Ja w wersji Pc gram z takim ustawieniami jak w re1 albo 2 lub 3 czyli
V to bieg
X to plecak itp ale powiem ci tak ze jak wyskakuje ci że masz wcisnac podczas scenki 5 i 6 to jest to napewno użycie noża i broni (tzn tryb gotowosci do ich urzycia ) jesli 3 i 4 to jednoczesnie wciskasz klawisze zatwierdzenia i biegu mysle ze to powinno ci pomuc
Nie wiem czemu niektórzy tak jadą te klawiatury. Ja gram na klawie i się dobrze gra.
Przeszedłem grę kilkanaście razy, w tym raz na professional.
Moje ustawienia są takie:
E - akcja
I - ekwipunek
WSAD - kierowanie postacią
lewy CTRL - bieg
lewy SHIFT - celowanie
spacja - nóż
strzałki - przybliżanie obrazu podczas celowania ze snajperki
Co ciekawe na tych ustawieniach gram tylko jedną ręką, co jest bardzo wygodne, bo można np. jeść coś i grać jednocześnie.
Ja też gram na klawie i nie narzekam. Sterowanie jest przyjemne jak się człowiek nauczy co i jak. Problem jest przy QTE bo w grze idiotycznie podpisano na stałe znaczki (3, 5 itd) ale w instrukcji w html wszystko jest opisane i można sobie zapisać na kartce że np. unik 1-3 to Shift + Spacja (w zależności jak kto ma ustawione). Ja gram tak:
Strzałki - chodzenie
WSAD - kamera
Z - strzelanie
Lewy Shift - broń palna
Lewy Ctrl - nóż
Spacja - bieg
I - Inwentarz
F - gadanie
A w ogóle mam obok kompa duży TV i fotel więc wziąłem od kuzyna przedłużacz do klawiatury i jadę jak na konsoli czyli z fotela
Gdy włącza się panel masz coś takiego jak konfiguracja. Tam jest zakładka sterowanie.
Ja swoją klawiaturę ustawiałem pod RE 1,2,3:
Z - nóż
X - celowanie
C - akcja/strzał
V - anulowanie czynności
A - ekwipunek
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming." H.P. Lovecraft
Dobry! Mam problem z Grą Resident Evil 4.
Bo kiedy są te momenty kiedy trzeba w odpowiedniej chwili przycisnąć jakieś przyciski (znane też jako Quick Time Events) to nie wiem co mam przycisnąć bo są tam jakieś 5+5 5+6 i tak dalej więc proszę o wytłumaczenie tych cyfr.
Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony sob 05 mar, 2011 przez gabrielz1999, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja gram na klawiaturce nie używając przy tym myszki we wszystkie części i jest super.
Ja gram tak:
W S A D - chodzenie Strzałki - kamera E - strzelanie Lewy Shift - broń palna Lewy Ctrl - nóż Q - bieg I - Inwentarz F - gadanie, polecenie Spacja - przycelowanie, namierzenie
To sterowanie jest świetne i nie sprawia żadnych problemów - jak dla mnie.
Jest skuteczne w RE 4.
-LEON KENNEDY-
Government Agent "STRATCOM"
MWRC.pl
Ja trochę się głowiłem nad odpowiednikiem padowej dwójki na klawiaturze. Kapsle, rączka Krausera itd. Dopiero po dniu wpadłem na to, że może być to ten sam klawisz, którym "obsługujemy" Ashley - "F".
Hej ! Gram na PC padem Hama dla Windowsa i Xboxa, śmiga bez zarzutu. Istnieje tylko jeden problem - nie mogę przybliżać i oddalać obrazu przy celowaniu snajperką. Czy ktoś ma jakiś pomysł ??(konfiguracja pada domyslna) pozdrawiam
EDYTA : problem rozwiązałem, zabawa z toolsem. trzeba zmienić preferencje pada (jezeli na danym egzemplarzu nie działał prawy analog w domyślnych) i poprzestawiac konfiguracje ręcznie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr 29 lut, 2012 przez mishanis, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem o co niektórym chodzi o to żeby grac na klawiaturze trzeba miec super giętkie palce.
Ja gre przeszedłem kilkakrotnie na klawiaturze i nie narzekam. Tylko że na PRO troche mi się
enter wcisnął. A gram na takich ustawieniach.
Ruch - WSAD
Kamera - Strzałki
Czynnośc - Enter
Bieg - Ctrl (prawy)
Mapa - E
Nóż - Shift (lewy)
Celowanie - Shift (prawy)
Ashley - F
Status - Q
Ja nie narzekam.
Ostatnio zmieniony wt 30 paź, 2012 przez Mati12321, łącznie zmieniany 1 raz.