[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
DeeAy

Post autor: DeeAy »

Zgadzam się z tobą w zupełności, dlatego mnie satysfakcjonowałby jedynie REmake RE2 w takiej formie w jakiej Capcom odświeżył pierwszą część na GC. Aha i QTE też byłoby mile widziane.
Ostatnio zmieniony czw 13 mar, 2014 przez DeeAy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

To jest fanowski projekcik i za takiego trzeba go brać. W pewnym momencie widać nawet logo engine'u (UT). Myślę że tak a nie inaczej wygląda ta gra gdyż obecne silniki nie dają do ręki gotowych klas które wykorzystują statyczne kamery. Dlatego gra wygląda jak wygląda, czytaj - jak łatwiej korzystać z gotowego szablonu niż tworzyć coś od nowa.

Ewentualny remake RE2 tylko ze statycznymi kamerami, chyba że Capcom potrafi z tego tytułu wykrzesać jakiś dodatkowy potencjał o którym nie wiemy...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
parsley81

Post autor: parsley81 »

..Usunięty tekst..
Ostatnio zmieniony pn 19 maja, 2014 przez parsley81, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Tak ma wygldać startówka tego RE 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O8q-BGUhnsc[/youtube]
Ostatnio zmieniony śr 26 mar, 2014 przez KaMoL, łącznie zmieniany 1 raz.
MrAtrion

Post autor: MrAtrion »

Wygląda bardzo obiecująco : ) No i robią to fani, więc się przyłożą raczej.
Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Wiadomo, że fajnie, gdyby kiedyś ukazał się remake (oficjalny czy też nieoficjalny), ale szczerze, to wydaje mi się, że akurat ta gra wcale go nie potrzebuje. Wizualnie do dzisiaj trzyma się całkiem nieźle (damn, renderowana grafika naprawdę dobrze konserwuje stare gry :yes: ), grywalnościowo również, gdyby pominąć sztywne sterowanie. Capcomowi ostatnio Residenty coś nie idą, więc może nawet lepiej, żeby się nie brali za taki projekt, bo jeszcze by ich to przerosło i tylko by sprofanowali legendę.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Ogram - ocenie. Teraz to dla mnie nic nie wiążący materiał video...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
pinek

Post autor: pinek »

Remake i remake (part 2), całość na Unreal Engine :rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
parsley81

..Usunięta treść..
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To i tak będzie crap. Już po tym co pokazali można tak wnioskować. Co drugi strzał nie trafia, z resztą po co strzelać, skoro teraz kamera jest po naszej stronie i wyminąć zombie można używając tylko jednej ręki, bo przeciwnik zanim do nas dojdzie to zdążymy go okrążyć z dwa razy.

Aby remake RE2 się udał potrzeba zaprojektować całą grę od podstaw, a nie robić to samo tylko że z nową kamerą. Z widokiem TPP i skopiowanym scenariuszem z oryginału pewnie dałoby się przejść to w 40 minut. Poza tym jaki ma sens powtarzać to co było i co każdy zna? Lepsza grafika wcale nie jest potrzebna. Z resztą, to już pisałem wcześniej.

A ludzie, którzy tak czekają na ten remake i tak będą później rzucać mięsem po premierze że nie da się w to grać lub jest to kalka oryginału w lepszej oprawie. Trust me, I'm an engineer.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Przynajmniej oczy mają radochę :rad6:
Awatar użytkownika
parsley81

To crap...sry poprawie J.Krauser. Chodzi o to, że gra nie powstanie.

Dla mnie nie ważne, czy gra jest do przejścia w godzinkę na Speedrun-ie, czy jest krótka ogólnie.
Każda gra ma bugi, nie ma perfekcyjnych gier....to drugorzędna sprawa....ale według mnie musi spełniać warunek, najważniejszy z najważniejszych......musi powstać -- gra od A do Z, calutka....CRAPCOM na nas sra i szcza za przeproszeniem. Będzie robił kuźwa kolejne :kotz: RE 7 do 50.... Obiecuje, że RE 7 ma wrócić do oryginalnego klimatu buhahhahaha. Nie kupię tego szajsu, nie zagram. :explodieren:
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

parsley81 pisze:"Nie zamierzam robić remake'u Resident Evil 2 (istnieją już inne grupy biorące to na poważnie). Zrobiłem to tylko, aby zobaczyć czy niektóre kody rzeczywiście działają i jak wynik był dobry, postanowiłem zrobić film. "
Ten tego, że się przyczepię tłumaczenia: "Zrobiłem to tylko dlatego, by zobaczyć kawałek działającego kodu" (czyt: bawiłem się UDK by zobaczyć, co z tego wyjdzie).
parsley81 pisze:Kolejne buraki, którzy zamierzają robić ludzi w konia.
Nie uważasz, że to trochę zbyt roszczeniowa postawa? Ludzie robią to z własnych środków, w wolnym czasie. Część osób robi tego typu rzeczy tylko po to, by zdobywać doświadczenie (lepszy taki większy projekt, niż klepanie tutoriali bądź robienie banalnych bezcelowych projektów), część chce się tego typu projektami wybić (podczas rozmowy o pracę dobrze jest zaprezentować coś konkretnego), część po prostu traktuje to jako zabawę (pamiętam jak niegdyś koleś o ksywie Dominion robił naprawdę cudaczne rzeczy z RE2; żaden z jego modów jednak nigdy nie został wydany - były tylko screenshoty i filmiki).

Nikt tu niczego nikomu nie obiecuje i owi fani, o których mówisz, naprawdę nie mogą/nie powinni mieć żadnych pretensji do twórców, że projekt trwa długo bądź, że nigdy nie zostanie wydany. Takie rzeczy trwają i pochłaniają masę czasu i zasobów. Black Mesa - fanowski remake Half-Life 1 na silniku HL2 - został wydany w 2012 (bez ostatniego etapu - planety Xen; nie wiem, czy od tego czasu coś się zmieniło), po 8 latach od pierwszej zapowiedzi. W międzyczasie sądzono nawet, że projekt można zaliczyć do kategorii vaporware, bo datę jego wydania co rusz przekładano (wstępnie miał to być rok 2009), a w pewnym momencie w ogóle słuch zaginął o jakichkolwiek postępach.
J.Krauser pisze:Aby remake RE2 się udał potrzeba zaprojektować całą grę od podstaw, a nie robić to samo tylko że z nową kamerą. Z widokiem TPP i skopiowanym scenariuszem z oryginału pewnie dałoby się przejść to w 40 minut. Poza tym jaki ma sens powtarzać to co było i co każdy zna? Lepsza grafika wcale nie jest potrzebna. Z resztą, to już pisałem wcześniej.
To fakt. Filmiki z tego dema pokazały, że nie wystarczy zrobić kopii gry ze zmienioną kamerą i sterowaniem, ponieważ oryginalne gry były w pełni zaprojektowane z myślą o statycznych kamerach i czołgowym poruszaniu się. To, co w RE2 było zagrożeniem (2 - 3 zombiaki w korytarzu), tutaj można byłoby spokojnie wyminąć bądź zabić ze znacznej odległości (możliwość dowolnego celowania + duży zasięg widoczności). Dlatego przecież w RE4 zastąpiono zombiaki Gonados - czyli inteligentniejszymi (powiedzmy) i bardziej agresywniejszymi przeciwnikami, którzy dodatkowo mogli korzystać z broni. Dlatego też w RE6, gdy w końcu przywrócono zombiaki, uczyniono je szybszymi i zwinniejszymi (bieganie, rzucanie się na gracza), z bardziej randomowym zachowaniem (zombiak, który wygląda jakby miał właśnie zadać cios nagle może upaść, zaś upadający zombiak może nagle chwycić gracza i się w niego wgryźć); no i przede wszystkim znacznie zwiększono ich liczbę.
Awatar użytkownika
parsley81

Tak... kolejna część lub później będzie w Polsce powiedzmy, następnie w innych krajach do momentu , kiedy wyczerpie im się pomysł. Potem strzelanina przeniesie się na księżyc, a w kolejnych odsłonach na Marsa.
W d. mam, że zastąpiono takimi, srakimi, owakimi przeciwnikami i dalej produkują strzelaninę o nazwie Resident Evil 7 do 50.
CAPCOM oryginal story - remake 2,3 or gtfo. :snakeman: :finga:
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

RE2 nie potrzebuje Remake'u. Do dziś uznawana jest za jedną z najlepszych, jeśli nie najlepszą odsłonę serii. Powyższy filmik choć fajny ogółem pokazuje to co już stwierdzono wcześniej - zamysł w jakim wykonano RE2 obecnie nie sprawdził by się tak dobrze jak wówczas. Nawet Remake pierwszej części bazował na tym samym schemacie co oryginał dzięki czemu zadziałał tak dobrze. Ale zmiany są konieczne. Potrzebny jest pomysł na to jak przestraszyć gracza posiadając obecne środki. Wielu twórców - w tym niezależnych - stara się eksplorować metody straszenia. Gdydy ludzie z Capcomu myśleli by więcej, starali by się podpatrzeć to czy tamto. A nie czarujmy się obecnie programiści mają o wiele więcej możliwości niż mieli jeszcze dekadę temu ale wygląda to tak jakby Capcom cofnął się w rozwoju jeśli idzie o kreatywność. Tak, wiadomo tworzenie gier stało się droższe, dlatego C idzie względnie bezpieczną drogą gier akcji. I dzięki temu mamy "cuda" począwszy od RE4 poprzez 5, ORC i 6. Podejście wszystko albo nic. Stąd RE6 uznają za zawód jeśli idzie o sprzedaż.
Awatar użytkownika
parsley81

..Usunięty tekst..
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

parsley81 pisze:Zwracam honor, demko już za parę dni. :2thumbs:

https://www.facebook.com/InvaderGamesIT

Miało w tym miesiącu być, coś fejkiem pachnie ; p
Awatar użytkownika
parsley81

Jestem nastawiony sceptycznie i staram się powstrzymać emocje...wiadomo, że nie możemy czekać wiecznie i prędzej czy później okaże się prawda lub fałsz.
Tak więc albo IG nie nabiera ludzi w internecie, powstanie demko i gra w późniejszym okresie za co będę wdzięczny, czuł do nich respekt....albo...znienawidzę ich do końca życia i najchętniej nakopię do d. :smiech6:
Nie lubię siać plotek dlatego oficjalnie zamierzam wykasować me zbędne posty na temat Invader Games..
Ostatnio zmieniony czw 01 maja, 2014 przez parsley81, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

parsley81 pisze:Jestem nastawiony sceptycznie i staram się powstrzymać emocje...wiadomo, że nie możemy czekać wiecznie i prędzej czy później okaże się prawda lub fałsz.
Tak więc albo IG nie nabiera ludzi w internecie, powstanie demko i gra w późniejszym okresie za co będę wdzięczny, czuł do nich respekt....albo...znienawidzę ich do końca życia i najchętniej nakopię do d. :smiech6:
Nie lubię siać plotek dlatego oficjalnie zamierzam wykasować me zbędne posty na temat Invader Games..
Też jestem nieco podekscytowana bo odświeżenie Re 2 jak i Re 3 to dla mnie coś wspaniałego, jeszcze tylko gdyby wszystko poza oprawą graficzną i kilkoma drobiazgami zostało takie samo to by wręcz idealnie było.
Mam nadzieję że nie wyjdzie jak zawsze tylko oczywiście będziemy mieć te Alphe jak i pełną wersję ( czyli tak jak w przypadku Black Mesa ) ale coś mi nie pasi.
Awatar użytkownika
Wladius666

Post autor: Wladius666 »

Prace idą pełną parą wiedz raczej można się spodziewać ukończenia tego projektu.
Komisariat zrobiony w całości od stóp do głowy wygląda cudnie na silniku Unreala.Świetne modele i animacja postaci ( bardzo mi się spodobała Sherryl ) oraz kilka nowych " smaczków " od twórcy.Nie mogę się doczekać.

R.E.2 - UDK Part 2

R.E.2 - UDK Part 3

R.E.2 - UDK Part 4
Ostatnio zmieniony pn 16 cze, 2014 przez Wladius666, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”