Dyskusje przedpremierowe

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Hmm gameplay Adą prezentuje się specyficznie. Lokacja bardzo przypomina RE4, przez co jest jakby oderwana od reszty co do tej pory widzieliśmy, jestem ciekaw jak ten cmentarz będzie wytłumaczony - mam nadzieję że jakoś sensownie, bo nie mam pojęcia jakim cudem z średniej wielkości amerykańskiego miasteczka lądujemy w czymś co przypomina średniowieczne lochy ;) I jak się zdaje mamy już kolejnego boss'a. Widać Capcom bardzo stara się przypodobać fanom tworząc nawiązania do poprzednich bossów - mamy już Ustanak'a który jest czymś w stylu Nemesisa, tego niewidzialnego węża, który jest oczywistym nawiązaniem do Yawn'a z RE1 no i teraz pokręcona babka z fetyszem odnóży/macek czyli wypisz wymaluj Alexia z RE:CV.

Ciężko się do tego wszystkiego ustosunkować, najlepiej chyba poczekać aż gra po prostu wyjdzie i przeanalizować opinię graczy, nadal nie jest to dla mnie must-buy.
euroo

Post autor: euroo »

[RONIN] pisze:Chwalenie czegoś co jeszcze nie wyszło nie jest najlepszym rozwiązaniem. Z tego co ja pamiętam jawne polskie czasopismo również bardzo gorąco oceniło "próbkę" RE: ORC żeby później, finalną wersję zmieszać z błotem. Tytuł gry roku. Hmm, to chyba bym tak daleko nie szedł bo w tym roku zapewne znacznie lepsze gierki wyszły/wyjdą niż wspomniany RE6. To czy to będzie najbardziej dopasiona wersja RE6 czy nie w historii serii to się okaże. Mnie i tak nadal brakuje starego dobrego RE ze statycznymi kamerami. Skoro Capcom mógł dołączyć do RE5 dodatek gdzie chociaż przez chwilę można cofnąć się w czasie, to myślę, że spokojnie mógłby całe RE6 w takim kanonie zrobić jako jakiś tam element czy dodatek. Pojemność płyty BR jest przecież spora i dodatkowe tekstury spokojnie się zmieszczą :)

Akurat co do rzetelności PSX Xetreme to na temat ORC nie wypowiedziało się zbyt dobrze na temat tej produkcji .

Mnie nigdy nie zawiodło to pismo jeżeli chodzi o recenzje ....
Gra roku hmmm w tym prawie nic nie wyszło takiego co miałoby urywać dupę więc całkiem prawdopodobne ...

Ja grę na pewno kupię .. ( ORC jeszcze nie kupiłem bo wolałem przeznaczyć kase na T:DSC i T:UC)

Jedyne co mnie boli to te przewroty na ziemie jak w cyrku . Zobaczymy po premierze .
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dla zainteresowanych kampanią Ady ( + zdjęcia na których widać jak prezentuje się granie przeciwnikami) zapraszam do obszernej galerii:

http://hcgamer.pl/resident-evil-6-ogrom ... wong-17792

Strój Ady wygląda zacnie :rad12: a same tereny i przeciwnicy nadają pewnego klimatu, może być to ciekawa kampania bo jak widać Ada przemierza podziemia w towarzystwie Leon'a czy też innych bohaterów.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Nie dubluj, Chris93 już dawał te screeny tutaj..

UWAGA PLOTKA:
[..] W RE6 można dołączyć do czyjejś gry fabularnej, jeśli gra coop online i wcielić się w potwora, utrudniając tym samym komuś rozgrywkę! To samo może się przydarzyć nam, jeśli gramy z kumplem coopa!!
Chcielibyście taką funkcję?

Edyta do poniżej: A, tak. Sorki. Nie wiedziałem że to się Agent Mode nazywa.

Salvin: Czyżby na forum był nowy moderator, o którym nie wiem? Poza tym zanim kogoś zaczniesz upominać sam przeglądnij dobrze temat.
Ostatnio zmieniony ndz 05 sie, 2012 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 3 razy.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Przecież Agent Mode już jest potwierdzony, dawałem nawet gameplay z tego. Daję więc go jeszcze raz, jakby ktoś przeoczył:

http://www.youtube.com/watch?v=wX3EqUJMSDg

Co do tego trybu:
Po pierwszym przejściu całej gry mamy możliwość gry w trybie Agent Mode. Wcielamy się wtedy w Javo/bossów, dołączając do kampanii innego gracza i przejmując kontrolę nad wrogami. Znacząco utrudni to rozgrywkę, ale i zapewni więcej przyjemności z gry ;).
Ten tryb jest opcjonalny, i sami decydujemy czy chcemy wrogów w postaci żywych graczy czy AI.
Ostatnio zmieniony sob 04 sie, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Ta gra chyba nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. Moi drodzy, jak podaje Rely on Horror, w RE 6 będzie jeszcze jedna, PIĄTA KAMPANIA! "Prelude", bo tak się zowie, jest jeszcze owiane tajemnicą, bo nie wiadomo o czym będzie, i kto będzie jej głównym bohaterem.

Dowód: (źródło: Rely on Horror) http://www.relyonhorror.com/wp-content/ ... elude2.jpg
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Dimitri

Post autor: Dimitri »

Nie no całkiem dużo się tego narobiło :) Z tego co wiem to Prelude to "zapowiedź" albo "wstęp", ale do czego miałby on być? Czekam na jakiś trailer, gameplay z tej kampanij :D
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

To będziesz chyba najbardziej dopasiony Resident od lat. Ciekawe kim będzie się grało.
nemesisdestro

J.Krauser pisze:Cytat:
[..]
Chcielibyście taką funkcję?

*Zgrzyta zębami* Coś takiego było chyba nawet w Dead Space 2, jeśli dobrze pamiętam. Miałem okazję widzieć gameplay z Agent Hunt ale wyłączyłem po parunastu sekundach, bo to mnie po prostu nie obchodzi.

Co do Prelude...cokolwiek to będzie niech zrobię z tego coś bliżej survival horroru - błagam.

Ale przyznać muszę że menu jest ładne widać pojawia się wiele losowych motywów przewijających się przez grę wszystko zaprezentowane w jakiś tajemniczy sposób - czasami to tylko gra świateł w uliczce a czasami co innego, fajnie to przemyśleli.
Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

Jej, świetnie, że będzie piąta kampania... to dowodzi, że pewnie jeszcze wielu rzeczy nie wiemy. Mam jeszcze jakąś nadzieję na Jill :)
Awatar użytkownika
Oscark

Mam 3 podejrzenia odnośnie piątej kampani:
1. Wstęp do RE7. Capcom może zrobić coś w rodzaju reklamy, pokazując graczom fragment historii RE7, by zachęcić ich do kupna przyszłej produkcji.

2. Wstęp do kampanii wszystkich graczy, ukazujący ich osobiste intencje, przemyślenia

3. Coś związanego z Albertem Weskerem (albo z jego synem)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Niestety ale plotki odnośnie zupełnie nowego kolejnego już scenario zostały zdementowane a nazwa Prelude jest po prostu wstępem do RE6 okraszonym licznymi sekwencjami QTE oraz rozpoczęciem właściwej gry, ot wprowadzenie (choć fajnie to wymyślili).
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Oscark

@WESKER-DL - a można prosić źródło?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Awatar użytkownika
valentine

Post autor: valentine »

Ostatnio wpadłam przez przypadek na fajny artykuł dotyczący poprawy błędów re6 i ucieszyło mnie to, że będą pracować nad kamerą. :)
http://www.ps3site.pl/capcom-ostro-prac ... l-6/120779
Awatar użytkownika
WESKER-DL

A dla wszystkich, którzy jak ja będą chcieli scalakować ten tytuł lista pucharków:

UWAGA NA SPOILERY:

http://www.relyonhorror.com/latest-news ... -revealed/

Nie jest to potwierdzone ale każdy z nas pewnie spotkał się z informacją / spoilerem, którego nie da się uniknąć bo wszędzie o tym piszą gdzie się nie wejdzie ;/ na razie są to spekulacje ale na czymś jednak podparte o śmierci Chrisa. Niby nie jest to spoiler bo przed premierą MGS4 równiez mówiono o śmierci Snake'a. Swoją drogą świetna opcja i jestem za jeżeli przedstawią to w epicki sposób ;) a może to właśnie Jake pomści ojca? ;)
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nowy118i

Post autor: nowy118i »

Przed premierą 5 był podobny motyw gdzie chyba w jednym trailerze pokazali migawkę z grobem Jill, a co się okazało po premierze to wszyscy wiemy.

Racja, jeżeli przedstawią to w dobry("epicki") sposób to pewnie czemu nie, ktoś musi zginąć z głównych bohaterów, wtedy gra z szokuje i zostanie w pamięci na dłużej.
a może to właśnie Jake pomści ojca?
Kto by chciał pomścić takiego ojca.
Awatar użytkownika
mentos

Post autor: mentos »

WESKER-DL pisze:
Nie jest to potwierdzone ale każdy z nas pewnie spotkał się z informacją / spoilerem, którego nie da się uniknąć bo wszędzie o tym piszą gdzie się nie wejdzie ;/ na razie są to spekulacje ale na czymś jednak podparte o śmierci Chrisa. Niby nie jest to spoiler bo przed premierą MGS4 równiez mówiono o śmierci Snake'a. Swoją drogą świetna opcja i jestem za jeżeli przedstawią to w epicki sposób ;) a może to właśnie Jake pomści ojca? ;)

Ja jestem przekonany na 99,9%, że Capcom nie ma jaj na takie posunięcie. Przykład z grobem Jill to jedno, ale lepszym tutaj argumentem byłby RE Revelations i Parker.

Na trailerze przed premierą było pokazane jak spada w płomienie. Kto ograł grę, ten jednak wie, że to była jedna z najgłupszych scen w grach w ogóle, bo jedyne czym się skończył ten upadek to zwichniętą nogą.

Skoro nie potrafili skończyć z jakimś odpychającym grubasem, którego w ogóle nie byłoby żal - bo to random - to tym bardziej nie wierzę, że tkną Chrisa.
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2012 przez mentos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Ale pamiętaj, że tkneli Wesker'a, ikonę serii promowaną od początku więc do końca pewni nie możemy być. Ostatnio w kinematografii utrzymuje się taki nurt jak i w grach na uśmiercanie głównych bohaterów w dość epicki sposób. Z grobem Jill to był twist specjalnie przygotowany dla fanów ale czy by się powtórzył? Wątpię, więc albo skończy się na spekulacjach albo na prawdę pożegnamy się z Redfield'em. A powiem szczerze, że przydałby się taki zwrot akcji, grę zapamiętałoby się bardziej a i powstało by sporo nowych dyskusji więc ta część promowana na najlepszą byłaby na ustach graczy długi czas.
nemesisdestro

mentos pisze:Ale pamiętaj, że tkneli Wesker'a, ikonę serii promowaną od początku więc do końca pewni nie możemy być.
Jest jednak jeden argument przeciw Twojej teori: Wesker to czarny charakter - a Ci jak wiadomo zawsze giną na końcu ;) może poza nielicznymi wyjątkami (Revelations?).
Poza tym mam wrażenie że przy piątce chcieli już pozamykać pewne wątki, toteż tak było im najłatwiej to rozwiązać ;)

A czy 6ktka pozostanie na ustach graczy - wpierw musi okazać się dobrą grą, musi cieszyć i faktycznie robić wrażenie podczas rozgrywki, fabuła zaś sama w sobie musi być składna - a z tym jak to w przypadku resów różnie bywa - niekoniecznie wszystko musi dotyczyć śmierci któregoś bohatera pozytywnego. Prawda jest taka że jeśli fabuła ma orbitować wokół siedmiorga postaci (czyli licząc nie tylko Leona i Hunk, Jake'a i Sherry, Chris'a i Pierce'a ale również i kampanię Ada'y) to Capcom ma przy czym pracować, aby to wszystko trzymało się kupy. Osobiście nie wierzę w żadne przesłanki/spekulacje/plotki że ktoś zginie dopóki (lub "jeśli") nie zagram w RE6.
Ostatnio zmieniony sob 11 sie, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”