Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

Chris93 pisze:Capcom w jednym z wywiadów zasugerował, że Claire i Jill pojawią się w Resident Evil 7 ;)
Jakaś dobra wiadomość - o ile się sprawdzi. Tylko te re7 to pewnie bd za 6 lat heh;p
Ja mam zupełnie na odwrót, oglądam co tylko wyjdzie bo nie mogę się doczekać - jak dla mnie 6 genialnie się zapowiada. Fajnie, że zrobili coś co ma przypominać starego dobrego residenta i dobrze też, że nie zrezygnowali z nowej koncepcji obranej w 4 i 5 - bo niektórym (np. mnie) się taki shooter podoba - ale oczywiście tęskno było do prawdziwego survival horroru ( chociaż myślę, że nigdy już nic nie będzie tak przypominać klasycznego Residenta, nawet ta grafika dodawała tej grze tego czegośl;p )

PS. Ja też oczywiście najbardziej czekam na kampanie Chrisa ! :D
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2012 przez valentine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

valentine pisze:hmmm jaka? może Jessica? Końcówka revelations coś może sugerować :)
co do Jill to ogromna szkoda, że w re6 jej nie zobaczymy. Mam jednak jeszcze nadzieje, że mnie zaskoczą i może chociaż o niej napomknął :<
Jessica też się nie pojawi ;)
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Dimitri

Post autor: Dimitri »

Chris93 pisze: Capcom w jednym z wywiadów zasugerował, że Claire i Jill pojawią się w Resident Evil 7 ;).
Chętnie bym to zobaczył :) Ale, żeby było na temat: RE 6 wygląda ciekawie, ale zagram raczej dla samej fabuły niż gameplay'u (nie oceniam teraz, ale nie kręci mnie to co zrobili z RE po "4") Mam nadzieję, że historia będzie ciekawsza niż w takiej właśnie 4 czy 5 :)
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2012 przez Dimitri, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Jeśli dobrze pamiętam krążą słuchy że Claire ma pojawić się w jakimś kolejnym RE przeznaczonym na 3DS'a

Jill i Claire - hej jak dla mnie spoko duet, to moje ulubione postaci w serii, więc chętnie zobaczyłbym kolejną odsłonę z numerkiem skupioną na przynajmniej jednej z nich - oczywiście kilka warunków mam- kurna, Capcom, przestańcie spoilerwoać na około swoimi trailerami bo mam wrażenie że wydali już ze 80% fabuły i sporo gameplay'u też i zróbcie porządną horrorową grę nie bawcie się tam w jakieś Matrixy, albo zróbcie tak bardzo horrorową jak to tylko możliwe w obecnych warunkach, bo wierzę że można, dlatego nadal trzymam kciuki chociaż za ten scenariusz Leona.
Ostatnio zmieniony pn 30 lip, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Oscark

Jeżeli to co słyszałem jest prawdą, to jeszcze sporo nie zostało ujawnione. Nie musisz się więc martwić ;)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

80% fabuły to mają Call of Duty po jednym teaserze zespoilowane. RE są ambitniejsze jednak i mają bardziej ambitny target więc myśle że to co pokazali to na prawde malutka namiastka tego co zobaczymy.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

Tak właśnie o to chodzi, ja myślę, że to co widzimy na trailerach to tylko marne nic a zrobione tak, żeby wydawało się nam, że odkryli przed nami dużo. Myślę, że w trakcie gry wiele się wyjaśni. Ach, czuję, że to będzie dobra giera:D
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Mam nadzieję że się mylę w kwestii fabuły, nie zapominajmy że podczas kampanii reklamowej RE5 Capcom potrafił zdradzić niemało rzeczy, aczkolwiek jak już kiedyś pisałem - RE nie jest dla mnie serią z jakąś mega rozwiniętą fabułą - pewnie, pojawiają się ciekawe wątki ale to już kwestia poboczna - a może po prostu mam negatywne nastawianie by potem się mile zaskoczyć xD
Awatar użytkownika
SyLaR

Post autor: SyLaR »

Nawet jakby było w fabule tylko to co w demie i na trailerach to i tak będzie dobrze;) Co do czego ale Capcom potrafi robić gry z dobrą fabułą
Jill Sandwich:)
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

valentine pisze:Tak właśnie o to chodzi, ja myślę, że to co widzimy na trailerach to tylko marne nic a zrobione tak, żeby wydawało się nam, że odkryli przed nami dużo. Myślę, że w trakcie gry wiele się wyjaśni. Ach, czuję, że to będzie dobra giera:D
Muszę Cię niestety zasmucić, gdyż Capcom jest firmą która nie robi nic więcej niż pokazuje w trailerach. Owszem, pewnie jakiś smaczek pozostanie nie pokazany ale raczej będzie to tylko kosmetyczny dodatek do całości. Co do świetności gry Capcom stwierdził że wprowadzi potrzebne reformy w rozgrywkę które zasługiwały już za czasów RE4. Mam nadzieję, że to co mówią, że gra będzie troszke łączyć styl starych klasycznych Resków i nowożytną epokę RE zapoczątkowaną właśnie przez RE4. Może być ciekawe.
SyLaR pisze:Nawet jakby było w fabule tylko to co w demie i na trailerach to i tak będzie dobrze;) Co do czego ale Capcom potrafi robić gry z dobrą fabułą
Capcom potrafi tworzyć gry o świetniej fabule? Potrafił :smiech3:
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
SyLaR

Capcom potrafi tworzyć gry o świetniej fabule? Potrafił :smiech3:
No niby Re5 nie mialo dobrej fabuly? mialo, lepszej bys chyba sam nie wymyslil;p wiadomo ze nie rowna ona sie z remake ale no nie jest zle
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

SyLaR pisze:No niby Re5 nie mialo dobrej fabuly? mialo, lepszej bys chyba sam nie wymyslil;p wiadomo ze nie rowna ona sie z remake ale no nie jest zle
W 10 minut na klopie na papierze toaletowym napisze Ci poruszającą historie o cegle. I nie żartuje. :rad10: A co do świetności fabuły, to sądze że ta "świetność" sprowadzi się tylko do zaskakujących zwrotów akcji i tyle.
Ostatnio zmieniony wt 31 lip, 2012 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Runii

Post autor: Runii »

No na pewno nie będzie to tak zaczepista fabuła jaką mieliśmy np w Resident Evil 1 :rad6: tego już nigdy nie uda im się osiągnąć teraz jest etap wymyślania czyli klony Weskera,Ada po raz 10 wstaje z grobu,setna korporacja bo ile można o Umbrelli :rad12:
Awatar użytkownika
Oscark

http://www.cdaction.pl/news-27949/resid ... -hunt.html

Parę nowych informacji, warto przeczytać ;)
Awatar użytkownika
SyLaR

Runii pisze:No na pewno nie będzie to tak zaczepista fabuła jaką mieliśmy np w Resident Evil 1 :rad6: tego już nigdy nie uda im się osiągnąć teraz jest etap wymyślania czyli klony Weskera,Ada po raz 10 wstaje z grobu,setna korporacja bo ile można o Umbrelli :rad12:
No o tym właśnie mówię że aż tak dobra nie będzie ale zawsze coś z tego będzie;)
Awatar użytkownika
Dimitri

SyLaR pisze: No niby Re5 nie mialo dobrej fabuly?
No niestety nie miała, a przynajmniej mnie ona się nie podobała.
Oscark pisze: http://www.cdaction.pl/ne...agent-hunt.html

Parę nowych informacji, warto przeczytać ;)
Ciekawe, choć ta kampania Ady jakoś mi nie pasuje. Znowu łuk? Co to ma być nowy Tomb Raider? :smiech2: I może znowu sukienka i szpilki?
J.Krauser pisze:W 10 minut na klopie na papierze toaletowym napisze Ci poruszającą historie o cegle. I nie żartuje. :rad10:
Czekamy :)
Awatar użytkownika
SyLaR

No niestety nie miała, a przynajmniej mnie ona się nie podobała.
Ale musisz przyznać że lepsza niż filmowa fabuła Andersona:)
Ostatnio zmieniony śr 01 sie, 2012 przez SyLaR, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dimitri

Tak, ale to całkiem inna sprawa Filmy były o początku kiepskie. "Jedynka" miała jedynie kilka dobrych scen nic więcej. A fabuła Re 5 jest jak z kiepskiego niskobudżetowego filmu (pomijając to, że re jest horrorem klasy "B")
Awatar użytkownika
SyLaR

Dimitri pisze:Tak, ale to całkiem inna sprawa Filmy były o początku kiepskie. "Jedynka" miała jedynie kilka dobrych scen nic więcej. A fabuła Re 5 jest jak z kiepskiego niskobudżetowego filmu (pomijając to, że re jest horrorem klasy "B")
dobra , dobra ale aż taka zła nie jest w porównaniu do wielu innych kiepskich gierek to nawet hit.
Awatar użytkownika
Dimitri

Jak, kto woli. Dla mnie była płytka. Jak chcesz kontynuować temat zapraszam na pw bo mały ot się zrobił :D Temat o re6 a my o fabule re5 :)
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”