Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Jeżeli Capcom będzie dążyć do fabularnego powiązania RE7 z filmami Andersona, to ja powiem tylko tyle: RIP Resident Evil [*] Już samo wrzucenie do gry Alice BARDZO źle tu wróży, nie ważne że laska ma się niby pojawić tylko w Mercenaries - czy oni nie zdają sobie sprawy jak kiepskie są te filmy i jak bardzo fani nimi gardzą? Powrót Weskera? Jezusie... tak ciężko wymyślić nowego antagoniste?

Oby to były tylko ploty. OBY.
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Może Wesker będzie ale nie Albert a Alex ;p
Awatar użytkownika
maluchman
Kontakt:

Post autor: maluchman »

"RE 7 na 100% będzie powrotem do serii!!! damy nową korporację, miasto, bohaterów!!!!" - Tak zapewne mówi Capcom.
Wg mnie żaden RE nie pobije klasyków takich jak RE, RE2 czy RE3 Nemesis. Capcom przestał straszyć zamiast tego naszpikowuje Residenty masą akcji i 0,1% strachu. Jeżeli RE7 powstanie to i tak będzie kiepską grą akcji. Capcom powinien albo sprzedać markę albo ją zakończyć.
Ostatnio zmieniony ndz 04 maja, 2014 przez maluchman, łącznie zmieniany 1 raz.
PlayStation 4
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

Daliby odejść bohaterom na zasłużoną emeryturę (tyle razy uratowali świat) :rad5:
Mogliby zrobić reboot jak w nowym DMC. Zrobić naszego Krzysia i Leona młodszymi z nową opowieścią i oczywiście starym klimatem (może być dalej ta kamera, ale niech coś zrobią ze straszakami, ilością ammo i zombie). Jakieś miasto w którym jest czwórka grywalnych bohaterów (Jill, Chris, Leon i Ada). Mamy już ich ukochanego COOPa, ale ammo będzie mało i trzeba będzie się dzielić, a broń tylko jedna w wybranym miejscu (W RE 6 jak jest broń to dla 2 osób).
Ale Capcom znowu skopiuje Call Of Duty i tym razem jeszcze shitowe filmy, a kasy i tak będzie wiele i jeszcze nowych graczy się dużo nazbiera (czyt. Dzieci Coda i BF).
molte volte
Awatar użytkownika
Sas

Post autor: Sas »

Alice, powrót Weskera.
Cholera no, brakuje tutaj jeszcze smoków i wojny atomowej.
Serio. Szczerze mówiąc, to brzmi to jak kompletny nonsens, tudzież typowe ploty.
W tym momencie człowiek ma jedynie ochotę się modlić, by to co właśnie przeczytał
okazało się jedną wielką ściemą.

Powrót Weskera nie ma sensu, nawet najmniejszego.
Taki krok oznaczał by tylko jedno, Każda postać która umrze w RE ma szansę na powrót, no a chyba jednak nie o to chodzi.

Kto umarł niech już zostanie tam gdzie opatrzność go zaprowadziła.

Jeśli CAPCOM ma zamiar się bawić w nieudolne wyciąganie serii z dołka,
robiąc przy tym jeszcze większy bigos. To może faktycznie byłoby lepiej
gdyby zrobili Reboot serii(pod warunkiem, że byłby on przemyślany.)

Bo to co teraz robią z serią, jest wręcz nie do przyjęcia.
I drink the cup of the old life’s blood
But it trickles from the corner of my mouth
I wrap myself in earth
To bury the devils within the self

Post autor: parsley81 »

Awatar użytkownika
LeonSKennedy20

Post autor: LeonSKennedy20 »

Ja tam się ciesze z powrotu Alberta Weskera, jak dla mnie najlepsza postać w serii i wcale nie przeszkadza mi jego powrót. Z racji że jestem fanem serii od jedynki na psx'a. Tak jako fan wszystkie części przyjmuje z optymizmem;) A myślę że skoro nowy RE ma wyjść na PS4 to będzie konkretna produkcja;) Trochę optymizmu;)
Ostatnio zmieniony wt 20 maja, 2014 przez LeonSKennedy20, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AmOn

Post autor: AmOn »

Wiesz ciężko o optymizm, kiedy ostatnie części zawodziły i nic nie wskazuje na to, że 7 będzie czymś zupełnie przełomowym.
Awatar użytkownika
LeonSKennedy20

AmOn pisze:Wiesz ciężko o optymizm, kiedy ostatnie części zawodziły i nic nie wskazuje na to, że 7 będzie czymś zupełnie przełomowym.
Być może, ale jest też możliwość że akurat będziesz pozytywnie zaskoczony najnowszą odsłoną RE:)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Czy zawodziły? Z pewnością wielu sceptyków (jak zawsze przed premierą nowej części, popatrz ile osób było smutnych przy premierze re4 a ile osób, te same zagrywało się świetnie bawiąc). Re5 i Re6 jak dla mnie były świetnymi odsłonami więc i na tą czekam z wielkim zainteresowaniem. Capcom daje możliwosci o tyle co w re5 było ciekawie po sieci o tyle w Re6 kampanii na 20h. Trzymam kciuki za Re7 zwlaszcza że będzie to tytuł na nową generację :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Widzisz, rzeczywiście w przypadku RE4 i 5 obawy były ze względu na zmianę klimatu i mechaniki, ale jak się potem okazało, mimo potwierdzenia części obaw, okazały się grywalnymi tytułami. W przypadku RE6 było odwrotnie. Ludzie pokładali w nim ogromne nadzieje a gra okazała się crapem. Stąd też co by teraz Capcom nie obiecywał ludzie będą bardzo sceptyczni. Ciężko będzie odbudować zaufanie, bo kredyt na zaufanie fanów Capcom wyssał do cna.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Recoil określanie gry crapem to wysokie założenie. Gra nie była crapem, nie była krótka, pozbawiona fabuły, z mierną grafiką, brakiem ost a jej oceny nie oscylowały w granicach 4-5 . Zaufanie do Capcomu to sprawa indywidualna, spotkałem się z wieloma pochlebnymi opiniami co do Re 6 ( nie tylko na tym forum), główne atuty to długość rozgrywki (nie wrzucanie dodatkowych scenario za hajs jak to Capcom lubi w swoich produkcjach), świetny social z re.net (choć mnie nie zaspokoił), grafikę utrzymującą stqndardy generacji a przede wszystkich powrót w klimaty (scenariusz Leona), świetny balans pomiędzy scenariuszami, wspomniany wyżej scenariusz Leona z lekką nutą grozy po strzelanine Chrisa (ale za to jaką :)), balans świetny moim zdaniem. Plus jeszcze kilka innych aspektów jak choćby wysoka sprzedaż gry, dlatego twierdzę, że re7 ma szanse, jak na grę na nową a już obecnie stałą generację. Trzymam kciuki mocno :)
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
LimaXa

Moim zdaniem Re6 póki co jest najsłabsza z całej serii , no fajnie gra się multi , dużo dodatków, jest długa ale... no tak po pierwsze to wizualnie, grafika mogła być lepsza, pamiętam że zawsze Capcom zostawiał w tyle wszystkich z grafiką (przyklad Re4/ Remake) teraz już niestety tak nie jest, fabuła to drugi minus, nie wciąga tak jak ta z poprzednich części (nawet Re5).

Niestety zwykle jest tak że im nowsza część tym jest gorzej więc wątpie by 7 była lepsza.
Będą reklamować że powrót do początku, prawdziwy horror etc. a nic z tego nie wyjdzie.

Jeśli serio by chcieli coś teraz dać nowego ze starym dobrym zmieszanego to sądzę że muszą zrestartować serię , nie chodzi o remake bo pewnie by na gorsze wyszło ale Resident Evil 7 z nowymi bohaterami, ludźmi a nie wyćwiczonymi super zombie killerami, i nawet z samym wirusem T by mogli się zmierzyć, na koniec by wrzucili Mr X'a i każdy by był zadowolony (a przynajmniej ja).
Maestro

Post autor: Maestro »

Capcom głupi nie jest, i wie że ludzie czekają na remake'i starych dobrych części, i kto wie, może trzymają to jako as w rękawie. Teraz jeszcze popróbują z RE7, a jak sprzedaż spadnie już drastycznie, to wypuszczą "killera" w postaci RE2 w nowej szacie graficznej, coś a'la Remake ;)
Awatar użytkownika
LeonSKennedy20

LimaXa pisze:Moim zdaniem Re6 póki co jest najsłabsza z całej serii , no fajnie gra się multi , dużo dodatków, jest długa ale... no tak po pierwsze to wizualnie, grafika mogła być lepsza, pamiętam że zawsze Capcom zostawiał w tyle wszystkich z grafiką (przyklad Re4/ Remake) teraz już niestety tak nie jest, fabuła to drugi minus, nie wciąga tak jak ta z poprzednich części (nawet Re5).

Niestety zwykle jest tak że im nowsza część tym jest gorzej więc wątpie by 7 była lepsza.
Będą reklamować że powrót do początku, prawdziwy horror etc. a nic z tego nie wyjdzie.

Jeśli serio by chcieli coś teraz dać nowego ze starym dobrym zmieszanego to sądzę że muszą zrestartować serię , nie chodzi o remake bo pewnie by na gorsze wyszło ale Resident Evil 7 z nowymi bohaterami, ludźmi a nie wyćwiczonymi super zombie killerami, i nawet z samym wirusem T by mogli się zmierzyć, na koniec by wrzucili Mr X'a i każdy by był zadowolony (a przynajmniej ja).
Ja osobiście jestem przeciwnikiem, widziałem co Capcom zrobił z na prawdę fajną serią DMC. Resteart broń boże, za bardzo przywiązałem się do bohaterów i w ogóle do całej tej historii że nowych bohaterów bym nie przetrawił. Najbardziej mi w pamieć zapadł właśnie remake DMC i utwierdza mnie w przekonaniu że Capcom nie robi najlepszych restartów. remake np takiej dwójeczki chętnie bym zobaczył;) Ale broń boże restart. A RE7 na nową generacje pewnie graficznie będzie majstersztyk :D i trzymam kciuki że będzie to solidna produkcja na którą nie będzie żal wydać hajs;)
Awatar użytkownika
LimaXa

Nie chodziło mi o dosłowny restart, fabuła może się dziać gdzieś rok/dwa po re6, ale toczyć by się toczyła z perspektywy nowych bohaterów, nie jakiś Terminatorów czy innych super kickassów jak Chris, Leon a normalnych ludzi, którzy mogą szybko zostać ubici, by był dreszczyk jak w starych częściach, w tych nowych to trzeba się postarać by coś zabiło...
Awatar użytkownika
kamil12697

Wtedy wyjdzie nam Outbreak 3 :rad5:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

LimaXa pisze:Moim zdaniem Re6 póki co jest najsłabsza z całej serii , no fajnie gra się multi , dużo dodatków, jest długa ale... no tak po pierwsze to wizualnie, grafika mogła być lepsza, pamiętam że zawsze Capcom zostawiał w tyle wszystkich z grafiką (przyklad Re4/ Remake) etc. a nic z tego nie wyjdzie.
Ale na grafikę patrzy się ogółem, Remake = statyczne tła, długość 7-8h, RE 4 = 3d,czas gry 10-12h, RE6, zastosowanie nowych technologii (oświetlenie, bump mapping i inne wodotryski), długość 20h. Na Gta też patrzy się ogółem, bo jest rozległa więc trzeba brać pod uwagę takie aspekty i co jest możliwe do osiągnięcia w danej grze. Owszem zapewne więcej dałoby się wycisnąć z re6 ale trzeba mieć na uwadze długość kampanii i różnorodność środowisk, postaci (podwójnych) oraz scenariuszy a wtedy nie należałoby zbytnio narzekać bo pracy poszło od groma a moim zdaniem gra wygląda świetnie, tak samo jak modele postaci, animacja itd.

Nie wyobrażam sobie re7 na ps3, chciałbym aby Capcom szedł dalej i wydał grę tylko na obecną generację (ps4), wtedy z pewnością ujrzymy kunszt grafików.
Awatar użytkownika
LimaXa

kamil12697 pisze:Wtedy wyjdzie nam Outbreak 3 :rad5:
W sumie nawet bym się cieszyła ;]
WESKER-DL pisze:Nie wyobrażam sobie re7 na ps3, chciałbym aby Capcom szedł dalej i wydał grę tylko na obecną generację (ps4), wtedy z pewnością ujrzymy kunszt grafików.
Na PC też niech wyjdzie ;d
Awatar użytkownika
kamil12697

PC to zawsze obecna generacja :rad13: Dla mnie RE6 wygląda gorzej niż 5.
molte volte
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil VII”