otoczenia sa jakości masakrycznej ??
Ostatnio zmieniony śr 04 lip, 2012 przez Jedu Alomar, łącznie zmieniany 2 razy.
- Avalar Raziel
E tam - pomimo błędów i tak gra będzie najlepszą z serii RE (jak każda poprzednia zresztą
). Jak dla mnie mogliby poprawić głównie jedną rzecz - pijany Chris gada głosem trzeźwego Chrisa. Aktor podkładający głos mógłby przed nagrywaniem wypić jednego lub dwa głębsze, by jego głos był bardziej realniejszy 
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
- Jedu Alomar
Obejrzałam demo z Chrisem i Jackiem (Leona zostawiłam na deser
) i z tych dwóch mini kampanii zdecydowanie bardziej podobała mi się ta z Jackiem. Olbrzym ze szczypcami robi wrażenie swoją szybkością i zgniatarką. Przy takiej akcji można zapomnieć o grafice
Włosy to rzeczywiście wyglądają jak na manekinach.
Na tych gameplayach, które ja oglądałam postacie strzelając stały w miejscu. Dla każdego coś będzie.
Oscark, z tym kielichem to strzeliłeś w dziesiątkę. Musisz im to podpowiedzieć, może jeszcze zdążą coś zmienić
Na tych gameplayach, które ja oglądałam postacie strzelając stały w miejscu. Dla każdego coś będzie.
Oscark, z tym kielichem to strzeliłeś w dziesiątkę. Musisz im to podpowiedzieć, może jeszcze zdążą coś zmienić
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
- Avalar Raziel
ze wszystkim misji w demie Crisa jest najgorsza i to w takim stopniu ze mógłbym ją bardziej przypisać do RE:ORC niż RE z numerem, mimo iż każda misja trwa parę minut potrafiła mnie na tyle znudzić ze moglem ją nawet nie dokończyć . Inaczej wygląda gra Leonem mimo iż nic prawie tam nie robimy (głównie łazimy-nie licząc końcówki) to jednak ma coś w sobie. Misja Jake tez jest lepsza no ale to głównie zawdzięczamy naszemu przeciwnikowi który potrafi nas nieźle zranić.
- BSAA HUNTER
Z tego co widać na filmach wrogowie umierając znikają od razu, więc nie sądze by taki efekt był. Nie widać go zresztą za bardzo na jakimkolwiek gameplayu, a wszystkie ruchy prawdopodobnie są wyreżyserowane jak w RE5.
Ostatnio zmieniony wt 24 lip, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
- BSAA HUNTER
Witam Podobno ma Być nowe demo
drugie resident evil 6 18 września podaje
link do wiadomośći www.gry-online.pl/ S013.asp?ID=70787 ja grałem tylko w pierwsze demo.
drugie resident evil 6 18 września podaje
link do wiadomośći www.gry-online.pl/ S013.asp?ID=70787 ja grałem tylko w pierwsze demo.