Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

J.Krauser pisze:Dzięki temu filmikowi, stwierdzam że ten pomysł jest jeszcze bardziej bez sensu, jeśli można nazwać go pomysłem. To jest kropka w kropke Autolog z NFSa. Capcom albo wyłożył kaskę na patent albo z cichacza przenosi Autologowe patenty do siebie.
Czepiasz się na siłę w swoich postach, jeżeli nie interesują Cię takie patenty nie musisz z nich korzystać, nie ujmią za to nic grze, spokojnie. Co Ty z tym autologiem :P w wielu grach tego typu patenty są jak choćby BF3 czy też Rockstar Social. Oby jak najwięcej zrzynali i dodawali od siebie.

J.Krauser pisze: Po za tym jeśli ktoś myśli że wszystkie stroje i dodatki do odblokowania będą za darmo, to chyba musi wierzyć jeszcze w Św. Mikołaja i bociany. Ewentualnie kapustę. .
Z pewnością nie wszystkie ale już pokazano na zwiastunie część do odkrycia za osiągnięcia i wytrwałość dla fanów a to się ceni najbardziej jeżeli z grąi ulubiona serią spędza się tyle godzin ;).

Naleśnik pisze: Można sobie oglądać statystyki (uwielbiam to robić), łączyć się w grupy, być na bieżąco.
J.Krauser pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli, to gry wideo są po to aby grać, bawić się, a nie porównywać nic nie znaczące słupki statystyk. Kiedyś jakoś starczały Leaderboardsy "wbudowane" w grę i nikt nie narzekał, a dziś prosze- portale społecznościowe dla gier im się marzą. Ale ja się nie znam więc mogę sie mylić..
Pamięć faktycznie Cię nie myli tylko zatrzymała się jakiś czas temu na starszych tytułach bo statystyki do gier w znaczący sposób podnoszą jej grywalność i żywotność dając od siebie multum rzeczy przeznaczonych zarówno dla indywidualnego gracza, który dał za grę kase jak i dla społeczności. Pamiętasz czasy Quake 3? Zagrywało się długo, nie było perków, nowych gadżetów do broni ani większych stat'sów, ludziom to nie przeszkadzało bo nie było wtedy nic "większego" jeżeli chodzi o ten aspekt a teraz gdyby taka gra wyszła to tylko na hadheldy bo była by okrojona dosłownie. Wszystko co było kiedyś było regresem w stosunku do teraźniejszych gier i czy chcesz czy nie będzie się to dalej rozwijać, niedługo z poziomu kibla będziesz kontrolował cały świat Resident Evil , czyż to nie piękne? hehe
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

WESKER-DL pisze:Co Ty z tym autologiem w wielu grach tego typu patenty są jak choćby BF3 [..] Oby jak najwięcej zrzynali i dodawali od siebie.
NFS i BF = EA GAMES. AutoLog = BattleLog. A porównuję to cały czas do Autologu, bo on był pierwszy.
WESKER-DL pisze:Pamięć faktycznie Cię nie myli tylko zatrzymała się jakiś czas temu na starszych tytułach bo statystyki do gier w znaczący sposób podnoszą jej grywalność i żywotność
Takie rzeczy są zbędne, bo jeśli gra jest na prawdę dobra, to sama się obroni, a gracz sam do niej będzie wracać aż mu się znudzi. Bo jeśli gra będzie mieć fest dopracowany gameplay, a zero takich rzeczy jak właśnie społeczności czy perki, to będzie działać jak magnez. Najlepszym przykładem jest RE4- pomijając dodatki (Merce, scenariusze dla Ady), to chyba każdy z nas zaliczył główną kampanię po kilkaset razy z uśmiechem na twarzy. A przykład bardziej nowy- MW3, bez odpalania multiplayera oraz dodatków, mam nabite ponad 100+ godzin grania w samą kampanię.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Mi tam pomysł z RE.net się podoba. Po prostu warto nad czymś takim spędzić trochę czasu, szczególnie ze to procentuje możliwością odblokowania dodatkowych rzeczy. Jeśli komuś się nie podoba to po prostu z niego nie skorzysta ;)
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Prawda jest taka, że i tak każdy kto ma podpiętą do sieci konsole skorzysta, zaręczam Wam ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Post autor: Mikey »

Mikey pisze: Przecież w RE6 masz też i bohaterKI. Jest Ada, Sherry i te siostry. Ale jeśli widzisz wszędzie facetów, to jest źle. :rad12:

Tak ale trzema głównymi, że tak to określę scenariuszami są Chris, Leon i ten ktoś trzeci.

Poza tym kiedy jako główny bohater ostatnio wystąpiła kobieta?
Jeśli mnie pamięć zawodzi to po raz ostatni było to w RE: Code Veronica.
Z każdym kolejnym re zaczynam coraz mniej lubić tę serię bo wiecznie ci sami bohaterowie w rolach głównych, no ileż jeszcze można?
Ostatnio zmieniony czw 23 sie, 2012 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nowy118i

Post autor: nowy118i »

Ale się już ludzie czepiacie na siłę tego RE.Net, a rozwiązanie jest bardzo proste nie chcesz nie korzystaj, olewaj to i już. Są ludzie którzy lubią takie bajery, chętnie z nich skorzystają i dobrze że Capcom wyszedł im na przeciw zwłaszcza że opcje społecznościowe stały się już standardem w dzisiejszych czasach.
Co do "Szowinizmu" w serii Re to się kompletnie nie zgadzam, bohaterów w RE6 jest 7 z czego cztery to kobiety.
Revalations głównie było poświęcone Jill która nie da się ukryć jest kobietą, akurat pod względem "wyważenia płci" seria Re sobie dobrze radzi.
Awatar użytkownika
J.Krauser

nowy118i pisze: rozwiązanie jest bardzo proste nie chcesz nie korzystaj, olewaj to i już
Tu nie chodzi o korzystanie i nie korzystanie. Chodzi o to że pakują grubą mamonę w coś, co za kilka lat pójdzie w zapomnienie. Spójrz na Metal Gear Online- podobno świetna gra ale mało ludzi grało i nie było już opłacalne. A trzeba utrzymać serwery, a to niestety dużo kosztuje i RE.net może zostać kiedyś zamknięte, bo będzie nie opłacalne. Więc dla mnie to takie topienie kasy bez powodu i mogliby z pieniędzy przeznaczonych na projekt RE.net i serwery aby to smigało sfinansować dodatkowe misje albo jakiś inny content do gry.
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

J.Krauser pisze:Więc dla mnie to takie topienie kasy bez powodu i mogliby z pieniędzy przeznaczonych na projekt RE.net i serwery aby to smigało sfinansować dodatkowe misje albo jakiś inny content do gry.
Równie dobrze mogłyby te fundusze pójść np na stworzenie Remake'a RE2 albo innej części co w świetle sukcesu remake'a pierwszej części gry by Capcomowi napewno przyniosłoby olbrzymie zyski.

Cóż tak to w naszym świecie niestety jest, że liczy się zysk na teraz a nie na lata.
Taka sama sytuacja jest na giełdach, a to już się określa mianem spekulacji...
Awatar użytkownika
nowy118i

Chodzi o to że pakują grubą mamonę w coś, co za kilka lat pójdzie w zapomnienie.
Równie dobrze mogli by nie robić Resident'a a kasę przeznaczyć na zwalczanie głodu na świecie.
Myślę że przez tą funkcję sama zawartość gry nie ucierpi, capcom choć jest firmą która niesamowicie wali w rogi ludzi to jednak znają się na rzeczy jeżeli chodzi o robienie gier i pieniędzy, gdyby im się to nie opłacało nie zainwestowali by w taką funkcje.
Trzeba utrzymać serwery, a to niestety dużo kosztuje i RE.net może zostać kiedyś zamknięte, bo będzie nie opłacalne.
Ale to jest tak samo jak ze wszystkimi grami co mają multi, trochę po premierze RE 6 będą zamykać serwery RE5. Taka kolej rzeczy gra coraz mniej ludzi, robi się to nie opłacalne i w końcu zamykają serwery.
Ostatnio zmieniony czw 23 sie, 2012 przez nowy118i, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
J.Krauser

nowy118i pisze:Ale tak jest ze wszystkimi grami co mają multi, trochę po premierze RE 6 będą zamykać serwery RE5. Taka kolej rzeczy gra coraz mniej ludzi, robi się to nie opłacalne i w końcu zamykają serwery.
Ty widać nie wiesz o co chodzi. Tryb multi ma swój serwer, bo to jest gra oraz RE.net ma swój osobny serwer, bo to jest strona internetowa. Więc zamykanie serwerów gry, a strony WWW to zgoła odmienne rzeczy.
Awatar użytkownika
nowy118i

Ty widać nie wiesz o co chodzi. Tryb multi ma swój serwer, bo to jest gra oraz RE.net ma swój osobny serwer, bo to jest strona internetowa. Więc zamykanie serwerów gry, a strony WWW to zgoła odmienne rzeczy.
Nie, podałem taki przykład opierając się o to co napisałeś o MGO ale rzeczywiście źle sformułowałem zdanie i wprowadzało w błąd, chodzi mi o to że z czasem i tak zostaną zamknięte serwery bo to normalne jak mija zainteresowanie, chociaż myślę że to nie jest ostatnia cześć RE i po prostu każde następne gry z serii też będą obsługiwane przez Re.net co przedłuży jego życie.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

nowy118i pisze:Ale się już ludzie czepiacie na siłę tego RE.Net, a rozwiązanie jest bardzo proste nie chcesz nie korzystaj, olewaj to i już. Są ludzie którzy lubią takie bajery, chętnie z nich skorzystają i dobrze że Capcom wyszedł im na przeciw zwłaszcza że opcje społecznościowe stały się już standardem w dzisiejszych czasach.
To jest sedno sprawy. Nie dogodzisz wszystkim na raz, a duża część ludu jednak chętnie z takiej opcji skorzysta. I jak pisze WDL - każdy z netem chociaż zerknie co to i jak się to to sprawuje. Czy chcesz czy ni i tak będziesz tego częścią. Kwestia czy będziesz śledzić, czy olejesz.
Tu nie chodzi o korzystanie i nie korzystanie. Chodzi o to że pakują grubą mamonę w coś, co za kilka lat pójdzie w zapomnienie. Spójrz na Metal Gear Online- podobno świetna gra ale mało ludzi grało i nie było już opłacalne.
To jest wychodzenie na przeciw potrzebom klientów, trendom na rynku itd. A że niektórym to nie pasuje...? Równie dobrze ja mógłbym psioczyć, że inwestują w Mercenaries. Po cholerę to komu. Przecież JA w to nie gram. Ale inni grają więc jest. Jedni nie będą korzystać z RE.net inni będą. Proste.

A co do serwerów MGSa. Podałeś chyba najgorszy przykład z możliwych. KAŻDA gra (pomijam CSy czy Quejki bo te gry są stworzone stricte pod tym kątem) z czasem traci zainteresowanie i zostaje tylko garstka zapaleńców, dla których niestety nie warto utrzymywać serwerów i się je zamyka. Naturalna kolej rzeczy. A 4 lata na grę (skradankę!!!), która po raz pierwszy w historii ma tryb sieciowy to jest wynik wręcz arcypozytywny!
Mikey pisze:Równie dobrze mogłyby te fundusze pójść np na stworzenie Remake'a RE2 albo innej części co w świetle sukcesu remake'a pierwszej części gry by Capcomowi napewno przyniosłoby olbrzymie zyski.
Remake wcale nie był tak ogromnym sukcesem kasowym. Nie na tyle, żeby pakować od zera w nową grę. Pewnie wynikało to z tego, że Remake trafił na GC - konsolę świetną, ale niestety niedocenianą i mało popularną w świetle sukcesu PS2. Więc szczerze wątpię, żeby Remake 2 i 3 przyniosły jakiekolwiek zyski (a już tym bardziej olbrzymie). Obawiam się, że projekt RE6 wraz z RE.net będzie dla nich bardziej opłacalny. Niestety...
J.Krauser pisze:Ty widać nie wiesz o co chodzi. Tryb multi ma swój serwer, bo to jest gra oraz RE.net ma swój osobny serwer, bo to jest strona internetowa. Więc zamykanie serwerów gry, a strony WWW to zgoła odmienne rzeczy.
Chodzi o to, że jak wejdzie RE6 (który der facto też będzie miał własne multi i serwery a NIE RE.net) to popularność RE5 online zmaleje gwałtownie. Może na tyle, że nie będzie się opłacało ich utrzymywać.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Ponad 1,5 mln sprzedanych kopii RE:Remake to mało?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

ZA mało.

Popatrzmy:
-RE: ok. 4 mln.
-RE2: bkisko 5 mln.
-RE3: słabiutko, bo 3,5 mln.
-RE4: w sumie na wszystkie platformy blisko 7 mln.
-RE5: 5 mln.

Tak, 1,5 mln to mało.

PS. Koniec OffTopu ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
J.Krauser

Mikey pisze:Ponad 1,5 mln sprzedanych kopii RE:Remake to mało?
To bardzo mało. Dla porównania, Mario na GC sprzedał się w ilości 7 milionów. Zelda to samo.
Recoil pisze:To jest sedno sprawy.
Eeee, Nope! Sedno jest gdzie indziej. Sedno jest tutaj:
Recoil pisze:I jak pisze WDL - każdy z netem chociaż zerknie co to i jak się to to sprawuje. Czy chcesz czy ni i tak będziesz tego częścią. Kwestia czy będziesz śledzić, czy olejesz. [..]
Równie dobrze ja mógłbym psioczyć, że inwestują w Mercenaries. Po cholerę to komu. Przecież JA w to nie gram. Ale inni grają więc jest.
Po pierwsze, Merceneries nie jest obowiązkowe, możesz to odblokować i nigdy tego nie uruchomić, bo nie lubisz na przykład. DAJĄ CI WYBÓR- możesz grać albo nie. I nic więcej się z tym nie dzieje, po prostu wisi sobie napis w menu i tyle. A uczestnictwo w RE.net jest nałożone odgórnie, NIE DAJĄ CI WYBORU rezygnacji. Bo co to za wybór gdzie nie używam tego ale i tak w tym jestem tylko nie patrze na to. To jest nie w porządku że z góry nakładają mi swoją wolę na takie śmieci i powinni przy starcie gry zapytać mnie kulturalnie czy chce to aktywować czy też nie.

Przytoczę tu przykład z Facebookiem. Ty Recoil nie masz tam konta, bo nie chcesz- taka Twoja wola, Zuckerberg i bank informacji to akceptuje. Ale co byś powiedział jakby zakup internetu wiązał się z obowiązkowym kontem na FB? Pewnie byłoby spoko, bo przecież nie zaglądałbyś tam i problem narzucania Ci czyjejś woli sam by się rozwiązał.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Tak ale trzema głównymi, że tak to określę scenariuszami są Chris, Leon i ten ktoś trzeci.
Tak samo ważni jak Helena czy Sherry, do tego do chodzi rzecz jasna Ada.
Poza tym kiedy jako główny bohater ostatnio wystąpiła kobieta?
RE5 obok Chrisa, Sheve'a to mega ważna osoba, od samego początku do samego końca i do tego jest to grywalna postać. Do tego patrząc na same cyferkowe RE to wygląda to następująca: RE0 Rebecca, RE1 Jill, RE2 Claire, RE3 Jill, RE5 Sheva, RE6 Sherry, Helena i Ada. Tak RE to szowinistyczna seria :pff6:
Jeśli mnie pamięć zawodzi to po raz ostatni było to w RE: Code Veronica.
Z każdym kolejnym re zaczynam coraz mniej lubić tę serię bo wiecznie ci sami bohaterowie w rolach głównych, no ileż jeszcze można?
Wolę powroty starych, przeplatanych z nowymi niż ciągle nowe postacie.
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2012 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Nie wydaje ci się, że to już reguła na zmianę Chris i Leon.
Re 4 Leon
Re 5 Chris
Re 6 Chris i Leon.

Oczywiście lepiej użyć starych postaci niż nowe, ale co z zapomnianymi osobami?

Powiem krótko zapowiada się może i dobry re, ale ten niesmak pozostał.

PS: czy ktoś już wie kiedy będzie premiera?
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Mnie to nie przeszkadza. Lubię Chrisa, uwielbiam Leona i na pierwsze ich spotkanie czekam z zapartym tchem.
Oczywiście lepiej użyć starych postaci niż nowe, ale co z zapomnianymi osobami?
Trzeba by o to Capcom zapytać. Z drugiej strony z tych postaci fajny chodź by mały powrót mogliby zaliczyć Barry i Carlos, Billy sięukrywa i tak chyba pozostanie, a Rebecca, cóż ładniutka dziewczyna pewnie ma dość po RE 0 i 1 :smiech6:
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2012 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Mikey pisze:PS: czy ktoś już wie kiedy będzie premiera?
Wałkują tę datę na każdym trailerze...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Na PS3 i X360 02.10.2012, a na PC wg nieoficjalnych danych 23.03.2013
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Zablokowany