Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Próbowałeś Opcje>Kamera? Czy za mało tam możliwości? ;)
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Awatar użytkownika
Atryda Paul

Post autor: Atryda Paul »

Mam pytanko? Czy na PS3 można grać "krzyżem" czy tylko gałkami?

Pytam ponieważ zastanawiam się czy odfoliować grę czy też zostawić ją w dziewiczym stanie gdy nie da się popykać "krzyżakiem" . Ostatnimi czasy straciłem trochę kontakt z "nowościami" świata RE ale mam nadzieję ponownie zagłębić się w "ześwirusowany" mojej ulubionej gry.
Ostatnio zmieniony śr 28 sie, 2013 przez Atryda Paul, łącznie zmieniany 1 raz.
Maestro

Post autor: Maestro »

O cholera... :rad5:

Na PS3 możesz grać tylko gałkami, niestety... :(

Kurde, ale jestem zaskoczony, chociaż w sumie- każdy kiedyś wraca do RE :D
Ostatnio zmieniony śr 28 sie, 2013 przez Maestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atryda Paul

Post autor: Atryda Paul »

Dzięki Singiel za odpowiedź.
A na boxie się da? :rad5:

I ja nie wracam do RE. Ja wciąż z nim byłem, szczególnie w tym starszym ino trochę na uboczu. :rad13:
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Jeny RE 6 to taka poracha że się zaraz popłaczę :placz2: Mógłbym się rozpisać na wiele tematów, ale jedno co mnie denerwuje najbardziej to brak "ingerencji" w partnera. Tak jak w poprzedniej mogliśmy się z nim wymieniać ekwipunkiem, musieliśmy o niego "dbać" itd. tak tutaj nasz towarzysz jest robokopem... wiecznie żywy, nic mu nie jest, nic mu nie potrzeba... masakra, tak samo wkurza mnie nieograniczona ilość miejsc w plecaku i brak możliwości ulepszania broni, tylko jakieś umiejętności... btw. jak się ich używa ? Gry już np pod nr.1 na koniec kampanii wybiorę dane umiejętności, jak je aktywować podczas rozgrywki ??
Andrzej80

Post autor: Andrzej80 »

hmm ja bym tak nie powiedział, że jest nie zniszczalny mi się zdarzało, że partner sterowany przez Si giną, wieć nie jest tak do końca, że jest robokopem. Z drugiej strony jest to na plus ponieważ nie trzeba martwić się w porównaniu jak się gra z innym graczem o towarzysza. W 5 było podobnie ale na tamtejszego SI również wielu graczy nie zostawiało suchej nitki a to zaczęsto latał i leczył a to celnośc miał słabą itp. Ogólnie mówiąć, 5 jak 6 mają swoje plusy jak i minusy. Mam takie wrażenie, że wielu probuję zniechecić innych do 6 a przedtem do 5. Dajcie im niech sami się przekonają i niech sami ocenią czy chcą w nie grać czy raczej zagrają pierwszy i ostatni raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Tak swoja drogą...W RE5 sporo osób narzekało na kompana, że jest tylko balastem, szybko ginie itp... Teraz zaś niektórzy narzekają, że towarzysz jest nieśmiertelny...I tak źle i tak niedobrze :P.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Mam pytanie, jak odblokować postaci oraz mapy do najemników ?? Jak przeszedłem kampanie Ady odblokowała mi się ona i Agent, natomiast gdy przeszedłem kampanie Chrisa, nie odblokował mi się Piers.
Spoiler!
Recoil: Spoiler do jasnej cholery!!!

I jak odblokować te "kanciaste" modele :O ?
Ostatnio zmieniony ndz 29 wrz, 2013 przez Jedu Alomar, łącznie zmieniany 3 razy.
Maestro

Post autor: Maestro »

Do odblokowanie map "Stalowa Bestia" i " Głębiny" musisz ukończyć kampanię Chrisa oraz Jake'a. Reszta map jest dostępna tylko jako płatny DLC (w wersji dla konsol, nie wiem jak dla PC)

Co do postaci, aby dostać Helenę, Sherry i Piersa, musisz ukończyć kolejno "Urban Chaos", oraz dwie wspomniane wyżej mapy z oceną co najmniej B. Aby odblokować Adę, musisz ukończyć jej kampanię. Aby odblokować pierwszy dodatkowy strój dla danej postaci, musisz nią wywalczyć ocenę A na jakiejkolwiek mapie.

Co do "kanciastych" strojów (oraz drugiego dodatkowego stroju), to ich zdobycie jest możliwe tylko poprzez zarejestrowanie się w portalu RE.NET, i branie udziału w zaznaczonych wydarzeniach, w rezultacie po wzięciu udziału dostaniesz możliwość odblokowania stroju dla jednej z postaci (ale liczą się tylko te wydarzenia, przy których jest adnotacja że będzie możliwe zdobycie kanciastego stroju (a raczej bileciku który go odblokuje) poprzez udział w nich). A drugi dodatkowy strój oznaczony "EX2" możesz zakupić na tym portalu za zarobione RE points. :)
Ostatnio zmieniony ndz 29 wrz, 2013 przez Maestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Maestro pisze:Do odblokowanie map "Stalowa Bestia" i " Głębiny" musisz ukończyć kampanię Chrisa oraz Jake'a. Reszta map jest dostępna tylko jako płatny DLC (w wersji dla konsol, nie wiem jak dla PC)
Wszystkie 3 mapy są odblokowane na początku. Następne mapy trzeba wykupić ?? Ta gra mnie rozwala.... -.-
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Jedu Alomar pisze: Następne mapy trzeba wykupić ?? Ta gra mnie rozwala.... -.-
Jeżeli grasz na PC to aby odblokować następną mapę musisz na trzeciej zdobyć rangę A następnie na tej odblokowanej to samo, aż do samego końca. Map w sumie jest 10 a więcej na ten temat jest w wątku o mercenaries.
Ostatnio zmieniony pn 30 wrz, 2013 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Andrzej80

Post autor: Andrzej80 »

Grał ktoś na poziomie brak nadziei polecam, bo na tym poziomie trudności można poznać co to granie w Resident Evil 6.
Na tym poziomie nie mamy dostępu do wyboru umiejętności, jak się zginie to pasek życia nie jest przywracany, trudno znaleść amunicję choć nie jest to niemożliwe, zaczynajać grę ze zdobytym ekwipunkiem należy używać go z umiarem, bo w pewnym momencie okaże się, mimo, że ma się broń wszelaką dostepną w grze ale gdzie jeeest amunicja, na nizszych poziomach mogliśmy pozwolić sobie na strzelanine w każdym momencie gry a na brak nadziei czasem lepiej uciec niż niepotrzebnie marnować tak cenne naboje.
Wyzwania są większe niż na niższych poziomach. Grająć solo lub w coopie trzeba naprawde uważać i przemyślec dotychczasową taktykę.
Wiem, ze znajdą się tacy co dalej będą krytykować grę i nic na to się nie poradzi. Dla tych co mimo krytyki lubię i cenią te pozycję polecam pograc na poziomie brak nadziei, bo na tym poziomie dopiero można doświadczyć prawdziwego Residenta.
Może ktos juz grał na tym poziomie i może podzielić się swoimi przemyśleniami.
Ostatnio zmieniony wt 01 paź, 2013 przez Andrzej80, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Takie pytanie z 4 liter wynikające z mojej niewiedzy. Powstanie cześć 7 ?? o_O
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

Powstanie, i chyba nawet powinienem napisać, że powstaje... I (chyba) tylko tyle (jak na razie) na ten temat wiadomo :)
Salvin

Post autor: Salvin »

Jedu Alomar pisze:Takie pytanie z 4 liter wynikające z mojej niewiedzy. Powstanie cześć 7 ??
A gdzie tam powstanie, C plajtuje i nie mają z czego zrobić 7 i odgrzewają stare części w reedycjach, a ta notatka o RE7 to jakąś famą się jeszcze okaże ;D . A poważniej to coś tam coś tam i tyle.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Szperając w internecie natknąłem się na coś takiego:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=23088
Sam nie wiem jak się do tego odnieść. Podobno ma być to również ostatnia część. Z jednej strony szkoda, bo jak wszyscy tu zgromadzeni jestem fanem serii, z drugiej - jeżeli gra ma iść w kierunku RE6 to niech seria spoczywa w pokoju. No chyba, że wrócą do klimatu z RE3 ukochanego tudzież RE2 w co wątpię. Na sam finish i zakończenie serii marzy mi się duet taki jakim zaczęliśmy serie czyli Jill i Chris, fajnie byłoby wplątać gdzieś tam Rebecce ;D
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

Jedu Alomar pisze: Podobno ma być to również ostatnia część. Z jednej strony szkoda, bo jak wszyscy tu zgromadzeni jestem fanem serii, z drugiej - jeżeli gra ma iść w kierunku RE6 to niech seria spoczywa w pokoju.
Nie zażyna się kury znoszącej złote jajka :rad11:

A co do podobania się RE6, to zdań tyle ilu ludzi na świecie. Mnie się bardzo ta odsłona podoba.
Ostatnio zmieniony czw 20 mar, 2014 przez Forte, łącznie zmieniany 1 raz.
They see me Rocket Launching, they hatin'
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Wziałem się za w/w część RE i jestem zażenowany faktem dokonanym.... sterowanie myszka jest jakieś apodyktyczne... w pewnych
Jedu Alomar pisze:odobno ma być to również ostatnia część. Z jednej strony szkoda, bo jak wszyscy tu zgromadzeni jestem fanem serii, z drugiej - jeżeli gra ma iść w kierunku RE6 to niech seria spoczywa w pokoju.

Yasne Yasne, jak rzekła pewna lebiega w internecie kiedyś :) RE jest główna wizytówka Capcomu. To tak samo jak by byle jaka firma np Szajsung zrezygnowała z produkcji swoich padziewnych tabletów, telefonów i elektroniki ogólnoużytkowej która jest głównym dochodem firmy czy innych bzdur i skupiła się na produkcji żelazek i czajników :).

Taki prosty alternatywny przykład, ale pokazuje cały obraz zarabiania marketingu i biznesu w prostej formie :) Co do całokształtu RE 6 to przyznam, że takich trudnych zagadek jak w tej części jak i jej poprzedniczce to chyba ostatni raz widziałem w gimnazium na testach z matematyki( szkoły średniej nie ruszam, bo tam miałem matmę rozszerzona). Czyli poziom nie zmuszający do jakiegokolwiek zbytnio myślenia....

Głównie przynajmniej jest dobra strzelanina i skradanki z lekkiej paki, ale tak to.... nawiazania do survival horroru jest tyle co postacie występujace w poprzednich częściach....

Powie mi ktoś jak ustawić myszkę w RE6 na PC, bo lata mi ona jak.... chce, a celowanie przy tej intensywności jaka daje gra, powoduje wyrzut wulgaryzmów w stronę komputera....
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Nie pamiętam dobrze, ale chyba dało się zmienić czułość myszki w opcjach :)?
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Szakalu problem w tym, że nie umiem znaleźć tego... i Znacząco wali mi to osiągnięcia w grze. A nie chciało mi się zbytnio grzebać po necie wczoraj, ale bd musiał poszukać. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 6”