Resident Evil: Marhawa Desire

Prosto z Capcomu :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

szkoda tylko, że drugi tom wyjdzie troszkę później niż premiera RE6 :/

Barry Norris - Zdania zaczynamy wielką literą, do tego przydałoby się zawrzeć w poście coś więcej niż tylko żale dotyczące premiery.
Ostatnio zmieniony pt 28 wrz, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Troszkę? Wczoraj był 10, a komiksu w żadnej z dwóch księgarni nie widzieli oraz dochodzi do tego Empik w którym usłyszałem to samo... Więc gdzie to została wydane i w sumie to już wyszło? Bo jak tak to chyba w nakładzie najskromniejszym z możliwych :smiech5:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Widocznie pierwszy tom sprzedał się poniżej oczekiwań i dlatego nie chętnie jest teraz sprowadzany. Również szukam i dzwonie po różnych miejscach ale na razie cisza.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Wydawnictwo ogłaszało, że premiera drugiego tomu przesunie się w czasie. Jutro ma się pojawiać na półkach :).
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Widocznie pierwszy tom sprzedał się poniżej oczekiwań i dlatego nie chętnie jest teraz sprowadzany. Również szukam i dzwonie po różnych miejscach ale na razie cisza.
Jeśli tak to masakra, ale i w "Matrasie i "Empiku" części pierwszej nie dojrzałem...
Wydawnictwo ogłaszało, że premiera drugiego tomu przesunie się w czasie. Jutro ma się pojawiać na półkach :) .
Wstaje i dzwonie...
Ostatnio zmieniony czw 11 paź, 2012 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Kupiłem dzisiaj ten tom 2gi, i muszę przyznać że akcja się rozkręciła. Żałuję tylko że nie nakręcą na jej podstawie filmu, bo fabuła jest ciekawa i naprawdę wciąga. Szkoda, że to manga na 5 minut bo dobrze się ją czyta :).
Ostatnio zmieniony pt 12 paź, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Na Allegro widziałem aukcję, że premiera została przesunięta na 17.10.2012. Wygląda na to że wydawnictwo JPF ma problemy z ogarnięciem sprawy albo ktoś leci w kulki.
Awatar użytkownika
Zilla

Post autor: Zilla »

Ja chyba 4 raz jechałem dziś do komikslandii i po raz 4 mnie odesłano z kwitkiem że nie ma. Dlatego chyba na razie dam sobie spokój bo już mam dość, jak po raz kolejny słysze, nie ma, nie było, nie wiem. W Matrasie to samo i w Empiku też ;/

Necraria: Nie bluzgamy na forum - nieważne, czy za to przepraszasz, czy wykropkujesz.
Ostatnio zmieniony pn 15 paź, 2012 przez Zilla, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

To Pan Oscark gdzie nabył?
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Już jest do kupienia w empiku : )
Swoją drogą bardzo fajnie sie rozkręca !
ダーク
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Już jest do kupienia w empiku : )
Empik? Ile sobie życzą za 2 tom? 40zł? -_-
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Stała cena 19,90. W Białostockich Empikach jest całkiem sporo egzemplarzy, nie wydają się zalegać tak jak inne mangi.
ダーク
Awatar użytkownika
Zilla

Post autor: Zilla »

Huh... kupiłem wreszcie w Matrasie. W empiku a przynajmniej na oficjalnej stronie ponad 30. Burżujski sklep <3
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Leon. KennedY pisze:To Pan Oscark gdzie nabył?
Kupiłem w księgarni, korzystając z tej listy:
http://jpf.com.pl/index.php?content=con ... hp&log=nie

Po coś reklama 2go tomu jest ciągle wyświetlana na tym forum przecież :P
Ostatnio zmieniony czw 18 paź, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Zilla pisze:Huh... kupiłem wreszcie w Matrasie. W empiku a przynajmniej na oficjalnej stronie ponad 30. Burżujski sklep <3
Ja dzisiaj wpadłem do empiku i sprawdziłem cenę 2go tomu. Muszę przyznać, że byłem zaskoczony, gdy zobaczyłem 19,90zł. Kupiłem i zaraz po powrocie do domu przeczytałem. Tak sobie myślę, że 3 tom dopiero gdzieś koło stycznia 2013. :|
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

B@rt pisze:Ja dzisiaj wpadłem do empiku i sprawdziłem cenę 2go tomu. Muszę przyznać, że byłem zaskoczony, gdy zobaczyłem 19,90zł. Kupiłem i zaraz po powrocie do domu przeczytałem. Tak sobie myślę, że 3 tom dopiero gdzieś koło stycznia 2013. :|
Potwierdzam, w końcu wczoraj udało mi się nabyć drugi tom, za tą samą kwotę ;) Jeszcze nie przeczytałem go, wczoraj przeczytałem tylko ponownie pierwszy tom, no i jestem ciekaw co to będzie dalej, po szybkim przerzuceniu stron zapowiada się na spoooro akcji z zombie ;)

Tak swoją drogą szkoda tylko że RE: Damnation nigdzie nie widziałem mimo iż według ich strony internetowej mają ten film na stanie, jak do tej pory natrafiałem tylko na filmy RE z Millą (bleeeeeee) oraz Degeneration :/ the searching continues....
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Parę dni temu i ja zakupiłem drugi numer, który o dziwo jest chyba jeszcze lepszy niż poprzedni!! Historia się mocno zaostrza, akcji jest dużo więcej, a co za tym idzie trupy, trupy i w końcu widać jak na dłoni nawiązania do RE6 :rad10:. Kiedy następny numer? Nakręciłem się :smiech2:.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Nie wiem, czy fakt, że jeszcze nie grałam w RE6 ma duży wpływ na zrozumienie o co chodzi w mandze, ale jak na razie najbardziej trapi mnie odpowiedź na pytanie, które zresztą zostało zadane w drugim tomie -
Spoiler!
Poza tym ogólnie fabuła jest dość miałka - niby Chris jest głównym bohaterem (wreszcie mu odciągnęli wodę z tych "mięśni" :P), ale jak na razie bardzo go mało. Ricky z kolei, który ewidentnie dotychczas prezentuje się jako główny protagonista, zachowuje się bardzo dziecinnie i mnie tylko wkurza - -' Akurat takich pałętających się postaci już sporo było w RE - nie mogli z Piersa chociaż zrobić głównego bohatera i dać BSAA na główny plan?

Ogólnie postaci są mało barwne - nie wymagam tu nie wiadomo jakiej kreacji postaci, w końcu to krótka manga, ale wiele z nich ma po prostu jedną cechę charakteru, która ich definiuje. Całe szczęście w drugim tomie trochę Bindi się rozwinęła, na upartego Ricky także, ale cały oddział BSAA, Matka Gracia, Kapoor czy Ryu są albo ledwo zarysowani, albo mają bardzo ograniczony charakter.

Może jakby jeszcze zmniejszyć proporcję głupawych tekstów i scen do akcji właściwej i poprawić dialogi, które obecnie są bardzo naiwne albo opierają się na mówieniu "oczywistych oczywistości"... Wiem, marudna jestem :P Ale, żeby nie było - mangę da się przeczytać, kreska nie jest zła, fabuła jest jaka jest, ale zawsze mogło być gorzej, tylko po prostu żadnej frajdy nie mam z czytania, przynajmniej jak na razie. Są jeszcze dwa tomy, może mi się odmieni po ich lekturze :)
Spoiler!
Awatar użytkownika
Dreddenoth

Post autor: Dreddenoth »

W szczecinie w empiku miałem problemy, dopiero w małej księgarni kupiłem wyszukiwaną mangę i od razu zakupiłem trzy tomy. Pierwszy czytało się najgorzej a to dlatego ze strony są robione jakoś na odwrót ( tak wiem mangi to takie odwrotne komiksy) potem poleciałem już jak spłatka.

Niżej moje odczucia z czytanki, to taki pół spoiler:
Spoiler!
Oceniam tę historie całkiem pozytywnie, fabuła jest ciekawa i strasznie wciagająca człowiek przepada jak kamień w wodę... dla mnie świetne niemogę się doczekać kolejnych tomów aż Chris weźmie się do roboty
Ostatnio zmieniony śr 30 sty, 2013 przez Dreddenoth, łącznie zmieniany 1 raz.
3ds 4725-8772-8224
Grałem:
Resident Evil 1/2/3/4/5/6 Directors Cut/ Zero/ Gun Survivor 1/2/ Operation Racoon city/ Merceneries 3D/ Revelations/Gaiden/Darkside Chronicles/ Umbrela Chronicles/RE:Code veronica/ Dead aim/Outbrek 1
Chce zagrać
Outbreak 2
pinek

Post autor: pinek »

Mam pytanie: tego będą 4 części?
---->www.pajacyk.pl<----
ODPOWIEDZ

Wróć do „Oficjalne dodatki”