Cosplay Resident Evil

Moderator: RON!N

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ale generalnie masz rację ;), w dodatku motyle krzywo powyszywane a tak na marginesie to strój Ady wysokobudżetowy to nie jest ;D ile ona ma na sobie elementów? ;P. Szkoda, że lata temu nie pokazali stroi polscy żołnierze Umbrelli, koszt takiego uzbrojenia i oporządzenia wacha się w granicach 800-1200zł ;D. Chociaż mi się udało za niecałem 400zł skompletować co nieco :smiech5:
Ostatnio zmieniony śr 03 lis, 2010 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To jest zwykłe czepialstwo. Można by też przyczepić się że nie jest odpowiednio szczupła i nie ma długich i seksownych nóg jak Ada. Ale to szczegóły. Liczą się intencje i twórczość która to w Polskim cosplayu rośnie w siłę.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Co wy od niej chcecie, bardzo dobrze wygląda :x

Tylko już po twarzy wygląda, że dziewczyna nie ma zbytnio dużo lat.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Przecież żartowałem tylko - to bardzo udany cosplay.

Mam nadal w pamięci jedną Azjatkę, będącą delikatnie mówiąc przy kości, która wcisnęła się z czerwoną kieckę i udawała Adę (jest gdzieś na forum).
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Nie wiem czy było ale warte uwagi ;)

Cosplay Jill Valentine w Battle Suit
http://ps3center.bloog.pl/id,328282434, ... index.html
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
BlackElf

ada wong cosplay

Post autor: BlackElf »

Witam :0
Jako cosplayerka, która najpewniej pojawi się na zlocie :), chciałam pochwalić się moim wykonaniem Ady Wong, ( na zlot będzie inny strój, tez Ady ;)

http://liurushi.deviantart.com/gallery/#/d5q5jd1

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ha, cosplaye Ady są chyba najbardziej popularne wśród rodzimych pań wskakujących w ciuchy fikcyjnych postaci ;) Drugie zdjęcie z galerii przemawia do mnie najbardziej...

Rękawiczki są robione samodzielnie czy kupione w takiej formie?
Obrazek
Awatar użytkownika
JackHammer

Post autor: JackHammer »

"Ady, ach te Ady..." taka piosenka była chyba no nie? Ale racja, panny Wong są bardzo popularne, z tego co pamiętam to chyba nawet na ostatnim Polconie była jedna.

Co do Cosplay'u to dla mnie mega udany aczkolwiek chyba wole "sukienkowe" wersje. Zmieniłbym tylko broń, na jakąś bardziej "adową" bo ja wiem, TMP czy jakaś kusza, może nawet dałoby radę zrobić pompkę którą miała w RE4 (przeróbka jakiegoś niszowego shotguna np. M3 od crossmana) Wtedy byłby full wypas ; ) ale i tak uważam że bardzo ładnie wyszło.

PS. Bzduras, a co, chcesz sobie kupić? ;D
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

JackHammer pisze: "Ady, ach te Ady..." taka piosenka była chyba no nie? Ale racja, panny Wong są bardzo popularne, z tego co pamiętam to chyba nawet na ostatnim Polconie była jedna.

Co do Cosplay'u to dla mnie mega udany aczkolwiek chyba wole "sukienkowe" wersje.
Shizuka zrobiła kiedyś bardzo dobrą wersję sukienkową panny Wong - więcej jest z tym roboty stricte kostiumowej, ale efekty są godne limeryków ;)
JackHammer pisze:PS. Bzduras, a co, chcesz sobie kupić? ;D
Powiedzmy, że zadaję pytanie w imieniu kogoś innego ;)
Obrazek
Deus Ex
Zarząd

Shizuka zrobiła kiedyś bardzo dobrą wersję sukienkową panny Wong - więcej jest z tym roboty stricte kostiumowej, ale efekty są godne limeryków ;)
O tak. Szkoda, że link który mi kiedyś zapodałeś, bodajże na ppe już nie działa :(

Jak niektórzy wiedzą, mam lekkiego bzika na punkcie Ady (oczywiście głównie tej złożonej z polygonów, jej realne odpowiedniki nie powodują u mnie aż takich emocji ;)).

Super robota. Jak to dobrze, że na świecie są cosplayerzy :) Czasem wstaję i myślę, może kiedyś spotkam te postaci w realu, że ogólnie spotka mnie w życiu jeszcze coś ciekawego :D.

Jestem Deus Ex i zatwierdzam ten cosplay ;D.
Ostatnio zmieniony czw 03 sty, 2013 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JackHammer

Post autor: JackHammer »

Bzdursky pisze:Shizuka zrobiła kiedyś bardzo dobrą wersję sukienkową panny Wong - więcej jest z tym roboty stricte kostiumowej, ale efekty są godne limeryków ;)
Pix plox. Nie no, ja tam długie nogi w obcasach owinięte w suknie uwielbiam, aż chciałoby sie napisać wiersz pochwalny czy coś :D
Deus Ex pisze:Jak niektórzy wiedzą, mam lekkiego bzika na punkcie Ady (oczywiście głównie tej złożonej z polygonów, jej realne odpowiedniki nie powodują u mnie aż takich emocji ;)).
<cut> JAK MOŻE CI SIĘ NIE PODOBAĆ!? EKSPLEJN DYS!
Deus Ex pisze:Jestem Deus Ex i zatwierdzam ten cosplay ;D.
Zapraszam i polecam, Jack Hammer.

PS.
Deus Ex pisze:Super robota. Jak to dobrze, że na świecie są cosplayerzy :) Czasem wstaję i myślę, może kiedyś spotkam te postaci w realu, że ogólnie spotka mnie w życiu jeszcze coś ciekawego :D.
No przecież masz mnie, bez malowanie sie i przebierania wyglądam jak wyjątkowo urodziwy wpół-rozłożony zombie ;D

Necraria: Jack, już masz dwa osty, lepiej daruj sobie takie uwagi.
Ostatnio zmieniony pt 04 sty, 2013 przez JackHammer, łącznie zmieniany 1 raz.
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
BlackElf

Post autor: BlackElf »

Bzdursky :
Rękawiczki akurat kupione, ale to mój rarowy item ;). Ładne trzy lata mają ;)

Ja również wolę sukienkową wersję Ady i pewnie w tej wersji pojawię się na zlocie :)
Powyższy mój cosplay był pierwszą przymiarką do "Adą być ;)"
PS: Jak uda mi się kusze zdobyć to będę straszyć ludzi kuszą na mieście ;)
Deus Ex
Zarząd

Ja tylko przypomnę, że najbardziej charakterystycznym atrybutem Ady jest nie kusza a grapling gun :D.
pinek

Post autor: pinek »

Deus Ex pisze:Ja tylko przypomnę, że najbardziej charakterystycznym atrybutem Ady jest nie kusza a grapling gun :D.
Hmmm ja bym powiedzial, że ogólnie gagety super szpiega; "wybuchające" okulary, czy laserowa szminka, ale te wszystkie rzeczy zostały dodane dopiero w XXI wieku.
Więc dla mnie najbardziej charakterystyczny dla Ady jest Leon :rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Dobry Cosplay! Zdjęcia też dobrze zrobione.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
J.Krauser

Enji Night jako Jill Valentine. -> LINK!

Póki co mierna jakość (FB). Za jakiś czas pojawi się na DA.
Maestro

Post autor: Maestro »

Nawet nieco podobna do Jill z Apocalypse, gdyby tylko zafarbowała wlosy na czarno ;)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Close-up na Enji Night odgrywającą Jill Valentine. Co jak co ale jest to najlepszy cosplay Jill jaki kiedykolwiek został wykonany.
Awatar użytkownika
B@rt
Kontakt:

Post autor: B@rt »

Do tej porty widziałem wiele ciekawych CosPlay'ów, ale ten robi na mnie wrażenie do dziś. :) http://daran-h.deviantart.com/art/Jill-Valentine-cosplay-Resident-Evil-5-361255042
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jeden z najgorszych cosplajów jakie widziałem. ;D
Spoiler!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cosplay i inne”