Dyskusje przedpremierowe
- Nemesis US
Capcom chyba faktycznie próbuje sprzedać te 7 mln RE6. Biorąc pod uwagę kampanię marketingową i ogromny hype, szósta część może przynieść wydawcy największe zyski od lat.
Ostatnio zmieniony sob 25 sie, 2012 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nemesisdestro
Mikey pisze:Nie wydaje ci się, że to już reguła na zmianę Chris i Leon.
Re 4 Leon
Re 5 Chris
Re 6 Chris i Leon.
Oczywiście lepiej użyć starych postaci niż nowe, ale co z zapomnianymi osobami?
Powiem krótko zapowiada się może i dobry re, ale ten niesmak pozostał.
PS: czy ktoś już wie kiedy będzie premiera?
W zasadzie równie dobrze można się czepiać że mamy tylko Jill i Claire;)
RE1: Jill
RE2: Claire
RE3: Jill
RE: CV: Claire
RE: Revelations: Jill
Co do używania postaci nowych i starych - jestem za korzystaniem starych postaci, budowania ich, pewnie można od czasu do czasu wrzucić kogoś nowego ale biorąc pod uwagę że nowe postaci generalnie nic nowego nie wnoszą - no bo niestety, poza Sherry, Rebbeccą, Nicolai'em czy nawet Steve'm to praktycznie żadna inna postać nie wprowadza wątków które mogły by być szczególnie istotne i godne rozwinięcia a niektóre z nich nawet jeśli mogły by być ciekawe to czekanie aż lub czy Capcom je odgrzebie, zabiera zbyt długo - cholera ile musieliśmy czekać na powrót samej Sherry?
Poza tym nie mam pewności czy z 6ki zapowiada się dobry resident z każdym kolejnym materiałem o tej grze mój zapał definitywnie maleje, już nawet nie oglądam filmików, czekam tylko aż wyjdzie by poznać recenzje i wrażenia graczy.
Ostatnio zmieniony ndz 26 sie, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Mikey, mi natomiast wydaje się że, ostatnim Residentem z kobietą w roli głównej było Revelations.
[EDIT]
Kolego powyżej żeś mnie ubiegł, specjalnie dzis czytałam temat od mojego ostatniego żeby nie wysżło an to ze ktoś juz to napisał. Życie mnie nie kocha xD
Swoją drogą, skoro CAPCOM już stworzył masę nowych postaci, które z resztą zaprezentowął.
To niech już sie postarają o kontynuacje wątków, a nie kreują nowy "balast".
A jeśli nie maja w planie rozwijać historii ostatnio stworzonych charakterów,
to fajnie by było gdyby w końcu użyli tych które już maja jakiś życiorys, znany nam z poprzednich RE, a nie były dotychczas wykorzystywane poza konkreytna odsłoną.
Tutaj duży plus za wprowadzenie Sherry do RE6.
[EDIT]
Kolego powyżej żeś mnie ubiegł, specjalnie dzis czytałam temat od mojego ostatniego żeby nie wysżło an to ze ktoś juz to napisał. Życie mnie nie kocha xD
Swoją drogą, skoro CAPCOM już stworzył masę nowych postaci, które z resztą zaprezentowął.
To niech już sie postarają o kontynuacje wątków, a nie kreują nowy "balast".
A jeśli nie maja w planie rozwijać historii ostatnio stworzonych charakterów,
to fajnie by było gdyby w końcu użyli tych które już maja jakiś życiorys, znany nam z poprzednich RE, a nie były dotychczas wykorzystywane poza konkreytna odsłoną.
Tutaj duży plus za wprowadzenie Sherry do RE6.
Ostatnio zmieniony ndz 26 sie, 2012 przez Sas, łącznie zmieniany 1 raz.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self
http://www.gametrailers.com/videos/wj3k ... -6-preview
Kolejny zwiastun RE6. Opisano lekko historię i pokazano skille postaci.
http://www.gametrailers.com/videos/wj3k ... -6-preview
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Ja dawno przestałem oglądać gamapleye (aby sobie zabawy nie zepsuć), ale oglądając trailery nasuwa się myśl (przynajmniej Mnie) , że Jake to będzie taki odpowiednik Alice z filmowego badziewia Andersona (co jest ogromnym minusem). Wystarczy popatrzeć się na te jego skoki w jednym z pierwszych trailerów oraz zdanie które wypowiada, że jego krew będzie potrzebna światu itp. (gdyż łączy się z wirusem) Trochę zalatuje Alice co nie ?
.
Nie mniej czekam na grę z wywieszonym jęzorem - czyli jak na każdą część RE
(przede wszystkim na kampanie Chris'a i Helen... tfu Leona
).
Nie mniej czekam na grę z wywieszonym jęzorem - czyli jak na każdą część RE
Ostatnio zmieniony śr 29 sie, 2012 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nie mam na tyle silnej woli żeby nie obejrzeć filmiku jak jest link do niego podany. Tak sobie popsułem Uncharted 3Ja dawno przestałem oglądać gamapleye (aby sobie zabawy nie zepsuć)
Też czekam głównie na kampanie Leona
Martwi mnie tylko jak będzie poprowadzona fabuła. Przechodząc jedną kampanie odkryjemy np. że ktoś zginął, potem przechodząc drugą już nie będzie takiego "uderzenia". Z drugiej strony przeskakiwanie co rozdział między postaciami może popsuć "wczucie" się w grę.
- Dreddenoth
Re 6 zapowiada się jak Re 2 mamy masę scenariuszy kto wie może i będzie Mr Death, nie mogę się doczekać wariacji z zakończeniami na pewno tutaj nie zawiodą
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
Chris93, Dobra krew z której można zrobić szczepionkę, ninja ruchy, ścisłe powiązanie z Wekserem, lecz spójrzmy prawdzie w oczy.
Alice jest kolosalnie przereklamowaną postacią. Sam fakt, że wirus T zrobił z niej kick-ass super heroine jest już mega tandetny. W przypadku pana Mullera mamy jednak odziedziczenie połowy genów po A. Weskerze, co brzmi bardziej sensownie i uzasadniajaco dla jego skilli, niż wirus T ewoluujący w krwi Alice xD.
Alice jest kolosalnie przereklamowaną postacią. Sam fakt, że wirus T zrobił z niej kick-ass super heroine jest już mega tandetny. W przypadku pana Mullera mamy jednak odziedziczenie połowy genów po A. Weskerze, co brzmi bardziej sensownie i uzasadniajaco dla jego skilli, niż wirus T ewoluujący w krwi Alice xD.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
Miejmy nadzieje że wirus nie da mu telepatyczno-telekinetycznych zdolności, jak w przypadku AliceAlice jest kolosalnie przereklamowaną postacią. Sam fakt, że wirus T zrobił z niej kick-ass super heroine jest już mega tandetny. W przypadku pana Mullera mamy jednak odziedziczenie połowy genów po A. Weskerze, co brzmi bardziej sensownie i uzasadniajaco dla jego skilli, niż wirus T ewoluujący w krwi Alice xD.
Ale jaja, w jednym z poznańskich sklepów bylo kilka kopii RE6 i o dziwo oryginalnych, jak bym wiedział to zrobiłbym 170km i już grał
news z neogeo jak i testowanie 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Nie lubię Alice, a Jake ma szansę dołączyć do jej grona ze względu na te jego nadnaturalne możliwości. Lepiej uzasadnione ? Niech zostawią już Weskera w spokojuSas pisze:Chris93, Dobra krew z której można zrobić szczepionkę, ninja ruchy, ścisłe powiązanie z Wekserem, lecz spójrzmy prawdzie w oczy.
Miejmy nadzieję, ale jak wiemy NO HOPE LEFTnemesisdestro pisze:Miejmy nadzieje że wirus nie da mu telepatyczno-telekinetycznych zdolności, jak w przypadku AliceMyślę że mimo wszystko Capcom wstrzyma się z jego umiejętnościami mimo iż niestety zdaje się że ich ostatnie gry z tej marki zdają się być lekko inspirowane filmowymi - ujmę to górnolotnie - "odpowiednikami" z marki RE.
- Nerobianco
http://neogo.pl/newsy/resident-evil-6-j ... -polskich/ Tutaj link do tego o czym mówił Wesker-DL
ダーク
Eh kurde czemu o tym nie wiedziałem, od razu bym w autobus wsiadł i 170 km. Teraz to jeszcze trudniej będzie mi unikać materiałów z gry.
Ktoś ewidentnie nawalił, jestem ciekaw czy Capcom się o tym dowie i tym zainteresuje.
A może to tylko wersja preview?
Ktoś ewidentnie nawalił, jestem ciekaw czy Capcom się o tym dowie i tym zainteresuje.
A może to tylko wersja preview?
To z tym wychylaniem mu coś chyba nie wyszło.Albo ma tego więcej na zapleczu tylko po kilka sprzedaje żeby się nie wychylać.
Ostatnio zmieniony pt 31 sie, 2012 przez nowy118i, łącznie zmieniany 1 raz.
Cenega? To dystrybutor na Polskę więc śpi spokojnie bo wersja pochodzi z niemiec to po pierwsze a po drugie już wszystkie media o tym trąbią w tym Kotaku więc jest grubo
i nawet ciekawe, że Polska przez to dla sceny RE staje się ponownie rozpoznawana 
PS. Wersja Gold, czyli "tłocznia" to ściema, Capcom czekał do sezonu w którym gra się lepiej opchnie, no nic, czekam na swoją Kolekcjonerkę pokornie bo będzie mnie ostro kusić jak ktoś wystawi na allegro wersję z Pyrlandii
PS. Wersja Gold, czyli "tłocznia" to ściema, Capcom czekał do sezonu w którym gra się lepiej opchnie, no nic, czekam na swoją Kolekcjonerkę pokornie bo będzie mnie ostro kusić jak ktoś wystawi na allegro wersję z Pyrlandii
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37